2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aynı durum bizde de oldu canım. Gobegimiz düştü 8 günlükken. Suan 22 günlük. Ama yeri tam kapanmadı ve sarı sarı akıntı geliyordu kokusuzdu. Doktora götürdük hafif intihap yapmış dedi yaktı orayı ve krem verdi bizede. Şimdi 3 gündür kullanıyorum kremi. Sanki biraz toparladı gibi inşallah kapanacak 🤲 kapansa rahat bir nefes alicam artık. Biz şuan yıkarken falan orasını kapatıyoruz ki su almasın. Doktor ıslanırsa kurulayın dedi ama ben açık şekilde yıkamaya cesaret edemedim
Orasını kapatıp yıkıyorum ki ıslanmasın
ya çocuk dr u yakmak istemedi bizim. kremleri kullanın dedi geçmezse çocuk cerrahında gidin o yaksın dedi. sizin çocuk doktoru muydu cerrah miydi? cevap için cook teskkurler. içimi rahatlattin

ya çocuk dr u yakmak istemedi bizim. kremleri kullanın dedi geçmezse çocuk cerrahında gidin o yaksın dedi. sizin çocuk doktoru muydu cerrah miydi? cevap için cook teskkurler. içimi rahatlattin
Çocuk doktoruydu canım ya yakmak dediğin kibrit gibi bir şey vardı elinde ucunu sadece oraya dokundurdu başka bir şey yapmadı. Şimdi kremini sürdüm tekrar ya ram toparlıyor gibi geliyor azıcık gerinlessin açılıyor o arası birleşmedi gitti bir türlü valla. Kapanmazsa tekrar gelin demişti. Bu hafta kapanmazsa haftaya tekrar gidicez

Bebeği emzikle uyutmak sakıncalı mi? Bebeğin gaz sancısı var tok olsada devamlı uyanıp kucağımda uyumak istiyor ama emzik verince uyanmıyor devamlı emiyor sakıncalı mi bilmiyorum 🤦‍♀️
Emziğin ani bebek ölümünü engellenmede önemi var bir de gaz sancısına iyi geliyor. Uyurken verirsin eğer uyurken ağzından düşerse tekrar vermene gerek yok

Kızlar süt renginiz ne renk yaglı sarımı yoksa sulu beyaz gri gıbımı

Benımde oyle sutun sulu doymaz bebek dediler morelım bozuldu 15 gunlukuz bız
Her annenin sütü bebeğinin ihtiyacına göre şekillenir.

Sütünü sonuna kadar sağarsan ilk önce açk renk beyaz süt gelir. Devam ettikçe sütün rengi sararır proteinli kısmkı gelmeye başlar

O yüzden bir memeyi sonuna kadar emzirin asıl kilo aldıran kısmı ikinci kısmı çünkü.

İlk kısmı su ihtiyacını karşılar.

Bu bağırsak tembelliği yapabilir, daha sonra bebeğiniz uyarmadan kakasını yapamaz.
Yo valla hiçte bişey olmadı ilk bebeğimdede yaptım ki doktorum bilinçli annelere tavsiye ediyorum yapabilcekleri için yanlış yapmıcakları için dedi.tabiki zorda kalmadıkça yapmıyoruz ,yinede herkes kendi doktor yada sağlıkocağı hemşiresi tavsiyesi olmadan hiçbirşey yapmasınlar

Bebeklerinize d vitamini veriyor musunuz
D vitamini çok gaz yapıyor bebeğe.

Gaz çıkarmak için bir yöntem söyleyeyim. Benim kızımda işe yarıyor

Emzzirdiktenn sonra omzuma koyup pat pat yapıyorum biraz. Sonra bacağıma yüzüstü yatırıp biraz da öyle pat pat yapıyorum biraz da yanlarından aşağı doğru sıvazlıyorum. Sonra tekrar omza sonra kucağıma yatırıp karnını yanlarından ovuyorum. Yani sürekli pozisyon değiştirerek gaz çıkartıyorum. Bir babasıının kucağına bir kendi kucağımda o yanı bu yanı gezerken çıkıyor

Bir de Emzzirdikten sonra hemen omuza kaldırın pat pat yapın kucakta meme emmiyorken bir süre uyumasına izin vermeyin

Kızlar 22 günlük bebeğe hangi ağrı kesici şurup verilebilir. Bugünkü gündür çok huysuz ve huzursuz. Yedirdim gazını aldım altı temiz ama uyumuyor ve huzursuz devamlı. Kız kardeşim çay kaşığı ucuyla ağrı kesici ver dedi ama emin olamadım

Arkadaslar d vitaminine başlayıp çok yan etkisini gören arkadaslar vardı, nasil çözduler acaba sorunlarini, newvit marka vitamin d3 verdim bu sabah 9da 1 damla, saat 10 bucuktan beri inanılmaz huzursuz, sürekli ağlıyor, emiyor ağlıyor, uyaniyor ağlıyor, uykusu da 10 dk sürdü zaten. Sizin gördüğünüz yan etkiler de bu şekilde miydi, zamanla düzeliyor mu acaba fikriniz var mi yoksa vitamini mi degistirecegiz.
Ne gibi yan etkileri yan etkileri var acaba d vitamininin bizim doktorumuz d vitamini kulannamamizi onerdi..digerlerini anne sutunden aliyor dedi

Selam arkadaşlar. Bebeklerinizin emme süreleri nasıl? Bizim her gün farklı oluyor. Ama bu ara 5-10 dk emip uyuyakalıyor diğer memeye geçemiyorum bile. Doymasa ağlar diyorum ama uyku daha tatlı geliyor da olabilir sürekli aklımda doydu mu doymadı mı düşüncesi var
Bizim de değişiyo cnm, bazen 10 dk bazen 15 dk. Genelde tek seferde 13 dkı geçmiyor. Uyanınca 10 dk emiyor sonra altını değiştiriyoruz ve ardından 5-10 dk daha emiyor. İkinci emzirme daha çok gazdan ağladığı için sakşnleştirme amaçlı oluyor. Ağlayarak emdiği için gaz yutuyor 😔 omza alıp pıt pıt yapıyoruz falan filan...

Canim
Kesinlikle oturmaktan olmuştur canım.
Benim kızım da bir hafta kaldı, o merkezdeki hastanede yattı biz ilçedeyiz.
Her gün bir saat gittik bir saat döndük. Süt götürdüm, iki dk görüp geldik.
İlk haftsm böyle yıpratıcı geçti, evde de bir kızım daha olunca pek dinlenemedim. Sonuç olarak bir ay olmasına rağmen hala dikiş ağrısı çekiyorum 😥
İnşallah çabucak toparlarız
Cnim bebeginin kuvezde yatma sebebi neydi?

Canim
Cnim bebeginin kuvezde yatma sebebi neydi?
Solunumu çok hızlıydı canım o yüzden aldılar, ilk üç gün solunum desteğinde kaldı sonra kendi kendine nefesini düzenlemeye başladı. Enfeksiyon için de tedavi alıyordu o yüzden bir hafta yattı toplamda.
Enfeksiyon değerleri de düzeldi ama ağızdan beslenemiyordu, beslenmesinin de düzene girmesini beklediler.
Çok stresli ve yıpratıcı bir süreçti 😥
Hala düşündükçe kötü oluyorum

Kızlar kimyon çayı bebeğe verenler vardı. Nasıl demliyorsunuz kimyon miktarı falan ne kadar?
Bir su bardağı kaynamış suya bir tatlı kaşığı tane kimyon atıyorum 15 dk demlenmesini bekliyorum.
Sonra süzüp kendim içiyorum, bazen de bebeğe 1-2 çay kaşığı veriyorum

Kızım 1 aylık oldu, kilo alımı da iyi. Artık saatli emzirmeyi bıraksam mı
Zaten normalde geceleri iki saate kalmadan kendi ağlıyor ama banyo yaptığı zaman uzun uyuyor. Üç saat geçince uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor.

Bu akşam da banyo yaptırdım 21.30da emzirdim uyudu. Dört saatin sonunda uyanmazsa ben uyandırsam mı beklesem mi

İnşallah olmazlar siz zorluğunu yasamissiniz daha çok biliyorsunuz eziyetini kızım gece emip hemen uyuyan bı bebekti 18 ay gibi sık sık uyanıp emmek istemesinden bile yılıp gece emmesini kesmiştim şimdi iki çocukla uykusuzluk daha zor olur
Çok çok zor gerçekten. İlk çocuk dayandım tecrübesizlik de var tabi. Ama bunda daha dikkatli olmayı düşünüyorum. Yapabilirsem yaşına girer girmez keserim inş gece beslenmeyi

B En acamıyım canım nasıl yapıcam popo uyarmayı, cıs bizimde oldu yatak 😄 yarın bizimde Dr kontrolu var fitil kendim alıp kullanmak istemedim, zeytinyağ degdırdım agzına bana ısın demiyor gaz cıkıyor agızdan popodan ama 2 cgundur kaka yok morelım bozulup normal mi onuda bilmiyorum 4 defa mamada veriyorum 30 cc sutun var ama sulu rengi beyaz sarımsı degıl sureklı emme ıstıyor o yuzden doyurmuo sanırım
Canım 7 güne kadar normal diye biliyorum ben kaka yapmaması. Yani normal döngüsü 7 gün olan bebekler bile varmış.

Bebeği emzikle uyutmak sakıncalı mi? Bebeğin gaz sancısı var tok olsada devamlı uyanıp kucağımda uyumak istiyor ama emzik verince uyanmıyor devamlı emiyor sakıncalı mi bilmiyorum 🤦‍♀️
Ani bebek ölümleri açısından iyiymiş emzik kullanmak. Keşke benimki de alsa.
Damak yapısı açısından sorun olabilir ilerde ama şimdiki emzikler eskisi gibi de değil. Artısını düşünürsek emziğin olumsuz yanı beni rahatsız etmiyor.

X