2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ayyy ben de öyleyim 2.bebişde 🙈 tecrübeli olmanın rahatlığı. Bazen uzun emiyor bazen kısa. Saat filan gördüğüm yok.
Öyle canım, zaten bu emme olayını kalıba sokmaya çalışmak bana hep saçma gelmiştir. Tabi takip ettiğim emzirme danışmanları ve doktorların bilgileri de bu rahatlığa ulaşmam da yararlı oldu.

Yetişkin insanlar bile bazen beş dakikada yer doyar bazen uzun uzun sofra keyfi yapmak ister. Aynı durum bebeklerimiz için de geçerli.

Ben meme değiştirme de yapmıyorum, uyanınca bir memeyi veriyorum tekrar uyuyana kadar aynı memede devam ediyor -gece beslenmesinden bahsediyorum-

Bebeği emzikle uyutmak sakıncalı mi? Bebeğin gaz sancısı var tok olsada devamlı uyanıp kucağımda uyumak istiyor ama emzik verince uyanmıyor devamlı emiyor sakıncalı mi bilmiyorum 🤦‍♀️
Bizim çocuk doktoru açken vermeyin dedi. Diğer türlü bi zararı yokmuş.

Kesinlikle oturmaktan olmuştur canım.
Benim kızım da bir hafta kaldı, o merkezdeki hastanede yattı biz ilçedeyiz.
Her gün bir saat gittik bir saat döndük. Süt götürdüm, iki dk görüp geldik.
İlk haftsm böyle yıpratıcı geçti, evde de bir kızım daha olunca pek dinlenemedim. Sonuç olarak bir ay olmasına rağmen hala dikiş ağrısı çekiyorum 😥
İnşallah çabucak toparlarız
Ayni durumlari yasamisiz canm.gecmis olsun sanada Allah kimsenin evladini dusurmesin kuveze..oyle zor gunlerdiki😢bnmkide halen agrior 15 gun oldu banada..insallh tez zamanda atlatiriz🤲🤲🤲

Benim en başından beri öyle. Geceleri özellikle 5-10 dakika emip bırakıyor. Başlarda çok üzülüyordum, zorluyordum uyandırıyordum emsin diye. Ağlıyordum az emiyor aç kalacak çocuk diye. Öyle 20 dk bir meme 20dk diğer meme emzirenleri duydukça aşırı üzülüyordum. Sonra baktım kız mutlu, gayet güzel kilo alıyor, çişini kakasını yapıyor neden eziyet ediyorum kendime dedim. O nasıl istiyorsa öyle olsun. Sarılığı yok, kilo sorunu yok, ne zaman ne kadar isterse o kadar emsin dedim. Şimdi bazen saate başı bazen 2 saatte bir kendisi uyanıyor emmek için. 10-15dk emiyor bazen sadece 5 dk emip uyuyor. Hiç zorlamıyorum gazını çıkartıp yatırıyorum geri. Aç kalırsa uyanır zaten diyorum. Gündüz yarım saate yakın emdiği oluyor ama keyif için tamamen anlıyorum.
Benim kizcemde ayni bazen 2 saatte bazen 3 saati geciyor uyaniyor zorlamiyorum uyandirmak icin aciksa uyanir zaten diye kg alimi cok iyi sukur sarilik sorunumuzda olmadi ilk kizimda cok kasiyordum kendimi ama bunda daha rahatim birazda gidisatina birakmak gerek demek ki

Canim yotubeda gaz massjlari var onlari dene kiraz cekirdegi isitip koy havlu isitip koy ayaklarimi sicak tut ov ve herseyden once beslenmene cok dikkat et sut ve sut urunleri tuketme peynir tuketceksen keci peyniri tuket inek sutunden yapilan seyler tuketme ya da laktozsuz al probiyotik ic simdilik aklima gelenler bunlar
Tamam canım teşekkür ederim öyle deneyeceğim birde

Bu genelde çok söyleniyor ama benim takip ettiğim emzirme danışmanları da bunu reddediyor. Süt süttür az yararlı çok yararlı diye bir şey olmaz diyorlar.
Her memeye 15-20şer dakika ayırıp emzirmek de olmaz bebeğe bırakın diyorlar.

İlk kızımda emzirirken gözüm saatte takip ederdim, kendime eziyet etmişim.
Şimdi açıyorum sevdiğim bir diziyi, onu izlerken kaç dk emmiş hiç bakmıyorum bile.

Kilo olarak da dün kontrolde doğum kilosunun üstüne 900 gr almış göründü, doktor çok iyi dedi. Demek ki sulu da olsa sütüm yaramış :)
BEndede dk kontrol etmek huy olmustur sonra baktık bazen 10 dk bazen 20 dk sonra kendi memeyi bırakıyor ama ister istemez saate gpzum gidiyor, bız mamada veriyoruz sarıllıktan dolayi hangısı yaradı Bılmıyrm bakalım bugun Dr ne dıyecek

Bu genelde çok söyleniyor ama benim takip ettiğim emzirme danışmanları da bunu reddediyor. Süt süttür az yararlı çok yararlı diye bir şey olmaz diyorlar.
Her memeye 15-20şer dakika ayırıp emzirmek de olmaz bebeğe bırakın diyorlar.

İlk kızımda emzirirken gözüm saatte takip ederdim, kendime eziyet etmişim.
Şimdi açıyorum sevdiğim bir diziyi, onu izlerken kaç dk emmiş hiç bakmıyorum bile.

Kilo olarak da dün kontrolde doğum kilosunun üstüne 900 gr almış göründü, doktor çok iyi dedi. Demek ki sulu da olsa sütüm yaramış :)

Ayyy ben de öyleyim 2.bebişde 🙈 tecrübeli olmanın rahatlığı. Bazen uzun emiyor bazen kısa. Saat filan gördüğüm yok.
Ben bu seviyeye ilk bebekte ulaştım çok şükür 🤣 hiç takip etmiyorum kaç dk emmiş kaç saatte bir emmiş. Canı ne zaman isterse. Patron o. 😁

Benımde oyle sutun sulu doymaz bebek dediler morelım bozuldu 15 gunlukuz bız
Benimde beyaz grimsi sütüm bu sabah kilo kontrolüne gittik bir haftada 300 Gr almış anne sütüne yaramaz diyenler halt etmiş diyorum kilo bile almasa bağışıklığına katkısı yeter

İşte o benim sabaha kadar iki memede açık halde. Bir ona geçer bir ötekine. Bağımlılık noktasında olduğu için ne kendi doğru düzgün uyudu ne beni uyuttu. Sürekli ağzındaydı artık canım acıyordu çekmesinden.emzirmenin en kötü kısmı benim için. 21 aylıkken geceyi kesene kadar böyle sürdü uyku bilmedim. Yine aynısı olmasın istiyordum ama kızım da almıyor emzik.
Bu defa daha erken keseceğim inş gece beslenmesini.
İnşallah olmazlar siz zorluğunu yasamissiniz daha çok biliyorsunuz eziyetini kızım gece emip hemen uyuyan bı bebekti 18 ay gibi sık sık uyanıp emmek istemesinden bile yılıp gece emmesini kesmiştim şimdi iki çocukla uykusuzluk daha zor olur

Kızlar merhaba biz de bugün 23 günlük olduk. Benim sıkıntım şu ki bebeğim emme bağımlısı.. Sabahtan beri 6 kere bez değiştirdim ve hepsi kakallı ama ağlıyor ve yine meme istiyor. Çıldırcam kahvaltı dahi yapamadım normal mi böylesi ve afedersiniz çok sık kaka yapıyor

Arkadaslar d vitaminine başlayıp çok yan etkisini gören arkadaslar vardı, nasil çözduler acaba sorunlarini, newvit marka vitamin d3 verdim bu sabah 9da 1 damla, saat 10 bucuktan beri inanılmaz huzursuz, sürekli ağlıyor, emiyor ağlıyor, uyaniyor ağlıyor, uykusu da 10 dk sürdü zaten. Sizin gördüğünüz yan etkiler de bu şekilde miydi, zamanla düzeliyor mu acaba fikriniz var mi yoksa vitamini mi degistirecegiz.

Arkadaslar d vitaminine başlayıp çok yan etkisini gören arkadaslar vardı, nasil çözduler acaba sorunlarini, newvit marka vitamin d3 verdim bu sabah 9da 1 damla, saat 10 bucuktan beri inanılmaz huzursuz, sürekli ağlıyor, emiyor ağlıyor, uyaniyor ağlıyor, uykusu da 10 dk sürdü zaten. Sizin gördüğünüz yan etkiler de bu şekilde miydi, zamanla düzeliyor mu acaba fikriniz var mi yoksa vitamini mi degistirecegiz.
Bende pedia d verdim oğlumda da onu kullanmıştım hiç sorın yaşamadık ama kızda verdiğimin gecesi sürekli ıkınma sesleriyle geçti ne gaz çıkarabildi ne kaka yapabildi bıraktıktan 2 gün sonra bir kaka yaptı bellerine kadar🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Şimdi hangisini alssm diye düşünüyorum ocean ın sprey şeklinde olanı var onu mu alsam acaba kullanan varsa bi yorumlasa iyi olur aslında

Bende pedia d verdim oğlumda da onu kullanmıştım hiç sorın yaşamadık ama kızda verdiğimin gecesi sürekli ıkınma sesleriyle geçti ne gaz çıkarabildi ne kaka yapabildi bıraktıktan 2 gün sonra bir kaka yaptı bellerine kadar🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Şimdi hangisini alssm diye düşünüyorum ocean ın sprey şeklinde olanı var onu mu alsam acaba kullanan varsa bi yorumlasa iyi olur aslında
Ikinma sesi hic duymuyorum suan ama gaz ve kakasini Takip edeyim bu durumda ben de. Icerik olarak temizmis bizim kullandigimiz marka, kullananlar cok memnun v3 yan etkisinden bahsetmemis kimse yorumlarda. Acaba standart huzursuzlugu da ben mi vitamine bagladim acaba..

kizlar göbegimiz düşmüştü 10 günlükken. şimdi 24gunluk olduk. göbeğinden sarı biseyler bulaşmış atletine. çocuk dr una götürdum baktorban krem verdi. çok tedirgin oldum. sizin gobekler ne alemde

kizlar göbegimiz düşmüştü 10 günlükken. şimdi 24gunluk olduk. göbeğinden sarı biseyler bulaşmış atletine. çocuk dr una götürdum baktorban krem verdi. çok tedirgin oldum. sizin gobekler ne alemde
Aynı durum bizde de oldu canım. Gobegimiz düştü 8 günlükken. Suan 22 günlük. Ama yeri tam kapanmadı ve sarı sarı akıntı geliyordu kokusuzdu. Doktora götürdük hafif intihap yapmış dedi yaktı orayı ve krem verdi bizede. Şimdi 3 gündür kullanıyorum kremi. Sanki biraz toparladı gibi inşallah kapanacak 🤲 kapansa rahat bir nefes alicam artık. Biz şuan yıkarken falan orasını kapatıyoruz ki su almasın. Doktor ıslanırsa kurulayın dedi ama ben açık şekilde yıkamaya cesaret edemedim
Orasını kapatıp yıkıyorum ki ıslanmasın

Ben kullanıyorum bi sorun yaşamadık.

X