- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 37
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.501
He anladım canım sagolKilo olarak günde 20 gr almalıymış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
He anladım canım sagolKilo olarak günde 20 gr almalıymış
Bencede 2 gr çok büyük fark değil.Kilo olarak günde 20 gr almalıymış
Büyüme sıçraması yaşıyordur sanırım. Benimki de bazen öyle oluyor sonraki günümüz felaket oluyor amaBugün de full uyuyor çocuk emmiyor bile uyumaktan şimdi de neden uyuyor bu kadar diye düşünüyorum.
Yaaa benim kizim da öyle bir ara ateşini falan ölçtüm hasta mı diye hicbirsey anlamadım ben bu işten aşırı sakindi. Fırtına öncesi sessizlik mi diye fena tırsıyorum. Hava biraz serinledi o yuzden mi dün asi olduk o yüzden mi vs vs kafamda deli sorularBugün de full uyuyor çocuk emmiyor bile uyumaktan şimdi de neden uyuyor bu kadar diye düşünüyorum.
Bende o sorunu kundak yaparak halledenlerdenim kundaksiz uyutmaya alıştırmak istiyorum ama ne mümkün kundak istiyor uyurken ama kundağı da açmak istiyor gece zaten beşikte çapraz donmelere başladı dün gece bir baktım yan yatıyor beşikteEliyle yüzüne dokunup kendini rahatsiz etme veya uyandırma konusuna çözüm yok galiba. Ben geceleri yarim kundak yapıyorum yaklaşık 2 aydir da biraz rahat ettim, kizim da uyuyup dinleniyor biraz ben de ayni şekilde. Ama tabi sabaha kalmiyor asla bi sekilde kipir kipir bi yerden elini çıkarmış oluyor yine amacına ulaşıyor. Gunduz uykuları da hep boluk porcuk o yüzden neden o eller hep agiz burun kulak geziyorsa..
Yaaa ağrısı olduğu için mi vok uyuyorlar ağrıları geçtiği için mi o kısmı anlamadimVar bi sıkıntısı ama anlamadım. Büyüme ağrıları da oluyormuş mesela. Yazık ya
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin bir an önce. Bebeğimden değilde kendimden bir örnek vermek istiyorum. Hamile kalmaya karar verdiğinde hormon testleri vs yaptırırken hipofiz bezimde tümör olduğunu ogrendim troid hastasiymisim haşimato olarak geçiyor hastaligim büyüme hormonum fazla çıktı ki ayaklarım 35 numaradır ellerimde küçük kafa yapım vs herdeyim normal. Başladım internetten araştırmaya işte hamileyken troid dengeli olmazsa bebekte zeka geriligi olur gelişim problemi olur vs vs bir sürü olumsuz yazı oludum. Cerrahpaşa bir doktor ameliyat olman lazım dedi o ay hamile kalma ihtimalim çok yüksekti iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim ve ameliyat olmadım hamile kalınca kadın doğuma gittim durumu anlattık bebeğin alinmasi gerekir senin ameliyat olman lazim senden bir tane bebek nasil olsa tekrar olur dedi ben komaya girdim tabi uzuntuden. Sonra iyi bir doktor bulduk ve çok şükür sağlıklı bir kizim var. Troid degerlerim taa hamileligin 4. Ayında dengeye oturdu çocukta bir zeka geriliği olacak diye çok korktum. Özetle internette yazan şeyleri çok fazla kafana takip üzülme lütfen. Hamile troid hastalarında da bebekte zeka geriliği olabilir falan yazıyordu ama ben ilaç ile dengeledim . Bebeğinin de dengelenecektir mutlaka lütfen kendini çok yıpratma. Çok uzun yazdım kusura bakma. Birde ne olursa olsun tek doktorun önerisi ile kalma bu durumlarda muhakkak ikinci üçüncü bir görüş al.Merhaba herkese ben Temmuz annesiyim ama belki buradan da yardımcı olan olur çok kötüyüm bebeğimde tiroit çıktı Hacettepe tıp endokrin bölümüne gittik geçen hafta. Detaylı inceleme yapıldı. Bugün sonuçlar çıktı ve doktor sonuç çıkınca mail atın dedi yani hastaneye gitmedik. Tiroitleri çalışmıyor dedi ilaç başlattı takip için iki hafta sonra çağırdı. Yüzyüze konuşmadığım için sormam gereken bir sürü soruyu soramadım. İçim içimi yiyor kızlar etrafınızda sizde var mı doğuştan tiroitleri çalışmayan ve normal olan bebek . Araştırma yaptım cok ciddi zeka geriliğinden ve büyüme sorunlarından bahsediliyor çok üzgünüm
Ben de anlamadım gözünü zor açtı zorla emzirdim hemen tekrar uyudu, ateşi de yok. İnşallah yarın acısını çıkarmazlarYaaa benim kizim da öyle bir ara ateşini falan ölçtüm hasta mı diye hicbirsey anlamadım ben bu işten aşırı sakindi. Fırtına öncesi sessizlik mi diye fena tırsıyorum. Hava biraz serinledi o yuzden mi dün asi olduk o yüzden mi vs vs kafamda deli sorular
Kızlar 3. Ay kontrolünden çıktık. B12 vermişti bana başını tutamadığı için, ilaç işe yaramış kafasını tutuyır sola dönüyor yüzüstü iken htta kendini ittirdiği için bu emeklemeye başlayabilşr yakın zamanda dedi. Ayağa kaldırdı ayakta duruyormu falan ona baktı. Yalnız bu ay 20 gr almış olması lazımmış benimki 18 gr alınca bana sütünü sağ boş zamanlarında ver dedi. Biberon kullanma kaşıkla veya şırınga ile ver dedi. Ama ben 2gr fark çok olmadığını düşünüyorum aya vurursan 60 gr daha fazlamı alması gerekiyodu yani? Neyse, mama kesinlikle verniyosun dedi.
Rotavirüs aşısı da 104. Gününe kadar yapılması lazım sonrasında yaparsan aşı tutmaz dedi. 3-6 ay arasında 15 gr a kadar düşebilir kilo alımı o normal dedi.
Biz de bugün gittik doktora bizim doktordan güzel anlatmışsınHa bir de dişi kaşınıyo olabilir diliniçiğneyeblir dedi. Ki bizimki yapıyor bunları. Çığlık atıyormu atması şazım salyalanması lazım ve ellerini emmesi gerekiyo dedi. Dedim hepsini yapıyo
Tedavisi olmayan bir hastalık değil üzülmeyin sadece tiroid bezinin üretmesi gereken hormonu dışardan verecekler yani eksikliğini çekmeyecek. İlaçlarını düzenli kullanması önemliMerhaba herkese ben Temmuz annesiyim ama belki buradan da yardımcı olan olur çok kötüyüm bebeğimde tiroit çıktı Hacettepe tıp endokrin bölümüne gittik geçen hafta. Detaylı inceleme yapıldı. Bugün sonuçlar çıktı ve doktor sonuç çıkınca mail atın dedi yani hastaneye gitmedik. Tiroitleri çalışmıyor dedi ilaç başlattı takip için iki hafta sonra çağırdı. Yüzyüze konuşmadığım için sormam gereken bir sürü soruyu soramadım. İçim içimi yiyor kızlar etrafınızda sizde var mı doğuştan tiroitleri çalışmayan ve normal olan bebek . Araştırma yaptım cok ciddi zeka geriliğinden ve büyüme sorunlarından bahsediliyor çok üzgünüm
Gerilim filminin içinde gibiyim her an ne olacak ne gelecek diye bekliyorum resmen bir anda bu kadar değişebilirler mi acaba. Atak haftası bitti de ondan mı rahatladilar bilemiyorumBen de anlamadım gözünü zor açtı zorla emzirdim hemen tekrar uyudu, ateşi de yok. İnşallah yarın acısını çıkarmazlar
Ay onun çözümünü hazır kundak alarak buldum kesinlikle herkese tavsiye ediyorum inanılmaz rahat ettim. Ben sonra da kullanırım diye owlinin uyku gurusunu aldım. Hatta o kadar memnun kaldım ki başına bişi gelirse kusar sıçar da kullanamazsak diye korkumdan yedekledim.Eliyle yüzüne dokunup kendini rahatsiz etme veya uyandırma konusuna çözüm yok galiba. Ben geceleri yarim kundak yapıyorum yaklaşık 2 aydir da biraz rahat ettim, kizim da uyuyup dinleniyor biraz ben de ayni şekilde. Ama tabi sabaha kalmiyor asla bi sekilde kipir kipir bi yerden elini çıkarmış oluyor yine amacına ulaşıyor. Gunduz uykuları da hep boluk porcuk o yüzden neden o eller hep agiz burun kulak geziyorsa..
Bu çok güzel değil mi? Gece uyanmaması rüya gibi olmalı. Videolarda artık tüm gece uyuyabilirler diyordu. Demek ki en başta iyi doyuyor ki uyanmıyor olarak düşündüm ben. Darısı başımıza inşallahGünaydın kizlar
bibalprensesi gece nasıldı bebeğin benim ki ilk kez gece karnını doyurmaya uyanmadı su anda keyfi iyi gibi ama son günlerde iştahı azaldı sanki ama günde bir olan kaka sayımız 3e çıktı. Çok uyumasi artık şüphe uyandırmaya başladı
Aynı benimki fön sesi, süpürge sesi hepsinden rahatsız oluyor. Ses olunca ıhlamaya, kafasını hareket ettirmeye başlıyor uyurken. O kadar zor ki bende asla 2.yi düşünemem sanırım.Fön sesinden nefret ediyor desem? ya benimki bütün standartlara karşı değişik bi şey. Arabada da gözünü kırpmıyor mesela. uykusu da çok hafif, en ufak şeye uyanıyor. Sizler gibi bir çocuğum daha olsaymış ne yapardım bilmiyorum. Kesinlikle ikinciyi düşünmüyorum zaten. Bunda çok zorlandım. İnşallah düzelir zamanla. Yoksa mahvoldum.
Ay seninki 2 gecedir böyleymiş bizimki hergün aynıGerçekten yıldım artık. Doğduğundan beri gece uyanmayan bebek iki gecedir sürekli uyanıyor. Emiyor da emiyor. İki damla uyutmadı. Çıldırıcam. Nesi var anlamıyorum.
Biz de bugün gittik doktora bizim doktordan güzel anlatmışsın
Bizimkide öyle umay. 3-4 kez kalkıyor memeden ayrılmak istemiyor. 4.ayda uyku gerilemesi dediğmiz olaya mı giriyoruz ne. Uykusu var yastığa koyuyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor niye uyutmuyosun diye . Napcağımı şaşırdımGerçekten yıldım artık. Doğduğundan beri gece uyanmayan bebek iki gecedir sürekli uyanıyor. Emiyor da emiyor. İki damla uyutmadı. Çıldırıcam. Nesi var anlamıyorum.
4 aylık olunca diye geçiyor her yerde ama bizimkiler daha 3 aylık umarım daha da kötüleşmezBizimkide
Bizimkide öyle umay. 3-4 kez kalkıyor memeden ayrılmak istemiyor. 4.ayda uyku gerilemesi dediğmiz olaya mı giriyoruz ne. Uykusu var yastığa koyuyorum ağlıyor kaldırıyorum ağlıyor niye uyutmuyosun diye . Napcağımı şaşırdım