2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
kızlar dün sabah bebeğimin ağzının alt tarafta sağ kısımda beyazlık gördüm. Diş olamayacağını düşündüm çünkü önce alt ön dişler çıkıyor dedim kendi kendime. Ama 2-3 gündür aşırı huysuzdu onu da atak haftasında olmasına bağlamıştım. Ateşi de çıkınca ebeye götürdük diş mi diye gerçekten de dişmiş. Azı dedikleri diş sanırım. Patlamadı daha ama şişlik var. Jel vs sürünce rahatladım. İsterseniz siz de bakın bir. Huysuzluğu ondan da olabilir. Çünkü ebeye erken değil mi diye sordum değil dedi.

Kızlar kahvaltı yapan, yemek yiyebilen var mı bebekle yalnızken?
Ben yaylanın hazır yemeklerinden aldım onlardan yiyorum. Sabahlarıda kaşar peynir, hindi füme falan atıyorum ağzıma.

Ben yaylanın hazır yemeklerinden aldım onlardan yiyorum. Sabahlarıda kaşar peynir, hindi füme falan atıyorum ağzıma.
pusetine koyuyorum mutfakta beni göreceği şekilde. Öğleleri genelde yalnız oluyorum onda da çorba türü şeyler yiyorum

Kizlar bu arada bişey sormak istiyorum hepinize. Kayinvalideniz ya da kayınpederiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ufak da olsa? Çok merak ettiğim için soruyorum.
Hiç almadı ama allah rahmet eylesin kayınpederi yeni kaybettik 15 gün oldu. Bir sey almam için para verirdi her zaman

Kizlar bu arada bişey sormak istiyorum hepinize. Kayinvalideniz ya da kayınpederiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ufak da olsa? Çok merak ettiğim için soruyorum.

Iki tane buyuk altin takmislardi biri bebegin biri senin diye ben baska bir sey almazlar saniyordum. Bayram hediyesi kizimin bas harfinin oldugu kolye bir de zen den kolye ve kupe seti almis. Ilerde bana bisey olursa bu torunumun diyerek verdi o zamana kadar sen tak dedi baya sasirdim

Ben yapıyorum kuzu mecbur puseti ile mutfağa alıyorum bir yandan onunla konuşuyorum bir yandan yemek yapıyorum yerken de donenceli ana kucağına koyuyorum 10 dakika izliyor onları 10 dakika sonra mizirdaniyir ama o arada ben yemiş oluyorum

Ben uzun zamandır saatli emzirmiyorum. Kendisi ne zaman kalkarsa o zaman veriyorum. Gece uykusunu bölmek iyi değil. Acıksa uyanır emer zaten. İlk ay önemliydi sarılık ve ani kan şekeri düşmesine karşı. Ama artık gerek yok. Süt azalmasın diye diyorlar onlar da muhtemelen ama bebeğimin ihtiyacına göre üretim oluyor zaten. Akışına bırakmak gerek bazen gerçekten.
Ben de emzirmiyorum bıraktım kendi uyanınca emziriyorum sadece onda da bazen ıkırdıyor uyanıyor gibi oluyor bekliyorum geri dalarsa hiç ellemiyorum gece genelde 2 ya da 3 kere uyanırdı maksimum dün 6dan sonrasını saymadım bazılarını hatırlamadığımı bile düşünüyorum o derece zor bi geceydi. Zaten ilk zamanlardaki gibi devam etse benim ruhsal ve bedensel sağlığım bozulurdu kesin dünden sonra bunu anladım.

Kizlar bu arada yoğurt yapma makinası aldınız mı? Aldıysanız hangi marka aldınız? Acaba bir an önce alsam mı ben de zaman azaldı diye dusunuyorum. Ek gida alışverişi hic yapmadım ben daha.

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Ek gıda ile ilgili kitaplar
Yoğurt yapma makinam önceden vardı kendi kocaman tek kabı var orada yapıyor. Ama ben o zaman bile kendim kavanozlara mayalardım yani bence çok da gerek yok.
Mama sandalyesi için marka önerisi olan var mı ya da nasıl bişi almalıyız
Mama kaşığı, mama tabağı, önlük bunları oioi bi ara %50 indirim yapmıştı oradan aldım
Atıştırma kabı ne? Ben süt saklamak için aynı zamanda ek gıda döneminde de kullanırım diye aventin saklama kapılarını almıştım çokca onlar olur mu ki?
Mama termosunu da ebebekte indirimden almıştım ama aldıktan sonra farkettim 200 mlymiş büyüğüne gerek var mı acaba? Ya da evde ağzı geniş açılan 400 mllik termoslar var onlar da iş görür mü?

Almadı. Bebeğe altın taktılar bir de para verdiler 40ında. Kendi annem babam da almadı ama. Daha doğrusu annem beğen alayım dedi de hiç fırsatım olmadı. 🤷🏻‍♀️

Bana bi bilezik (mutfak tartısında tarttım 13 gr geldi 😂) bebeğe de üstünde adının yazılı olduğu bi künye almışlar. Eşim bişi almadı ama ne istersin diyo vallahi aklıma bişi gelmiyor ya sizlerinki neler aldılar? Belki benim de aklıma gelir

Kızlar premium care ile aktif bebek arasindaki farklar ne kullanan var mı ikisinide. Aktif bebekte ciş göstergesi yok onu biliyorum baska ne fark var emme sızdırma pişik vs ?
Premiumcare 2 numara da kullandım fazla almıştım pişman oldum pişik yaptı.primanin yeşilini kullanıyoruz aktif Bebek 3 no itibariyle pişik yapmiyor

Ben hep yalnızım bebekle. 🤣 Uyumamışsa anakucağına oturtup mutfağa yanıma getiriyorum. Beni izliyor kahvaltı yaparken.

Müzik açıyor musun? Müzik dinlemek hoşuna gidiyor bizim kızın. Daha uzun süre duruyor. Bir de tv sesi hoşuna gidiyor. Ses istiyorlar bence ya.
Belgesel açıyorum. Müzikli arabası var açınca istemiyor bakmıyor o tarafa. Sürekli konuşuyorum dinlemeyi seviyor ama bi işim olsa asla yapmama izin vermiyor.

Ben yapıyorum kuzu mecbur puseti ile mutfağa alıyorum bir yandan onunla konuşuyorum bir yandan yemek yapıyorum yerken de donenceli ana kucağına koyuyorum 10 dakika izliyor onları 10 dakika sonra mizirdaniyir ama o arada ben yemiş oluyorum
Bende yemek yapacaksam eşim gelince yapıyorum.

X