• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de aynı durumdayım 😓 iki saattir uyutmaya çalışıyorum, her gece aynı.
Gece 3-4 gibi uyanıp kaka yapıyor, şanslıysam 5te yapıyor ama en yoğun en dolu kakası oluyor gece yaptığı kaka ve zamanında uyanıp müdahale etmezsem hemen sırtına kadar çıkıyor. Yine komple kıyafet değiştirdim gece gece.
Meme ağzından çıktığı anda uyanıyor, sabaha kadar açık yatmaktan hasta oldum.

Gündüz bebek uyuduğunda uyurum desem o da mümkün değil, büyük kız gece güzel uyuyor gündüz gayet enerjik oluyor, gün boyu da onunla boyamalar etkinlikler oyunlar derken her gün birbirinden daha yorucu geçiyor.

Allah sağlıktan ayırmasın diyip teselli ediyorum kendimi 😐 ama yoruldum, çok yoruldum 😓
Benimki de gündüz uyutunca başında beklicem uyanınca yine sallicam ki uyusun. Ha uyumasın dersen huysuz oluyor uykusunu almadığı için. Sabah akşam uyku yok tükenmiş durumdayım

Benimki de gündüz uyutunca başında beklicem uyanınca yine sallicam ki uyusun. Ha uyumasın dersen huysuz oluyor uykusunu almadığı için. Sabah akşam uyku yok tükenmiş durumdayım
Bizde de durum aynı canım. Uyanikken zaten durmuyor 5dk da yaptığın şeyden bile sıkılıyor ilgisini çekecek başka bir şey bulmam lazım. Kucak dolanma oyunla geçiriyoruz hiç boşluk yok. Uyunmasın diye de başında nöbet tutuyorum. Tepinmeye başladığı anda sallayayım ki az daha uyusun diye. Yoksa uyanırsa daha beter oluyor

Ben o tartışmayı görmedim ama biz bu hafta rotavirus ikinci dozu olucaz. Neden ikincisi yaptırmak istenmiyor merak ettim🙄
İstememek degilde altta alerji varsa rotayı pek önermiyo doktorlar . Bizim rotanın 1. Simden 3 5 gün sonra egzamalarımız oldu baya kaşıntılı geçen haftada bi kanlı kakaya benzer bişi geldi ama sadece 1 kere . Ben de alerji dr undan randevu aldım eğerki altta alerji varsa rotayı sormak için. Yaptır derse tabi ki yaptıracağım . Zaten ilkini oldu. İstememekten cok korku bizimki. En azından benim inş bidaha döküntü dökmez

Kizlar bir ara konusulmustu rota asisinin ikinci dozunu yaptirmak istemeyenler vardi bibalprensesi bibalprensesi seni hatirliyorum.baska arkadaslar da vardi sanirim ne yaptiniz ya da yapacaksiniz ikinci dozu yaptirdiniz mi?

Biz yaptiricaz rotayi 5. Ay kontrolunde nimenrix ile birlikte ikinci dozlari. Ama sanirim egzamalar konusunda haklisin benim kizimin vucudunda da kuruluk ya da egzama var kirmizi degil. Asidan mi oldu anlamadim, her gun banyo yapiyo ama her gun sampuan surmuyordum aslinda ellerini sampuanliyorum. Bir de kaka yaptiysa poposunu sampuanliyorum muhakkak tam olarak ne sebep oldu anlamadim 🤔 kakasinda hic kan olmadi, rengi de hep hardal rengi kakasinin alerji yok diye dusunuyorum

Biz yaptiricaz rotayi 5. Ay kontrolunde nimenrix ile birlikte ikinci dozlari. Ama sanirim egzamalar konusunda haklisin benim kizimin vucudunda da kuruluk ya da egzama var kirmizi degil. Asidan mi oldu anlamadim, her gun banyo yapiyo ama her gun sampuan surmuyordum aslinda ellerini sampuanliyorum. Bir de kaka yaptiysa poposunu sampuanliyorum muhakkak tam olarak ne sebep oldu anlamadim 🤔 kakasinda hic kan olmadi, rengi de hep hardal rengi kakasinin alerji yok diye dusunuyorum
Ben bazı alerjiler cilt tepkili bazıları da bağırsak tepkili diye biliyorum. Mesela bazılarında sadece kakadan belli oluyor bazılarında da ciltteki tepkilerden. bizde cildinde hiç kuruluk, egzama tarzı bir şey olmadı. Direk bağırsakları etkiliyor ama kuzenimin bebeğinde egzama olarak ortaya çıkmıştı alerjisi. Bir de isilik gibi olmuştu.

Kızlar ya benim kızım 1 ayda 400 gr almış. Alt sınırda almış dedi doktor. Boyu 3cm uzamış ama kilo alamıyor. Sütümünde az olduğunu hissediyorum diyince Şimdilik mama vermedi doktor. Diğer ay zaten ek gıdaya geçeriz dedi sütünü artırıcı şeyler yap bol su iç . Süt arttıran takviyeler kullanabilirsin dedi. Moralim bozuldu kuzumu doyuramadım mı acaba diye😔
Kaç kilo bizimde ikihaftayi geçik 300 gr almiş. Meme emmiyor artik sağarakta içmiyor bu durumda mama verilirmi bilmiyorum. Ek gida vermiştim ben biraz ondan mu oldu bilmiyorum ek gida kilo yapıyomu doktorunuz neyle başlatickki

Biz yaptlrmicaz cok etkiledi

Ben yaptırmayacaktım ama zaten doktorum da yapmadı. Çünkü o da aşıya bağlıyor yaşadığım şeyleri. Alerji durumunda rota aşısı tavsiye edilmiyormuş zaten. Şimdilik kaldı, belli ek gıda döneminden sonra yapabilir. daha zamanı var diye biliyorum.
Anladim cnm evet alerji durumunda yapmiyorlar gecmis olsun tekrardan.son zamanini tam olarak ben de bilmiyorum

Ben menejiti 1 yasindan sonra dusunuyorum ama cocuk dr u tanidigimiz bes dk icinde kollarimda bir cocuk öldü menenjitten hemen yaptir demis kardesime asiyi salgin var demis ihmal etmemek lazim.gecmis olsun cnm sana da

Ben menejiti 1 yasindan sonra dusunuyorum ama cocuk dr u tanidigimiz bes dk icinde kollarimda bir cocuk öldü menenjitten hemen yaptir demis kardesime asiyi salgin var demis ihmal etmemek lazim.gecmis olsun cnm sana da
Bizim doktor da menenjit aşısını 1 yaştan sonra yapıcakmış. Neye göre karar veriyorlar bilmiyorum.

diyeti açtık ve süt ürünleri tüketiyorum şuan ama kakada kan yok, herşey normal. Egzamayı vs ben rotaya bağlıyorum acaba diğer doz ne zaman yapılıyor? Çocuğumda kuruluk hla devam ediyoe ya. Yaptırmayabilirim bile.

Benim kardesim ilkokulda menenjit gecirdi o yuzden hassasim baya uzun bir sure hastanede kalmisti bende hayal meyal hatirliyorum. Cok sukur erken teshisti hic etkilemedi, bir de o zamanlar ozel saglik sigortasi yaptirmisti babamda maddi olarakta atlatmistik. Hem maddi hem manevi cok yipratici bir surecti cunku baya uzun sure kaldi hastanede 😔

Hic bir bebek grip bile olmaz insallah insanin canindan can gidiyor🙏

Ben bazı alerjiler cilt tepkili bazıları da bağırsak tepkili diye biliyorum. Mesela bazılarında sadece kakadan belli oluyor bazılarında da ciltteki tepkilerden. bizde cildinde hiç kuruluk, egzama tarzı bir şey olmadı. Direk bağırsakları etkiliyor ama kuzenimin bebeğinde egzama olarak ortaya çıkmıştı alerjisi. Bir de isilik gibi olmuştu.

O zaman once doktor muayene etsinde bir soruyim ona gore yapsin asiyi, yaptirsak bir dert yaptirmasak bir dert gercekten. Cumartesiye aldim randevuyu o gune kadar cok daha az sampuan kullanicam bakalim bir degisiklik olacak mi

Biz yaptlrmicaz cok etkiledi

Ben doktor ne derse onu yaptiriyim istiyorum, isine karismakta istemiyorum ama bakalim ne dicek🤔

O zaman once doktor muayene etsinde bir soruyim ona gore yapsin asiyi, yaptirsak bir dert yaptirmasak bir dert gercekten. Cumartesiye aldim randevuyu o gune kadar cok daha az sampuan kullanicam bakalim bir degisiklik olacak mi

Ben doktor ne derse onu yaptiriyim istiyorum, isine karismakta istemiyorum ama bakalim ne dicek🤔
Bizim kizim 17 günde 300 gr almiş :( ve bugun poposunun arasında bi kuruluk gördüm. Kırmızı rota ile alerjinin tetiklendiğini düşünüyorum siz yine dinleyin ona göre tabi

Kızlar hiç sütü olmayan tamamen mama verip bir an önce ek gıdaya geçmek isteyenler varsa aranızda bu listeye göz atabilir.
4BA2BB8D-9591-471B-9B94-CCFB1A454655.jpeg

Bizim kizim 17 günde 300 gr almiş :KK43: ve bugun poposunun arasında bi kuruluk gördüm. Kırmızı rota ile alerjinin tetiklendiğini düşünüyorum siz yine dinleyin ona göre tabi

17 gunde 300 gram bence cok iyi degil mi, bu ay 400 600 gram almasi gerekiyor zaten 🥰 yine doktorunuza sorun tabii belki rotadandir belki baska bir sey etken olmustur

diyeti açtık ve süt ürünleri tüketiyorum şuan ama kakada kan yok, herşey normal. Egzamayı vs ben rotaya bağlıyorum acaba diğer doz ne zaman yapılıyor? Çocuğumda kuruluk hla devam ediyoe ya. Yaptırmayabilirim bile.
Benim oglumdada agzama var kuruluk..rotayla iliskili mi egzema?

Canım şampuanını mustela stelatopia kullanıyoruz, herşeyini kremini günde dört kez sürüyorum da diniyor biraz. Sanırım alerjisi yok. Diyeti açtım bi sorun yok çünkü. Rotaya bağlıyorum artık kupkuru bacakları ağız kenarlarını eklemleri

Back
X