- 19 Kasım 2018
- 4.087
- 6.959
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #33.321
140 150 miNefesi kontrollü alıp vermek çok işe yarıyor gerçekten. Mesela benim hareket esnasında çok yükseliyor saat uyarı veriyor nabzım aşırı yükseldiğinde 140 150 lere çıkıyor ki öyle hızlı hareket de etmiyorum. Hemen durup nefesimi kontrol etmeye çalışıyorum bir kaç dakika içinde normale dönmeye başlıyor.
Bende de normal dinlenme halinde bile 100 un altina dusmuyo. Demir eksikligi nabiz yuksekligi yapabiliyormus, bir yazida okudum. Ben demir de kullaniyorum ama yetmiyordur belkiBenim de bir süredir nabzım yüksek çıkıyor. Otururken 116 felan çıkıyor şimdi ölçtüm. Cumartesi demirime bakıldı baya düşmüş. 9.2 ydi. Demir eksikliğine bağladım ama Dr ile konuşmadım bu durumu. Normali nedir bilmiyorum bilen varsa ,bilgi verirse çok sevinirim.
Moplular hakkında bilgim yok canım ama ben bu modelden memnum. Halıları kaldırmam gerekmiyor, rahatça üzerine çıkabiliyor. Sadece sandalyelerin arasını açıyorum geçebileceği şekilde. Her gün kullanıyorum ev gerçekten hep temiz oluyor. Tabi kapı arkaları vs gibi giremediği yerler de oluyor.Nasıl canım memnun musun moplu mu yoksa bu mu daha iyi sence arkadaşım mopsuz olanı al diyo halılar filan olunca kaldırmak mı gerekir bilmiyorum silme işlemi yaparkeno yüzden sadece süpürse olur ben silerim dedim ama emin de değilim
Demir eksikliği önemli canım.Sağlık ocağında tetanoz aşısına gittiğimde bakmışlardı. Yakınlarda baktırmadıysan bir tahlil yaptırabilirsin.Bende de normal dinlenme halinde bile 100 un altina dusmuyo. Demir eksikligi nabiz yuksekligi yapabiliyormus, bir yazida okudum. Ben demir de kullaniyorum ama yetmiyordur belki
Ay korktum şimdi baya uzun sürüyor o zamanYa bende inanılmaz bi halsizlik oldu, bayılmaktan, kusmaktan korktum, 2 sa boyunca hastanede uzandım, sağolsun hemşireler oda ayarladılar
Benim kayınvalidem az bir birbirimize laf söyleyelim. Hemen aman oğlum bir şey duymasın nolur dercanım peki eşine annen böyle böyle yaptı diye anlatmadın mı
Benim ayak bileklerim ağrıyor. Evde özellikle ayakta temizlik, yemek vs yaparken. Sık sık dinlenmem gerekiyo. Magnezyumda içiyorum ama.Bacak ağrısı yaşayanlar var mı? Özellikle geceleri sanki çoook uzun yol yürümüşümde yorulmuşum gibi bacaklarım ağrıyor
Bu ay sonunda tekrar baktiricam saglikocaginda. Sanirim rutin gebelik tahlili. Bir de ay sonunda seker yuklemesi yaptiricamDemir eksikliği önemli canım.Sağlık ocağında tetanoz aşısına gittiğimde bakmışlardı. Yakınlarda baktırmadıysan bir tahlil yaptırabilirsin.
Gün içinde çıktı canım hemen, birkaç saat sonraydı sanırsamAnladım ben de böyle duymuştum büyük ihtimal bize de aynısı olur neyse ki atlatmışsın. Sonuç ne zaman çıkıyor?
Bence öyleymiş ya, inşallah siz rahat atlatın, ben biraz sarsıldımAy korktum şimdi baya uzun sürüyor o zamanaç karına o tatlı şeyi içmek eziyet resmen desene
Aksi bir durum görülmedikçe 32den itibarenmiş canım, hatta 34ten itibaren yapanlar da varmışAyyyy hafi gözün Aydın canım darısı bizlereben de yarın doktora gidicem bakalım şeker yüklemesine bizimkisi ne durumda nst ye ne zaman alıyorlarmıs bişe söyledi miiiii
Sasiriyorum nereye koysam bacakları diye aşırı ağrıyor uyutmuyr beni hiçBacak ağrısı yaşayanlar var mı? Özellikle geceleri sanki çoook uzun yol yürümüşümde yorulmuşum gibi bacaklarım ağrıyor
VALLAH canim benimki ayni öyle oldu ilk oglum böyle karate yspiyodu resmen karnimda hic durmuyodu erkende hissettim. Doguncada ayniydi eli ayagi hic durmuyodu cok zorluk cektim onunla yürümeye baslayinca cok zorlandim. Ama bu cok agir bi bebek sanki gec hissettim ne zmn ultrasona gitsem böyle hantalGünaydın benimkide pıt pıt hiç durmuyor sanki karnımı açıp çıkacak
Bide çok erken hissettim hareketlerini.
Anne karnında hareketli olan bebek doğuncada mı öyle olur?
Benim eşimin kardeşleri çok ağırlar, benim kardeşim hızlı pratiktir ona çekse keşke diyorum
kız benimki çok fena ya oğlundan da korkmuyor ki kadın mum etmiş oğlunu ne derse inanır o daha kötü yaBenim kayınvalidem az bir birbirimize laf söyleyelim. Hemen aman oğlum bir şey duymasın nolur derBende her seferinde ben kendi işimi kendim çözerim bir laf söylenecekse zaten söylerim oğluna ihtiyacım yok derim. Çok şükür saygı sevgi çerçevesinden çıkmayız ama çok bir arada olunca arada oluyor
İyii içimi rahatlattın benimkide hareketli olsun evi başımıza yıksınBence evet anne karnında nasılsa doğunca da aynilar bbm kızlardan biri bi hantaldi sesi çıkmazdı bazen dürterdim karnımı hareket etsin diye endişelenirdim diğeri maşallah firfirdi son haftalar nst ye bağlanmak eziyetti onun yüzünden hareket ettikçe kaydiriyordu nst yi 18 aylık olacaklar hala aynilar biri sn durmaz hiçbirşey yapamasa odanın bir başından bir başına koşar diğeri kendi halinde :)
Benim doktorum 37den sonra başlatıyor nst yeAksi bir durum görülmedikçe 32den itibarenmiş canım, hatta 34ten itibaren yapanlar da varmış
Benim de 35 civarıydı doktor ideal dedi. Bundan sonra hafta ilerledikçe kısalarak doğuma kadar uygun seviyeye gelecekmiş.Kızlar bu arada size ne soracağım, sizin rahim ağzı uzunluğunuz nasıl çıktı? Benim 24+1de 35 çıktı ama, bazı yerlerde iyi diyor bazı yorumlarda az diyorlar, doktorum iyi dedi ama kafam da karışmadı değil, bir de hafta ilerledikçe kısalır mı?