2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de anlamadım. Bir de atak haftasi hesaplama doğduğu tarih değil de doğması beklenen yani 40. Hafta tarihi baz alinarak hesaplanıyor.
Bizim 1 gün fark var 🤣 ona kalsa hiç doğmayacakti en son kendi tercihimle sezeryan oldum

Kan bildiğimiz kırmızı renkte olmalı ama degil mi? Koyu kahverengilik kan sayılıyor mu?

Hani meleklerin başında oluyor ya, hare deniyor. Öyle bişey gibi. Bir de hareli ela goz olur mesela, öyle denir🤦🏻‍♀️Yarım ay şeklinde kizariklik nasil oluyor ki. Sinir oldum🥺

Umayimocum depresyona girince saçlarını değiştiren kadınlar gibi isimlerimizi değiştirmiş ikimiz de🤣🤣🤣

Şaka bı yama bende güldüm😃 yarım saat hare tanımı aradım internette.

Pop deliği etrafında var, bir de deliğinden itibaren beline çıkan o çizgide sağlı sollu böyle yukarı ilerleyen simetrik bir kızarıklık var. Domates her sabah yiyodum ama bayadır yiyorum, bu ilk kez oluyor kizariklik🥺Peki kakadaki kan kırmızı mi olamali? Ben kahverengilik gördüm, o kan değildir değil mi?
domatesi örnek olarak söyledim bir çok şey olabilir belki alerjiyle ilgisi de yoktur farklı bez ıslak mendil kullandıysan ya da bezde normalden biraz fazla kaldıysa gibi etkenleri göz önünde bulundurabilirsin, arada bezi çıkarıp hava almasına izin ver biraz öyle kalsın hem hoşlarına gidiyor hem biraz kuru kalıyor :) bu arada kakadaki kan kırmızı olmalı süt alerjisi açısından, tabi ben bilirkişi değilim de en azından doktor o şekilde söylemişti, ama tabi kakayı yaptığı an açtıysan öyle olur, eğer sen görmeden kaka bezde beklemişse rengi değişmiş olabilir

Ben şöyle bir çözüm buldum altına bakıyorum masaj yapıyorum gazına çıkartıyorum sonra seviyorum ilgileniyorum öpüp kokluyorum uykusu varsa uyutuyorum Bunların hepsi tamsa emiyor zaten en kötü olmadı dışarıya çıkarıyorum balkona Bazen o da iyi geliyor sıkılıyorlar Kızlar ne zaman su vermeyi düşünüyorsunuz 6ay vermeye gerek yok dediler ama benim kız 4 aylık olacak birkaç gün sonra herkes yaz günü neden su vermiyorsun çok az da olsa ver diyorlar
İnşallah kısa sürer bu Red durumu. Gerçi bizim çok uuzn zamandır var. Ne zaman biter kestiremiyorum. Mama olayı da bazen ciddi anlamda işimi kolaylaştırıyor. Birine bırakacaksam falan. Sağma ile uğraşamıyorum çünkü. Ne zaman ne şekilde bırakacağım belli olmuyor. Memeyi bırakmazsa ben böyle devam ederim sanırım. Günde bir kez yada bikaç günde günde bir mama alsın sorun değil.

Ben şöyle bir çözüm buldum altına bakıyorum masaj yapıyorum gazına çıkartıyorum sonra seviyorum ilgileniyorum öpüp kokluyorum uykusu varsa uyutuyorum Bunların hepsi tamsa emiyor zaten en kötü olmadı dışarıya çıkarıyorum balkona Bazen o da iyi geliyor sıkılıyorlar Kızlar ne zaman su vermeyi düşünüyorsunuz 6ay vermeye gerek yok dediler ama benim kız 4 aylık olacak birkaç gün sonra herkes yaz günü neden su vermiyorsun çok az da olsa ver diyorlar
Suyu da şuan vermiyorum ben ama bir ara aşırı sıcaktı. O zamanlar vermiştim

Ben 3 aylık kontrolünde doktora dedim çok terliyor diye oda normalde verdirtmiyoruz 6 aya kadar su ama çok terleyen bebeklere verebilirsin bi miktar dedi biberonla veriyorum bi kaç yudum çekip itiyo. 1 tatlı kaşığı verebilirsin dedi

Mrb kizlar covid asisi yaptiran var mi?emzirdigim icin biraz teredsutte kaldim emzirip yaptiran var mi doktorlariniz ne dedi bu konuda?
Ben yaptırdım doktorumada aşı yapanlarada sordum akşam saat 10 gibi yaptırdım yaptırmadan önce emzirdim sabaha kadar emzirme sabah sütünü sağıp dök sonra emzir dedi sabah 8 gibi sağdım iyice ikisinide sonra emzirdim zaten aşı minicik bişey benim vücuduma dağılıp sütüme geçebilecek kadar çok değil bence ama yinede ilk sütü sağıp döktüm önlem almak iyidir 😊

Delirtiyor Delirtiyor umayimocum 144 lu 190 liraya çok iyi almissin..3.numara degil mi? Ben en uygun trendyolda 144 lu 204 liraya bulmuştum henüz almadim. Sen nereden aldın?
Evet canım 3 numara. Jokerden aldım, 20 lira indirim kuponum varmış onunla 190a geldi. Sen de bak istersen yeni üyelikte kupon veriyor olabilir.

domatesi örnek olarak söyledim bir çok şey olabilir belki alerjiyle ilgisi de yoktur farklı bez ıslak mendil kullandıysan ya da bezde normalden biraz fazla kaldıysa gibi etkenleri göz önünde bulundurabilirsin, arada bezi çıkarıp hava almasına izin ver biraz öyle kalsın hem hoşlarına gidiyor hem biraz kuru kalıyor :) bu arada kakadaki kan kırmızı olmalı süt alerjisi açısından, tabi ben bilirkişi değilim de en azından doktor o şekilde söylemişti, ama tabi kakayı yaptığı an açtıysan öyle olur, eğer sen görmeden kaka bezde beklemişse rengi değişmiş olabilir
Her kakada kan görüyor muydunuz peki yoksa zaman zaman mı?

Uygulamada böyle yazıyormuş ama anlamadım iyice kafam karıştı

Ben de anlamadım. Bir de atak haftasi hesaplama doğduğu tarih değil de doğması beklenen yani 40. Hafta tarihi baz alinarak hesaplanıyor.
Bu aslında şöyleymiş atak haftası artı eksi iki hafta gibi bir marjla hesaplanıyormuş. O yüzden uygulama aralığı geniş tutuyor. Bir de her bebeğin atak haftası deneyimi farklı oluyormuş kimisinin 3 gün kimisinin 1 hafta sürüyormuş.

Kızlar Günaydın
Oğlumda 3 gündür kolik ağlaması yoktu acaba bitti mi diye sevinmiştim yanılmışım dün yine beni mahvetti uyuyana kadar.
Sanırım 3. ayda bitmeyecek 🥺

Teşekkür ederim♥️🌹

Bu aslında şöyleymiş atak haftası artı eksi iki hafta gibi bir marjla hesaplanıyormuş. O yüzden uygulama aralığı geniş tutuyor. Bir de her bebeğin atak haftası deneyimi farklı oluyormuş kimisinin 3 gün kimisinin 1 hafta sürüyormuş.
Ben artık bakmiycam atak haftalarina. Bı bakıyorum bugün güneşli diyor. Çocuk ağlamaktan çatlıyor sebepsiz yere🤦🏻‍♀️😬 bilmemek daha iyi, beklentiye girmiyosun en azından 😃

Merhaba yorgun anneler😞
İkinci bebeğim olmasına rağmen aradan geçen zamanda unutmuşum birçok şeyi.Sabah yine ağlama krizine girdik.Neyse dedim doktora götüreyim.Doktor baktı muayene etti.Kulak boğaz ciğer pipi popo karın herşeye bakıldı.Çok şükür ki bir sorun görmedi.Dişler için henüz çok erken ama belirtiler şimdiden başlar dedi.Huysuzluk ağlama meme reddi şu dönem en sık görülen sıkıntılarmış.Sabırlı olacağız yani🤷 Kilosuna baktılar gayet iyi bir sorun yok benimle aynı durumda olan arkadaşlar için bilgi olsun.

X