2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bende 35 canm.ilkinde yaptirmadim bundada yaptirmayi düşünmüyorum ya.cunku ben baya pimpirikli biriyim ufacik bir rikste bile kurarda kurarim.zaten burun kemiği varlığı ve ense kalınlığı idealse korkulacak birsey yokmuş
Valla aynen bende pinpirikliyim. Düşün yani Dr ekrana uzun süre baktık ca acaba neden uzun baktı die kuruyorum. Ense kalinlığı 1.23 cıkmıstı Dr geçen hafta baktığında. Ama ayrıntılı olarak bakmadı tabi. Normal ultrason muanesi oldgu için. Hepimizde sağlıcakla alalım kucagımıza inşallah 🤲 🤲 🤲

Mrb sanırım sizde ikiz hamilesiniz yurtdışına giden hangi testi yaptırdınız?ücret ne verdiniz?
Evet ikiz bekliyoruz. Ben sadece 2 Li test yaptırdım risk çıksa idi 600 dolar a test için yurtdışına yollayacaktık. Risk düşük çıktı (1/30000) ense kalınlığıda normal olunca daha da test istemedik

Evet ikiz bekliyoruz. Ben sadece 2 Li test yaptırdım risk çıksa idi 600 dolar a test için yurtdışına yollayacaktık. Risk düşük çıktı (1/30000) ense kalınlığıda normal olunca daha da test istemedik
Ne bileyim ikili test doğru sonuç vermiyo denildi.
Verifi testi söyledi doktorum haftaya kadar karar vermem lazım. Benim kuzularimla ikiz ondan düşünüyorum neyi nasıl yapabilirim.aynen 600 dolarmis verifi testi.Cinsiyetiniz belli oldu mu ☺️

Hastaneden ulaşacakmışız. Bunun haftasonu var akşamı var. Ben zaten çok acil birşey olmazsa rahatsız etmem önceki doktorumuda saatlerine çok dikkat edip mesaj atıyordum. Aman içine sinen doktor bulmak zor
Aynen bende iyi Dr buldum hem memlketlim falan die sevinmiştim.
1.si No vermedi hastanenin dahili numarasını verdi onu ben de bulabılırim yani.
2.si Eşimi almıyorlar içeri
3.sü aydan aya doğum ücretleri artıyor. Ayrıca ben tek doçent var ona gidiyordum doğum ücreti farklı onun. Gece falan doğum yapsam nöbetçi Dr girecekmiş. O yüzden değiştirme kararı aldım. Ben birde devlet hastanesine gitmeye başladım testler için. Kadın kendi hastanesinde yaptırmıom die biraz ne bilim soğuk davrandı gibi geldi.

Valla ben ikili de düşük risk çıkmasına rağmen fetal dna yaptirdim. 9 ay boyunca ya birşey varsa diye düşünüp sikilacagima öyle birşey varsa önlem alırım diye. Çok şükür onun sonuçları da iyi çıktı. Şimdi bu yönden içim rahat. Yaş önemli ve riske atilmamasi gereken bir faktör.
Sizin ikili test sonucunuz kaç çıkmıştı acaba,bir de yaşınızı öğrenebilir miyim

Ya evet ben güvenmeyip başka doktora gittim. Ultrason görüntülerinde burun ense kalınlığı normalse yaptırma içini rahat tut diyen olmadı.. Anlamıyorum.. Geri kalan 6ayım nası geçicek bilemiyorum
Canım ben burda 2li yaptırmak istemiyorum diye yazmıstım çünkü yaştan dolayı riskli çıkacak biliyorum. Ama Bi kaç arkads işte doğumda tedbirli olunur faln filan birsürü şey söylediler yok engeli varsa müdahale edilir başka hastalığı varsa önceden bilinir kafamı karıştırdılar. Bnm şuan arkadsım var yaptırmadı 33 yaşında. Oğlunda da yaptırmamıs. Sadece 20.haftada Ayrıntılı ya girdi okadar. Eşime dedim bak böyle bşyler diyorlar gruptaki arkadslarım die eşimde tamm yaptıralım dedi. Bugün randevumuz var aslında 2li için. Doğum yapan başka bi arkadsım bana ense kalınlığı ve burun kemiği iyiyse kana gerek yok demişti. Ben sadece öle yaptırmak istiyorum ama bakalım gidince Dr sölim ne dicek.

Cok haklisiniz ama ben cok katilmiyorum.. oncelikle eger bebekte cidden bir sorun varsa ki bu dna ile de alakali olabilir, farkli bisi de olabilir onden bilmek bence cok daha dogru.. dusunsene dogumdasin hersey yolunda diye dusunmussun 9 ay boyunca ama sana Allah korusun normalden farkli bir bebek verdiklerini.. evet pimpirikli olabilirsiniz ki bence hamilelik en normal insani bile biraz sabirsiz ve sagliksiz dusuncelere itiyo, ama bisilerin bastan normal olmadigini bilmek ve gecen sure belki kendini alistirmana ve bebege nasil yaklasacagini arastirmana ve ogrenmene firsat sunabilir.. tabi ki bu soylediklerim hep kotu senaryo, bunun iyisi de var, 2li test kotu mu cikti, dna testi yaptirabilirsiniz ki onun dogruluk orani %98-99 olmadi anne karnindan sivi alarak yapilan bir teste daha var ki o sanirim %100 du dogruluk sansi. Demem o ki eger her kosulda zaten bebegi dogurmayi dusunuyorsa eger anne bence onden bilip kendini hazirlamasi daha mantikli geliyor bana, dogumda supriz olmasindansa.. ama sizin icin hala farkli testler var, belki de bosu bosuna bu kadar caninizi sikmis olacaksiniz, bebeginizin hic biseyi olmayacak.. iyi dusunun, guvendiginiz doktorla ve onun yonlendirmeleriyle ilerleyin..dualarim sizinle🙏🏻
Cnm bence diğer testler daha önemli. Mesela ayrıntılı testte de herşeyi öğrenme şansın yok mu. 2li cok net cvblar vermıomus ki

Günaydın kızlar gebelik belirtileriniz geçti mi?12.haftamdayım bayağı azaldı belirtiler.Zaten çok ağır şeyler yaşamadım rahat geçirdim süreci.Sanırım 3.ayın bitiminde kalmıyomuş belirti vs.
Nerdeeeee. Ben 4.aydayım Hala bulantı devam

Ne bileyim ikili test doğru sonuç vermiyo denildi.
Verifi testi söyledi doktorum haftaya kadar karar vermem lazım. Benim kuzularimla ikiz ondan düşünüyorum neyi nasıl yapabilirim.aynen 600 dolarmis verifi testi.Cinsiyetiniz belli oldu mu ☺️
Doktorumuz uyardı bizi 2 Li testten önce risk ikizlerde çok yüksek çıkabiliyor korkmayın sonuçtan ama isterseniz yurtdışına gönderelim dedi. Yani ben tüp bebekle hamile kaldığım için açıkçası şimdiye kadar hep başka risklere odaklanmıştık, kanama lekelenme vs. Bu 2 li testi çok kafama takmamıştım ense kalınlıkları ve burun kemikleri normal olduğu için ama burada yazılanları okuyunca acaba yaptırsam mı diyorum. Cinsiyetleri kısmetse haftaya öğreneceğiz, sağlıklı olsunlar yeterki yıllar sonra tüp bebekle kavuştuk zaten hiç merak etmiyorum desem yeridir

Cnm bence diğer testler daha önemli. Mesela ayrıntılı testte de herşeyi öğrenme şansın yok mu. 2li cok net cvblar vermıomus ki
Ben 2li yaptirmadim zaten canim, dna testi yaptirdim, onu yaptirinca 2li-3lu-4lu teste gerek kalmiyor. Ama tabi ki ayrintili ultrasona girecegim o bambaska cunku, dna testi genetik bisiler var mi diye bazi kromozomsal hastaliklara bakiyor, ayrintili gibi kalp, beyin Tarzi organlarin islevlerine bakmiyor:)

AH kıyamam ben ikiz hamileyim toplasan 3/4 kez bulantım olmuştur.Kasık ve göğüs ağrım vardı onlarda bu haftadan hafifledi.
Ne güzel gerçekten. İnşalalh hep böyle güzel devam eder.
sağlıklı olsunlarda çekeriz buna da şükür gerçekten 💖

Aynen bende iyi Dr buldum hem memlketlim falan die sevinmiştim.
1.si No vermedi hastanenin dahili numarasını verdi onu ben de bulabılırim yani.
2.si Eşimi almıyorlar içeri
3.sü aydan aya doğum ücretleri artıyor. Ayrıca ben tek doçent var ona gidiyordum doğum ücreti farklı onun. Gece falan doğum yapsam nöbetçi Dr girecekmiş. O yüzden değiştirme kararı aldım. Ben birde devlet hastanesine gitmeye başladım testler için. Kadın kendi hastanesinde yaptırmıom die biraz ne bilim soğuk davrandı gibi geldi.
Canım şu an hastanelerin çoğunda tedbir amaçlı gebedean başka kimseyi almıyorlar odaya zaten. Başka doktora gidersen de bu konuda hayal kırıklığı yaşayabilirsin

Eve henüz geldik.herkese çok teşekkür ederim.Dualariniz ve iyi dilekleriniz icin.Belki birbirimizi görmedik ama gerçekten çok guzel bi grup olduk.
Hiç bi belirti olmadan 2hafta önce durmuş hemde kalbi.Dr.a gittikten 1hafta sonra.
Once sanci verdiler.Kürtaj yaptı ama anesteziyle.Bebek büyük olunca riske atamadı.Genetik test de yapılacak.
Bugünü hiç böyle düşünmemiştim.Kalbim çok aciyor.Dayanamiyorum.Son ana kadar defalarca istedim bakalım tekrar diye.Bugun beni bıraktı meleğim. :KK43:

Cok üzüldüm Allah yardımcınız olsun . Pıhtılaşma sorunun filanmi var acaba nasil bir genetik test istediler senden .. insan yaşamı o kadar kolay son buuyor ki bizim bile ne zaman ölecegimiz belirsiz .. pamuk ipliginde yasıyoruz Rabbim ne kadar istediyse o kadar yaşayabiliyoruz.. uzulme dunyaya gelip de daha yasini dolduramadan gidende bir çok melek var o daha da aci olurdu kuzenimin bebegi kalbi rahatsiz ve 11 tane milyonda 1 gorulen hastalik tespit edilerek dogdu 3 ay yogun bakimds yattı ameliyat oldu ve sonrs melek oldu 3 ay basında beklediler hergun gidip geldiler ona dahada alıştılar bebek yogun bakimda 3 ay annesiz babasiz hep yattı minicik bedeniyle . Tabiki her aci farkli Allahim kimseye boyle seyler yasatmasin .. tabiki bu da farkli bir acı ama gerçekten sağlıksız olup cok aci çekecekse Rabbim onu hayirli bir yola koyuyor.. o da dünyaya gelmeye hak kazanan bir candı Allah tarafindan gonderildi Allah tarafindan boyle uygun görüldü ve dshs doğmadan o geldiği sonsuz cennetine geri döndü .. kotu kötü düşünüp kendini uzme yıpratma.. böyle olmasi gerekmis nasibi değilmiş demekki.. Rabbim tez vakitte kendinizi topladiginiz istediğiniz vakitte saglikli ve hayirli evlat sahip olmayi nasip etsin inşallah.. dayanmak zorundasin .. bizim bile ne zaman ölecegimiz belirsizken bbol bol dua et sabir dile dusunmemeye calis uzerinde neden oyle neden boyle diye bunun sana faydasi olmaz.. sen ve esin sağlıklı olun yine olur .. minigin icinde uzulme nasibi boyleymis melek oldu hep sonsuz ve huzurlu olacak ...

X