2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben şöyle bir çözüm buldum altına bakıyorum masaj yapıyorum gazına çıkartıyorum sonra seviyorum ilgileniyorum öpüp kokluyorum uykusu varsa uyutuyorum Bunların hepsi tamsa emiyor zaten en kötü olmadı dışarıya çıkarıyorum balkona Bazen o da iyi geliyor sıkılıyorlar Kızlar ne zaman su vermeyi düşünüyorsunuz 6ay vermeye gerek yok dediler ama benim kız 4 aylık olacak birkaç gün sonra herkes yaz günü neden su vermiyorsun çok az da olsa ver diyorlar
Ben şu veriyorum canım ağzı pamukcuk olmuştu bir türlü geçmediydi. Hemşire her emzirme sonrası kaynamış su ver bir iki çay kaşığı dedi. Ondan beri pamukcuk olmuyor. Eskiler de birşey biliyor demek ki. doktorlara emzirme danışmanlarına kalsa vermeyin diyorlar ama o zaman da pamukcuk oldu benimki

Kizlar kızımın poposunda ilk kez kizariklik gördüm. Böyle makattan beline doğru uzun iki taraflı çizgi halinde uzayan bir kizariklik. Ayrıca bugün kakası mukusluydu. Süt alerjisi belirtilerinde popoda hare şeklinde kizariklik da diyor. Bu belirtiyle karşılaşan oldu mu? Ben norma j bu arada🌺
süt alerjisinin en belirgin özelliği kakada mukus içinde az miktarda kandır,kızarıklık da popo deliği etrafında olur genelde, ilk oğlumda çok çektim bunda yok çok şükür, emziriyorsan yediğin bişeyle ilgili olabilir mesela fazla domates yemiş olabilirsin domates asidik olduğu için böyle kızarıklık yapar..

süt alerjisinin en belirgin özelliği kakada mukus içinde az miktarda kandır,kızarıklık da popo deliği etrafında olur genelde, ilk oğlumda çok çektim bunda yok çok şükür, emziriyorsan yediğin bişeyle ilgili olabilir mesela fazla domates yemiş olabilirsin domates asidik olduğu için böyle kızarıklık yapar..
Belirtiler hariç ne gibi sorunlar yaşadınız alerjiye dair?

Canim bende bunu ilk kez burada birinden duymustum internetten arastirdim bir gorsel bulabildim sadece. Makata dogru alt bolgeden basliyo yukari dogru cikiyormus. Cis yaptigi yerin alt kismi aslinda bi anne blogunda da yazmis vajinal yapisiklik diye aratirsan cikiyor.

Herkeste olacak diye bir sey yok ben hafif yapisma gordum diye doktora sordum, ben sormadan soylemedi zaten sanirim endiselenmiyim diye minikti zaten. Burasi kulak memesi gibi kupe takmadigin zaman kapanir, kupe takarsin acilir. Masajla hafif hafif istersen acabilirsin dedi. Iki gunde bir bakiyorum genital bolgesine, alt kisimda yapisma gorursem elimle iki yana dogru cekiyorum yan kisimlardan, oluyor mu bilmiyorum 4. Ay kontrolunde bakicaz. 2 yasina kadar boyleymis yeterli ostrojen seviyesi salgilanmadigindan en kotu regli olurken tamamen duzeliyomus

Eger cok yapisirsa zaten doktor ostrojen iceren krem yazarim dedi, merak edilcek bir sey degil aslinda. Bahsettigim anne blogunda cis yaptigi yerin alti kuyu gibi degil beyaz bir seyle kapali duruyorsa yapisiklik var demisti 😊
Cok teşekkür ederim cevap için.🥰

Kızlar telefonum bozuldu, hiç takip edemedim
Çok kısa yazıp çıkıcam, eşim gelmişken yazayım dedim.

Kızımda diş belirtileri var bir haftadır fenalardayız, sürekli çığlık atarak ağlıyor, uykuya dalamıyor, elini parmaklarını ağzına götürdüğü her şeyi çiğnemeye çalışıyor hırsla..
Meme reddi tavan yapmış durumda, bitkin haldeyim artık.

Diş için erken gibi geliyor.
Rahatlatmak için neler yapabilirim, deneyip işe yaradığını düşündüğünüz yöntemler varsa yazar mısınız
Bİzim gibi olan var mı

Uyku düzeni beslenme düzeni hiçbir şey kalmadı, ne uyuduğu saat belli ne emdiği
Dalamıyor da, gece bile sürekli ağlayarak uyanıyor

Güzel fikirlerinizi bekliyorum🌸

(Eşimin telefonundan yazdım, mesajlarınıza akşam bakabilirim)
Selam 🙋 aynı gün doğdu bebeklerimiz seninle.Benimde oğlum var.Ve aynı durumdayız.Seni okuyunca kendim yazmış gibi hissettim.
Resmen tükendim son haftalarda.
Yaklaşık 15 gündür meme reddi ile başladı.Sadece uyuduğu zamanlar emiyor.Uykuya geçme çok sıkıntılı.Ağlayarak yada direnerek uyuyor.Eller öyle hep ağzında.Sürekli mızmız kucakta.Diş jeli aldım bugün denedim ama çok fark etmedi.Duş aldırdım.Bütün vücuduna zeytinyağı ile masaj yaptım 1 saat anca mayıştı.Ve şimdi dirençsiz uyudu.Sabah olsun istemiyorum.😞😞😞

Selam 🙋 aynı gün doğdu bebeklerimiz seninle.Benimde oğlum var.Ve aynı durumdayız.Seni okuyunca kendim yazmış gibi hissettim.
Resmen tükendim son haftalarda.
Yaklaşık 15 gündür meme reddi ile başladı.Sadece uyuduğu zamanlar emiyor.Uykuya geçme çok sıkıntılı.Ağlayarak yada direnerek uyuyor.Eller öyle hep ağzında.Sürekli mızmız kucakta.Diş jeli aldım bugün denedim ama çok fark etmedi.Duş aldırdım.Bütün vücuduna zeytinyağı ile masaj yaptım 1 saat anca mayıştı.Ve şimdi dirençsiz uyudu.Sabah olsun istemiyorum.😞😞😞
Meme reddi ne kadar çok kişide başlamış. Dönemsel bir şey sanırım. Geçici olduğuna inanmak istiyorum çok yorucu oluyor emzirmeye çalışmak çünkü bizimki mama da yemiyor. Bıraksam, uğraşmasam bütün gün aç durabilir o derece. Atak haftasına da girdik ve 1 ay kadar sürüyormuş bu atak. Umarım sonrasında her şey düzene girmiş olur. 😞

Bizimki uykuya direniyor bu ara. Uyutmaya çalışınca ağlıyor bağırıyor kıpkırmızı oluyor 😔 hiç böyle olmamıştı. Gittikçe zorlaşıyor her şey çok yoruldum 😓

Meme reddi ne kadar çok kişide başlamış. Dönemsel bir şey sanırım. Geçici olduğuna inanmak istiyorum çok yorucu oluyor emzirmeye çalışmak çünkü bizimki mama da yemiyor. Bıraksam, uğraşmasam bütün gün aç durabilir o derece. Atak haftasına da girdik ve 1 ay kadar sürüyormuş bu atak. Umarım sonrasında her şey düzene girmiş olur. 😞
Benim ki sadece gece uyku sersemligi ile emiyor yukusu hafif olursa da anlıyor meme verdiğimi 🤣 bendeki kitapta 12. Haftadan sonraki atak 16. Haftada kaçıncı atak haftasinda acaba bu bebisler hepsi çıldırdı 🤣

Benim ki sadece gece uyku sersemligi ile emiyor yukusu hafif olursa da anlıyor meme verdiğimi 🤣 bendeki kitapta 12. Haftadan sonraki atak 16. Haftada kaçıncı atak haftasinda acaba bu bebisler hepsi çıldırdı 🤣
1BA84418-EF02-4B74-BE46-C0E53D40091D.png

Bizim 2 günümüz kaldı🥲 ama bence erken giriyor bizimki ataklara🤣

Eki Görüntüle 2902686
Bizim 2 günümüz kaldı🥲 ama bence erken giriyor bizimki ataklara🤣
Himmm 16 atak haftasina erken giriyorlar o zaman.. bizimki de huzursuz uyuyacagi zaman öyle bir ağlıyor ki dışardan duyan bir yerini kestik zanneder 🤭 emme olayını zaten bitirmek üzere. Gün içinde genelde iyi ama aksam oldu mu babasi geldi mi başlıyor ağlayıp kucak istemeye.cokta uzunmuş bu atak haftasının süresi yaaa offf 💛

Kan olmadığı sürece sıkıntı yok dedi bana doktor mukuslu kaka için. Hare şeklinde kızarıklık nasıl oluyor ki bende bilmiyorum
Kan bildiğimiz kırmızı renkte olmalı ama degil mi? Koyu kahverengilik kan sayılıyor mu?

Hare yarım ay gibi demek
Hani meleklerin başında oluyor ya, hare deniyor. Öyle bişey gibi. Bir de hareli ela goz olur mesela, öyle denir🤦🏻‍♀️Yarım ay şeklinde kizariklik nasil oluyor ki. Sinir oldum🥺
Ya güldüm kusura bakma. 😃 ne acayip tanımlar yapıyorlar, nasıl olur hakikaten hiçbir fikrim yok 😄

Umayimocum depresyona girince saçlarını değiştiren kadınlar gibi isimlerimizi değiştirmiş ikimiz de🤣🤣🤣

Şaka bı yama bende güldüm😃 yarım saat hare tanımı aradım internette.
Pop deliği etrafında var, bir de deliğinden itibaren beline çıkan o çizgide sağlı sollu böyle yukarı ilerleyen simetrik bir kızarıklık var. Domates her sabah yiyodum ama bayadır yiyorum, bu ilk kez oluyor kizariklik🥺Peki kakadaki kan kırmızı mi olamali? Ben kahverengilik gördüm, o kan değildir değil mi?

Kan bildiğimiz kırmızı renkte olmalı ama degil mi? Koyu kahverengilik kan sayılıyor mu?

Hani meleklerin başında oluyor ya, hare deniyor. Öyle bişey gibi. Bir de hareli ela goz olur mesela, öyle denir🤦🏻‍♀️Yarım ay şeklinde kizariklik nasil oluyor ki. Sinir oldum🥺

Umayimocum depresyona girince saçlarını değiştiren kadınlar gibi isimlerimizi değiştirmiş ikimiz de🤣🤣🤣

Şaka bı yama bende güldüm😃 yarım saat hare tanımı aradım internette.

Pop deliği etrafında var, bir de deliğinden itibaren beline çıkan o çizgide sağlı sollu böyle yukarı ilerleyen simetrik bir kızarıklık var. Domates her sabah yiyodum ama bayadır yiyorum, bu ilk kez oluyor kizariklik🥺Peki kakadaki kan kırmızı mi olamali? Ben kahverengilik gördüm, o kan değildir değil mi?
Pişik olma ihtimali olabilir mi .kiziminda bazen poposunun etrafı kırmızı oluyor ama alerji olduğunu dusunmedim hiç. Mukus bizde de oluyor bazen genzinde yuttuklari mukuslar ya kusarak ya da kakasinda çıkarmış

Umarım geçicidir.Benimkide mama asla içmiyor.Vazgeçmeyin ısrarcı olun memede.Ben öyle yapıyorum.Evet bende baktım atak ayı desek daha doğru olur.😣çok yoruldum artık büyük oğlumla hiç ilgilenemiyorum.Büyük oğlumda ek gıdaya geçince memeyi bırakmıştı.Dikkat etmek lazım.

X