2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar benim bebeğim kilo almıyormuş. Bebişi öyle olan veya doğan var mı. Boyu uzuyo ama karın çevresi geride kalıyomuş
Canım benimde 32. Haftada öyleydi karın çevresi 1 hafta geriden geliyordu vitamin fln pek içmiyordum açıkçası sonra biraz dikkat ettim ayaklarımı uzatarak oturdum çok yormadım kendimi sonrasında haftasını yakaladı ama senin nekadar geri kalmış peki sıkma canını zayıf olsada doğunca gayet iyi büyüyorlar
Merhabalar. Ben bugün 40 haftaya girdim ama ağrı sanci hiçbir şey yok. Sanci olmazsa suni sanci veririz dedi doktor o daha mı çok ağrı yapıyor
Benim ilk doğumum suni sancıyla oldu 39+5 te hoş açılamam olmayınca bende dayanamayınca (epidural taktırdık ama epiduralim çıkmış doktora etki etmediğini söylememe rağmen bakmadı bile çıkıp çıkmadığına o yüzden sancılar fazla geldi bana) sezaryen istedim 12 saat sancı aldıktan sonra sezaryen doğum yaptım ağrı olarak çok farklı olduğunu sanmıyorum ama 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Benim kilo alımım durdu ya 54 le başladım gebeliğe 1 buçuk aydır 65 de takılı kaldım bebek alıyor kilo ama ben almayınca tuhaf oldum yarın kontrolüm var bebeği çok aşağıda hissediyorum iki gündür aşırı hareketli hareket edince tuvaletim geliyor. Bir iki haftaya gelse keşke 37 de falan hareket edemiyorum dışardan bakan 6 aylık hamile sanıyor ama rahat değilim

Kızlar benim bebeğim kilo almıyormuş. Bebişi öyle olan veya doğan var mı. Boyu uzuyo ama karın çevresi geride kalıyomuş
Benimde 15 gündür kilosu aynı çıktı ya ölçüm hatası var yada kilo almıyor. Merakımdan öldüm bugün başka bi hastaneden randevu aldım sırf kilosuna baktırmak için.

Benim kilo alımım durdu ya 54 le başladım gebeliğe 1 buçuk aydır 65 de takılı kaldım bebek alıyor kilo ama ben almayınca tuhaf oldum yarın kontrolüm var bebeği çok aşağıda hissediyorum iki gündür aşırı hareketli hareket edince tuvaletim geliyor. Bir iki haftaya gelse keşke 37 de falan hareket edemiyorum dışardan bakan 6 aylık hamile sanıyor ama rahat değilim
39+2 oldum, +21 kilodayım 🙈
Hareketli aktif bir gebelik geçirdim, beslenmeme dikkat ettim ama bu kilolar nerden geldi anlamadım 😐

İki yaşında kızım var, artık onun peşinde koşmak ilgilenmek zorluyor.
İdrara sıkışık hissediyorum sürekli, ama her seferinde damla damla geliyor.
Her an bi uyuklama hali var üzerimde
Göz kapaklarımda tonlarca ağırlık varmış gibi

Güncelleme :)

benim sıpa 3670gram 52cm doğdu şükür🤲
gebelik şekeri olan arkadaşlar için , dikkat etmemiş olmama rağmen (doğru değil elbette) şükür bir sorun oluşmadı.

sezaryende biraz panik oldum ama bebeğim doğunca sakünleştirici verdiler rahatladım.
Ayaklarımın uyuşukluğuda zorlamadı ,emme faslı busefer daha kolay oldu şükür.
Dayanılmaz ağrı hiç olmadı 🤲

ençok zorlayan yürümek ,ilk gebeliktede öyle olmuştu benim ama sıksık yürümeye kalkıyorum açılıyor.

sonda yerimde hiç acımadı busefer idrara kolayca çıkıyorum gaz problemide çabuk çözüldü.

zor olan ,sezaryene götürürlerken o ameliyathanedeki ilk 4-5dk..ençok korkum endişem ozaman oldu ağladım biraz anesteziciyi sıkboğaz ettim.

benden iğne hiç acıtmadı popoya yapılanla aynı nerdeyse.
Sezaryen sırasında tedirgin olsamda hareketlerden , bisüre sora normal deyip telkinde bulunabildim kendime.
Doğum yapacak arkadaşlar;kolay demiyorum asla ama dayanılmaz bir ağrı acı asla olmayacak.

hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum ilk fırsatta yine gelicem hastaneden bi çıkalım hayırlısı ile🤲

selametle hepinizde💓
Hadi gozun aydin cnm Allah anali babali buyutsun 🥰

36 ci haftada gittim canm 2360 g..bugunde kontrolum var insllh biraz almistir..bende alamiyirum bebekte alamiyor..
Günlük yeteri kadar meyve ve kuruyemis yiyor musunuz? Cok etkiliyor gerçekten bebek gelişimini benim gozlemledigim. En basindan beri kavrulmamis kuruyemis ve kuru meyveler ve gunluk muhakkak 2 porsiyon meyve tüketiyordum hic sıkıntı yaşamadım belki bu sebeple bebek gelişimi ile alakali.

Süre uzadıkça plansız gelme durumu oluyor işte. Biraz o sıkıntı. Tabi gün alınsa da gelebilir de özellikle 39 dan sonra daha çok oluyor öyle.
Biz 30 nisana aldık canım. Ben 1 mayıs istedim. Ama eşim yasak var o gün acil bir şey olsa insanlara ulaşmak sıkıntı olur dedi. Bi de bizim hastane aile ziyaretini kabul ediyor. Annem ben de olmak istiyorum diye tutturdu. Bu yüzden 30 Nisan dedik. Ama dün de moralim bozuldu 30 Nisan a da yasak gelince. 🥴 Hayırlısı böyleymiş diyorum.
Çok da sıkıldım açıkçası. Bir gün beklemek bile zor geliyor

Yasaklara benim de canım sıkıldı
Ben eşimle hastanedeyken evde kızımla annem babam kalacak Heralde izin alabiliriz diye düşünüyoruz Yoksa Perşembe kapanma var diye erkenden gelip bizim evde uzun süre kalmaları gerek ki babam hiç istemez Aynı ilcedeyiz ama yürüme mesafesinde değiliz Doğumdan sonra yardıma kuzenim gelecekti birkaç gün gündüzleri o da yalan oldu bu durumda sanırım

Yasaklara benim de canım sıkıldı
Ben eşimle hastanedeyken evde kızımla annem babam kalacak Heralde izin alabiliriz diye düşünüyoruz Yoksa Perşembe kapanma var diye erkenden gelip bizim evde uzun süre kalmaları gerek ki babam hiç istemez Aynı ilcedeyiz ama yürüme mesafesinde değiliz Doğumdan sonra yardıma kuzenim gelecekti birkaç gün gündüzleri o da yalan oldu bu durumda sanırım
Alınır inş canım. Refakatçi izni diye bişey var onu biliyorum da. İşleri karıştırdı gerçekten bu durum

39+2 oldum, +21 kilodayım 🙈
Hareketli aktif bir gebelik geçirdim, beslenmeme dikkat ettim ama bu kilolar nerden geldi anlamadım 😐

İki yaşında kızım var, artık onun peşinde koşmak ilgilenmek zorluyor.
İdrara sıkışık hissediyorum sürekli, ama her seferinde damla damla geliyor.
Her an bi uyuklama hali var üzerimde
Göz kapaklarımda tonlarca ağırlık varmış gibi
İki gündür bende çok uyumak istiyorum ama gündüz uyursam en ufak sese irkilerek uyanıyorum napcam bilmiyorum 😟 benimde öyle 4 yaşında oğlum var kreşe götürüp getiriyorum arabayla falan ama artık o bile ağır gelmeye başladı ilk gebeliğimde çok yürüdüm doğum kolay olsun diye ama suni sancı ile olmuştu bunda karnım düşük olduğundan kasıklarım çok ağrıyor yğrüdüğüm zaman kasılma artıyor

Günlük yeteri kadar meyve ve kuruyemis yiyor musunuz? Cok etkiliyor gerçekten bebek gelişimini benim gozlemledigim. En basindan beri kavrulmamis kuruyemis ve kuru meyveler ve gunluk muhakkak 2 porsiyon meyve tüketiyordum hic sıkıntı yaşamadım belki bu sebeple bebek gelişimi ile alakali.
Cokta yiyemiyorum canim ya gunde 2 meyve yeme hakkim var seker oldugu icin

Kızlar yasaklar çıkınca bizimde bütün planlar değişti annemler perşembe günü gelecekler baya uzun kalacaklar. Bakalım napıcaz benim doğum bayramdan sonra.

2020 agustos annesiyim
Tam 1 ay kg alsin diye uğraştık ama kordon beslemedi bebeğimi 36+1 sezeryan ile dogum yaptım 3 gun kuvezde kaldi kontrol amaçlı. Ciğer geliştirici ignelerim yapılmış ve hazırdık.
Suan 9 ay 6 gunluk dünya tatlısı sapasağlam bir bebegim var hiç korkma.
2025 gr dogru 45 cm. Gelisimi 32. Hafta da kalmıştı 36 ya kadar da haftada 200 gr almasi gerekirken 20 30 gr aldi sadece gebelikte.
Doktorum dışarıda beslememin daha doğru olduğunu düşünerek 2 Hafta dil döktü dogurmqn lazim diye ikna etti beni. Bende erken doğmasını istememiştim ama 36 yi görünce tamam artık çok erken değil diyip kabul ettim.
Şimdiki aklım olsa 2 Hafta değil 2 saat ertelemez dinler dogururdum. Doktoruna güveniyorsan onu dinlemen ve kalbinin sesini dinlemen cok onemli.
Ki.guvendigim halde dogumq artık almam lazım dediği gün 2 farklı doktordan doktorumla ayni şeyi mi söyleyecekler diye randevu aldım herseyi hepsi aynı söyledi kgyu tutturan boyu tutturan yine doktorum oldu
3 gün sonra yine bakcak bnmkide 33 de kalmış. 2 hafta geride

Canım benimde 32. Haftada öyleydi karın çevresi 1 hafta geriden geliyordu vitamin fln pek içmiyordum açıkçası sonra biraz dikkat ettim ayaklarımı uzatarak oturdum çok yormadım kendimi sonrasında haftasını yakaladı ama senin nekadar geri kalmış peki sıkma canını zayıf olsada doğunca gayet iyi büyüyorlar

Benim ilk doğumum suni sancıyla oldu 39+5 te hoş açılamam olmayınca bende dayanamayınca (epidural taktırdık ama epiduralim çıkmış doktora etki etmediğini söylememe rağmen bakmadı bile çıkıp çıkmadığına o yüzden sancılar fazla geldi bana) sezaryen istedim 12 saat sancı aldıktan sonra sezaryen doğum yaptım ağrı olarak çok farklı olduğunu sanmıyorum ama 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Bnmkide 2 hafta geride kalmış. Beslenmeme dikkat ediyorum. Nst iyi olduğu sürece bekliycez. Doktorum öyle dedi

Benimde 15 gündür kilosu aynı çıktı ya ölçüm hatası var yada kilo almıyor. Merakımdan öldüm bugün başka bi hastaneden randevu aldım sırf kilosuna baktırmak için.
Beslenme çok etkiliyomuş cnm bana öyle dediler. Havuç suyu bide elma suyu direkt bebeğe kilo yapıyomuş. Bnde beslenmeye dikkat ediyorum. İnşallah toparlarlar 😔😔

X