2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kacinci haftada basladin hem göbek hem göğüs icin yara olmasını istemiyorum yara olduğunda falan zor oluyormuş emzirme durumu ben ozmn simdiden hindistan cevizi yağına basliyim krem gelince onada başlarım teşekkür ederim bu arada cevaplarınız icin neler öğreniyorum 🤗😊
Rica ederim ne demek💞 Ben 3. Ayda başladım ama düzenli kullanmadım göbeğim anca büyümeye başladı yeni yeni düzenli kullanmaya çalışıyorum 🤗 Göğüs ucu için özellikle şimdiden başlamana gerek yok ama hindistan cevizi yağı alacaksan eğer almışken kullanabilirsin de tabii🌸 Uçlar yara olmasın diye asıl doğuma 1 ay kala lansinoh krem kullanmak baya fayda sağlıyormuş onu unutmamak lazım 🤗

Rica ederim ne demek💞 Ben 3. Ayda başladım ama düzenli kullanmadım göbeğim anca büyümeye başladı yeni yeni düzenli kullanmaya çalışıyorum 🤗 Göğüs ucu için özellikle şimdiden başlamana gerek yok ama hindistan cevizi yağı alacaksan eğer almışken kullanabilirsin de tabii🌸 Uçlar yara olmasın diye asıl doğuma 1 ay kala lansinoh krem kullanmak baya fayda sağlıyormuş onu unutmamak lazım 🤗
Tam benim haftam ozmn basliyim bugün benimkide hafif çıkmış dışardan daha belli olmuyor ☺ onu unutmam cok önemli o krem 🤗🙋🏼‍♀️

5.ay gec önceden gobeginin nemli olmasi lazim.bianda çatlarsın benden söylemesi ayrica sadece yaglar ise yaramaz cok iyi bi catlak kremi al canım. Lierac ve mustela oneririm mecbur paraya kıydım aldim catlak görüntüsünün ömür boyu bende kalmasindan iyidir sana onerim al.bi catlak kremi. Oyle yaglar sadece kremleri desteklemek icin ise yarar. Bi arkadaş var dogum yapan krem almayıp yag kullanmis harita gibi kaldi göbeğim diyor . Oyle olmamak ve pisman olmamak için bir tanede krem al yaglari ona ek kullan mesela her gece yatmadan once krem kullaniyosan uyanincada yaglardam karıştırıp sürebilirsin ben oyle yapicm . Zaten kremler 2 ay gidiyor diyorlar baya kaygan yapisi var lireac in az suruyorum baya heryere yayılıyor 150 tl ye aldim trendyoldan 1 gunde geldi 200 ml lik . 2kere daha alirim herhalde ins catlama olmaz herkesin cok onerdigi bi kremi aldim ama bakalim

Cilt tipine de bağlı bu dediğin canım, ben hiç krem kullanmadım 14 kilo da aldım evet çatlağım oluştu ama alt kısımlarda yani göbeği altında onlarda normal, kuzenim yurt dışından getirtti o sağlık çalışanı ama çatlağı yine de oluştu. Ben sürekli denize de girdim, geceleri kakao yağı kullandım.

Yaa gerçekten randevu gününü zor bekliyorum ben de çok etkilendim. O kadar korkuyorum ki ultrasona girmek istiyorum bir an önce.🤦‍♀️ belirtim zaten hiç yoktu bu belirsizlik beni mahvetti.. İnşallah bebeklerimiz bir an önce hareketlenir de içimiz rahatlar.🙏💕

Ben bariz hareket hissetmiyorum ama sol tarafta bebeğim o kısımda kasılma gibi sertleşme hissediyorum bunu dışardan başka bir el hissedemez. Az önce otobüste hissettim mesela, kahvaltı edip çıktım sanırım uyumuyordu.
İnşallah sert tekmlerini de popolarını dikmelerini de hissedecez :KK200: Stres yapmadan geçirelim.

Bende başka korkular var ya çocuğumun beyni, vücudunda bir engel olursa korkularım bu. İlk çocukta aklıma getirmiyordum sanırım bilinçlendikçe kaygılarda farklı yöne kayıyor

Cok dogru ama ben cok yoruluyorum, aksama kadar calis aksam sadece yatmak istiyorum:KK43: neyse pasa pasa surucez:)

İkinci çocuğun sanırım, ilk gebeliğinde de çalışıyor muydun? Beni çalışmak değil de şu mikrop ortamı yoruyor.. Ben ilk bebeğimde 37. haftaya kadar çalıştım bir sorun yaşamadım bu ssfer kaygılıyım:KK17:

Kizlar benim gibi 4 ayda 3.5 4 kilo alan var mi 😪

Ben senin kadar spor, yürüyüş yapamıyorum canım gündüz çalışıyorum akşam eve gidince de yemek ve kızımı arkadaşlarının yanına çıkarıyorum anlayacağın kendime ayırdığım vakit sıfır. Hamile kalmadan önce diyetteydim ciddi bir şekilde ilerliyordum doktorum etkileyeceğini söyledi.Bundan sonra dikkat et daha hızlı kilo alacaksın dedi. Annemi durdurabilirsem :KK45:

Şuanki çıkan sorunlara müdahale edilebiliyor mu. Tam olarak ne ölçülüyor üçlüde. Benim doktorda önermedi nedense. Müdahale edebilceğimiz allah korusun kötü olduğunda sağlığı için bişi yapılıyorsa şuan evet öğrenmemiz lazım. Değilse çok gerekli değilmiş. İkilide bile pişmanım
Bende bilmiom ki cnm. Tecrübesizim. Ama yaptırmayı düşünmüyorum

Canım kötü düşünme lütfen.bak eşim geçen gün Dr şikayet etti beni işte çok kuruo kafasında die. Dr bana pozitif olun ki pozitif geçsin gebeliğin iz dedi. İlk bebeği kaybettiğim için daha da vesvese yapıom ama Allah bana bu bebeği nasip etmişse kucagıma alcam inşallah 🤲 ama nasip etmemişse ne gelir elimizden. Allah korusun bebeklerimizi bizleri. Rahat ol. Devamlı sev bebeğini. Dua et. Biliyorum elde değil düşünmek ama ne yapabılırız ki. Mesela dün şaşırdım kendime. Salı gün gittik ya Dr. Haftaya perşembe ye kadar tekrar kontrole gitme hakkımız var. Eşim ne zaman gidelim kontrole dedi, bende atlardım hemen şu gün gidelim die. Eşime tek dediğim Dr ekimin 13nde gelin dedi öncesinde çağırmadı ki dedim şaşırdım kendime 🤪🤣Dr çagırmaz zaten dedi eşim biz gidelim istersen dedi. Şuan ki düşüncem gitmem heralde ama tabi daha cok var perşembeye 🤣
Ben de boyle dusunup hep rahatlatiyorum kendimi aslinda bu ara biraz huzursuz oldum yeni kontrole de cok.var haftaya bqska bi doktora gidicem

ben son ultrason ölçümüne göre bugün 17+4'teyim. şuana kadar 4,5-5 kilo aldım. bio oil kullanıyorum şimdilik çatlak yok ama daha 5 ay var, anneme çektiysem bol bol çatlağım olur sanırım :KK14:

bu arada ayrıntılı ultrason için doktorum 21. haftada dedi ama benim kafama takılan şey, benim son adet tarihin 5 haziran, bebek 11 gün önden gidiyor. son adet tarihine göre mi 21.hafta, yoksa ultrason görüntüsüne göre mi 21. hafta olacak acaba? 2 hafta sonra randevum var, orda sorucam ama bu tarih işi kafamı karıştırıyor.

Kızlar günaydın bugün kontrolümüz vardı çok şükür her şey yolundaymış. 4 kilo aldığımı duyunca çok almışsın dedi o biraz moralimi bozdu daha dikkatli olucam bundan sonra. 3lu ve 4lu testtense ayrıntılı ultrasona git dedi 2linin sonucları iyi görünüyor diğerlerine gerek yok dedi. Cinsiyetimiz de değişmedi baya gösterdi ultrason resmi bile var 🤭🤭 K KurkmantoluS canim listeye ekleme yapabilirsin artık cinsiyet erkek 😄😄😄

Kızlar günaydın bugün kontrolümüz vardı çok şükür her şey yolundaymış. 4 kilo aldığımı duyunca çok almışsın dedi o biraz moralimi bozdu daha dikkatli olucam bundan sonra. 3lu ve 4lu testtense ayrıntılı ultrasona git dedi 2linin sonucları iyi görünüyor diğerlerine gerek yok dedi. Cinsiyetimiz de değişmedi baya gösterdi ultrason resmi bile var 🤭🤭 K KurkmantoluS canim listeye ekleme yapabilirsin artık cinsiyet erkek 😄😄😄
Gözün aydın canım. Neden bazı Dr lar korkutuyor anlamıyorum. Bnm yeni gittiğim Dr 2li sonuclarım iyi dedi 3lü var sırada dedi. Ben yaptırmak istemiyorum dedim siz bilirsiniz sonra Allah korusun Bi sorun cıkarsa ben dedim siz yaptırmadınız die hatırlatırım dedi. 2li de görünmeyip 3lüde cıkan birsürü olumsuzluk olabılıyor dedi. Gerçi başhekim yardımcısı hastanesi para kazansın istiyor olabılır belki bilmiyorum ama bende ayrıntılıyı beklicem. 2li yaptırdığıma bile pişman oldum yani.

X