• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben o ihhh sesini heralde bizim kiz kaka yapamiyor ya o yuzden boyle ihh sesleri cikarip ikiniyor diye dusunuyordum😁 sonra baktim kaka yapinca 5 dk sonra yine ayni sesler bu ikiniyo olamaz dedim. Surekli bizde de ihh gibi ikinma sesleri var😁 annen seni dogururken bu kadar ikinmadi diyorum bazen, o kadar ikinma gibi sesler cikariyor😁
Yok yok ıkınma falan değil genel ruh hali benimkinin 'ıhhhh'. Ihh ne annecim ıhh ne diyorum cevap gene ıhh 😀 bitmiyor ki

Selam kızlar ben bayağadır bakamadım. Eşimle kızım nezle oldu sonra bebişe de geçti 🤦🏻‍♀️ sonra hastalıkla birlikte bi de alerji çıktı bebiş de. Bayağa uğraştık. Şimdi daha iyiler çok şükür. Ama alerji neye henüz bilmiyorum ilaçla baskıladık sadece. İnşallah vücudu tolere eder de tekrarlamaz. Kuzum hem boğulur gibi öksürüyordu hem de her yeri kırmızı kırmızı kabarıyor du

İzmirde oturan arkadaşlar kombi açmaya başladınız mı? Geceleri serin oluyor ama oğlanın yanaklar soğuk ensesi terli oluyor 🤷🏻‍♀️

Alerjiler uykular egzamalar herkeste var bişiler. Bayadır yazamadım ben de . Yazayım dedim. Bizde de 4. Ay baya zordu. Sünnet ayrı atak ayrı, birden bire egzama döktü bi iki doktor gezdik sonra bi cildiyeci bi karışım verdi kortizonsuz şak diye geçirdi. Yavrum kaşınmaktan kaç kere uyanıyordu. Derken pazar günü kakada pembemsi bi leke geldi kandı sanırım. Takipteyim bir daha gelirse yine alerji doktoru. Şuanlık yediklerimi kesmediler ama bir daha gelirse yol ona gidiyo. Kakadan kan gelenler ne sıklıkla geldi acaba? Tüm testlerimizde negatif çıktı. Bu arada iki dişimiz patladı😂😂😂 hepsi aynı zamanda olunca düzen falan kalmadı. Daha yeni yeni sakinleyebildik. Yinede 5.ay kontrolüne alerji doktorundan ramdevu aldım. Çünkü rota olup olmayacak mı bilemiyorum. Rotadan 3 5gün sonrada vücudı egzama döktü bakalım ne diyecekler. Her gün yeni bir şey öğreniyo insan. :)
Bizimki de nezle oldu ondan sonra patlak verdi alerji ☹️ her yeri kırmızı kırmızı leke oluyordu sönüyor tam geçti diyorum sonra tekrar çıkıyordu bi de boğulacak gibi öksürük krizi. Çocuk doktoru alerji şurubu verdi şimdilik o geçirdi ama sonra ne olacak bilmiyorum. Hangi şehirdeyin canım sen?

İzmirde oturan arkadaşlar kombi açmaya başladınız mı? Geceleri serin oluyor ama oğlanın yanaklar soğuk ensesi terli oluyor 🤷🏻‍♀️
Biz açmadık daha. Hala şortla gezecek kadar sıcak ev bebek için değil de kendim için söylüyorum.Ama bu gece ilk kez soğk geldi bana. Bebeğim üstünü örtmemi istemiyor hiç. Müslinden penye battaniyeye geçtik ama açıyor hrmen üstünü.

Biz açmadık daha. Hala şortla gezecek kadar sıcak ev bebek için değil de kendim için söylüyorum.Ama bu gece ilk kez soğk geldi bana. Bebeğim üstünü örtmemi istemiyor hiç. Müslinden penye battaniyeye geçtik ama açıyor hrmen üstünü.
Gündüz hava güzel de gece sabaha karşı serin oluyor bayağa ondan tereddütde kaldım. Ben de gece sürekli üstünü örtüyorum (penye battaniye ile) , uyku tulumu var aslında ama onunla gece terler gibi geliyor. Diyorum ya zaten bi enteresan yanaklar buz gibi oluyor ense terli 🤦🏻‍♀️

Kizlar bir ara konusulmustu rota asisinin ikinci dozunu yaptirmak istemeyenler vardi bibalprensesi bibalprensesi seni hatirliyorum.baska arkadaslar da vardi sanirim ne yaptiniz ya da yapacaksiniz ikinci dozu yaptirdiniz mi?

Camdan atlixam. Yeter tükendim kendimi boğucam. Gençliğim gitti bitti ya
Ben de aynı durumdayım 😓 iki saattir uyutmaya çalışıyorum, her gece aynı.
Gece 3-4 gibi uyanıp kaka yapıyor, şanslıysam 5te yapıyor ama en yoğun en dolu kakası oluyor gece yaptığı kaka ve zamanında uyanıp müdahale etmezsem hemen sırtına kadar çıkıyor. Yine komple kıyafet değiştirdim gece gece.
Meme ağzından çıktığı anda uyanıyor, sabaha kadar açık yatmaktan hasta oldum.

Gündüz bebek uyuduğunda uyurum desem o da mümkün değil, büyük kız gece güzel uyuyor gündüz gayet enerjik oluyor, gün boyu da onunla boyamalar etkinlikler oyunlar derken her gün birbirinden daha yorucu geçiyor.

Allah sağlıktan ayırmasın diyip teselli ediyorum kendimi 😐 ama yoruldum, çok yoruldum 😓

Kizlar bir ara konusulmustu rota asisinin ikinci dozunu yaptirmak istemeyenler vardi bibalprensesi bibalprensesi seni hatirliyorum.baska arkadaslar da vardi sanirim ne yaptiniz ya da yapacaksiniz ikinci dozu yaptirdiniz mi?
Ben yaptırmayacaktım ama zaten doktorum da yapmadı. Çünkü o da aşıya bağlıyor yaşadığım şeyleri. Alerji durumunda rota aşısı tavsiye edilmiyormuş zaten. Şimdilik kaldı, belli ek gıda döneminden sonra yapabilir. daha zamanı var diye biliyorum.

Kızlar ya benim kızım 1 ayda 400 gr almış. Alt sınırda almış dedi doktor. Boyu 3cm uzamış ama kilo alamıyor. Sütümünde az olduğunu hissediyorum diyince Şimdilik mama vermedi doktor. Diğer ay zaten ek gıdaya geçeriz dedi sütünü artırıcı şeyler yap bol su iç . Süt arttıran takviyeler kullanabilirsin dedi. Moralim bozuldu kuzumu doyuramadım mı acaba diye😔

Ben yaptırmayacaktım ama zaten doktorum da yapmadı. Çünkü o da aşıya bağlıyor yaşadığım şeyleri. Alerji durumunda rota aşısı tavsiye edilmiyormuş zaten. Şimdilik kaldı, belli ek gıda döneminden sonra yapabilir. daha zamanı var diye biliyorum.
Bir de ben . Bizimde rotadan sonra egzamalar azdı. 5. Ay için ramdevuyu alerji doktorundan aldım . Yaptır derse yaptıracağım yaptırma derse yaptır imayacağım bakalım haftaya gidicez

Bizimki de nezle oldu ondan sonra patlak verdi alerji ☹️ her yeri kırmızı kırmızı leke oluyordu sönüyor tam geçti diyorum sonra tekrar çıkıyordu bi de boğulacak gibi öksürük krizi. Çocuk doktoru alerji şurubu verdi şimdilik o geçirdi ama sonra ne olacak bilmiyorum. Hangi şehirdeyin canım sen?
İstanbuldayım canım ben. Bizim o alerji damlaları da geçirmedi . Sağolsun o krem baya baya geçirdi bi iki iz kaldı o da geçicek gibi

Ben o tartışmayı görmedim ama biz bu hafta rotavirus ikinci dozu olucaz. Neden ikincisi yaptırmak istenmiyor merak ettim🙄

Back
X