- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.177
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #40.361
Günde 4lt su içmeye çalış bana su iç demişti doktor.Amin cnm sekerim yok cnm suyu az çıktı alt sınırda çıktı
Canım benimkide yumurtlama günü oldu o yüzden bana göre tam tarihi belli ama sata göre olunca ilerde çıkıyor bebek hiçbir zaman o tarihe göre gitmedi. Şuan da kilosu boyu daha da öne geçti. Bende bebek büyüdükçe risk artıyor o sebepten sata göre olması mantıksız oluyor.Normalde doğum tarihini doktorlar sata göre hesaplıyor canım ama çok iri bir bebekse, çok önde gidiyorsa erken alabiliyorlar işte. Tabi sata göre diyorum ama mesela benim geç döllenmeydi doktor daha ilk zamanlar ölçüm yapıp kendisi tahmini yeni bir sat tarihi belirledi hep o tarihe göre gittik.
Kaşık yada şırınga ile mama takviyesi mi yapsan sarılığa çevirmese.hatta belki de sarılık tır bilmiyorum o kadar uyuyorsa. Topuklaırnı çimdikle üstünü falan soy. Ayy o çok zor bir durum yaa. En zor zamanlarKızlar bebeğim küçük 2900 Dü 2740 a düştü emmiyor çok uyuyor napacağımı bilmiyorum duanızı eksik etmeyin çok yoruluyorum
Ne güzel anlayabiliyorusn.valla benim ikinci hamileliğim hala pek anlamam. Doktor demese döndüğünü çok emin de olamazdım. Hep acaba oluyor bendeYok canım benim bebeğin ki direk kafası doktorda ultrasonda aynı yerde buluyor kafasını. Dönmediği için yeri çok net belli oluyor. Gövdesini yaptığı hareketleri de çok net anlıyorum dışardan da belli oluyor.
Merak etme kuzum böyle ufak tefek problemler hep çıkıyor bişekilde.Allahın izniyle sağlıkla alacaksın kucağına bebeğini.Merhaba kızlar 34+4 haftalık olduk bugün kontrole gittim 2500 gr olmuş bebek ama suyu sınırda çıktı ve kalp ritminde sıkıntı var dedi perşembe tekrar gideceğim takip edilecek
Canım ben normalde çok şu içiyorum zaten 4 u geçiyordur içtiğim şu niye olmuş anlamadımGünde 4lt su içmeye çalış bana su iç demişti doktor.
Deveci armudunun göbeğinde yaşıyorum bursa da deneyelim bakalım inş faydası olur teşekkür ederimDeveci armudu ve havuç suyu yükseltiyor bildiğim kadarıyla. Arkadaşıma aynısı oldu. Suyu az dediler, nst iyi çıkmadı dediler. Boşuna evham yaptı kız. Sonra yine istediği tarih 39. Haftada doğdu
Belli bir duruş pozisyonu var zaten arada dönüyor hareket ediyor ama genelde o pozisyonda öğrendim artıkNe güzel anlayabiliyorusn.valla benim ikinci hamileliğim hala pek anlamam. Doktor demese döndüğünü çok emin de olamazdım. Hep acaba oluyor bende
Senin oğlun doğmak istiyor benceCanım ben normalde çok şu içiyorum zaten 4 u geçiyordur içtiğim şu niye olmuş anlamadım
Bezini aç ve poposunu sil. Hemen gözünü açıyorlar öyle yapıncaKızlar bebeğim küçük 2900 Dü 2740 a düştü emmiyor çok uyuyor napacağımı bilmiyorum duanızı eksik etmeyin çok yoruluyorum
Ben de öyleyimNe güzel anlayabiliyorusn.valla benim ikinci hamileliğim hala pek anlamam. Doktor demese döndüğünü çok emin de olamazdım. Hep acaba oluyor bende
Ayyy ilk 2 hafta benim kıza neler neler yapıyorduk da uyanmıyorduBezini aç ve poposunu sil. Hemen gözünü açıyorlar öyle yapıncaBol bol emzir 1-1.5 saatte bir gündüz gecede 2 saatte bir.bende rnzirme akademisinden takip ediyorum hep öyle diyor oradaki doula
Geçen bi doktor sayfasında yazmış artık doğum yaklaştıkça bebeğin suyu azalır bu normal bişeydir, bebek büyüdükçe ona daha fazla yer açılması için su azalır ama bazı doktorlar bunu kötü bişey gibi söyler sakın panik yapmayın tarzı bişeylerdi. Belki senin de öyledir, hani ciddi boyutta bi azalma değildir belki. Veya doğum yaklaşıyor da olabilir, kızlar da erken doğdu diyordun belki oğluş da 36-37 gibi gelmek istiyordur annesi hazırlıklı ol senMerhaba kızlar 34+4 haftalık olduk bugün kontrole gittim 2500 gr olmuş bebek ama suyu sınırda çıktı ve kalp ritminde sıkıntı var dedi perşembe tekrar gideceğim takip edilecek
benim doktorum doğum ne zaman diye sorduğumda sata göre 22 mayıs ama hem bebek iri hem rahim ağzı kısa erken doğar muhtemelen dedi. eğer o güne kadar kendi doğmazsa 10 mayıs diyebiliriz sezaryen için dedi. ama bence 10 mayısa kadar da kalmayız :) önden giden bebişlerde sorun olmaz da kilosu normal ve sınırın altında olan bebişler için sat önemli sata göre belli bi haftayı doldurmamışsa gelişimi tamamlanmamış olabilir diye.. günü belirlemede doktorun söylemesi gerekir sana bırakmamalı yani belki bir iki gün tamam da kendi mantık ve tecrübesine göre elindeki veriler üzerinden bi tarih vermeli tabi o güne kadar bebiş kendi de gelmek isteyebilir o ayrı..Doğum sata göre mi oluyor bebeğin boyu kilosuna göre mi?
Benim doktor sat hesaplıyor ama bebek önde neye göre gün alıcam bilmiyorum.
geçmiş olsun stres yapmayın hareketleri sıkı takip edin gerekirse hemen alabilir doktor kilosu gayet iyi sorun olmaz inşallahMerhaba kızlar 34+4 haftalık olduk bugün kontrole gittim 2500 gr olmuş bebek ama suyu sınırda çıktı ve kalp ritminde sıkıntı var dedi perşembe tekrar gideceğim takip edilecek
DimiBen de öyleyimkarnında yuvarlak bir sertlik var hep kafası zannediyordum meğer poposuymuş mesela
Inş cnm teşekkür ederimgeçmiş olsun stres yapmayın hareketleri sıkı takip edin gerekirse hemen alabilir doktor kilosu gayet iyi sorun olmaz inşallah
Evet cnm kızlar 36 haftalık doğmuştu annemde diyor ilk doğum nasılsa ikincide genelde öyle oluyor korkma diye de işte ister istemez stres oluyor insan bide bnm doktor sağolsun felaket tellalı her kontrolde canımı sıkacak birşey söylüyor bugün bana yalandan sancilandigimi bile ima etti düşünün artık ben sadece kendimi düşünüyor musum bebeği düşünsem daha çok dikkat eder misim cins kadınGeçen bi doktor sayfasında yazmış artık doğum yaklaştıkça bebeğin suyu azalır bu normal bişeydir, bebek büyüdükçe ona daha fazla yer açılması için su azalır ama bazı doktorlar bunu kötü bişey gibi söyler sakın panik yapmayın tarzı bişeylerdi. Belki senin de öyledir, hani ciddi boyutta bi azalma değildir belki. Veya doğum yaklaşıyor da olabilir, kızlar da erken doğdu diyordun belki oğluş da 36-37 gibi gelmek istiyordur annesi hazırlıklı ol sen
Bencede ablalari gibi acele ediyor sanırım annem de diyo 36 doldu mu doğar diye kızlarda öyle oldu diyeSenin oğlun doğmak istiyor bence
Bnm oğlan sağ böbreğimi çürüttü resmen diyorum bu nasıl birşey bildiğin boşluğuma vurup duruyor meğer yan yatıyormuş beyefendi :)Belli bir duruş pozisyonu var zaten arada dönüyor hareket ediyor ama genelde o pozisyonda öğrendim artık