Size biraz icimi dokmek istiyorum.
2 gun once Kasim'dan sonra ilk defa nihayet bir kan testi yaptirabildim. Bugun de normalde glikoz yuklemesi yapilacakti. Kan testinde aclik sekerine de baktiklari, sonuc da iyi oldugu icin glikoz testine gerek kalmadigini soylediler yapmadilar. Neyse dedim sekere bir sekilde dikkat edilerek de ilerlenebilir zaten genel bir sikayetim yoktu, kabullendim yapmamalarini.
Asil uzuldugum takildigim tiroid takibini yapamamam. 8 yildir hipotiroid hastasiyim zaten, hamilelik oncesi de her gun 75 mg hormon aliyordum sabahlari. Hamilelikte 3. aydan sonra 100mg yapmistik -ki 3. ay bile gecti bence- En son Kasim ayinda tsh degeri 2,5 olunca degerin iyi arttirma dedi. Bugun baktigimizda sonuc 3,5 ve su anda 3. trimesterdayim. 2 doktorla gorustum hala degerimin iyi oldugunu hamilelik oncesi degere 75 mg donmemi soyluyorlar
. Yani benim onceki degere donmemi birakin 2,5 altina dusurmem icin doz artimi bile yapmam gerekiyor ve ben bunu 2 farkli doktora da anlatamadim. Belki cok onemli deger farklari degil bunlar ama tiroidin dengeli olmasi, bebegin beyin ve fiziksel gelisimi icin de onemli.
Keske guvenebilecegim insanlar olsa, kafama gore hareket etmek istemiyorum ama yayinlarda bile 3. trimesterda 2,5 alti olmasi gerekir derken nasil dinlerim onlari. Artik elime kagitlara bastirip onlerine cikip lutfen normal demeyin her seye demek istiyorum. Kafama gore yapmam hic dogru degil ama yarindan itibaren 125 mg icecegim 2,5 alti olsun diye. Bir de ama soyle boyle oluyor deyip soru sorunca siz de internetten cok fazla bilgi aliyorsunuz bu hic dogru degil diye paparayi yiyorum.