2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Çok güzel ya duygulandım tamda kontrol için sıra beklerken denk geldim Allah Analı babalı sağlıkla buyutmenizi nasip etsin şansı bahtı açık olsun inş

Anladım yani seni yönlendirmek için mi demişler bunu. Bende bunu sevmiyorum beni de ona benzer bi sebepten dolayı başka bi hastane bu l dediler bebek kaka yapar sezaryen olursan ameliyathsne dolu ise alamayız riske atamam dediler ilk dogum olduğu içinmiş ne alakaysa

Ben 34 .haftadayım cnm kilosu 2.600 boyu 49 cm bizim kızda ultrasyona göre 36+3 hafta gösteriyor .igneyi tedbir amaclı yaptırıyorum dedi zaten 35.haftada ciğer gelişimi tamamlanıyormus.yanı senin bebeğinin ciğerleri suan gelişimini tamamlamıs

Nerhaba cnm brnmde sat 16 agustos bebek 2200 gr bi an korku geldi benimkimi cok kucuk kaldi acaba diye seninki masallah guzel buyumus ileride olmasida cok dezavantaj gibi gozukmedi bsna
yok canım ben de dezavantaj olduğunu düşünmüyorum ilerde olmasının sadece arkadaşa önden gittiği için iğne verilmesine şaşırdım bana iki gebeliğimde de öyle bişey önermedi doktor. bi de ölçümler birebir doğru değil en az 300-400 gr fark eder doktordan doktora ya da cihazdan cihaza. benim bebişin biraz iri olduğu bi gerçek ama belki seninki biraz az benimki biraz fazla ölçülmüş olabilir fark için endişe etme :)

anladım canım saol kilodan ziyade haftayla ilgili demek ki. sağlıkla doğar tüm bebişlerimiz inşallah..

anladım canım saol kilodan ziyade haftayla ilgili demek ki. sağlıkla doğar tüm bebişlerimiz inşallah..
Doğum sata göre mi oluyor bebeğin boyu kilosuna göre mi?
Benim doktor sat hesaplıyor ama bebek önde neye göre gün alıcam bilmiyorum.

Normalde doğum tarihini doktorlar sata göre hesaplıyor canım ama çok iri bir bebekse, çok önde gidiyorsa erken alabiliyorlar işte. Tabi sata göre diyorum ama mesela benim geç döllenmeydi doktor daha ilk zamanlar ölçüm yapıp kendisi tahmini yeni bir sat tarihi belirledi hep o tarihe göre gittik.

Yaaaaa darısı başımıza Maşallahhh sağlıkla kavuşmuşsunuz Rabbim sizi hiiç ayırmasın

Canım gününü doktor zaten sana söyleyecek.
Anormal bir durum olmadığı sürece sat a göre bebek alınır.
Anormal durumdan kasıt ; 38.haftada 4 kilo olmuştur.doktor daha fazla bekletmez tedbir amaçlı.

Bugün doktorum bir örnek verdi dün sata göre 34 haftalık ama ultrasona göre 30. haftalık bebeği doğurtmuş 1900 gr doğmuş oksijen desteğine bile gerek duymadan direkt aileye vermişler. Mesela bu içimi rahatlattı benim de

Evet cnm aynen.riske girmek istemiyorlar iste anlayacagin.

Bunlari duyunca moral oluyor gercekten dr yemekle veya seninle ilgili degilse de ben strese ve yorgunluga cok bagliyorum. Cunku tasinmayla en yoruldugum, ustalara sinirlenip stres yaptigim haftalarda muthis kasilmalarim oldu ve hareketleri bariz azalmisti. Bu hafta dinlendim o kasilmalardan eser yok, hareketler de canlandi tekrar bir rutine oturdu. O yuzden iceride kaldigi surede gelisimine devam ettigi inancim var. Bakalim pazartesi olcumde ne cikacak cok merak ediyorum.

Tebrik ederim, hayirli olsun Saglikla buyusun Heyecaniniz cok taze ne guzel, sicagi sicaginayken sormak isterim. Rahim acilmalari yasanirken hissedilen agrilar adet sancisi gibi mi bicak saplamasi gibi mi oldu acaba cok merak ediyorum ve o agrilar bebek cikarken, dogum iyice ilerledigindeki agrilara benziyor muydu?

Merhaba kızlar 34+4 haftalık olduk bugün kontrole gittim 2500 gr olmuş bebek ama suyu sınırda çıktı ve kalp ritminde sıkıntı var dedi perşembe tekrar gideceğim takip edilecek
Gecmis olsun, bazen suyu azalinca veya yeri daralinca bebekler elleriyle gobek kordonuna baski yapiyormus, sikistiriyormus, bazi duzensizlikleri normal karsiliyiorlar. Bebeginizin kilosu haftasina gore iyiymis, bir sonraki kontrolde eminim en dogru karari verirler riske atmazlar. Artik yakin takipte olacak zaten iciniz ferah olsun

Inş cnm zaman daraldıkça hepimizinde stresi artıyor ister istemez birde böyle olumsuz şeyler duyunca dahada stres oluyor insan

Merhaba kızlar 34+4 haftalık olduk bugün kontrole gittim 2500 gr olmuş bebek ama suyu sınırda çıktı ve kalp ritminde sıkıntı var dedi perşembe tekrar gideceğim takip edilecek
Çok geçmiş olsun canm kilosu normal galiba iyi hatta. Sekeriniz mi vardı su yapan seyler den uzak durun havuç da çok su yapıyor bebeğe. Bi liste verdi mi dikkat etmen gereken. Sağlıkla alın İnşaAllah kucağınıza

Amin cnm sekerim yok cnm suyu az çıktı alt sınırda çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…