2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Norma olabilir her bebek aynı dgl benım oglan dogdugundna berı gunduz sadece toplam 3 saat uyuyor gecede 19 da yatıp sbh 5 te uyanıyor norolojı dahil tum drlar kontrol etti bu sekılde olucak ona yetiyor o uyku diyorlar 4 aydan ince ztn duzen siz olur bebek uykuları
19dan 5e kadar uyuyorsa gündüz az uyuması normal bence çünkü baya bi zaman uyumuş oluyor maşallah diyim :) benimki çoğu gün 3 saatten az uyuyor ama bunun için doktora gitmeye gerek görmedim valla, gerçi benimki ikinci çocuk rehaveti olabilir :)

Merhaba hanımlar. Ben uyku konusunda kendimce bi düzen oluşturdum gibi. Gündüz uykusu düzensiz bazen çok bazen az uyuyo ama gece uykumuz akşam saat 9-10 gibi emerek yada doyurup sallayarak uyutuyorum. 1-2 gibi uyanıyo tekrar bez değişip emerek uyutuyorum. Sabah 5- 6 gibi uyanıyo tekrar emerek uyutuyorum. Sabah 8-10 gibi kalkıyoruz bez değişip biraz oynayıp tekrar emzirek uyutuyorum. Yanımda yattığı için yatarak emiyor banada rahat oluyor. Bu arada ben sallarken kundaklayıp yan yatırıyorum yüksek sesle eee eee diye ninni söylüyorum biraz daldıktan sonra sesimi kayda aldım ses kaydını tekrar modunda açıp yanına koyuyorum. Bazen yanına geceliğimi bırakıyorum kokuma alıştığı için. Yarım saat sonra derin uykuya dalıyo ve telefonu kapatıyorum. Bunu genelde akşam 9-10 gibi uyuturken yapıyorum. Sizlerede fikir olsun diye yazdım Rabbim hepimize kolaylıklar versin amin 🤲😊

Merhaba hanımlar. Ben uyku konusunda kendimce bi düzen oluşturdum gibi. Gündüz uykusu düzensiz bazen çok bazen az uyuyo ama gece uykumuz akşam saat 9-10 gibi emerek yada doyurup sallayarak uyutuyorum. 1-2 gibi uyanıyo tekrar bez değişip emerek uyutuyorum. Sabah 5- 6 gibi uyanıyo tekrar emerek uyutuyorum. Sabah 8-10 gibi kalkıyoruz bez değişip biraz oynayıp tekrar emzirek uyutuyorum. Yanımda yattığı için yatarak emiyor banada rahat oluyor. Bu arada ben sallarken kundaklayıp yan yatırıyorum yüksek sesle eee eee diye ninni söylüyorum biraz daldıktan sonra sesimi kayda aldım ses kaydını tekrar modunda açıp yanına koyuyorum. Bazen yanına geceliğimi bırakıyorum kokuma alıştığı için. Yarım saat sonra derin uykuya dalıyo ve telefonu kapatıyorum. Bunu genelde akşam 9-10 gibi uyuturken yapıyorum. Sizlerede fikir olsun diye yazdım Rabbim hepimize kolaylıklar versin amin 🤲😊
Ne güzel valla maşallah keşke bizimkinde de düzen olsa ama yok. Hayatta kundaklatmiyor kendini. Üstüme orttugum örtüyü bile ayağıyla tepip atıyor beyefendi. Bir iki kez denedim kundak yapmayı çözülene kadar boğuşuyor resmen

Gece uykusuna ise 12 den önce hayatta geçmiyor çok denedim yarim saate kalkıyor. O yarim saatte nasil geliyorsa ona bir daha uykuya dalmamiz cok zor oluyor 🤦‍♀️

Çoğumuzun ki öyle bu ara canım. Ama uykusunu alamadığı için de çok çabuk yorulup mızırdanmaya başlıyorlar 🤦🏻‍♀️ uyandığı an göz teması kurup konuşmadan tekrar uyutmaya çalışmak lazımmış (en fazla 20 dk, uyumazsa pes edeceksin 😅) maksat o uykuyu en az 45 dk ya tamamlatmak
Canım benim ki ilk 15 gün gündüz uyudu ondan sonra en fazla 45dk uyumuştur gündüzleri. Uyutmaya çalışsam ağlıyor istemiyor karışmıyorum bende artık.

Uyutmak bir sanat bence. Bu sanatı icra edebilen bize de tüyo versin 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Kesinlikle katılıyorum. Desteksiz uyutmayla ilgili kitaplar okuyorum da, bizimki bu ara destekle bile uyumuyor kaldı ki desteksiz uyusun. 😕 sallıyorum sallıyorum tam gözler kapanıyor hah diyorum gidiyor zınk diye açıveriyor hiçbir şey olmamış gibi etrafa bakmaya başlıyor. 😓 yok işte sevgiyle dokunun kokunuzu alsın, yanında yatın falan bizimki yemez onları 🤣

Kızlar telefonum bozuldu, hiç takip edemedim
Çok kısa yazıp çıkıcam, eşim gelmişken yazayım dedim.

Kızımda diş belirtileri var bir haftadır fenalardayız, sürekli çığlık atarak ağlıyor, uykuya dalamıyor, elini parmaklarını ağzına götürdüğü her şeyi çiğnemeye çalışıyor hırsla..
Meme reddi tavan yapmış durumda, bitkin haldeyim artık.

Diş için erken gibi geliyor.
Rahatlatmak için neler yapabilirim, deneyip işe yaradığını düşündüğünüz yöntemler varsa yazar mısınız
Bİzim gibi olan var mı

Uyku düzeni beslenme düzeni hiçbir şey kalmadı, ne uyuduğu saat belli ne emdiği
Dalamıyor da, gece bile sürekli ağlayarak uyanıyor

Güzel fikirlerinizi bekliyorum🌸

(Eşimin telefonundan yazdım, mesajlarınıza akşam bakabilirim)
Canım ben d e oğlumda yaşadım aynı şeyi. Bu aylar. Ama 7.ayds çıkardı dişini. İnş geçici bir şeydir sizin de. Diş dönemi jel oğluma iyi gelmedi fayda etmedi yani.
Tedagil diye bir granül var. Tanecikli şeker gibi. Ondan fayda gördük dene istersen bir.

Canım çok dikkat et bana doktor elinle o bölgeye fazla müdahale etme dedi. Ben burda vajinal yapışıklık konusu geçmişti o zaman biraz kontrol ettim mendille hafif açtırır gibi bir şeyler yapmıştım sanırım o zaman enfeksiyon kaptırdım. Bilmiyorum ama ondan şüphelendim. doktor da olabilir fazla müdahale etme sadece temizle bırak dedi. İnşallah çabuk geçer ama antibiyotik daha ilk günden olumsuz etkisini gösterdi.😞
Çok geçmiş olsun canım. Antibiyotik ishal yapabilir. Eğer bu aylar da probiyotik kullanılıyorsa onu kullanmanı tavsiye ederim. Tabi bu biogaia falan aynı etkide mi hiç bilmiyorum. Bakso diye Bi probiyotik kullanmıştım ben. Enterogermina falan da kullanan var. Ama bu aylar veriliyor mu hiç bilmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Desteksiz uyutmayla ilgili kitaplar okuyorum da, bizimki bu ara destekle bile uyumuyor kaldı ki desteksiz uyusun. 😕 sallıyorum sallıyorum tam gözler kapanıyor hah diyorum gidiyor zınk diye açıveriyor hiçbir şey olmamış gibi etrafa bakmaya başlıyor. 😓 yok işte sevgiyle dokunun kokunuzu alsın, yanında yatın falan bizimki yemez onları 🤣

Kesinlikle oyle dun kucagimda o kadar cok pispisladim ki hafif hafifte salladim uyusun diye kucakta, ellerim kalkmiyordu artik tam gozunu kapatiyo koyuyorum sanki saatlerdir uyumusta uyanmis gibi kalkiyor😁 bir de memede uyudugu icin emmiyor agzinda bekletip garip bir seyler yapiyor, meme ucum beyaz oluyo sizliyor artik😔

Kesinlikle oyle dun kucagimda o kadar cok pispisladim ki hafif hafifte salladim uyusun diye kucakta, ellerim kalkmiyordu artik tam gozunu kapatiyo koyuyorum sanki saatlerdir uyumusta uyanmis gibi kalkiyor😁 bir de memede uyudugu icin emmiyor agzinda bekletip garip bir seyler yapiyor, meme ucum beyaz oluyo sizliyor artik😔
Dün tam 40 dk salladım kucakta sallıyorum olmuyor hamağa yatırıyorum olmuyor. En son tam gözünü kapatır gibi oldu birden açtı ve güldü. 😅 bana bak bacaksız sen anneyle dalga mı geçiyorsun dedim aldım oyun halısına koydum dayanamadım artık 🤣

121807D0-8CDD-44EF-9B9A-03F424E0F81E.jpeg

Dün tam 40 dk salladım kucakta sallıyorum olmuyor hamağa yatırıyorum olmuyor. En son tam gözünü kapatır gibi oldu birden açtı ve güldü. 😅 bana bak bacaksız sen anneyle dalga mı geçiyorsun dedim aldım oyun halısına koydum dayanamadım artık 🤣
Dün akşam 10 da uykusu geldi ne güzel uyuttum dedim 40 dk sonra gözlerini açtı. 12 ye kadar dalması için uğraştım 😢 kaç gündür gündüzüm akşamım yok resmen. Uyusa bile 40 dk dan sonra gözlerini açıyor

Dün akşam 10 da uykusu geldi ne güzel uyuttum dedim 40 dk sonra gözlerini açtı. 12 ye kadar dalması için uğraştım 😢 kaç gündür gündüzüm akşamım yok resmen. Uyusa bile 40 dk dan sonra gözlerini açıyor
Neden böyleler ya😓 bizimki de gündüz uyuyor hemen uyanıyor. Akşam da eğer 9-9.30dan önce uyuttuysak mutlaka uyanıyor. Hava henüz tam kararmamış oluyor ona bağlıyorum gerçi. Karanlık basmadan gece uykusuna geçeceğini anlamıyor sanırım. En zor iş uykuymuş cidden. Emmese mamayla vs bi şekilde besliyorsun aç kalmıyor da uyumayan çocuk bebek kötü 😔

Neden böyleler ya😓 bizimki de gündüz uyuyor hemen uyanıyor. Akşam da eğer 9-9.30dan önce uyuttuysak mutlaka uyanıyor. Hava henüz tam kararmamış oluyor ona bağlıyorum gerçi. Karanlık basmadan gece uykusuna geçeceğini anlamıyor sanırım. En zor iş uykuymuş cidden. Emmese mamayla vs bi şekilde besliyorsun aç kalmıyor da uyumayan çocuk bebek kötü 😔
Kesinlikle uyku büyük problem. Keşke bir rutin oluşturabilsek 😞

Bizimki gündüz uykularına elveda dedi resmen sallıyorum koyuyorum pat bi bakııyorum uaynmış. Bu sefer de mızmız oluyor sanki ben onu uyutmmaışım gibi bana kızıyor ağlıyor. Tam işkence gündüzleri. Gecede 3-4 kez kalkıyor zaten öffff 2. Ay çok güzeldi bizim ya. Nedir bu böyle

Haha resmen dalga geciyorlar bizimle 😁

X