2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Selam kızlar nasıl gidiyor. Hepinizin geçmiş regaip kandili mübarek olsun. Dun akşamı ibadetle geçirdim. Hepimiz için dua ettim hayırlı ve kolay doğum, sağlıklı evlatlar diledim. Ben som haftam çok stresli cok aglamakli geçti. Çok berbat bir hafta yaşadım ama çok şükür bu perşembe kendi doktorumda için biraz rahatladı. Geçen hafta perinatoloji randevum vardı. Doktor 20 25 dk ayrıntılı gibi muayene etti ve beynin sol tarafında genişleme gördü. 10.05 mm ölçtü. 10mm sınırmış. Bütün olasiliklari söyledi. detaylı ultrasonda beyinle alakalı bir sorun çıkmamıştı. Bağırsak parlaklığı vardı bir tek o da tek başına çok risk değil diye çok endişeli değildim ama sorunlar iki olunca beni korkular endişeler aldı. Doktor fetal mr istedi. 30.haftada cekilicem. Perşembe günü de kendi ozeldeki doktoruma gittim. Doktorum korkmamami sadece sınırda ölçüldüğünü söyledi. Kendisi de 9.6 mm ölçtü. Tek taraflı olduğunu, bebegin kemik gelişiminin iyi göründüğünü, omuriliğin iyi göründüğünü genişleme ilerlemiş ben daha küçük ölçtüm diyerek genişleme büyümediği sürece hic korkmamami söyledi. Tek taraflı olduğu için yapısal da olabilirmiş. Ben bir slrun çıkacağını düşünmüyorum Ama içimiz rahatlasın fetal mr çektir dedi. Biraz olsun rahatladım en azından ilerleme yok. Ve beyin ameliyatı için falan 15 mm in üstünde olması falan gerekirmiş. Genelde erkek bebeklerde de 12 mm kadar normal kabul.eden araştırmalar varmış araştırdığım kadarıyla. Ben duanın gücüne gerçekten inanıyorum. Çünkü rabbim bugüne kadar birçok duamı kabul etti ve yine inancım güvenim sonsuz
Rabbim beni kapısından eli boş cevirmeyecek duamı kabul edecek inşallah. Içimdeki ses hep sağlıklı olacak diyordu eşimin de öyle biraz o his sarsıldı şu son haftada ama hala inanıyorum sağlıklı olacağına. Sadece rabbim daha fazla dua etmemi daha fazla huzuruna gelmemi istedi diye düşünüyorum. Çünkü bu duyduğumuz haberler ile bir çok kişinin dua etmesine vesile oldu benim bebeğim. Bir çok kişinin yasin okumasına vesile oldu. Hem o kişiye sevap kazandırdı hem dualarla dünyaya gelmeye hazırlanıyor. Ben babası her namazda daha fazla dua eder daha fazla secdede durur olduk. Tesbih elimden düşmüyor. Erkek kardeşim bebeğim için kuran hatmi yapacak şimdi. Rabbim.bizi bebegimizin etrafında dua çemberinde birleştirdi. Annelik babalık zormus gerçekten ama bir bilinmezlik ile beklemek daha zormus. Elbette rabbimden gelene raziyiz her zaman ama kimin yüreği dayanır ki minicik bedenin acı çekmesine hasta olmasına. O yüzden hep hayırlısını ve sagliklisini diliyoruz ya. Rabbim benden isteyin diyor ya bizde ondan istiyoruz. Rabbim.evladimizdan yana cümlemizin yüzünü güldürsün inşallah. Hepimize hayırlı ve kolay doğumlar, salih hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Kimsenin icini yakmasın rabbim. Uzun konuştum ama çok dolmuşum sanırım. Hakkınızı helal edin 🙏
Benimde ilk gebelikte bağırsak parlaklıklığı vardı Doğuma kadarda geçmedi bayağı panik oldum şükür sağlıklı doğdu ibadetler yanıma kar kaldı. O yüzden bu gebelikte stres yaşamamak için hiçbir test ve detaylı yaptırmadım.

Bende izmir kentte 2016yılında 8bin liraya doğum yapmıştım özel sigorta yoktu.4-5 yıldaki artış inanılmaz..
Ankara acıbadem sadece doğum 13 bin tl.
Kent hastanesini bilmiyorum İzmir'de yaşamıyorum ama duyduğum en pahalı ücretlerden 😳

Kızlar başından geçenler bi yardım etsin. Avuç içlerimde ve ayak tabanlarimda sulu iltihaplı kizarikliklar ve kaşıntilar üredi randevu en erken cumaya bulabildim cildircam 🤧 progestan hap , yine progestan igne , coraspin ve oksapar kullaniyorum. Sebep bunlar mi ki? Yasayan var mi gebelikte boyle bi sey?

Günaydın kızlar dün dolapları düzenlerken ilk dogumumdan kalan egzersizle ilgili kağıtlar buldum belki işinize yarar diyerekten paylaşmak istedim sizinlede

Eklentiler

• 20210220_211609.jpg
    20210220_211609.jpg
    88,2 KB · Görüntüleme: 45
  • 20210220_211440.jpg
    20210220_211440.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 20210220_211453.jpg
    20210220_211453.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 43
  • 20210220_211531.jpg
    20210220_211531.jpg
    66,4 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar başından geçenler bi yardım etsin. Avuç içlerimde ve ayak tabanlarimda sulu iltihaplı kizarikliklar ve kaşıntilar üredi randevu en erken cumaya bulabildim cildircam 🤧 progestan hap , yine progestan igne , coraspin ve oksapar kullaniyorum. Sebep bunlar mi ki? Yasayan var mi gebelikte boyle bi sey?
Geçmiş olsun canım acaba başka bir şeye alerjin olabilir mi bunları bende kullanıyorum sıkıntı yaşamadım birde kaçıncı haftadasın uzun zamandır kullanıyorsan şimdiye kadar niye yapmadı diye şimdi iltihaplanma yaptı ki acaba bilemedim yediklerini falan bi gözden geçir bence yada ekstra ilaç aldıysan etkileşim yapmış olabilir

Geçmiş olsun canım acaba başka bir şeye alerjin olabilir mi bunları bende kullanıyorum sıkıntı yaşamadım birde kaçıncı haftadasın uzun zamandır kullanıyorsan şimdiye kadar niye yapmadı diye şimdi iltihaplanma yaptı ki acaba bilemedim yediklerini falan bi gözden geçir bence yada ekstra ilaç aldıysan etkileşim yapmış olabilir
24.haftadayım. Multivitaminden baska ekstra bi sey kullanmadim. Yediklerim de hep ayni seyler. Ben de bilemedim stres bu kadar etki eder mi onu da bilemedim.

24.haftadayım. Multivitaminden baska ekstra bi sey kullanmadim. Yediklerim de hep ayni seyler. Ben de bilemedim stres bu kadar etki eder mi onu da bilemedim.
Edebilir canım her hastalığın başı stres zaten elinden geldiğince ölümlü olmaya çalış canım stres yapıp kendini de bebisi de üzmemeye çalış

Selam kizlar
Yazdiklariniza goz attim dogum fiyati icin bende ekleyeyim.
Antalya medical park spinal sezeryan 4700 tl dedi.
Ben ilk dogumumu spinal yapmistim.oyle rahat gectmistiki o nedenle ben yine aynisini istiyorum
O zamanlar istanbul medical parkta yapmistm dogumumu 2012 de. Inanin ayak uyusmasi gecince hop kalktm bi daha da yatmadim ne agri ne bisey. Insallah bu da oyle olur. Rakamlar buyuk sehirlerde daha yuksek kanimca cunku ben 2012 de ist medicale 2500 vermistim. 9 sene evveldi.

Sadece kaşıntı olsa karaciğer kaynaklı olabilir diyeceğim ama sulu iltihaplı diyorsun bilemedim. Özele git bari o kadar bekleme

Ankara acıbadem sadece doğum 13 bin tl.
Kent hastanesini bilmiyorum İzmir'de yaşamıyorum ama duyduğum en pahalı ücretlerden 😳
Evet izmir kent şehrin en pahalı hastanesi.
Gerçi ben gerçekten verdiğimz paraya acımadım.
Pahalı mı pahalı 18bin hayatta vermem şu zamanda ama pişmanda değilim.

Sizin mesajlarınızı okudukça sizi çok iyi anlıyorum ve kendimi görüyorum. Ben de içimi ferah tutmaya çalışıyorum inanıyorum sağlıklı doğacaklar. Doğduktan sonra sağlıkla eve geldik diycez ve bu mutluluğu hep birlikte paylaşcaz.
Inşallah canım benim. O kadar zor ki bu belirsizlik. Yine de rabbimize inancımız sonsuz o ayakta tutuyor bizi. Yoksa nasıl geçerdi günler hiç bilmiyorum

Kızlar ikinci gebeliği olan varmı aranızda? İlk doğumunuz nasıl geçmişti, benim çok zordu ve gözüm korkuyor açıkçası.
Benim ikinci gebeliğim, ilk doğumum çok zordu ama unuttum bile. (15 ay sonra kendi isteğimle tekrar hamile kaldım, o kadar unuttum yani😂)

Her doğum farklıdır diyerek kendimi avutuyorum ve her zamanı olumlu düşünmeye çalışıyorum.
Devlet hastanesinde doğum yapacağım, dua ediyorum, allah iyi insanlarla karşılaştırsın kolay bir doğum nasip etsin diye.
Ne kadar zor olursa olsun gerçekten bebeği gördüğüm anda her şey bitmişti benim için, yine öyle olacak. Sağlıkla evimize döneceğiz inşallah 🤲

Doktor bugün bana kalsiyum hapıda verdi.
Siz kullanıyor musunuz?
Bana vermişti ama ben böbrek rahatsızlığımdan dolayı kullanmıyorum.

Kızlar ödem başladı mı sizde? Benim bugün eller ayaklar şişmiş. Alyansım olmadı, ayakkabılar sıkıyor
Alyansım olmuyor, ayakkabılar da hafif sıkmaya başladı ama onun dışında bariz bir değişim yok henüz.
İlk gebelikte bu haftalarda mayalı hamur gibi olmuştu her yerim 😬
Ona göre şu an iyi olduğumu düşünüyorum 😀

Cnm tansiyonunu ölç sürekli ödem ve şişme varsa.Allah korusun preeklemsi gibi erken doğum belirtisi olabiliyor(korkutmak için değil tedbirli olmak için sölüyorum yanlış anlmayın)arkadaşım ödemi gebeliktendir normaldir diye beklemiş acil doğuma aldılar yüksek tansiyondan olmuş meğer.
Tedavisi varken tedbirli olmakta fayda var bende ilk gebelikte tansiyon ilacı içmiştim.sağlıkla kavuşalım bebeklerimize🤲
İlk gebeliğimde 27.haftadan sınra bir anda şişti her yerim. Ben de o zaman çok korkmuştum. Hatta doktora gittim her yerim şişti bir anda dedim, doktor da evet belli burnun da büyümüş dedi 😂😂😂
Tahlil yapıldı, tansiyonumu takip ettim çok şükür bir sıkıntı olmadı.
Benim böbrek rahatsızlığımdan şişmişti her yerim

Günaydın kızlar dün dolapları düzenlerken ilk dogumumdan kalan egzersizle ilgili kağıtlar buldum belki işinize yarar diyerekten paylaşmak istedim sizinlede
Paylaşım için teşekkür ederim canım
Valla ben son günlerde totomu koltuğa zor koyar oldum, öyle yoğun geçiyor ki günler, azıcık dinlensem o bile yetecek 😂
Nasılsın canım ikizler nasıl

Kızlar cuma günü kontrolüm vardı, çok şükür bebek iyi haftasıyla uyumlu dedi doktor. 1500 gr olmuş kelebeğim 💞

Tahlil verdim, hemoglobin 11,6 çıktı. Son bir aydır kan ilacını kullanmıyordum.
Gyneferon kullanıyordum, bu kez feramat yazmış. Bunu kullanan var mı

Tsh 2.88 çıkmış, ilaca rağmen bu değer yüksek mi sizce?
Üç gün 50 mcg, dört gün 25 mcg kullanıyorum.

Bir de benim gebeliğin başından beri düzenli kullandığım tek ilaç tsh için oldu.
Vitamin ve d vit hiç kullanmadım -doktor vermişti ama üroloji doktorum kullanmasan daha iyi olur demişti böbrek taşı geçmişim olduğu için-

Bu hafta doktor tekrar decavit yazdı, bundan bir şey olmaz kullan dedi. Son haftalara geldik, vücudun ihtiyacı daha çok arttığı için kullanmayı istiyorum ama bir yandan da korkuyorum ya hastalığı tetiklerse diye.
D vit de aynı şekilde. İkisinin de açıklamasında böbrek taşı geçmişi olanlar kullanmamalı yazıyor.
Çok arada kaldım, siz olsanız ne yaparsınız?

X