2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aft bende de cikti birturlu gecmiyor neden oluyor acaba
Hamilelik oncesi bende hep cikardi, yillarca cikti. Ozellikle lise donemimde aftlar yaralara donusuyordu. Stresten oldugu soylendi, kendimizce Behcet hastaligi mi dedik ama arastirilmadi. Bir yandan da hayatim boyunca demir takviyesi almak zorundaydim ama ihmal ederdim zaman zaman. Ben demir eksikligine baglamistim sonuc olarak ama stresten de kaynakli olsa bagisikligi etkileyecegi icin probiotik/prebiotik almaya cok dikkat ettim, cok uzun zamandir hic cikmiyor aft. Hamilelikte de demir takviyesi aliniyor zaten hic cikmadi.

Öyle canım. Ama bana şeker yüklemesi yapılmamıştı. Öyle bir gündemimiz olmadı yani. Doktorlar hep rahattı. Sen de biraz dikkatle sağlıklı bir sekilde sonlandırırsın inş. Çoğunluğun kilo hep daha az çıkıyor zaten doğunca.
İns canim güzel dileklerin için tşk ederim 😊 haftaya Çarşamba yine kontrole gidecem bakalim ne durumdayız 😊

Kızlar ayakta durunca ayaklarınızın altı, kemikleriniz ağrıyor mu?
Ben mecbur dolanıyorum yemek, ufak tefek ev işi ama mahvoluyorum.

Herşeyi alıp eve biriktirmek istemiyorum fazla eşya beni bunaltıyor. Dönmeye başlayınca işe yaramaması kötüymüş. Olmadı ben eve büyük bi döşek atayım orda uyusun, yuvarlansın 😅
Gerçekten bebek olunca bi sürü ıvır zıvır doluyor eve 😬 çoğu da büyük büyük şeyler. Daha bi de oyuncakları olacak. Aktivite masası, ilk arabası, oyun halısı, sallanan atı, kaydırağı vs 🤦🏻‍♀️ hani iyi ki peş peşe hamile kaldım diyorum yoksa 2.çocuk için bi de saklama derdi olacaktı. Şimdi peş peşe kullansınlar sonra hepsini hemen dağıtıcam

Kızlar ayakta durunca ayaklarınızın altı, kemikleriniz ağrıyor mu?
Ben mecbur dolanıyorum yemek, ufak tefek ev işi ama mahvoluyorum.
Aynen canım benim biraz ayakta kalınca topuklarım acıyor resmen, belim ağrıyor hemen. Dün kızın odasını hazırladık. Aslında çok iş de yapmadım ama çok ayakta kaldım gece resmen sakat gibi kaldım 🤦🏻‍♀️

saol canım inşallah hepimiz için hayırlısı. sor tabi önemli değil insan başka tecrübeler duymak istiyor gebelik ikinci bile olsa bilinmezlerle dolu bir süreç. usgye göre 37ydi ben o zamanlar sata göre takip etmeyi hiç aklıma getirmemiştim doktor bakıp ne diyorsa onu baz alıyordum bunda da öyle yapıyorum
aynen tesekkr ederm canm bilgilern icin😇

Öyle canım. Ama bana şeker yüklemesi yapılmamıştı. Öyle bir gündemimiz olmadı yani. Doktorlar hep rahattı. Sen de biraz dikkatle sağlıklı bir sekilde sonlandırırsın inş. Çoğunluğun kilo hep daha az çıkıyor zaten doğunca.
Hadi ya benim bebek zaten minyon ultrasonda kilosu haftasına göre en alt sınırda çıkıyor desene daha da minik doğacak aslında 😔

Gerçekten bebek olunca bi sürü ıvır zıvır doluyor eve 😬 çoğu da büyük büyük şeyler. Daha bi de oyuncakları olacak. Aktivite masası, ilk arabası, oyun halısı, sallanan atı, kaydırağı vs 🤦🏻‍♀️ hani iyi ki peş peşe hamile kaldım diyorum yoksa 2.çocuk için bi de saklama derdi olacaktı. Şimdi peş peşe kullansınlar sonra hepsini hemen dağıtıcam
Benim şuan tam da öyle. Eskileri saklamıştım ha oldu ha olacak. Ev oyuncak dolu. Oraya buraya kaldırıyorum yok olmuyor. Bir sürü de verdiğim var. Kızımın odasına girmek istemiyorum göz yoruyor her yer oyuncak. Hiç birini attırmıyor da. Bir de üstüne kendince geri dönüşümden yaptıkları var🙁 onlar da ortada . Ev toplanmıyor kısaca

Benim gibi beli tutulan varmı ya 3 gündür mahvoldum resmen bağırıyorum artık.ilaç içemiyoruz.annem olmasa bitmiştim hareket edemiyorum yatamıyorum oturamıyorum.delircem artık Allahım sabır banada herkesede🤲

Benim gibi beli tutulan varmı ya 3 gündür mahvoldum resmen bağırıyorum artık.ilaç içemiyoruz.annem olmasa bitmiştim hareket edemiyorum yatamıyorum oturamıyorum.delircem artık Allahım sabır banada herkesede🤲
bel kalça kemiği kasık bende dönüşümlü olarak şiddetli ağrıyor dediğin gibi bağırarak oy oylarla oturup kalkıyorum ama şunu farkettim bu süreçte özellikle bu söylediğim yerlerdeki kaslar daha fazla gergin olduğu için oralara extra özen göstermek ağrıları azaltıyor, mesela normalde balkonda tişörtle çamaşır asmak sorun değil benim için ama şu halimde hele az da ter varsa hemen ağruya tutulmaya sebep oluyor, uyurken koca göbeklerden dolayı üstümüz belimiz açılabiliyor mesela o çok etkiliyor, yatarken uzun atlet tişört giyip eşofmanın içine sokuyorum balkona çıkacaksam belime bi yün şal hırka sarıyorum biraz dikkat edince daha iyiyim ben..

Benim şuan tam da öyle. Eskileri saklamıştım ha oldu ha olacak. Ev oyuncak dolu. Oraya buraya kaldırıyorum yok olmuyor. Bir sürü de verdiğim var. Kızımın odasına girmek istemiyorum göz yoruyor her yer oyuncak. Hiç birini attırmıyor da. Bir de üstüne kendince geri dönüşümden yaptıkları var🙁 onlar da ortada . Ev toplanmıyor kısaca
Valla artık öyle yaşamaya alışmaktan başka seçenek kalmıyor sanırım 😬

Malesef bende uzun süre ayakta kalıp iş yapınca belim tutuluyor öyle ☹️ benim de eşim çok yardımcı sağolsun ama evde küçük çocuk olunca işler bitmiyor. Belime o ağrı girince de adım bile atamaz hale geliyorum

Ayak ve bel agrilari icin ovmali masaj aletlerinden almistim, ona kendimi ovdurup sonra da esneyip sirtimi kitlatinca muthis rahatliyorum. Gecici tabi.. Masaj aletinin bir zarari var mi acaba gebelikte aklima gelmiyor degil. Bu aralar en sevdigim sey masaj aleti ve burun kanatlarini acan burun bantlari. Gunduz gece artik burun bandiyla dolasiyorum, muthis rahatlatti.

Kızlar selamm. Biz 29. Haftaya giriyoruz ve kontrollerimiz her şeyimiz normal çok şükür ama bebek henüz baş aşağı dönmedi. Doktor 32. Haftaya kadar vakit var dedi. Siz de durumlar nasıl bebeğiniz döndü mü?

X