2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bence normal irkilmesi. Bizimkiler de öyle benim oğlan irkilmekten uyuyamıuor kundak yapsam kundağı deliyor
Benimde ayni ya cocuk aciyor kundagini bu sefer uyamasi icin basa sariyoruz sallamaya basliyorum. Besigine koyuyoum 15 dk sonra agliyor kollar acik etinden et kopuyor sanki.ablamizda yuksek sesli konusuyor yaninda , hep ani hareketli kipir kipir korkuyor bebek. Kizimi uyarmaktan biktim cocukta hakli zaten kisitli suanda herseyleri .ne zaman alisacak bu bebekler

Gttm bugn aşısını oldu dedim arkadaslar olmasa haberm olmayacak aşısından kart felan vermednz çağrmadınz nasıl vermemşz diyor mal karı kilo boy ölçümü sordm vürüsten dolayı bakmıyorz dedi
Cok şaşırdım normalde onlar ölçmek ister takip bilgilerine ekliyorlar çünkü. Evde tartı varsa sen once tek sonra kucağına al çık aradaki farka bakarsın ben hep öyle tartiyorum.

Gttm bugn aşısını oldu dedim arkadaslar olmasa haberm olmayacak aşısından kart felan vermednz çağrmadınz nasıl vermemşz diyor mal karı kilo boy ölçümü sordm vürüsten dolayı bakmıyorz dedi
Kovid kapsaminda uygulama varsa her yerse olmasi lazim bizim ebe her gidisimde olcuyor boy kilo bas cevresi. Cocuk doktoruna gitur canim takibini yaosin gelisimini kontrol eder. Devlet hastanelerinde de birim varmia gecen bir arkadas demistis.

Hayır canım bayram sonrası kısmetse eve dönüş. Ben de akşam yürüdüm eltimle. ne iyi geldi.keske geldiğimden beri ciksaymisim biz de köyluk yerdeyiz.ben hiç kitaplarini getirmedim aynı şekilde burda etkinlik yapmak hakgetire sokak varken eve dönünce kaldığımız yerden devam

Canım nasıl oldunuz, bebişin ağzını karbonatlı su ile sil mutlaka.

Yarım çay bardağı suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip tülbent batırıp muhakkak temizle.

Ateşine çok takılma çok yüksek değil korkma. 38 i geçerse ılık duş yaptırırsın

37 ler de ates dusurucu ver dedi ebe 37.5 ates artik risk olarak goruluyormus calpol varsa 1 cay kasigi verebilirsin ya da fitil varsa kuyrugundan bir tik altında kirip ver dedi doktor
Canım 37 ateş fitil için düşük bir ateş, çocuğa gereksiz ilaç veriliyor.

Bizim doktorumuz fitili 38.5 u geçerse vermemizi önerdi.

Calpol 38 de, eğer düşmezse 4 saat sonra fitil.

Ses olmamasına rağmen irkilmesi endişelendiriyor bizi tek çocuk evde cıt yok

Korkar canim inan bak kac dk dir salliyorum.uyuyor sonra sicriyor ruyada goruyormus cok ince dusunmeyin irkilmesinin yanında ates olmasi huzursuz olmasida araniyormus. Yok yere canini yakmayin cocugun. Benim kizimin basi buyuk dedi doktoru el kadar 10 gubluk bebek ultrasonda basia baktilar yazik gunah ultrason uzmani kizdi ne den gonderdi sizi dedi. Tabii sen yine takip et bebegini eger cok uzuleceksen netlessin dersen gotur

Canım 37 ateş fitil için düşük bir ateş, çocuğa gereksiz ilaç veriliyor.

Bizim doktorumuz fitili 38.5 u geçerse vermemizi önerdi.

Calpol 38 de, eğer düşmezse 4 saat sonra fitil.
Cocuk doktoru demedi ama asidan sonra ebe ve aile hekimi dedi canim.kizimda 38 ve uzerinde demisti ama hatirliyorum

Her gun sabah aksam ayni guzergahta yuruyoruz koyde goren soruyor uyutmaya calisiyoum diyorum.temiz hava oh gez sende sayili gunleriniz kalmis. Bizde bayramdan sonra doneegiz sonra tekrar geliriz

Insallah yukselmez gecmis olsun. Asi icin saglik ocagina gittigimde
doktor (kizimda 38 ve uzeri riskli goruluyordu) artik 37.5 riskli oluyor atesi 37.5 larda gordugunde verebilirsin calpol dedi.atesten korkuyorum allah korusun.
Bende ateşten korkuyorum. Eşime salak arkadaşları demiş pamukçuk her çocukta oluyor gayet normal ateşi 40 olursa sıkıntı vs. Bende dedim çocuk 40 derece ateşi olursa direk havale geçirşr zaten daha 1 aylık bebek bu, doktor arksdaşım da 38 üstüne çıkarsa sıkıntı, doktora git demişti dedim.

Doktorum karbonatlı su önermedi, karbonatlı su geçici bir çözümmüş anneden de bebekten de temizlenmesi için damla ilaç şartmış. Karbonatlı su sadexe belirtiyi yok edermiş. Damla kullanıyoruz şuanda. Ateşi 37,5 ama huzursuz işte. Eşime salak arkadaşları ateşi 40 üstü olursa sıkıntı demişler, 40 üstü olursa havale geçirir çocuk dedim ben de.

Merhaba arkadaşlar elimde kullanamadığım 3 numara bebek bezi var molfix pure &soft. Hic açılmamış 70li 2 paket. 20 adet de promalt steviali var Ilgilenenler bana ulaşabilir

Şimdi çocuğun ağzına pamukçuk için Gazlı bezle mikostatin sürün. (ateş VS yapmaz ateş varsa başka Bi sorun vardır) aşı olduysa aşı ateş yapabilir kulak içi ve makattan 37.8 gördüğünüz an fitilin 4/1 i veya 4/2 sini verin çocuğa.

4/1 sağlık ocağa tavsiyesi
4/2 gittiğim 2 ayrı çocuk doktorunun tavsiyesi biri İstanbulun en iyisi.

Ayrıca mikostatini sürdünüz 30 dakika çocuk emme işlemi yapmayacak burası önemli

Anne göğüsü için chrsytan adlı markanın göğüs ucu için dezenfektanı var mavi ondan alın balmumu göğüs ucu koruyucusu temin edin.

Ayrıca 4 farklı kremden oluşan Bi karışım var eczane kendi yapıyor dileyen olursa kremleri ve ölçüleri buradada paylaşırım.

O karışımı sürüyorum gümüş kapağı ayrı balmumu kapağını takıyorum. Alabilirseniz ikisinide alın. Çocuk emiceği zaman karışımı karbonatlı izotonik su ile yıkıyorum.

Su çok önemli çeşme suyu kaynatılmış su göğüs ucunda mikrop bakteri yapabilir sonuçta açık yara orası

Yıkadıktan sonra çocuğu emziriyorum. Sonra dezenfektanı mikostatini sürüp kurutuyorum. Kremi sürüp kapatıyorum

İşlem çok zor gibi duruyor ama ine bıçak batması göğüs ucu yanması kesinlikle olmuyor yarık kapanıp pamukçuk yok olunca sadece dezenfektan ve kapakçıklar ile yola devam edin derim. Kullandığım ürünlerin fotosunu eklerim işe yarayanı yaramayanı

Beni sakın yanlış anlama din dil ırk hiç onlarada takılma belki batıl inançlar saçma gelebilir ama çocuğa veya çocuğun giydiği Bi kıyafete kurşun döktür. Çevremde çocuğu durduk yere korkan veya fırlayan sıçrayan çoğu insan kurşun döktürerek saçma gelebilir ama sonuca ulaştı. Birde bebekler uykuya daldıktan 8 dk içinde rüya görür o yüzden sıçrayabilirlermiş bunuda göz önünde bulundur. Bi hatam olduysa şimdiden özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…