- 3 Şubat 2021
- 486
- 546
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #35.821
O ağrı bende ilk aylarda çok oldu. Kuyruk sokumu değil mi. Şimdi de ara ara oluyorBenim dün geceden beri korkunç şekilde belim ağrıyor tam kalçanın üstündeki o çukur bölgedoktora mesaj attım bu haftalarda normal dedi göbek büyüdüğü için. Ama nasıl dayanıcam bilmiyorum, kızım da maşallah kıpır kıpır ondan çok yatıp dinlenemiyorum da.
Eşimde bebeğe işkence etme ne seviyorsa onu ye diyor.Evet evet geçen uygulamada yazıyordu bu haftalarda bebeklerde tat tomurcukları oluşuyormuş, yediklerimizin tadı amniyon sıvına geçiyormuş ordan bebekler tadını alıyormuş bazılarını seviyor bazılarını sevmiyormuş
Dusuk kac haftalikti? gecmis olsun cnm.Geç anne olmanın etkisi sanırım valla erken vazgectim iki istiyordum oysa ki ama gerçekten çok korktum. Benim rahatsızlığım yüzünden hasta olursa ona dayanamam ben. Ve stres bitiriyor insanı. 33 yaşındayım zaten ömrüm stresli geçti. Bir de şimdi ikinci kere hamile kalsam yine şeker sorunu çıkacağı için cesaret edemem sanırım bir daha. Birincisinde bilmiyordum şeker sorunum olduğunu. Sonra bir düşük bir dış gebelik yaşadım aynı şeyler olur korkusu da yetiyor adama. Rabbim evlat hasretiyle yananlara nasip etsin gerçekten. Bende cok istedim 2.5 yil olmayınca korktum üzüldüm. Inşallah sağlıcakla kucağımiza alırız da acı tatlı anılar olarak hatırlarız bu süreci. Bebegimin tekmelerini seviyorum ama işte endişeler yedi beni
Ben varım ama ikizdi bnmkiler 37 de alacaklardı ama beklemedi kızlar 36+1 de doğum yaptım suyum geldi direk hastaneye koştuk bundada korkuyorum erken gelir diye de doktorum kızdı bana ikizleri 36 hafta taşımış o rahim bu tek hayli hayli 39 u görürüz dedi umudum yok bnm ama bakalım nasıl olur ne zaman gelirKızlar kendi sancısıyla 37.haftadan önce doğum yapan var mı?
Benim bebeği en geç 37.haftada alacaklar daha erken olabilir ama en geç 37
Bende 8 aylık doğmuşum belki bana çeker
İkiz olmalarına rağmen iyi bir haftada doğmuşlar.Ben varım ama ikizdi bnmkiler 37 de alacaklardı ama beklemedi kızlar 36+1 de doğum yaptım suyum geldi direk hastaneye koştuk bundada korkuyorum erken gelir diye de doktorum kızdı bana ikizleri 36 hafta taşımış o rahim bu tek hayli hayli 39 u görürüz dedi umudum yok bnm ama bakalım nasıl olur ne zaman gelir
Inş cnm inş hepimizin bebeleride zamanında sağlıkla doğarlar senin neden erken olacak doğumİkiz olmalarına rağmen iyi bir haftada doğmuşlar.
Bencede senin bebek zamanından önce doğmaz.
Kuyruk sokumunun üst kısmı. Bugün yok gibi çok şükür ama gece artık ağlayacaktım o kafar ağrıdıO ağrı bende ilk aylarda çok oldu. Kuyruk sokumu değil mi. Şimdi de ara ara oluyor
Herşeyi ye herşeyi şimdiden alışsınEşimde bebeğe işkence etme ne seviyorsa onu ye diyor.
Nadir de olsa 35-36 da filan normal doğum yapanlar oluyor. Bi de rahim ağzı kısalığı gibi sıkıntıları olanlar da erken doğum yapabiliyor. Benim kızımda 37de zorunlu sezeryan oldu ama sezeryan olmasa daha hiç gelmeye niyeti yoktuKızlar kendi sancısıyla 37.haftadan önce doğum yapan var mı?
Benim bebeği en geç 37.haftada alacaklar daha erken olabilir ama en geç 37
Bende 8 aylık doğmuşum belki bana çeker
Ama çoğul gebelikte zaten erken doğum oluyor. Hatta ne kadar çok bebek varsa o kadar erken doğuyor rahim taşıyamadığı için. Tek bebekte sıkıntı olmaz inşallah merak etmeBen varım ama ikizdi bnmkiler 37 de alacaklardı ama beklemedi kızlar 36+1 de doğum yaptım suyum geldi direk hastaneye koştuk bundada korkuyorum erken gelir diye de doktorum kızdı bana ikizleri 36 hafta taşımış o rahim bu tek hayli hayli 39 u görürüz dedi umudum yok bnm ama bakalım nasıl olur ne zaman gelir
Inş cnm az kalsın 34 de doguyordular da ilaçla fln 36 ya dek bekledik bilmiyorum ne kadar doğru ama kan sulandırıcı kullananlarda erken doğum oluyor diye duymuştum o yüzdende korkuyorum birde tam bayram haftasına denk geliyor 12 mayıs arefe 38+1 oluyor doktor 39 bekliycez dedi ama bayramda ızinli ya sancim tutarsa napicam başka doktorla dogum istemiyorum acayip stres yaptım bu konuyu 22 si randevum gidince konusu cam ama zaman geçmiyor resmenAma çoğul gebelikte zaten erken doğum oluyor. Hatta ne kadar çok bebek varsa o kadar erken doğuyor rahim taşıyamadığı için. Tek bebekte sıkıntı olmaz inşallah merak etme
Aynen cnm çok küçük oluyorlar bagisikliklari da zayıf oluyor neler çektim 2200 e 1970 gr dogmustular annemin tabiriyle fare yavrusu gibiydiler :)Valla inşallah zamanında doğar hepsi kızlar. Erken doğan bebek çok zor. Kızım 37de doğdu çok şükür kuveze filan gerek kalmadı ama küçük olduğu için hemen sarılık oldu, günlerce baygın gibi uyudu emzirmem lazım emmemedi. Sarılığı geçsin diye beslemem lazım uyandıramadım1 hafta bile ciddi fark ediyor
Canım öncelikle basın sağolsun rabbim sabır versin bence en rahat kendi evinde edersin ne olursa olsun kendi düzenin kv ve eltide de ne olursa olsun rahat edilmez ilk zamanlar sürekli uyanıyor bebekler sonra canın birşey istese yapamazsın kendi evinde de niye sen yapasın ki yemekleri sonucta yardima geliyor durumun ortada sen toparlayana kadar yapar illa ki yemeğini temizliğini sonra toparlayıp sürece alışınca sen yaparsın zatenMerhaba akil almak istediğim bir konu var.Esimle aynı sehirliyiz ama is dolayisi ile farkli bir şehirde yaşıyoruz.27 haftalik hamileyim şuan.Kendi annem vefat etti eger öyle olmasaydı eminimki yardımcı olurdu gelirdi buraya.Kayinvalidem ile bir sorunum yok şükür ama soyle bir durum var benim yaşadığım şehre yardıma gelinirse ya teyzem ya kayinvalidem gelecek ama temizlik yemek vs burası benim evim olduğundan mecbur bana kalacak illa ki kalkmam lazım.Diyelimki memleketimde dogum yaptim kv ve eltim altı ustlu oturuyor yeme içme bir sadece yatmaya çıkıyoruz eve.Yani evde kayinbabam,ve eşimin abisi olacak ama 2 ev olduğundan çok sıkıntı olmaz diyede düşünmüyor değilim sizce nerede dogum yapmalıyım?
Kordonunda bi sıkıntı var. Doktor tavsiyesi 39. 40. Haftalarda kendi kendine doğmasını beklemeden 37.hafta ve öncesinde risk durumuna göre doğması daha iyimiş.Inş cnm inş hepimizin bebeleride zamanında sağlıkla doğarlar senin neden erken olacak doğum