2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ya evet ben güvenmeyip başka doktora gittim. Ultrason görüntülerinde burun ense kalınlığı normalse yaptırma içini rahat tut diyen olmadı.. Anlamıyorum.. Geri kalan 6ayım nası geçicek bilemiyorum
Cok haklisiniz ama ben cok katilmiyorum.. oncelikle eger bebekte cidden bir sorun varsa ki bu dna ile de alakali olabilir, farkli bisi de olabilir onden bilmek bence cok daha dogru.. dusunsene dogumdasin hersey yolunda diye dusunmussun 9 ay boyunca ama sana Allah korusun normalden farkli bir bebek verdiklerini.. evet pimpirikli olabilirsiniz ki bence hamilelik en normal insani bile biraz sabirsiz ve sagliksiz dusuncelere itiyo, ama bisilerin bastan normal olmadigini bilmek ve gecen sure belki kendini alistirmana ve bebege nasil yaklasacagini arastirmana ve ogrenmene firsat sunabilir.. tabi ki bu soylediklerim hep kotu senaryo, bunun iyisi de var, 2li test kotu mu cikti, dna testi yaptirabilirsiniz ki onun dogruluk orani %98-99 olmadi anne karnindan sivi alarak yapilan bir teste daha var ki o sanirim %100 du dogruluk sansi. Demem o ki eger her kosulda zaten bebegi dogurmayi dusunuyorsa eger anne bence onden bilip kendini hazirlamasi daha mantikli geliyor bana, dogumda supriz olmasindansa.. ama sizin icin hala farkli testler var, belki de bosu bosuna bu kadar caninizi sikmis olacaksiniz, bebeginizin hic biseyi olmayacak.. iyi dusunun, guvendiginiz doktorla ve onun yonlendirmeleriyle ilerleyin..dualarim sizinle🙏🏻

Olabilir 😊 doktor bana çok su içmelisin dedi idrarın beyaz olana kadar sürekli içmelisin dedi bu sayede daha rahat hareket edermiş bebiş 😇
Yaa bunu öğrendiğim iyi oldu bende içmeliyim o zaman günde 2 litre içiyorum ama benim gene sarı 😅

Kızlar hic icime sinmeyen bir sey oldu .m bu yarın gidecegim yeni doktorun ınstagram hesabını buldum takip icin ekledim neyse kabul edip o da ekledi bende sassirdim neyse dedim kabul ettim bu seferde hikayelerime bakti adam sapikmi acaba ya valla içime kurt düştü simdi
Çok güldüm ya 😂niye kız

Ya benim hala hamile göbeği gibi değil. Şişman kadın göbeği gibi 😢 dışardan bakınca hamile olduğum anlaşılmıyor ama bi göbek var yani. Bugün okula gittim pantalon giyeyim dedim gitmez olaydım. Bütün gün fermuar düğme açık gezdi
Keşke bende yaptırmasaydım bende çok takan biriyim.. 33 yaşındayım onunla alakalıdır dimi😒
33 yaş nedir yahu komşum 39 yaşında doğum yaptı kadina neler dediler yok o test bu test hiçbiri ni yapmadı normal doğumda yaptı masALLAH sapasağlam sıpası var

Kızlar.. Moralim çok bozuk.. İkili test değerlerim yüksek çıkmış.. Cf dna önerdi doktorum. Yüzde yüze yakın sonuç veriyormuş. Yurtdışına gönderiliyormış test.. Yaptırmak istemiyorum.. Şuanki olasılık bile beni mahvetti. Ben geriye kalan 6ayımda kafayı yerim sanırım. Nası doğacak diye..
Kesinlikle bunu takma ulturasonda normal kanda farklı çıktıysa kanlar karışmış olabilir az önce arabamın biriyle konuştum onun başına gelmiş böyle birşey ayrıca aklında kalacaksa başka bir hastahanede başka bir doktora gidip tekrar testini yaptır canım sakın üzülme doktor hataları olabiliyor bu gibi durumlarda ayrıca 4lü taramayıda bekleye bilirsin hemen hemen aynı ve daha detaylı bakılıyor sakın canını sıkma ve üzülme kesin kanlar karışmıştır🤗🤗

Cok haklisiniz ama ben cok katilmiyorum.. oncelikle eger bebekte cidden bir sorun varsa ki bu dna ile de alakali olabilir, farkli bisi de olabilir onden bilmek bence cok daha dogru.. dusunsene dogumdasin hersey yolunda diye dusunmussun 9 ay boyunca ama sana Allah korusun normalden farkli bir bebek verdiklerini.. evet pimpirikli olabilirsiniz ki bence hamilelik en normal insani bile biraz sabirsiz ve sagliksiz dusuncelere itiyo, ama bisilerin bastan normal olmadigini bilmek ve gecen sure belki kendini alistirmana ve bebege nasil yaklasacagini arastirmana ve ogrenmene firsat sunabilir.. tabi ki bu soylediklerim hep kotu senaryo, bunun iyisi de var, 2li test kotu mu cikti, dna testi yaptirabilirsiniz ki onun dogruluk orani %98-99 olmadi anne karnindan sivi alarak yapilan bir teste daha var ki o sanirim %100 du dogruluk sansi. Demem o ki eger her kosulda zaten bebegi dogurmayi dusunuyorsa eger anne bence onden bilip kendini hazirlamasi daha mantikli geliyor bana, dogumda supriz olmasindansa.. ama sizin icin hala farkli testler var, belki de bosu bosuna bu kadar caninizi sikmis olacaksiniz, bebeginizin hic biseyi olmayacak.. iyi dusunun, guvendiginiz doktorla ve onun yonlendirmeleriyle ilerleyin..dualarim sizinle🙏🏻
Gercekten surada gördüğüm en doğru ve akli selim yorumu siz yazmissiniz. bende ayni düşüncedeyim ve bebeğimle ilgili herseyi bilmek istiyorum. Belki hersey yolunda fakat korkudan test yaptırmayıp 6 ay boyunca stress yasamak o bebeğe en büyük zararlardan biri bence.
eğer en kotu senaryo ile bebekte sağlık problemi var ise bunu onceden bilmek gerekli bilgiye sahip olmak ve belki tibben önlenebilir seyleri yapabilmek en dogrusu diye düşünüyorum.
benim iliki test sonuçlarım kaybolunca doktorum yas sebebiyle ve 16.hafta olmam itibariyle detaylı test yaptırmamı önerdi ben kendisine defalarca yaptirmalimiyim dediğimde tabi ki yaptirmalisin bilmeliyiz diye yineledi. sonuçta bu adamın cebine bu islemdn para girmiyor. Benim bebeğimin ense kalinligi ve burun kemiği normal durumda cikmis olmasina ragmen doktorum bu testi istedi ve yaptırdı. Umarım sonuçlarım ve yaptıran tum arkadaşlarında güzel gelir .

Valla ben ikili de düşük risk çıkmasına rağmen fetal dna yaptirdim. 9 ay boyunca ya birşey varsa diye düşünüp sikilacagima öyle birşey varsa önlem alırım diye. Çok şükür onun sonuçları da iyi çıktı. Şimdi bu yönden içim rahat. Yaş önemli ve riske atilmamasi gereken bir faktör.

Eve henüz geldik.herkese çok teşekkür ederim.Dualariniz ve iyi dilekleriniz icin.Belki birbirimizi görmedik ama gerçekten çok guzel bi grup olduk.
Hiç bi belirti olmadan 2hafta önce durmuş hemde kalbi.Dr.a gittikten 1hafta sonra.
Once sanci verdiler.Kürtaj yaptı ama anesteziyle.Bebek büyük olunca riske atamadı.Genetik test de yapılacak.
Bugünü hiç böyle düşünmemiştim.Kalbim çok aciyor.Dayanamiyorum.Son ana kadar defalarca istedim bakalım tekrar diye.Bugun beni bıraktı meleğim. :KK43:
Çok zor , yaşadım bilirim . Rabbim kimseye yaşatmasın . Ama senin bir evladın daha var Allahım ona uzun ömürler versin . Biraz topla kendini yeniden denersiniz ikinciyi de . Belki de sağlıksız olacaktı doğsaydı bunu da düşün belki daha çok üzülecektin . Vardır Rabbimin bir bildiği . Bol sabır diliyorum ..

Valla ben ikili de düşük risk çıkmasına rağmen fetal dna yaptirdim. 9 ay boyunca ya birşey varsa diye düşünüp sikilacagima öyle birşey varsa önlem alırım diye. Çok şükür onun sonuçları da iyi çıktı. Şimdi bu yönden içim rahat. Yaş önemli ve riske atilmamasi gereken bir faktör.

Peki fetal dna nın da bir haftası varmı doktor bu sıralar vermen gerek kanı dedi bana.. 13.haftamdayım şuan

Kızlar bide şey sorcam bana cf dna dedi bu fetal dna demi ya. Yurtdışına gönderilen.

Gercekten surada gördüğüm en doğru ve akli selim yorumu siz yazmissiniz. bende ayni düşüncedeyim ve bebeğimle ilgili herseyi bilmek istiyorum. Belki hersey yolunda fakat korkudan test yaptırmayıp 6 ay boyunca stress yasamak o bebeğe en büyük zararlardan biri bence.
eğer en kotu senaryo ile bebekte sağlık problemi var ise bunu onceden bilmek gerekli bilgiye sahip olmak ve belki tibben önlenebilir seyleri yapabilmek en dogrusu diye düşünüyorum.
benim iliki test sonuçlarım kaybolunca doktorum yas sebebiyle ve 16.hafta olmam itibariyle detaylı test yaptırmamı önerdi ben kendisine defalarca yaptirmalimiyim dediğimde tabi ki yaptirmalisin bilmeliyiz diye yineledi. sonuçta bu adamın cebine bu islemdn para girmiyor. Benim bebeğimin ense kalinligi ve burun kemiği normal durumda cikmis olmasina ragmen doktorum bu testi istedi ve yaptırdı. Umarım sonuçlarım ve yaptıran tum arkadaşlarında güzel gelir .
Ben 34 yasinda olacagim bir sure sonra ve tup bebekle hamile kaldim. Insan vucudunu oyle bi yaratmis ki Allah, normalde spermlerdrn en kalitelitesi rahmi bulup hamile birakiyor kadini ama tup bebek de bu sans cok da olmuyor. Ben 2 li test yaptirmadim, direkt dna testi yaptirdim mesela. Tabi sonuc cikana kadar cok dualar ettim, beklemek cok zordu ama Sukur guzel geldi sonuclar, evet hala %100 garanti yok ama icim daha rahat, insallah sonraki taramarimiz da guzel cikar.. Allah insallah hepimizin yardimcisi olsun ve saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin🙏🏻

Burun kemiği ense kalınlığı iyiyse korkulacak bişey yok diye doktorunuz mu dedi acaba.. Benim doktorlar neden beni evhamlandırdı.. Keşke yaptırmasaydım şu ikiliyi..
Yok doktorum oyle bir kesinlik sunmadi ama onlar varsa iyi ama yinede ikiliyi yaptirip yaptirmamak sana kalmis dedi ben yaptirmadim kagit imzalattı ok dedim.Allahima hamdolsun sağlıklı oğlum.icini ferah tut bence en guzel günlerin nolur evham yapma.bol dua et.ALLAH sağlıkla sihhatle kucağımıza aldırsın evlatlarımızı 🤲🤲🤲🤲

Benimde hala içime sinen bi doktorum yok. Son gittiğimden hiç memnun kalmadım. Numarasını vermedi. Birşey oluyor soramıyorum.
Bende bu doktorların numara vermemesine sinir oluyorum. Sanki geceleri taciz edecez 🙄🙄
Gobekkleriniz ne durumda benim 14 haftalik olmak uzere 13+5 im bugun baya yemekten sonra çok oluyir ac karna normal ama yine var ama tok baya sis oluyor
Benim artık iyice belli. Bide hareketlerini hissetsem tam olacak yaaa

Kızlar bide şey sorcam bana cf dna dedi bu fetal dna demi ya. Yurtdışına gönderilen.
Benim bildigim iki test var biri NIPT biri NiST.
Yani yurtdisinda boyle geciyo. Nipt olan detayli butun genetik hastaliklara kadar cikariyor cinsiyet soyluyo fiyati biraz tuzlu.
Nist olan sadece kromozomlara bakiyor birde cinsiyet soyluyor fiyat daha uygun. Bunu benim doktorum yaptirdi.
Bu ikiside senden kan alinip yurtdisinda bakiliyor.
Belki Turkiye’de isimleri farklidir. Sen doktorun neyi
oneriyorsa sen onu yaptir. Ama tabi karar senin. Gonlunu ferah tut.

X