- 19 Kasım 2018
- 4.087
- 6.959
- Konu Sahibi KirazHanim
- #38.801
Bu usg ölçümleri birebir gerçek kiloyu vermiyor. Ben 32. Haftamda başka bir doktora ultrason için gitmiştim. Bebeğin kilosu 1650 Gr çıktı. Oysa iki hafta önce 1600 gram di kendi doktorumda. 2 haftada sadece 50 Gr mi almış diye kendimi çok üzdüm. Doktora sorduğumda minyon olabilir dedi. Sonra 33+2 de kendi doktoruma gittiğimde 2200gr çıktı. Doktor söyledi zaten her doktorun kullandığı makine farklı, aynı hastanedeki doktorların bile ölçümleri farklı çıkar. Bebeğin de üç aşağı beş yukarı doğum kilosu Max. 3200 civarı olacagini söyledi ayrıca. Ben artık kilo konusuna takılmiyorum. Bebeğe giden Kordon'da kan ve oksijen akışı normal olduğu sürece bebek zaten alacağı kiloyu alacaktır. Ben de hiç iştahlı değilim mesela, kahvaltıyı bile zorla yapıyorum. 62 ile hamile kaldım şuan 69 um.Kızlar 33.haftada kontrole gittiğimizde dr bebeğimin minyon olacağını 2.800-3 kg civarı doğabileceğini söyledi. Zaten bel çevresi hep 2-3 gün geriden geliyordu ama bu son kontrolde bel çevresi 1-2 hafta geriye düşmüş. Kilosu 1950 gr. çıktı. Benim moralim çok bozuldu tabi. Çünkü şimdiye kadar 13 kg aldım ama artık kilo alamıyorum, iştahım da eskisi gibi değil, 2.trimesterda açlıktan gözüm dönüyordu, şimdi her zamanki gibi, kendimi zorluyorum da ama en fazla ayda 1 kg alabiliyorum artık... Süt/yoğurt bağırsaklarımı bozuyor, hiç tüketemiyorum, ancak peynir ve doktorun verdiği kalsiyum haplarıyla açığı kapatabiliyorum. Kaşar ve muz söylendi çok, ikisini de tüketiyorum bol bol ama bebeğime kilo olarak dönmedi bir türlü...
Benimle benzer durumda olanınız var mı? Bebeğe son 5-6 hafta kala nasıl kilo aldırabilirim, çok zayıf doğmasın minnoşum