2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Uzun zamandır içimi dökmemiştim, biraz yazayım 😐
Biraz dertleşme tarzında bir mesaj olacak, okumak istemeyenler geçebilir ❣️

Belki hatırlarsınız annemle sorunlar vardı görüşmüyoruz, durum hala aynı, ben bi iki kez aradım açmadı, sonra ben de aramamaya başladım.

Babam haftada bir gün görüntülü arıyor, onda da nazlı hilalle konuşuyor, ben kamerayı kendime çevirmiyorum, babam da zaten kızım seni de göreyim demiyor. Bebeği de sormuyor hiç. Geçen ben özellikle konuşma arasında söyledim kontrole gittik diye ama yine sormadı, bebeği gördük dedim hangi bebeği dedi 😕
Ben de, her ne kadar ilgilenmeseniz de sormasanız da bir bebek var hamileyim en azından bunu biliyorsunuz değil mi merak edip cinsiyetini bile sormadınız, dedim.
Babam da güldü, ben doğunca ilgilenirim şimdi sormam gibi saçma bir şey söyledi.

Dün yine görüntülü aradı, yine kızımla konuştu, sonra diğer bebek nasıl dedi cinsiyeti belli oldu mu dedi. Ben de daha belli olmasın mı 6 aylık oldu dedim, bu zamana kadar merak edip sormadıysanız bundan sonra da öğrenmeyin boşverin doğunca öğrenirsiniz dedim.

Bunlar gibi birçok durum var işte canımı sıkan.
Babam on gün falan aramadı, sonra normal arama yaptı, görüntülü arayamıyorum telefonda sıkıntı var dedi. Ben de annemden ara interneti yok mu dedim babam da güldü, beni karıştırmayın dedi.
Ben de merak etmeyin annemden ararsanız virüs bulaşmaz korkmayın dedim.

Böyle işte kızlar...
bu mesajın belki bizim bu gebelik konumuzda yeri yok ama içimi dökmek istedim...
her şey yolunda olsa da bu sıkıntılar hep aklımın bir tarafında, sürekli iç huzursuzluğu yapıyor.
İnsan nasıl üzülmesin annesi babası böyle yaparsa ama canını sıkmamaya çalış canım. Kendi ailene odaklan. Kızına, eşine kendine odaklan düşünmemeye çalış.

kızlar bi fikir alayım sizden. bnm beğendiğim bebek arabası tek yönlü yani sadece ileriye bakıyor. bebekler için bu sorun oluyor mu. bu bi sorun mu sizce. çift pencereli bu arara yani ben bebeği rahat bi şekilde görebiliyorum ama o ileriye bakıyo olcak.
Benim ki çift yönlü ama ilk aylar dışında hep dışarıya dönük kullanırım diye düşünüyorum. Çocuk etrafı izlemeyi, görmeyi daha çok sever bence.

Geçmiş olsun, bebek büyüdükçe vücudun denge merkezi vs. değişiyor. Temizlik yaparken eğilip kalkmana, ağır şeyler kaldırmamaya dikkat et. Ben de tenizlik yaparken, bacakla, kalçayla iter , halıları ayakla düzeltirim normalde, dün dikkat ettiğim halde sol kasığıma ağrı girdi aniden gün boyu devam etti.

Böyle bir durumda ayak parmaklarını aç kapa devamlı. Yavaş yavaş açılıyor. Bende internette okudum. Bir kere bir kramp girdi 1 hafta basamadım üzerine. Bunu öğrendim bir kaç keredir deniyorum daha kolwy geçti
Sağolun kızlar ben dinlendim biraz temizliği de bıraktım sanırım farketmiyor um ama aniden eğilip kalkıyorum filan etkileniyor vucut demekki ah oğlum yaktın beni 😃

Benim ki çift yönlü ama ilk aylar dışında hep dışarıya dönük kullanırım diye düşünüyorum. Çocuk etrafı izlemeyi, görmeyi daha çok sever bence.
meraklı oluyor zaten minnaklar. :) ama anneyi göremeyince terkedilme duygusu yaşıyomuş. tecrübe eden oldu mu acaba böyle. kanzın arabasını buldum 5 kg araba. küçük valiz kadar yer kaplıyor. ve 25 kg taşıma kapasitesi var. bi tek yönlü oluşu beni düşündürüyor.

KirazHanim KirazHanim hamburger tarifini denedim, sağolsun xoxo2185 xoxo2185 göndermişti ben kaçırmışım çünkü 😁 Enfess oldu resmen ağlayarak yedim :KK70: ikinize de teşekkürler🤗 ben içine cheddar peyniri ve göbek marul da koydum. Muhteşem oldu 😋😋
O zaman sen de bana Tarifi versen nasıl olur 😄 ben de kaçırmışım şimdi bulmam mümkün değil çok geride kaldı 🙈ben de yarın yapmayı düşünüyorum 🤤🤤

hemşire olunca mecbur :KK70: Allahtan şu 24. haftada izne çıkarma muhabbeti var. bebişlerimiz maskeli bir dünyaya merhaba diycek :)
24 haftayı doldurunca yani 24+0 da rapor alıp iş yerine vercez di mi idari izin için? Ben de kamuda çalışıyorum da gerçekten idari izin çok işime gelecek. Gerçi biz yine evden çalışmaya devam edecez maalesef 😐

kızlar bi fikir alayım sizden. bnm beğendiğim bebek arabası tek yönlü yani sadece ileriye bakıyor. bebekler için bu sorun oluyor mu. bu bi sorun mu sizce. çift pencereli bu arara yani ben bebeği rahat bi şekilde görebiliyorum ama o ileriye bakıyo olcak.
Bence sorun bazen rüzgar karşıdan eserken yuruyoruz öyle durumlarda bebeği kendimize çeviriyoruz çünkü önündeki korumaligi indirmene bı süreden sonra asla izin vermiyorlar yani sadece uyurken indiriyoruz. Yerinde olsam çift yönlüsune bakardım

C
Kızlar ben pek aktif olamıyorum eskisi gibi
Ama son günlerde pek yazmadığını fark ettiğim kişiler var
KirazHanim KirazHanim
@Kelebekcimm
@bireylulmasali
Pek yoksunuz sanki kızlar nerelerdesiniz
Duygu senin yeni adını bir türlü etiketleyemedim 😂
Sen de az yazmaya başlamışsın benim gibi 😁
Birefebirece Birefebirece sen de pek yazmaz olmuşsun gördüğüm kadarıyla

Spring05 Spring05 Delirtiyor Delirtiyor en aktif sizi görüyorum 🤩

herkes iyidir inşallah

Kızlar ben pek aktif olamıyorum eskisi gibi
Ama son günlerde pek yazmadığını fark ettiğim kişiler var
KirazHanim KirazHanim
@Kelebekcimm
@bireylulmasali
Pek yoksunuz sanki kızlar nerelerdesiniz
Duygu senin yeni adını bir türlü etiketleyemedim 😂
Sen de az yazmaya başlamışsın benim gibi 😁
Birefebirece Birefebirece sen de pek yazmaz olmuşsun gördüğüm kadarıyla

Spring05 Spring05 Delirtiyor Delirtiyor en aktif sizi görüyorum 🤩

herkes iyidir inşallah
Canım evet bu aralar işlerim bitmiyor gibi sanki. Yasaklardan da çok sıkıldım. Hava çok güzeldi mesela bugün ailecek birşeyler yapabilirdik evde oturduk moralim bozuldu :)

Birkaç gündür ben de abartılı yiyorum sınırım yok. Yarından itibaren ben de toparlarım. Bu arada ben de bir haftadır düzenli olarak yürümeye başladım gün boyu oturarak çalıştığım için açılıyorum. Dün hm ye gittim kendime iki tane tayt aldım normal tayt aldım çok rahat oldu ben sanırım gebeliği bu taytlarla çıkarırım
Merhabalar iyisiniz umarım. Alakasız olcak ama bişey sormak istiyorum. İğneleri göbepinizden yapmaya devam ediyormusunuz? Benim 2 hafta olcak sert ve şiş olduğu için yapamıyorum.

X