2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bne de öyle ödem denecek kadar şişlik yok. Ama kilo alımından sanırım benim de olmuyor ayakkabılar. Zor sokuyorum içine. Tuza falan hiç dikkat etmiyorum ben zaten
Senin de muhtemelen ayaklar şişmiştir biraz. Artık bu haftalarda ellerde ayaklarda biraz şişlik olması normalmiş zaten. Eğer çok şişerse yüzde filan da şişlik olursa, ya da şişlikler daha erken başlarsa o zaman şüpheli deniyor

Senin de muhtemelen ayaklar şişmiştir biraz. Artık bu haftalarda ellerde ayaklarda biraz şişlik olması normalmiş zaten. Eğer çok şişerse yüzde filan da şişlik olursa, ya da şişlikler daha erken başlarsa o zaman şüpheli deniyor
Yarım saat yattım gözle görülür indi şişlik. Sanırım son haftalar olmasından

Merhabalar, dun kontrolde bebegin iceride kalmasi riskli denince hastanede kaldim. Gece vajinal fitil uyguladilar. Etkisi 24 saatte olacakmis, rahmi yumusatacak inceltecek ve acacak. Dr, ilk dogumun ve erken oldugu icin 2.gerekir yuksek ihtimal dedi, bu gece 2.uygulanir. Rahim acildiginda kese patlatilacak ve dogum baslatilacak, gerekirse suni sanci verilecek. Bu beklemeler max 4gunu bulur dendi, isler planlandigi gibi gitmezse sezaryen olacak. Insallah bu gece ya da yarina olur dogum ve cok uzamaz bu surec. Simdilik sadece hafif adet sancilari gibi sancilarim ve kasilmalarim var. Mayis’ta beklerken dogumu supriz bir sekilde Nisan’da gelmeye karar verdi kizimiz.
Canim benim supriz yapmis size :) hadi insallah tez zamanda atlatirsin guzel haberlerkloensikintisiz bir avazda dogumun olur stres yapma hic hersey guzel olacak 🧿❤️

Sağlıkla kolaylıkla kucağına al inşalalh 😍 ctesi günü benim de bebek de kilo alma geriliği başlamış dedi 2300 olan bebek 2 haftada sadece 100 gr gibi bi miktar almış ve birazda suyu azalmış, perşembe tekrar kontrol ve duruma göre karar vericez..hepimiz için hayırlısı olsun
Cok yaygin bir sey bu durum galiba, yemekle veya anneyle ilgili de degil. Bebegi strese sokup plasentadan yavas beslenmesindense bir kac hafta erken kucuk dogup dogrudan disaridan beslenip gelismesi cok cok daha mantikli oluyor bazen. Eminim sizin dr da en saglikli olani onerir. Yeter ki huzurla kucagimiza alalim💕

Merhabalar, dun kontrolde bebegin iceride kalmasi riskli denince hastanede kaldim. Gece vajinal fitil uyguladilar. Etkisi 24 saatte olacakmis, rahmi yumusatacak inceltecek ve acacak. Dr, ilk dogumun ve erken oldugu icin 2.gerekir yuksek ihtimal dedi, bu gece 2.uygulanir. Rahim acildiginda kese patlatilacak ve dogum baslatilacak, gerekirse suni sanci verilecek. Bu beklemeler max 4gunu bulur dendi, isler planlandigi gibi gitmezse sezaryen olacak. Insallah bu gece ya da yarina olur dogum ve cok uzamaz bu surec. Simdilik sadece hafif adet sancilari gibi sancilarim ve kasilmalarim var. Mayis’ta beklerken dogumu supriz bir sekilde Nisan’da gelmeye karar verdi kizimiz.
Gecmis olsun canim insallh kolaylikla atlatirsin bu sureci zaten bebisin gelisimini tamamladi ha nisan ha mayis..insallh tez zamanda sonuca baglanir biliyosun burada saglik sistemi biraz yavas ilerliyor bu seni strese sokmasin herkez icin gecerli cunku..

Seninki boşuna kuruntu olmuş nolacak kız 2. kez sezaryen olacaksın ne gelicek başına girer çıkar bebeğini kucağına alırsın. 😁
Ahh canım keşke öyle olsa ikinci sezeryan daha zor geliyor şahsen bana geride iki bebe var evde bekleyen ben yokken nasıl olacak ne yapacaklar endişesi ayrı birde bütün o süreci artık biliyorsun ya oda ayrı bir stres aynı ağrıları çekeceğimi düşüncesi eve gelince kendimi bebeği bu minik canavarlardan nasıl koruyacağım endişesi daha zor

Bende aynı duyguyu yaşıyorum. Giderken kızımı öpüp ağlayabilirm. Gelince de ilk kızımı sorarım heralde diyorum. Onun beni kötü görmesini de istemiyorum aslında.kadam çok karışık
Canım bn acile gitmek zorunda kaldigimda kızları mecbur götürdüm bırakacak kimsem yoktu çünkü odaya yatirdilar serum bağladılar iğne falan yaptılar ben güldüm komikmiş şakaymış gibi davrandım etkilenmesinlerdiye ama genede şimdi tansiyonumu ölçerken bile korkuyorlar geçen yara bandı sardı eşim eline çizilmişti ondan korktular çıkardık mecbur çok etkilendiler o yüzden hastaneye bile sokmayı düşünmüyorum eve gelene kadar bende onlarda sabredecek onların iyiliği icin

Kızlar dünden beri ayaklarım şişiyor. Yatıp yükseğe kaldırırsam geçiyor ama yürüdüümde oturduğumda yine şişiyor. Tansiyonum hala aynı seyrinde. 13/8 14/8 gibi oluyor ilaç içmeme rağmen. Balon gibi bi şişlik değil ama gözle görülüyor. Korkmalı mıyım acaba. Preeklampsi den çok korkuyorum da😔
Canim tansiyon isi skntili dun bende gittim hastaneye 14/9 gibi faln cikarsa hemen gel dedi doktor erken dogum riski oluyormus takip ediyor musun surekli bana kontrol et demisti

Canım bn acile gitmek zorunda kaldigimda kızları mecbur götürdüm bırakacak kimsem yoktu çünkü odaya yatirdilar serum bağladılar iğne falan yaptılar ben güldüm komikmiş şakaymış gibi davrandım etkilenmesinlerdiye ama genede şimdi tansiyonumu ölçerken bile korkuyorlar geçen yara bandı sardı eşim eline çizilmişti ondan korktular çıkardık mecbur çok etkilendiler o yüzden hastaneye bile sokmayı düşünmüyorum eve gelene kadar bende onlarda sabredecek onların iyiliği icin
Benimki büyük 7.5 yaşında. Dolayısıyla farkında herşeyin zaten. Ama ayaklarımı şiş görünce bile üzülüyor. Çok takıyor herşeyi. Evhamli bir de - kime çektiyse😂- beni öyle görürse çok üzülür

Canim tansiyon isi skntili dun bende gittim hastaneye 14/9 gibi faln cikarsa hemen gel dedi doktor erken dogum riski oluyormus takip ediyor musun surekli bana kontrol et demisti
Ben zaten hamilelik öncesi tansiyonu olan biriyim. Kardiyolojiye gittim ilk ay . Son aylarda olursa olur sıkıntı dedi ilacı bıraktırdı. Gerçekten de son ay çıkmaya başladı. İlaca 3 hafta oldu başlayalı. Doktor aea ara idrar tahlili yaptırıyordu. Şimdi her hafta yaptırıyor.zaten tansiyondan ötürü 39 u beklemeden alıcaz dedi.

Benimki büyük 7.5 yaşında. Dolayısıyla farkında herşeyin zaten. Ama ayaklarımı şiş görünce bile üzülüyor. Çok takıyor herşeyi. Evhamli bir de - kime çektiyse😂- beni öyle görürse çok üzülür
Oyy kuzum benim ister istemez etkileniyor çocuklar çünkü annelerini hep güçlü görmek istiyorlar anneler süper kahraman onlar için hastalanmaz yıkılmaz :KK68:

Ben zaten hamilelik öncesi tansiyonu olan biriyim. Kardiyolojiye gittim ilk ay . Son aylarda olursa olur sıkıntı dedi ilacı bıraktırdı. Gerçekten de son ay çıkmaya başladı. İlaca 3 hafta oldu başlayalı. Doktor aea ara idrar tahlili yaptırıyordu. Şimdi her hafta yaptırıyor.zaten tansiyondan ötürü 39 u beklemeden alıcaz dedi.
Aman dikkat et valla benim hic tansiyon problemim olmazdi ilk defa dun oyle olunca korktum acikcasi

Aynen yaa, belime ağrılar giriyordu. Emzirme yastığı da çok büyük geldi. Sonra küçük ince bi yastıkla rahat ettim. Sırtıma da bi yastık koyuyordum. Dediğin gibi biraz büyüyüp ele avuca gelince daha rahat oluyor 🤭
Cevap yanlış olmuş. Emzirme yastıkları çok sert yüksek oluyor genelde evet. O sıkıntı. Bendeki english home dandı. Normal yastık formunda. Çok rahat ettik o yüzdne.

İki hafta önce temizlik yaptığımızda çok şişti balon gibi. Yorulmak da çok etkiliyor sürekli uzanmamız laızm ama ne mümkün

Allahım yardımcın olsun canım, güç kuvvet versin Rabbim.tez zamanda sağlıkla kavuş bebeğine.bizlerede dua et aklına geldikçe 🤲🥰

İki büklüm uyumaktan şimdide dizlerim, diz kapaklarım ağrıyor. Bacağımı uzatınca karnım geriliyor sanki rahat edemiyorum.

X