- 16 Kasım 2011
- 1.539
- 1.754
- Konu Sahibi KirazHanim
- #42.461
Hadi bakalim saglicakla huzurla mutlulukla olsun cok heyecanliSağol canim inşallah odaya tikdilar bekliyoruz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hadi bakalim saglicakla huzurla mutlulukla olsun cok heyecanliSağol canim inşallah odaya tikdilar bekliyoruz
Bende kayısı ve dut karışık komposto yapacağım. Posasıyla götürüp içeceğim inşallahGünaydın kızlar
Sezeryandan sonra kayısı hoşafı ve posasını bolca tüketeceğim. Hatta hastaneye de götürmeyi düşünüyorum. Gaz çıkarma için çok faydalı imiş. Dün konuştuğum biri söyledi
Çok geçmiş olsun canım. Minikler, ama bünyeleri çok güçlü oluyor bebeklerin. İnşallah hemen toparlayıp kendine gelecektirGünaydın kızlar
Dün öğlen 15.04te bebeğimi kucağıma aldım.
Kendi sancılarım istenilen seviyeye gelmediği için suni sancı ile desteklediler.
Bebeğim doğunca hemen emdi çok şükür.
Ama akşam 8de yoğun bakıma yatırdılar.
Nefes alışverişi çok hızlıydı ve inliyordu.
Şu an yenidoğan yoğun bakımında yatıyor, en az üç gün yatacak dedi doktor ama bugün daha net konuşacaklar tahlil sonuçlarına göre.
Lütfen dualarınızı esirgemeyin
Saglicakla kucagina al ins sular gibi gecsin cmmKizlar doguma gidiyorum dualarinizi eksik etmeyin
Canım gözünüz aydın ve geçmiş olsun. Hiç stres yapma bizim kız da öyleydi doğduğunda gördüm sadece sonra yoğun bakıma aldılar 5 saat orda kaldı çocuk doktorumuz durumu aslında kötüydü ben daha çok kalır oksijen veririz diye düşünüyordum ama çabuk toparladı dedi 1 gün sonra çıktık hastaneden inşallah sizinki de çok kalmadan çıkarGünaydın kızlar
Kendi sancılarım istenilen seviyeye gelmediği için suni sancı ile desteklediler.
Şu an yenidoğan yoğun bakımında yatıyor, en az üç gün yatacak dedi doktor ama bugün daha net konuşacaklar tahlil sonuçlarına göre.
Bana da takıldı iyiki takıldı, bi sürü serum verdiler sanırım ondan dünya kadar idrar çıktı o halde wc ye git gel işkence olurdu valla. Sondayı uyuşturduktan sonra takıyorlar ondan pek hissediliyor bişey
Geçmiş olsun canım, Allah analı babalı büyütsün. İnşallah bir an evvel yanına gelir bebişinGünaydın kızlar
Yooo 2 saniyede çıktı zaten. Takarken anlık bi acı oldu ama ciddi boyutta bir acı değil, takması da en fazla 1 dakika sürmüştürCikartirken acımıyor mu sonda?
Hayirlisi olsun. Odem bendede basladi ama ben normal dogumu beklemek istiyorum saglik problemi teskil etmedikce. Sende sanirim biraz problemler baslamis ki doktor oyle karar.vermis canim. İns guzel gecer saglicakla kucagina alirsinMerhaba kizlar. Ödem problemim vardi 3 haftadır. Bugünde kontrolum vardi. Doktor 39. haftayi beklemeyelim haftaya suni sanci deneriz olmazsa sezeryan yapalim dedi.37+3 teyim şuan
Gecmis olsun canim Rabbim tez zamanda kucagina almayi nasip etsin insallh dualarim senle ve bebeginleGünaydın kızlar
Evet bugün ben ve kardeşim sağ olsun seferber olduk o sağdı ben tuttum bendeki manuel pompa komşudan bulduk dün akşam bu tam kapanma hiç iyi olmadı bişey lazım olunca caresiz kalıyoruz neyseki bulduk bugün sagdik gün boyu bir yandan emzirdim de bazen tuttu bazen tutmadı ama pes etmeyecem tabikiSütüm yok cümlesini çıkar hayatından. Olumsuz düşünme. Bir de süt olsun diye her şeyi yeme. Yeterli ve dengeli beslenmen yeterli.
Bak benim ikinci hamileliğim. Eğer güvenirsen söylüyorum süt olmasının en etkili yolu bebeğin emmesidir. Bebek emdikçe süt iner memeye.
Emzirmek için uğraş. Meme ucu mu küçük pompan varsa çek birkaç kere ucu çıksın hemen ver bebeğine.
Ben ilk bir hafta iki kişiyle berabber emzirdiim. Dikiş ağrıları bir yandan lohusa teri bir yandan meme ucu acısı bir yandan...
Annem zorla dakka başı oğlumu getirip emzirtmeye çalıştı.
Sen annesin sütün var ve bebeğin alıcak o sütü inatçı ol diirençli ol. 2 saattte bir verme gerekirse saat başı ver gerekirse yarım saattte bir dene. Ama sütüm yok deme vaar çünkü ve senin bebeğine özel
Kadın doğumcu bi akrabam var. O bana bol su iç dedi 3 lt ye yaklaş. Ceviz havuç suyu elma suyu hurma muz+yoğurt ve protein al dedi bunlar direk bebeğe kilo yapıyormuş. Her akşam et yiyorum az da olsa günde bi yumurta 2700 e ladar çıktık ama nazlı kilo alıyor hala. Kilo almasa bile kan akımı düzgün olduğu sürece bekliycez.Şu an nasıl bebeğinizin kilosu beslenebiliyor mu ne kadar sıklık ta gidiyorsunuz
Bni 3 günde bir çağırdı. Bebek kilo aloncada haftada 1 çağırdı. Şimdi haftada 1 gidiyorum.Sizi ne kadar sıklıkla çağırdı beni 17 gün sonra çağırdı ve bana hiç bişey açıklamadı
Ay okurken bile ne kadar zorluk çekmişsin ben şuan o durumdayım resmen emmiyor memeyi red ediyor galiba şırınganin rahatlığına alıştı aç kalmasın diye ben sürekli sagdim verdim bu sefer memeyi emmiyor ne yapacam ben bu bebekle ya bazıları çok şanslı bazıları da benim gibi şuan acayip psikilojim bozuk emmiyor sanki rengi de sararmaya başladı yani kontrol için doktora goturecez ins sarılığı çok yüksek değildirBenim cimcime de ilk günler memeyi ağzına sokturmadı bile o derece sonra doktor tavsiyesi ile silikon uç aldım onunla emmeye başladı ama o olunca memeyi tam boşlatamıyor ve daha az süt alıyor. 2 aya yakın silikon uçla emdi ama benim göğüs uçları berbat oldu. Sonra bi emzirme danışmanına yazdım bazı taktikler verdi onları uygulayarak silikon ucu bıraktık. Sana söylediğim şekilde memeyi ağzına sokup kenardan süt akıttım ağzına ve çok şükür bayağa deneme sonrası nihayet memeyi tutup emmeye başladı. Sonra 4.aya kadar emerken mama takviyesini de eds ile verdim. Ama meğer ben geniş olan boru ile eds yapmışım o da zamanla meme reddi yapıyormuş 4.ayda meme reddi başladı 2 gün hiç emmedi eds yi bıraktık, alıştırma bardağı ile vermeye başladım mama takviyesini. resmen halay çeker gibi hoplaya zıplaya emziriyordum derken 5.aya girdik çok şükür sorunsuz emmeye başladı. Ek gıdaya geçtikten sonra kilosu da iyiye gitti mamayı da bıraktık. Ve mutlu son
Bnm kayınvalide de hiç birşey yapmıyprdu. Annemin yaptıklarını görünce harekete geçti. Bebişten değil de yarış içinde son 1 ay kalmış başlamış bişeler yapmaya.Genel anestezi kendi kararın miydi peki?
Eşim umursamıyor acikcasi, çünkü annesini tanıyor. Annesi ona da düşkün değil çünkü. Çok bencil sadece kendini düşünen bir kadın. 70 küsur yaşında. Anca kendi sağlık sorunlarını anlatır ama karşısındakini doğru duzgun dinlemez. Hayır bir de o kadar dinç ki. Sevgisiz bir kadın gerçekten. Anca bı çeyrek takar işte bebeği görmeye gelince adet yerini bulsun diye. Eğer çeyrek takarsa da utansın. Başka bişey demiyorum.
Gözünnn aydın.. Darısı başımızaaaGünaydın kızlar
Bu sabah aldım silikon uc ama onu da emmedi zaten ben sağıp şırınga ile veriyorum isteSilikon uç hiç alma derim. Biberon gibi alışkanlık yapıyor ve seni emmiyor. Bir de silikon uçla ben her emzirdiğimde sütün yarısı boşa akıyordu. En önemli sorunda bebek tenine temas etmediği in sütünün çoğalmasına engelmiş. Bunu da bana silikon uç al diye öneren doktor iş işten geçtikten sonra bebek silikon uca alıştıktan sonra söyledi.