2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben cocuksuzken hep derdim ki allah kısmet ederse iki tane istiyorum, kardeşi olsunlar ne güzel. Ben tek çocuğum çünkü. Tabii bilmediğim için ayıp tutuyodum😃 şimdi ikinciyi düşünemiyorum bile😃😃 acaba aradan zaman geçince mi duygular degisiyo bilmiyorum ki. Yaşım da genç değil, 36 yi dolduruyorum bir ay sonra😬
Kardeş şart ama 2 çocuk da cidden zor. En azından ilkinin kendi yemek yiyip, bezi bırakacağı zamanı bekle kardeş için, hatta mümkünse kreşe gideceği yaşı 😅 arası 20 ay 2 bebek annesi olarak yazıyorum 😬 alt açmaktan ööögggg geldi, biri emmek ister öteki yemek bekler, birini uyuturum diğeri ağlar uyuyanı da uyandırır, ikisini zaten 5 dk yalnız bırakamıyorum büyük küçüğün gözünü oyacak 🤪

Ya benim de eski kıyafetler olmuyor üstelik ben 2 buçuk senedir bu şekildeyim 🤦🏻‍♀️ önce kıza hamile kaldım doğurdum emzirdim vs derken bi türlü diyet spor yapıp eski bedenime dönemedim derken tekrar hamile kaldım en sonunda pes ettim bu yaz internetten bir sürü kıyafet sipariş verdim 🙈 olanı aldım olmayanı iade ettim çeşit çeşit giyiyorum yazlıkta mutlu oldum valla 😅 maddi imkan varsa hiç eziyet etmeyin kendinize yeni bedeninize uygun kıyafetler alın, mutlu olmaya ihtiyacımız var. Aldıklarım hep göbeği gizleyen cinsten modeller 🙈
İmkan var, giyecek yer ve heves yok😆😆 Valla ben hala dışarı çıktığımda hamileligimde giydiğim siyah taytı giyiyodum, eşim acıdı galiba, h&m ye goturdu😆 şöyle rahat rahat elbiseler al kendine dedi. İnanır mısın bı tane gönlüme göre elbise bulamadım. Hem çok dekolteli, hem iç gosteriyo kumasi. İçime bişey giyceksem elbise giymenin ne anlamı var. Ben de bol bluz tarzı üstler aldım, altına da keten gibi pantolon. Aldım almasına da onlari da giymedim hala😃

Ayy yazlık dedin de, yazlıkta bebek büyütmek çok isterdim simdi😌yazlık hayatını çok seviyorum, çocukken teyzemin yazligina giderdik. Sabah erken saatler ve akşam 9 dan sonrası en sevdiğim saatlerdi..

Ben 62 kg ile hamile kalıp 70 le doğuma girdim. Suan 60 kiloyum. Ve önceden giydiğim kotlarim olmuyor, elbiseler çok kötü duruyor😥 neden, çünkü göbeğim kaldı. Dün geçen yazki bir elbisemi denedim karnıma yapıştı göbeğim top gibi çıktı..moralim bozuldu çıkardım hemen.

Yemek yeme meselesi ayni benim de öyle. Ki benim yanımda annem de var. Buna rağmen böyle. Şuan hem hızlı hizli kahvaltı yapıp hem bunları yazıyorum, her an uyanabilir. Sindiremeden yutuyorum valla🙁
Bu sabah itibari ile fırsat buldukça egzersiz yapma kararı aldim ben. Her gun hic degilse 5 dk karin çalışacağım kendimi yormadan. Zamanla toparlayacak elbet. Hafif hafif de süreyi artiririm kizim musade ettikce 😁 Zaten zor bir süreçten geçtiğimiz icin beslenme konusunda kendimi yipratmayacagim ama bir sıfırdan büyüktür diye düşündüm. Nereden baslasak iyidir. Belki fark görürsem kendimde moralimi de olumlu etkiler.. Iyi olacak inşallah hersey zamanla, saglik olsun da

İmkan var, giyecek yer ve heves yok😆😆 Valla ben hala dışarı çıktığımda hamileligimde giydiğim siyah taytı giyiyodum, eşim acıdı galiba, h&m ye goturdu😆 şöyle rahat rahat elbiseler al kendine dedi. İnanır mısın bı tane gönlüme göre elbise bulamadım. Hem çok dekolteli, hem iç gosteriyo kumasi. İçime bişey giyceksem elbise giymenin ne anlamı var. Ben de bol bluz tarzı üstler aldım, altına da keten gibi pantolon. Aldım almasına da onlari da giymedim hala😃

Ayy yazlık dedin de, yazlıkta bebek büyütmek çok isterdim simdi😌yazlık hayatını çok seviyorum, çocukken teyzemin yazligina giderdik. Sabah erken saatler ve akşam 9 dan sonrası en sevdiğim saatlerdi..
Bizde kayınpederin yazlığına gidiyoruz sağolsun hepimize bi oda yaptı o yönden rahat ama eşimin kardeşleri filan da gelince kalabalık oluyor kalabalık biraz zor oluyor tabi. Yine de bu sıcaklarda evde durulacak gibi değil yazlık kurtarıcı oldu 😬 inşallah sizde kendiniz alırsınız ileride. Yazlık da Evimiz de izmirde ama iki bölge arasında 6 derece oynuyor sıcaklık, bide yazlık tam esen bi yerde püfür püfür. Bu hafta eve gelmiştim geldiğime pişman oldum çocuklar su gibi terliyor evde. Klima açınca da sanki hasta olacaklar gibi geliyor tedirgin açıyorum.

Kızlar havalar aşırı sıcak ya nasıl giydiriyorsunuz bebekleri. Ben sadece zıbın ya da sadece sıfır kollu ya da kısa kollu alt kısmı şort tulum giydirip içine bişey giydirmiyorum. Çok mu ünce oluyor acaba. Üstünü de örttürmüyor gece. Örtüpüm an tekmeliyor açıyor
Ayni valla. Ben de sadece citcitli body giydiriyorum. Ama ayakları hep cok soğuk oluyor o yüzden çorabını pek çıkarmıyorum. Gun icinde ara ara çıkarıp hava aldırıyoruz o kadar 😁 gece ustune bisey ortunce o tekmeler havada uçuyor. Ben de endişe ediyorum acaba usutuecek mi diye ama Kundak yapiyorim ben geceleri o yuzden üstü kısmen örtülü gibi oluyor sadece bacaklari aickta kalıyor

Bizde kayınpederin yazlığına gidiyoruz sağolsun hepimize bi oda yaptı o yönden rahat ama eşimin kardeşleri filan da gelince kalabalık oluyor kalabalık biraz zor oluyor tabi. Yine de bu sıcaklarda evde durulacak gibi değil yazlık kurtarıcı oldu 😬 inşallah sizde kendiniz alırsınız ileride. Yazlık da Evimiz de izmirde ama iki bölge arasında 6 derece oynuyor sıcaklık, bide yazlık tam esen bi yerde püfür püfür. Bu hafta eve gelmiştim geldiğime pişman oldum çocuklar su gibi terliyor evde. Klima açınca da sanki hasta olacaklar gibi geliyor tedirgin açıyorum.
Sayfiye yerleri özellikle akşamları çok daha serin oluyor şehirden. Bir de keyfi bambaşka oluyor ya. Yazlıklar kalabalık olduğunda evet keyifli ama bulaşıkları ben yıkamayacaksam eğer 😆😆 geçen yil Kuşadası taraflarında fiyatlara bakiyodum 30 senelik yazlıklar 500 den basliyodu. Daha da bakmadım😃

Merhaba kızlar, kalça çıkığı testi için hangi bölüme gidiyoruz , sizler yaptırdınız mı, sonuçlar hemen çıkıyor mu acaba?
Radyoloji bölümünden randevu aldık biz, hemen sonucu söylediler.
Kızlar havalar aşırı sıcak ya nasıl giydiriyorsunuz bebekleri. Ben sadece zıbın ya da sadece sıfır kollu ya da kısa kollu alt kısmı şort tulum giydirip içine bişey giydirmiyorum. Çok mu ünce oluyor acaba. Üstünü de örttürmüyor gece. Örtüpüm an tekmeliyor açıyor

Altınoluktayız bu sıralar ve hava baya sıcak, klima açıyoruz, klimayla ortam 27 derece fln oluyor. Altta ip askılı zıbın üstüne uzun kollu zıbın giydirdim altında da çorapsız pantolon ve çorap var. Terlemediği için bu şekilde giydiriyorum. İki kat giydirince ara ara kontrol et terleme var mı diye. Yoksa öyle devam et bence. Terleme yoksa sıcaktan zarar gelmez diye düşünüyorum

Ben askılı ya da kısa kollu body giydiriyorum. Ev sıcak oluyor. Geceleri de muslin ortuyorum, ama ayaklarını açıyor. Uyandikca düzeltiyorum. Kışın uyku tulumu alicam.

Ya spiral de kime sorsam şikayetçi adetleri uzamış, kanamaları artmış hep. Anca hormonlu olanlar kanamaya etki etmiyormuş ama ben vücudumda yapay hormon istemiyorum
Memnun olan da var olmayan da canım. Bünye ile alakalı sanırım. Hormonluyu adetleri çok kanamalı geçenlere takıyorlar bildiğim kadarıyla. Ama onda da adetlerde düzensizlik oluyormuş lekelenmeler uzun sürüyormuş adetin ne zaman tam anlamıyormuşsun.
Bence normal spiral denenebilir.

Memnun olan da var olmayan da canım. Bünye ile alakalı sanırım. Hormonluyu adetleri çok kanamalı geçenlere takıyorlar bildiğim kadarıyla. Ama onda da adetlerde düzensizlik oluyormuş lekelenmeler uzun sürüyormuş adetin ne zaman tam anlamıyormuşsun.
Bence normal spiral denenebilir.
Eşlerimiz korunsun. Neden çileleri hep biz çekiyoruz. Yeter 😁

Kızlar oğlumun dudakları pul pul kuruyup dökülüyor. Doktor nemlendirici sür dedi ben doğal dudak koruyucu sürüyorum bebeği öyle olan var mı?

Emziren kadin olur ama gec olur tabinherkezde gecerli degildir..ben daha olmadim bakalim bazen 1 yil olmadigi bile oluyormus..emzirirken hamile kalamamismiydiniz acaba sut mu korudu
Tabi geç olabilir hemen adet olmayabilir ama adet olmaz diyemeyiz yani onu demek istedim ben.
Valla ben sütün koruduğunu düşündüm açıkçası emzirmeyi keser kesmez hamile kaldım 🙈

Herkese merhaba. Emzik vermeye çalışan arkadaşlar vardı. Bende sizlere vermeyin demeye geldim. Bebeğim yaklaşık 20 gündür çok kısa emmeye başladı. Kilo alımı yarı yarıya düştü. Gündüz 2,3 dakika emer oldu. Gece daha uzun emiyor ama sütüm çok azaldi git gide. Çok üzülüyorum. Doğal düzenini bozdum çocuğun.

Şimdi size bir şey sormak istiyorum. Artık vermemeye karar verdim. Çocuğu çok mu üzerim eski haline döner mi hakkım var mı ona bunu yapmaya. Ne diyorsunuz denemeli miyim

Herkese merhaba. Emzik vermeye çalışan arkadaşlar vardı. Bende sizlere vermeyin demeye geldim. Bebeğim yaklaşık 20 gündür çok kısa emmeye başladı. Kilo alımı yarı yarıya düştü. Gündüz 2,3 dakika emer oldu. Gece daha uzun emiyor ama sütüm çok azaldi git gide. Çok üzülüyorum. Doğal düzenini bozdum çocuğun.

Şimdi size bir şey sormak istiyorum. Artık vermemeye karar verdim. Çocuğu çok mu üzerim eski haline döner mi hakkım var mı ona bunu yapmaya. Ne diyorsunuz denemeli miyim
Eğer emziğin meme reddi yaptığını düşünüp onu bırakacaksanız evet bi kaç gün huzursuzluk oluyormuş ama sonra alışıyorlarmış önemli olan kesin karar verip istikrarlı olmak.

Merhaba kızlar, kalça çıkığı testi için hangi bölüme gidiyoruz , sizler yaptırdınız mı, sonuçlar hemen çıkıyor mu acaba?
Kendi doktorumuza gittik biz o yönlendirdi radyoloji bölümü çekiyor hemen çıkıyor sonuç zarf icince veriyorlar

Buraya erkeklerin bakmadığına emin olsam mememi çekip koyucam 😂
Benim de bir gogsumun ucu yok yani üçgen şeklinde emdikçe çıkıyor ama tam çıkmadı benimki uzadı biraz. Bu aralar yine eskiye döndük ve sadece ucunu alıyor hanfendi dudaklarını büzüp emmeye çalışıyor daha önce de yapmıştı sonra düzelmişti umarım düzelir .iç olmayonca tam anlamıyla üç varmış gibi çıkmıyor malesef en azından benimki öyle oldu

Ben cocuksuzken hep derdim ki allah kısmet ederse iki tane istiyorum, kardeşi olsunlar ne güzel. Ben tek çocuğum çünkü. Tabii bilmediğim için ayıp tutuyodum😃 şimdi ikinciyi düşünemiyorum bile😃😃 acaba aradan zaman geçince mi duygular degisiyo bilmiyorum ki. Yaşım da genç değil, 36 yi dolduruyorum bir ay sonra😬
Vallahi benim gözüm ikinciyi yemiyor düşünemiyorum bile çünkü ikinci varken ilkine vakit ayırmak çok zor olur gibi evde köpeğimiz var yani iki çocuğumuz var gibi ona olan ilgi azaldı kızımız gelince ister istemez . Belki vücut hormonsal olarak hazır olmadığı için düşünemiyorum bile ama benimde yaş 38 ikinci ne zamam olur bilemiyorum bunda bile yaştan dolayı çok korktum olumsuz bireey olacak diye

X