2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ay evet yerde daha yazmıştnz ben kaydettim sanıodum onu arıodum tekrar kaydettim teşekkür ederim aklımda olsun 🤲🥰
Rica ederim canım. Çok sonradan bile lazım oluyor inan. Oğlum 10.aylıktı nerdeyse. Annemlerdeydim. Ay nolduysa bir sşişti bezeler.öldüm öldüm dirildim ters emzirme falan yaptım. O günden sonra da yanımdan ayırmadım hiç.

bende korkmuştum ama inan hiç sorun olmadı. allah nasip ederse bu seferde yanımda götürücem soğan. göğüs ağrısı cidden zor yaşayanlar doğumdan beter diyor. kötü gibi görünsede çözüm olacaksa kokmaya bile değer bence.
Aynen doğumdan beter acısı ya. Çok çektim ben de. Kokması önemli değil de bebek tiksinir almaz diye endişem ama denemekte fayda var

Sanırım hafta olarak bu ağrılar normal canım ama yine de aşırı rahatsız hissediyorsan git için rahatlasın. Sen hastanede de yatmıştın durumun farklı.
Bugun sonunda gittim hastaneye orda pek sancim cikmadi ama tansiyonum yuksek cikti kontrol et 140a 90 cikarsa hemen gel dedi bu sipacik her gittigimden farkli bise cikiyo hadi hayirlisi artik

Normal aspiratör de iş görüyor ya. Zaten çok mecbura kalmadıkça aspire etmeyi önermiyorlar. Normal bi enjektör ve bi paket serum fizyolojik gayet güzel iş görüyor. İnstagramda hekiminanne diye bir sayfa var bak orda nasıl yapılacağını anlatıyor çok basit.
Bende reklamını görünce çok tiksinmiştim ağızla sümük çekmek nedir ya 😅
Senin söylediğin yöntem daha kolaymış.

Benim sezaryen ama son gecem yok, 🙈 sabah doktora gittik. Kilo 4 ü geçince ertesi güne randevu alıp eve gittik. Bir saat sonra benim sancıları başladı. Akşam üstü de doğdu bebeğim. Tam gönlüme göre oldu. Sezaryen de olsa kendi istediği. Zaman gelsin diyordım hep
Bende hiç bilmesem kontrole diye gidip doğum yapsam ne iyi olurdu 😌

Benim faciaydı çünkü durdum durdum son gün çok feci grip oldum 😅 hatta ben bu şekilde hayatta doğuramam erteleyelim doğumu dedim de kimse tıklamadı 😂 doktor bile bişey olmaz gel dedi. Korkudan-heyecan-hastalık karışık duygular içinde uyuyamadım sabah da 6da çıktık yola. Keşke uyusaymışım, insanın enerjiye çok ihtiyacı oluyor doğum sonrarı
Hastanede de uyunmaz zaten sürekli bebekle ilgilenmek zorundasın benimde aksi gibi hiç uykum yok bu aralar. Halbuki son rahat uyuyacak günlerim. 😢

Sarılık oldu mu peki? Erken doğan bebeklerde sarılık sık oluyor da ondan soruyorum
Yok kuzum bu tamamen bebeğin beslenmesi ile alakalı.ben 39+4te doğum yaptm ilk bebeğimde.sütüm hastanede geldi evde beceremedim sanırım emmekte istemedi ,akraba tayfası bidaha dene bide böle dene bide şöle dene sakın mama verme aman mamaya alışır diye diye çocugum yüksek değerle sarılıktan yattı hastanede.kabus gibiydi.busefer aynı hataya düşmeyeceğim nasipse.ne kendimi ne bebeğimi ne memelerimi kimseye harcatmam 😝

Benim bi akrabamda ağır depresyon hastasıydı, ilaçsız asla duramazdı. Doktoru hamilelik sana doğal mutluluk hormonu salgılatacak zaten deyip ilaçlarını kesti. Gerçekten 9 ay ilaca ihtiyaç duymadı ama doğumdan sonra malesef ilaç ihtiyacı oldu, uykusuzluk yorgunluk iyi gelmiyor tabi. Ama doktoru ile kontrollü şekilde ilaçlarını kullandı sıkıntısız geçti o günleri de. Bu süreçte doktor takibinde olmak lazım, gerisi gelir 🥰
Anladım canım teşekkür ederim

1kez yapmak yeterli oluyor mu canm bide nasıl yaptın tarif eder misin lütfen
daha hiç emzirmeden önce soğanı iyiye bölüp birini bir göğsüme diğerini diğer göğsüme uçlarına kahverengi bölgeye iyice sürdük. birazcık kurumasını bekleyip sonra kuru peçeteyle ıslaklık kalmasın diye sildik. bebeği tutturduk. hem bebeğin emmesinde bir sorun olmadı tuttu hemde ben göğüs ağrısından çok çekmedim. ilk hafta biraz hassasiyet olmuştu ama yok kopuyordu yok aylarca çektim diyenlerin yanında bence şükürlükdü yani. o hassasiyet için de gümüş kapak aldım şimdiden ben.

daha hiç emzirmeden önce soğanı iyiye bölüp birini bir göğsüme diğerini diğer göğsüme uçlarına kahverengi bölgeye iyice sürdük. birazcık kurumasını bekleyip sonra kuru peçeteyle ıslaklık kalmasın diye sildik. bebeği tutturduk. hem bebeğin emmesinde bir sorun olmadı tuttu hemde ben göğüs ağrısından çok çekmedim. ilk hafta biraz hassasiyet olmuştu ama yok kopuyordu yok aylarca çektim diyenlerin yanında bence şükürlükdü yani. o hassasiyet için de gümüş kapak aldım şimdiden ben.
Denenebilir aslında. İnsan o yaralar oluşmasın diye her şeyi yapar:)

Selam kızlar bugün benimde kontrolüm vardı kısmetse 30 Nisan cumaya sezeryan için gün aldık doktor kontrolde bebeğin tekrar döndüğünü normalde baş aşağı inmişti ama bugün baktık yine makat gelişi oturmuş zaten karnimda maşallah çok hareketli birde kilo olarak 2 hafta önden gittiği için riske atmak istemedik sezeryana karar verdik son 10 gün yani heyecanlandim 😊 bugün hastanede 5 tüp kan aldılar pazartesi gel anestesi ve radyoloji muayenesi mi dedi olman lazım onu da yapacaz kan sonuçlarına da bakıp değerlendirme yapacakmış ben bişey merak ediyorum kahvaltı yapıp gittim 12.30 da yaptım hastanede 3.30 gibi kan tahlilleri aldılar glukoz baktım 88 yazıyor bu ne demek oluyor şimdi açlık mi tokluk mu bu değer normal mi ki bende gebelik şekeri vardi suyum iyi dedi başka sıkıntı yok çok şükür artık doğumu bekleyecez 😊
Ayni gun dogum yapicaz desene benimde 30 nisan planli normal dogum olucak kismetse

Kızlar bende dün memelyn diye balmumu göğüs ucu kapağı sipariş verdim tavsiye üzerine bir de kantaron yağı almıştım göğüs ucu yarası için bilmiyorum ins çok kötü olmaz başka ne yapsam tavsiyeniz var mı acaba
Dogum oncesi bepanthen kullanan arkadaslarim cok memnun hic problem yasamamislar doguma bir ay kala baslamislar surmeye

X