- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #40.641
Bizim doktor önermiyordu kullanmadık o yüzden.sadexe serum fizyolojik sık diyordu. Ama bizim 2018 mayıs anneleri grubundan arkadaşlar babyvac diye Bi şey kullanıyor. Süpürge ucuna takıp çekiyorsun. Hepsi çok memnun. Aspiratör gibi acıtmıyormuş da.Kızlar burun aspiratörü aldınız mı? Her bebeğe lazım oluyor mu?
Canım senin gibi olan bir tanıdığımvar panik atak ve psikolojik sıkıntıları vardı çok korkuyordu şimdi 3 aylik hamile hamilelikte kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan kullanıyor sıkıntısı yok şükür inş sizde üstesinden gelir anne olursunuz annelik çok başka bir duygu düşündüğü gibi olmuyor insanın herşeyiyle bağlanıyor insan o minik insana Allah o gücü inanci kuvveti sevgiyi veriyir insanaMerhaba arkadaşlar Geçmişim de çok psikolojik rahatsızlıklar geçirdim depresyon anksiyeti obsesif kompulsif gibi bunlarin sonucu olarak panik atak oldum sonra bünyem kaldıramadı epilepsi tedavisi görmeye başladım şimdi evlendim hamile kalmaktan anne olmaktan korkuyorum ne hissedeceğimi nasıl bir duygu yaşayacağımı bilmiyorum geçirdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı kendimi hiç hazır hissetmiyorum hiçbir zaman da hazır hissedemeyecegimi düşünüyorum bu düşünceler beni çok yıpratıyor.Hastayken kendime yabancılık hisseder olmuştum bu hâlâ zaman zaman devam ediyor hamile kalıp karnimdaki bebeğime de yabancılık hissederim diye korkuyorum.Çok çaresizim.
Ben genellikle asya kitasinda yasadigim icin cok fazlada bilgim oldugu soylenemez İlk cocugum ozbekistanda dogdu hem ozbek hem turk kimligi var 16 yasinda kendi isterse ozbek vatandasi olabilir dediler suan myanmarda dogum yapicam buraya ait kimlik almak gerekmiyor burdadaAmerikada durum biraz farkli benim orda dogum yapma durumum vardi esimin ailesi ve kendi ailem orda abimler fln gidemedim coronadan korktugum icin zor geldi ama gitseydim cocuk orda dogdugu icin abd vatandasi oluyordu avrupada cogu ulkede boyle bi durum yok. Tam tersi
İnşallah söylediğiniz gibi olur böyle şeyler duymak bana bir nebze olsun cesaret veriyor.Canım senin gibi olan bir tanıdığımvar panik atak ve psikolojik sıkıntıları vardı çok korkuyordu şimdi 3 aylik hamile hamilelikte kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan kullanıyor sıkıntısı yok şükür inş sizde üstesinden gelir anne olursunuz annelik çok başka bir duygu düşündüğü gibi olmuyor insanın herşeyiyle bağlanıyor insan o minik insana Allah o gücü inanci kuvveti sevgiyi veriyir insana
Selam canim grcmis olsun oncelikle..seni cok iyi anliyorum bu hastaligi yasamayan anlayamaz cokk zor..bendede yaygin anksiyete bozuklugu var ama hamilelikten once ilac kullanmiyordum 7 8 yil once kullanmistim en son..hamile kaldim hormonlarinda degismesiyle anksiyete panik atak basladi..oyle zor gunler gecirdim ki stresten seker bile cikti..ataklardan mahvolmustum..resmen yasamiyor gibiydim.. gecer gecer diye cok bekledim ama sikayetlerim gitgide artmaya basladi ve 25 ci haftamda mecburen ilaca baslamak durumunda kaldim..suan eskiye bakarak sukur iyiyim..korkma hamilelikte kullanilan hafif ilaclar var.hamileligini erteleme ilk 12 haftayi gecirirsen sonra doktor kontrolunde uygun ilac kullanabilirsin..Merhaba arkadaşlar Geçmişim de çok psikolojik rahatsızlıklar geçirdim depresyon anksiyeti obsesif kompulsif gibi bunlarin sonucu olarak panik atak oldum sonra bünyem kaldıramadı epilepsi tedavisi görmeye başladım şimdi evlendim hamile kalmaktan anne olmaktan korkuyorum ne hissedeceğimi nasıl bir duygu yaşayacağımı bilmiyorum geçirdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı kendimi hiç hazır hissetmiyorum hiçbir zaman da hazır hissedemeyecegimi düşünüyorum bu düşünceler beni çok yıpratıyor.Hastayken kendime yabancılık hisseder olmuştum bu hâlâ zaman zaman devam ediyor hamile kalıp karnimdaki bebeğime de yabancılık hissederim diye korkuyorum.Çok çaresizim.
Benim 2. Bebeğim sezaryen olacak ilkinde bende çok istemiştim eşimin girmesini ama hastane almıyordu iyiki de almamış dedim sonradan yani bildiğin ameliyat oluyorsun orda normal doğum olsa girsin ama sezaryen olunca bence çokta gerekli değil. eşimin iş yerinden bir arkadaşı girmiş doğuma biz bişey görüp hissetmiyoruz ama yanımızda girenler görebiliyor arkadaşı baya herşeyi görmüş ve bayılcak gibi olup çıkmış eşime de sakın girme demiş eşimde istemiyordu zaten o yüzden bence çok büyük bir kayıp değilSezeryan olup eşi de doğuma girecek olan var mı? Benim gittiğim hastanede almiyorlarmis eşimizi, cok uzuldum. Oysa Instagram'da mesela acibadem hastanelerinde eşiyle doğuma girenlerin resimlerini görüyorum, ne büyük bir destek.. Zaten yeterince korkuyorum, hepten kendimi yapayalniz hissedicem
Ben oğlumda şu ağızla çekilenlerden almıştım çok zor olmuştu çekmesi sonra babyvac diye bişey aldım elektrik süpürgesine takılan gerçekten rahat ettik.birde braunun var onlar pahalı gelmişti o yüzden almamıştım. ilk 4 ay özellikle bebekler ağzından nefes alamazmış solunum sistemi yapısı gereği o yüzden düzenli serumfizyolojik kullanmak gerekiyormuş yani şimdiden alacağınız şeye karar verip alın evde bulunsun benceKızlar burun aspiratörü aldınız mı? Her bebeğe lazım oluyor mu?
Merhaba, cok tesekkur ederim, benim durumum soyle. Bugun kontrol vardi, bir karar verilecekti. Bebege plasentadan kan akisi yavas, bu durumda iceride kalmasi riskli, beklenmesi bebegi strese sokar dendi. Bugunden itibaren suni sanci verilmesi icin gun belirlenmem istendi. Simdi geldim hastaneden kafami toparlamaya calisiyorum ama yuksek ihtimalle yarin verilsin diyecegim. Insallah her sey yolunda gider ve dogum cabucak gerceklesir, olmazsa veya isler kotu giderse hemen sezaryene alma ihtimalleri de cepte duruyor.Merhaba. Mesajınızı tesadufen gordum. Bebeginiz nasl? Her sey yolundadır insallah..
Ecopirin kullanıyorum 37 de keseceğimKızlar aranızda coraspin kullanan varmı ? Varsa kaç mg'lik kullanıyorsunuz ? Birde günde kaç kez aç tok ? Kaçıncı haftada keseceksiniz ?
Benimkinde doktor, sen makine ver biz çekeriz demişti. Kameraya çekmiş hemdeAyyykimbilir ne tarifsiz bir andır o ilk karşılaşma... Peki resmini kim çekti ya da çektiler mi? Hiç degilse bı kaç kare resim olsa mesela o ilk ana dair. Hemşireye sorayım bı dahaki gidisimde.
Brnim doktorumda öyle dedi. Almıyoruz hem girse de bayılır falan gerek yol dediBizimki bayılır falan ,beni bırakıp onla uğraşırlar
Benim o tarz elektrikli süpürgem yok şarjlı süpürge de olmaz sanırım.Benim 2. Bebeğim sezaryen olacak ilkinde bende çok istemiştim eşimin girmesini ama hastane almıyordu iyiki de almamış dedim sonradan yani bildiğin ameliyat oluyorsun orda normal doğum olsa girsin ama sezaryen olunca bence çokta gerekli değil. eşimin iş yerinden bir arkadaşı girmiş doğuma biz bişey görüp hissetmiyoruz ama yanımızda girenler görebiliyor arkadaşı baya herşeyi görmüş ve bayılcak gibi olup çıkmış eşime de sakın girme demiş eşimde istemiyordu zaten o yüzden bence çok büyük bir kayıp değil
Ben oğlumda şu ağızla çekilenlerden almıştım çok zor olmuştu çekmesi sonra babyvac diye bişey aldım elektrik süpürgesine takılan gerçekten rahat ettik.birde braunun var onlar pahalı gelmişti o yüzden almamıştım. ilk 4 ay özellikle bebekler ağzından nefes alamazmış solunum sistemi yapısı gereği o yüzden düzenli serumfizyolojik kullanmak gerekiyormuş yani şimdiden alacağınız şeye karar verip alın evde bulunsun bence
Kendine yabancılaşma hissi depersonalizasyon yani onu bende yaşıyorum. Hamilelik çok garip birşey hamile olduğunu öğrenince bebeği kabulleniyorsun. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum hazır değilsen biraz daha ertele. Evliliğimin 5.yılında oldu bizim bende istemedim kendimi hazır hissetmiyordum ama şuan çok farklı ultrason fotoğrafını tvnin yanına koydum bakmadığım an yok özlüyorum resmenMerhaba arkadaşlar Geçmişim de çok psikolojik rahatsızlıklar geçirdim depresyon anksiyeti obsesif kompulsif gibi bunlarin sonucu olarak panik atak oldum sonra bünyem kaldıramadı epilepsi tedavisi görmeye başladım şimdi evlendim hamile kalmaktan anne olmaktan korkuyorum ne hissedeceğimi nasıl bir duygu yaşayacağımı bilmiyorum geçirdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı kendimi hiç hazır hissetmiyorum hiçbir zaman da hazır hissedemeyecegimi düşünüyorum bu düşünceler beni çok yıpratıyor.Hastayken kendime yabancılık hisseder olmuştum bu hâlâ zaman zaman devam ediyor hamile kalıp karnimdaki bebeğime de yabancılık hissederim diye korkuyorum.Çok çaresizim.
Cnm valla hamile kaldığın an vucudun serotonin miktarını arttırıyormuş.oyüzden büyük ihtimalle sende benim gibi aşırı sakinliceksin genelde öyle oluyor çnkü.2 gebeliğimdede öğrenir öğrenmez kestim ilacı ne yoksunluk sendromu ne başka bir olumsuz etki yaşamadım şükürŞu an ilaç kullanmıyorum eskiye göre iyi sayılırım ama içimdeki korkuyu tedirginliği atamıyorum.
Yaa ne güzelKızlar nasipse pazartesi 10.00da hastaneye sezaryen için yatıyorum.aşırı heyecan oldum bugün doktor kontrolünde.3kilo 150gram olmuş minnağım 37+3 deyiz.ben kilo vermişim sanırım korona etkiledi.79la hamile kaldım şuan 85.5
Nasipse haftaya bu saatler bebeğimi anlatıyor olurum ağrısız acısız bir doğum diliyorum hepimize
Evet iceride kalmasi riskliyse ne kadar hizli dogsa o kadar iyi gibi gozukuyor. Allah yardmcnz olsun.. hakkinizda ne hayirliysa saglikla yasarsnz insallah..hersey yolunda gder,kolayca bebegnzi kucagza alirsnz insallah. Guzel haberlernzi almak umidiyle..⚘Merhaba, cok tesekkur ederim, benim durumum soyle. Bugun kontrol vardi, bir karar verilecekti. Bebege plasentadan kan akisi yavas, bu durumda iceride kalmasi riskli, beklenmesi bebegi strese sokar dendi. Bugunden itibaren suni sanci verilmesi icin gun belirlenmem istendi. Simdi geldim hastaneden kafami toparlamaya calisiyorum ama yuksek ihtimalle yarin verilsin diyecegim. Insallah her sey yolunda gider ve dogum cabucak gerceklesir, olmazsa veya isler kotu giderse hemen sezaryene alma ihtimalleri de cepte duruyor.
Cnm 2.doğum oldugu için azcık tüyo verebilirimYaa ne güzeldoğsunlarda evimiz bebek koksun artık.
Lütfen sezaryen doğum yapanlar o son geceyi nasıl geçirdiniz bir anlatın benim şimdiden uykularım kaçıyor o gün heyecandan naparım bilmiyorum.
Seninki boşuna kuruntu olmuş nolacak kız 2. kez sezaryen olacaksın ne gelicek başına girer çıkar bebeğini kucağına alırsın.Cnm 2.doğum oldugu için azcık tüyo verebilirimbana aşırı sakinlik gelmişti son gece hatta hayatta uyuyamam falan diodum 2 saat uyumuşum o derece.kafamda tabiki bisürü seneryo kurmuştum o saate kadar hepside kötü seneryoydu.ama hastaneye gittiğimizde damaryolu açılınca ben artık akışına bırakmıştım herşeyi.Allah yardım ediyor bişekilde.ama şimdi kızım var , korkum ya bana bişey olursa o neyapar gibi düşünceler.yüzünü gördükçe ve doğumu düşündükçe ağlayasım geliyor.umarım bunuda sorunsuz atlatırız evimize sağlıkla döneriz
Ozaman bunu 2.çocuguna sezaryene gitmeden önce konuşalım tekrarSeninki boşuna kuruntu olmuş nolacak kız 2. kez sezaryen olacaksın ne gelicek başına girer çıkar bebeğini kucağına alırsın.