- 23 Mayıs 2020
- 7.845
- 17.153
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #45.741
Şu anda kaç günlük bebeğiniz. Bizimkide aynen bir anda günde bire düştü. Anne sütü ilk başlarda az geliyordu ve şimdiye göre daha az emiyordu acaba o yüzden mi belkide diyorum sütüm özlenmistir artıkBiz de ilk 3 gün sma optipro verdik. Hiç gaz sorunu yoktu. Şimdi sadece anne sütü alıyor ama gaz sorunumuz çok. Bizde de günde 3 4 kez kaka yaparken artık iki günde bir yapar oldu.
Ben mama veriyorum canım günde 3 kez memede emiyor. Hem mama hem anne sütü şeklinde devam ediyorum. Benim kızım çok yediği zamanlar fazlasını kusuyor yada gaz çıkarmaya çalışırken midesine fazla baskı uygulandoginda bir miktar kusuyorMerhaba anneler umarım iyisiniz bebisleriniz ile. Aranızda mama veren varmı benim süt yetersiz 4 yda 5 saatte günde 4 defa olmak üzere mama veriyorum sizler su veriyomusunuz bebeklerinize? Birde kusma problemi yaşıyoruz gaz ile beraber genelde sütü mü kusuyor çoğunlukla .
Gaz sorunu için neler yapıyorsunuzBiz de ilk 3 gün sma optipro verdik. Hiç gaz sorunu yoktu. Şimdi sadece anne sütü alıyor ama gaz sorunumuz çok. Bizde de günde 3 4 kez kaka yaparken artık iki günde bir yapar oldu.
Benimde genelde gazdan sıkıp öyle çıkarıyor evet.kac CC veriyosunuz birde su veriyomusunuz ?Ben mama veriyorum canım günde 3 kez memede emiyor. Hem mama hem anne sütü şeklinde devam ediyorum. Benim kızım çok yediği zamanlar fazlasını kusuyor yada gaz çıkarmaya çalışırken midesine fazla baskı uygulandoginda bir miktar kusuyor
Kanda olan ne bilmiyorum ama kakada mukus bebeğin bir yiyeceğe alerjik reaksiyonu olduğunu doktor söylemişti mesela yumurta, tahin gibi.Öyle olunca kanda oluyor genelde bunu anne sütü yapabiliyor tecrübe ile sabit
Gaz için bağırsak düzenleyici gaia die damla kullandım fayda etmedi başka bişey aldım iki gündür gazını baya çıkarıyor ama bitmiyor manada verdiğimiz için daha çok oluyor sanırım.Gaz sorunu için neler yapıyorsunuz
Kilo alımı normal ise , doktor problem yok diyor.B
Bazen agiz dolusu bazen az genelde çoğunlukla sütü mü atıyor 5/10 dk sonra hemen ve gündüzleri daha çok.
Araba olmicak canim sadece puset oda zor olur gibime geliyor..bide bir suru guvenlikten geciyorsin..sanki kanguru daha iyi gibiUçağa geçene kadar bebek arabasında kalabiliyor galiba. Biniş sırasında arabaları görevliler alıyor, inişte de uçağn yanında arabaları açıp hazırlıyorlar diye biliyorum. Yeğenim bebekken kardeşim çok geldi uçakla ve hep böyle oluyordu ama pandemiden dolayı farklılık varsa bilemem.
Puseti tek başına arabasız taşıyacaksan da kanguru daha rahat olur.
Bizimde en az gaz yapan mama olan aptamil comformil verdi Dr ama kaka yapmıyor hıc formu mamaları cocugu bu sekılde o yuzden inek sutu yerine kecı sutu ıcerıklı mama kullanmak daha II, hipp combiotic o erdi hekim bıde onu denıcem bizimde kolık aynı sorunlar varHerkese merhabalar uzun bir aradan sonra başımın epey sıkıştığı bir donemde sizlere danışmak istedim1 aylik kızım var. Meme +mama şeklinde besliyorum gaz sorunumuz var malesef kolik bir bebek. Mama olarak SMA kullanıyoruz bu mamayı kullanan arkadaşlar var mı ,memnunlar mi . Kızım iki gündür günde bir kez çok zor kaka yapıyor normalde günde 4-5 kez yapardı mamadan mi acaba diye şüphelenmeye başladım. Mama kullanan arkadaşlardan mama tecrübelerini paylasorlarsa çok memnun olurum hangi mamayı kullanıyorsunuz memnun musunuz .
Bız denedik hatta se ytı yagı ile uyarıp, hatta fitil kullanıp ise yaramıo bızdeKaka konusunda zorluk yaşayan annişler size tuvalet iletişimi kitabında görüp uyguladığım basit bişeyi söyleyeyim. Bebişi ara ara banyo lavabosuna veya klozete veya bir leğene çiş tutun. Altını açın sırtını karnınıza dayayın bacaklarını dizilerden kırıp çömelme pozisyonu gibi tutarak bi süre bekleyin. Kakası varsa çok rahat yapıyor hatta gaz da çıkıyor. Bi. Kaç gündür sabah akşam tutuyoruz öyle.
Fitili ıslat y ada hafif yag sur hem popoya hem fıtıleKızlar bebeğim kaka yaparken zorlanıyor ya bugün fitil koymak zorunds kaldık çok ağladı içim parçalandı
Yani memelketteyken götürmüştüm normal demişti bu kadar yoktu kusma tâbi.kilosu gözle görülür şekilde var alımı bence burada daha gitmedim henüz doktor araştırıyorum fazla seçenek Yok die maalesef. Aşısı var sağlık ocağına haftaya gittiğimde bakscaz kilosuna.Kilo alımı normal ise , doktor problem yok diyor.
Bazı çocuk kusuyor 6 aya yakın.
Reflü yastığı yatağı kullanın içinz rahat olsun.
Eğer endişeniz yüksekse doktorunuza sorun başka bir doktora daha sorun içinz rahat olsun.
Bende ama. Kullanıyorum başlarda benimde çok yapardı son 20 gündür günde 1 kere yapıyor kakasını doktorumuz normal demişti . Bugün 2 defa yaptı geçen 2 gün yapmadı mesela.Herkese merhabalar uzun bir aradan sonra başımın epey sıkıştığı bir donemde sizlere danışmak istedim1 aylik kızım var. Meme +mama şeklinde besliyorum gaz sorunumuz var malesef kolik bir bebek. Mama olarak SMA kullanıyoruz bu mamayı kullanan arkadaşlar var mı ,memnunlar mi . Kızım iki gündür günde bir kez çok zor kaka yapıyor normalde günde 4-5 kez yapardı mamadan mi acaba diye şüphelenmeye başladım. Mama kullanan arkadaşlardan mama tecrübelerini paylasorlarsa çok memnun olurum hangi mamayı kullanıyorsunuz memnun musunuz .
Yok canım sadece kakası öyleydiKakada mukus alerji belirtisi diye okumustum. Mukus denilen şey sümüksü bir yapi sanırım. Ona eşlik eden başka belirtiler de var mı, ciltte kızarıklık döküntü vs gibi?
Hastanede hipp veislerdo kustu. Yeni doğduğu için de kusmuş olabilir ama emin değilim. Mama konusu epey yorucu bir konu oldu benim içinBizimde en az gaz yapan mama olan aptamil comformil verdi Dr ama kaka yapmıyor hıc formu mamaları cocugu bu sekılde o yuzden inek sutu yerine kecı sutu ıcerıklı mama kullanmak daha II, hipp combiotic o erdi hekim bıde onu denıcem bizimde kolık aynı sorunlar var
Demekki bir süre sonra bu kadar azalması normal oluyor ben birden azalınca biraz panik yaptim sanırımBende ama. Kullanıyorum başlarda benimde çok yapardı son 20 gündür günde 1 kere yapıyor kakasını doktorumuz normal demişti . Bugün 2 defa yaptı geçen 2 gün yapmadı mesela.
Mrb canim bugun goturduk bebegimi doktora..enfeksiyon kapmis dedi ve gunde 3 kere olmak uzere 5 gun kullanimlik antibiyotikli damla verdi..bide kaynamis ilik suyla gozunu pamukla silin gunluk dedi..kendiligindende gecer ama damlayi kullanin dedi..bebeklerde olabiliyor bu durum dediCnm benide haberdar edersen sevinirim etiketle yafa özel yazarsan ne dedi doktor,banada ek bilgi olur,inşallah bian önce düzelir bebeklerimz
Arada bizde de oluyor o çok problem değildir herhalde.Bugün ilk defa uzun uzun gördük. Ben gaz yapmasın diye süt yoğurt gibi şeyleri diyetimden çıkartmıştım. Ayran bile içmiyorum. Ama peynir yiyorum. Dün de dondurma yemiştim. Belki de o yaptı. Doktora soracağım mutlaka.
Şurubunu adı nedir canımBen 2günde bir fitil atıodum zorlanmadan.
Doktor şurup verdiğinden beri kendi yapıyor şükür.