2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ayni bizim de oyleydi, dikislerinin uzerinde sargi bezli bant gibi bir sey vardi. 3 gun icinde o bant dustu. Doktor kendi kendine dusmezse de kendiniz 3 gun sonunda bebegi yikarken oraya su dokunce duser demisti. Biz de goz kremi siktik sabah aksam, terramycin. 1 hafta sonra kontrole cagirdi, her sey iyiymis. 2 yasina kadar her gun masaj yapmamiz gerekiyormus, asagi dogru bir kere sivazlamak gibi.

Korona bebegime zarar verirmi ? Solunum yollarini etkilerse nasil anlarm. Hirilti var gbi nefes alirken ama normaldede vardi ck korkuyorm
Hirilti burun tikanikligi yada balgamdan olabilir mi yenidoganlarda sık goruluyor bu durumlar emerken benim bebegimdede oluyor hirilti genizden ses cikarma tabi sizin supheniz varsa doktora gidin cocuk doktorumuz iki aylik bebegimiz korona oldu demisti uyarmisti .

İlknur çok şükür sende yaptırdın inşallah sonrası da rahat geçer biter gider bende bu hafta yaptıralım diyorum bakalim eşim hazir değilim diyor
Benim esimde değildi orda son anda vazgececekti nerdeyse eve geldik 1 2 ağladı diye niye yaptırdık keşke yaptirmasaydik derdini anlatamıyo nasıl aciyodur diye diye geçirdik ilk gunu mete abisinden önce oldu ben pişmanım ardayi yaptırmadigima
Bizimki dikişsiz sünnet o klips onun için pazartesi çıkacak sonra yine karton bardak kullancaz bezi kapatırken krem verecekmiş bide pazartesi gittiğimizde onu sürmeye devam etcez suan bisey surmuyoruz

Benim eşim de öyle. Büyük oğlumu aynı sebeple sünnet yaptırmadık, şimdi miniğimizi yaptıracağız ikna ettim ama hala doktorla görüşmedi. Hergün söylüyorum yok kırkı çıksın, yok bugün çok yoğundum diye diye erteliyor. Dün de aynı eşin gibi, ağlarsa nerden anlayacağız ne için ağladığını ya pipisi çok acıyorsa ya şöyleyse ya böyleyse diye diye beni yaptırmamaya ikna etmeye çalışıyor

Bu hafta artık doktorla görüşüp yaptıracağız. Ben büyük oğlumu da yaptırmak istiyorum ama riske atamıyorum. Bu yaz 5 yaşını dolduracak.
Ama sünnet derisiyle çok uğraşıyor. Geçen gün tuvaletini yaparken bir baktım sünnet derisini yukarı sıyırmış pipisine bakıyor çok korktum birşey olacak diye. O yüzden yaptırmak istiyorum ama bakalım tekrar bir psikolog görüşü alacağız.

Benimde içim gidiyor nasıl yapicaz diyorum ama sonraya kalmasından iyidir. Bak ardanın ki cok daha meşakkatli olacak artik farkında herseyin. İnşallah onun ki de kolay geçer canım sanırım 2 ve 5 yaş arası önermiyorlar diye hatırlıyorum.

Evet 2-6 arası cinsel gelişim dönemi olduğu için tavsiye edilmiyor. Bence hareketlenmeden önce mutlaka yaptırılmalı.

Anne değilim ama ablalarımdan deneyimliyim. Dışında yara çatlak yoksa , Mastit olmayasınız?

Mastit olabilir sıcak suya batırılmış bezler koyarak yumuşatma deneseniz
Hırıltı bizde de oluyor emerken ve sonrasında burun tıkanıklığına vs olabilir osman gönülal'ın videosu var burun aspiratör ile değilde serum fizyolojik suyu sıkıp bebeği ters çevirip bağlam attirarak olur diyor ani bebek ölümlerinin çoğu bundan kaynaklı diyordu ilk 4 ayda sadece burundan nefes alırmış bebekler

Evet bende izledim o videoyu lakin her yenidogan videosunda ani bebek ölümleri denmesi acikcasi psikolojimi bozuyor geceleri cocugun nefesini dinliyorum surekli bizim gittigim cocuk doktoruda serum fizyolojik kullanma kendi cikarsin diyor cocuk rahatsiz kendi nasil cikaracak oda zor videodaki uygulamayi yapan var mi acaba ben biraz yapmaya cekiniyorum bebege zarar veririm diye .

Kesinlikle bende etkileniyorum her videoda kullanıyor o kelimeyi bilgilendirici ama hassas konu. Her emzirmeden önce uygulayın diyor çok zor yani bi kere bile yapabileceğimi düşünmüyorum. Birsey yapmıyorum bende ama bugunler de tıkanıklık var hissediyorum ne yapacagimi bilmiyorum

Burun tikanikligi konusulmus. Burna sut dokmeyi duydunuz mu hic? Ben birkac kez denedim, cok iyi sonuc aldim. Kendi sutumden sagip her bir burun deligine yarim cay kasigi kadar dokuyorum, sonra geri cekmeye gerek olmuyor. Burnunda ne varsa sutle birlikte yutuyor yalniz ilk yapisinizda biraz tedirgin olabilirsiniz, cunku cocuk biraz korkabiliyor. Gerci serum fizyolojik yapildiginda daha cok korkup agliyorlar rahatsiz oluyorlar. Sut en azindan kendi hep ictigi sey. Bazen hala icinde mukus kaldiginda birkac kez tekrar ediyorum daha iyi aciliyor. Deneyebilirsiniz.

Yakin zamanda doktora gidersem soracagim tekrar burun tikanikligi ve hiriltiyi yazarim buraya ne dedigini insallah etkili ve kolay bir yontem onerir
Ana sutu her derde deva desenize bende gozunde olusan akintili capagi sütle silerek giderdim.

Ben yapmayı deniyorum bikaç gündür ama burnundan videodaki gibi bir çıkış olmuyor, ben beceremiyorum sanırım ama oğlum sıkarken çok ağlıyor. Az sıktığımda ağlamıyor aslında, o yüzden serum fizyolojikten biraz sıkıp aspiratörle çekme yöntemine dönücem tekrar.

Benim büyük oglanla aynı yaş senin oğlan ocakta 5 oldu bende yaptırcaktim ama 4 6 yas arası tıbbi zorunluluk yoksa kesinlikle yaptırmayın yaziyodu internette vazgectim bende seneye yazın artık çocuk psikoloğu arkdasim var oda 7 yaşından önce onermiyoruz dedi

Umarım bu fıkrınızı cıddıye alıp kımse uygulamaz

Evett canım arda 6 dan sonra olcak bugün meteyi götürdük klipsi çıkardılar arda da gördü ben asla sünnet olmam diyo ki bisey yok yani cikarirken bide kesilirken görse napardi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…