2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar Demir hapı(maltofer) aşırı derece de kabızlık yapıyor ve çözüm bulamıyorum doktorum bırakalım bir süre demişti ama değerim biraz daha düşmüş kullanmaya tekrar başlamam lazım siz neler yapıyorsunuz 😬
Günde 2 tane alıyorum demir hapını. Fena halde kabızlık yapıyor. Dr um dulcolax kapsül önerdi bugün alıp kullanmaya başlayacağım.

Kızlar ozlelıkle 24 haftadan sonra arada regl agrısı gıbi anlık agrısı olan varmı,
bende 22den beri var 1 dakikaya yakın sürüyor normal kasılmalar bunlar eğer sayısı çok fazla değilse tabi, tam olarak regl ağrısı gibi çünkü regl olurken de aynı şekilde kasılıyor rahim ben yürüyüp yorulmuşsam daha sık oluyor ama yatıyorsam bile günde en az 3 kez oluyor

Kızlar Demir hapı(maltofer) aşırı derece de kabızlık yapıyor ve çözüm bulamıyorum doktorum bırakalım bir süre demişti ama değerim biraz daha düşmüş kullanmaya tekrar başlamam lazım siz neler yapıyorsunuz 😬
Bana ilk başta doktorum ferrum verdi ama inanılmaz kabızlık yaptı ne yediysem (activia, kuru kayısı, magnezyum vb) fayda etmedi hatta hemoroid oldum. Doktorum hemen ilacı değiştirdi şimdi oroferon kullanıyorum artık daha iyiyim tabi gebelik öncesi gibi değil ama ferrumdan sonra cennet gibi geldi

Ben küçük Bi kavanoz içine incir doğradım üstüne zeytinyağı döktüm. Öyle bekliyor. Sabahlar aç karnına Bi tatlı kaşığı yiyorum üstüne de su. Basur da çıktı ben de çok fena. Bi bu rahatlattı. Bi De gece yatmadan önce alıyorum ilacı.

Bana ilk başta doktorum ferrum verdi ama inanılmaz kabızlık yaptı ne yediysem (activia, kuru kayısı, magnezyum vb) fayda etmedi hatta hemoroid oldum. Doktorum hemen ilacı değiştirdi şimdi oroferon kullanıyorum artık daha iyiyim tabi gebelik öncesi gibi değil ama ferrumdan sonra cennet gibi geldi
Aynı ben beni de mahvetti.

Ben küçük Bi kavanoz içine incir doğradım üstüne zeytinyağı döktüm. Öyle bekliyor. Sabahlar aç karnına Bi tatlı kaşığı yiyorum üstüne de su. Basur da çıktı ben de çok fena. Bi bu rahatlattı. Bi De gece yatmadan önce alıyorum ilacı.
Kantaron yağı sürersen iniyor tekrar. Bende de oldu demir hapından önceden kesinlikle öyle bişi yoktu.

Geç anne olmanın etkisi sanırım valla erken vazgectim iki istiyordum oysa ki ama gerçekten çok korktum. Benim rahatsızlığım yüzünden hasta olursa ona dayanamam ben. Ve stres bitiriyor insanı. 33 yaşındayım zaten ömrüm stresli geçti. Bir de şimdi ikinci kere hamile kalsam yine şeker sorunu çıkacağı için cesaret edemem sanırım bir daha. Birincisinde bilmiyordum şeker sorunum olduğunu. Sonra bir düşük bir dış gebelik yaşadım aynı şeyler olur korkusu da yetiyor adama. Rabbim evlat hasretiyle yananlara nasip etsin gerçekten. Bende cok istedim 2.5 yil olmayınca korktum üzüldüm. Inşallah sağlıcakla kucağımiza alırız da acı tatlı anılar olarak hatırlarız bu süreci. Bebegimin tekmelerini seviyorum ama işte endişeler yedi beni 🤭
Öyle deme arkadaşım. Benim birincide şeker çıkmıştı acayip stresliydim. Ağlıyordum hep bebeğe bişey olacak diye. İkinciyi dediğin gibi düşünmemiştim bile. Sonrada ikinci için yıllarca uğraştım🙈

Kızlar benim bebek brokoli, pırasa yiyince hiç kımıldamıyor.
Et yiyince, süt içince hareketleniyor.
Şimdiden yemek seçiyor olabilir mi? 😂
Evet evet geçen uygulamada yazıyordu bu haftalarda bebeklerde tat tomurcukları oluşuyormuş, yediklerimizin tadı amniyon sıvına geçiyormuş ordan bebekler tadını alıyormuş bazılarını seviyor bazılarını sevmiyormuş 😅

Ben daha önce şurubunu içmiştim sıkıntı olmamıştı ama bu sefer hapı bende de kabızlık yapıyor.

Benim dün geceden beri korkunç şekilde belim ağrıyor tam kalçanın üstündeki o çukur bölge 🤦🏻‍♀️ doktora mesaj attım bu haftalarda normal dedi göbek büyüdüğü için. Ama nasıl dayanıcam bilmiyorum, kızım da maşallah kıpır kıpır ondan çok yatıp dinlenemiyorum da.

Öyle deme arkadaşım. Benim birincide şeker çıkmıştı acayip stresliydim. Ağlıyordum hep bebeğe bişey olacak diye. İkinciyi dediğin gibi düşünmemiştim bile. Sonrada ikinci için yıllarca uğraştım🙈
Insan korkuyor canım ya. Bir sağlıcakla kucağıma alsam. Sonrası allah kerim inşallah 🙏🤭

X