2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Daha hazır olmayabilir. Biraz daha bekle istersen. İlk günler oyuna daldığında farketmeyip altına kaçırabilir, çok normal. Evin kirlenmesini göze almalısın. Sıcak zaten havalar kaldır halıları, ne olacak sanki. Ama burda asıl iş anneye, ya da gündüz bakan kişi kimse (anneanne, bakıcı gibi) ona düşüyor. Bezi çıkardıktan sonra çocuğun kafasının karışmaması için gece dahil hiç takmamak gerekiyor. Çişi geldiğinde tutmayı iyice öğrenene kadar birkaç gün evde kalmak gerekiyor. Çocuk eğer hazırsa, annenin tutumu da netse daha kolay oluyor süreç. Anlattıklarından şu an ikinizde hazır değilsiniz gibi geldi bana. Biz lazımlığı salona, odasına taşıdık. Kendini rahat hissetmesi, ulaşılabilr olması güvende hissettirir. İlk günler 10 dk da bir çiş var mı diye soruyordum ben.
 
Selam kızlar. Terrible three dedikleri kadar varmış. Artık baş edemez oldum. Sürekli bir istek, bir talep. İkna olmuyor. Saatlerce dışarıda geziyoruz, banklarda oturup arabaları izliyoruz. Kaka işini kolay hallettik, genelde tersi olurmuş. Çiş ile uğraşıyoruz. Hayvan figürlü bi lazımlık aldım, kolay erişebileceği yerde duruyor. Çişi kaçtıktan sonra gidip oturdu dün :) biraz daha çişimi tutar oldu farkındayım ama daha tuvalete gidelim aşamasına geçemedik. Sabırlı ve umutluyuz.
 
Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin minik
 
Merhabalar uzun zamandir girmiyordum bi bakayim dedim büyüdümü bebisler bizde bezi bıraktık 15 gün oldu yolunda gidiyor herşey diller çözüldü karşı gelmeler başladı istediğini zorla yaptırmaya çalışmalar istediği kıyafeti kendi seçip giymeler vs. Bebek arabası da binmiyor benim kız zorlayıcı bi donemdeyiz fakat büyüyor olması hoşuma gidiyor sanırım bu dönem hepimizin zorlandığı bi durum
 
Kızlar çocuklarınızda vurma davranışı var mı? Anne babaya karşı değil de arkadaşına.. zaten 1 tane arkadaşı var oğlumun komşumuzun kızı 2 ay büyük. Sık sık birbirimizin evinde görüşürüz. Beraber olmasa da paralel oyun oynarlar ama yaşlar aynı olunca itişme çok oluyor oyuncak paylaşamama vs ama benim oğlum paylaşamayınca hemen vuruyor. Kız da ağlayıp küsüyor tabi. Bir iki derken giderek sıklaşmaya başladı bu durum ve çok mahçup oluyorum artık çünkü bazen sebepsiz vurmalar olmaya başladı yani kestiremiyorum ki hemen elini tutayım..
Tabiki şiddet falan görmedi evde ama neden böyle yapıyo çözemiyorum.
Bu davranış karşısında tepkisiz kalamıyorum çok kızıyorum bazen gayri ihtiyari ben de eline vuruyorum. Çünkü çocuğun kendisi de annesi de ben tepkisiz kalsam çok sinirlenir bozulur gibi geliyor zaten de tepkisiz kalamıyorum sinirden.. sonrasında kızıyorum vurmak yok sakın Bi daha yapma o da sana vurur, konuşarak anlatmalısın vs vs tehdit içerikli sinirli Bi konuşma oluyor. Başta tamam dese de sonra yine vurcam diyo sanırım benim yöntemim yanlış..
Ne önerirsiniz?
 
Canım kızımda arkadaşlarına vurmak yok ama sınıfındaki çocuklarda birbirlerine karşı böyle durumlar oluyor bazen. Öğretmenleri o an için sınıfın dışına çıkarmak, özür dileyip sarılmalarını sağlamak gibi davranışlarda bulunuyor. Geçen bir sinir krizinde bana vurdu gerçi küçük hanım. Bana vuramazsın, buna hakkın yok dedikçe iyice kriz geçirdi. Çocuğuma vurulsa ve annesi tepki vermese ben çok kırılırdım açıkçası. Bence yöntemin yanlış değil. Yanlış yaptığını konuşarak anlatıyorsun zaten. Ama oğluş da daha küçük. O da zamanla öğrenecek. Arkadaşın sana küsmüş ve oynamak istemiyor desen, belki daha da etkili olabilir. Yaptığının sonucunu da anlar.
 
Ya evet ben de çok bozulurum ki kardeşim küçükken kuzenimiz saçını yolar ısırır vururdu ve çok bilgili eğitimli yengemiz sakince ve çok ezilip büzülerek çocuğuyla sevgi dolu konuşur bizi çıldırtırdı..
Önceki görüşmede arkadaşı ve ablası oğluma küstü ondan uzak durup beraber oynamak istemediler, oğlum yaklaşınca uzaklaştılar, annesi ve ben de sürekli söyledik canını acıttın seninle oynamak istemiyorlar falan diye ama başta biraz bozulsa da arsızca yanlarına gidip yine vurdu. Sanırım dikkat çekmeye çalışıyor gerçekten sebebini anlasam çözüm bulcam ama zaten ilgi hep üstünde sevilen önemsenen bir çocuk.. parkta hiç sosyal değil mesela sadece bu kız var arkadaşı onunla da durumlar bozulacak bu gidişle..
Acaba vurunca kızla ilgilensem kucağıma alıp avutsam öpsem o zaman kızıştırır mıyım yoksa ben annemin ilgisini çekmek istiyoken annem elden gidiyor diye düşünüp bu huydan vazgeçer mi?
 
İyice arkadaşına kızabilir gibi geldi bana. Annem elden gidiyor düşüncesi daha da hırçınlaştırır sanki canım.
 
İyice arkadaşına kızabilir gibi geldi bana. Annem elden gidiyor düşüncesi daha da hırçınlaştırır sanki canım.
Haklısın bana da öyle geldi de ablam tavsiye etti bide böyle dene diye.. çok kınardım çocuğu şiddet gösterip sakin sakin duran peşinde koşup engellemeyen annelere.. derdim ki madem çocuğunun böyle bir huyu var parkta oturmada falan çocuğunun başında dur kimsenin çocuğuna vurmasın. Karşı taraf bilmez ama sen biliyosun engellemelisin diye düşünürdüm. Gerçekten kaşla göz arasında oluyormuş ve neyi kınasam full HD izliyorum oğlumda
 
Kızlar selam nasılsınız? Tuvalet eğitimini ben bitiremedim ya ;( ise başlamıştım biraz ananeyle devam ettiler bezi çıkarmadık gecem cikardim yemek.masasina işedi:))) yani konuşuyoruz tamam.diyor gece kalkıyor du geçen haftalarda tuvalete gidelim. Diye yapıyordu gece 3te 4 te bu ara bir inat bezi de tam cikarmadgmicin mi olmuyor anlamadım ya ;( bu arada ise başlamıştım.sartlar uymadı ayrıldım yeni iş bakıyorum kendimi.ise yaramaz hissediyorum ara verdim ya çocuktan dolayı.( çiş olayını da bitiremedik başarısız anne miyim acaba okula yazdıralım diyorum eşim daha.dursun vs.. diyor.anane biraz bakar belki ( yani bir düzen oturtmadik bu.konilarda depresyondayım vallahi.sormayim.gitsin
 
Bende aynı senn durumdayım.çalışıyorum o yüzden bizde de durum aynı. Açıyorum arada bezini bahçede geziyor köpek gibi heryere işiyor. Birde geçen hafta salona kakasını yaptı azcık . Başaramadım dşye düşünüyorum ama etraftada zaman alır diyolar. Bu hafta full tam yapacakken alıp wc götürüyorum axcık beze yapmış oluyor. Gerisini wc ye yapmıyor. yarın çok iyi takip edicem. Ablam ben 45 dakika tuvalette bekliyordum dedi yeğenlerim içşn. Demek kolay değil.
 
Ay canım bende bazen oturuyorum çok ama yoksa yapmiyor kalkıyoruz. Annemde koca gun oturturdumben sizi diyoe küçükken. Onu kilit gibiydi tuvalet aparatin kalkamazdiniz diuor, şimdi öyle bir şey aradı kadin bulamadik. Bakim haftaya yine külot time yapicam uf bir tanıdığı görmüştüm devamli çiş siliyodu yerden tiksindim heralde o.zaman cpcuk yoktu bizde pardon yeni doğmuştu. Ondan her dakka.acamaiyorum hadi çiş neyse de kaka yaparsa yandım
 
Kızlar merhaba, ben de 1 ay önce denemiştim ama dediğiniz gibi her yer çiş oluyor, günümün çoğu tuvalet ve banyoda geçiyordu. Stresten dudaklarım uçuklamisti. Baktım olmayacak ikinci gün tekrar taktım bezini. Hem kızım hem ben hazır değildik bence. Bir süre ara vermeye karar vermiştim. Birkaç gün önce bir arkadaşimin tavsiyesi ile külot bez giydirdim. Değişik geldi çocuğa daha önce hiç kullanmadığım için. Hadi külot bezimiz ıslanmasın dedim birkaç defa tuvalete götürdüm. Sonra baktım kendisi istiyor çişi geldiğinde söylüyor. Tabi birkaç defa kaçırdı ama hemen değiştik. Sonra kendisi de ıslaklıktan rahatsız olmaya başladı. Çişi gelince söylüyor artık çok şükür maşallah. Külot bez olunca öyle çiş yıkama temizleme derdim de olmadı, çünkü 5 yaşında bir abisi de var, gün içinde zaten hiç oturmuyor yeterince yoruluyorum, kendimi daha fazla yıpratmak istemedim. Birkaç güne külota geçirmeyi düşünüyorum inşallah. Belki denemek istersiniz tavsiye ederim bu yöntemi.
 
Hiç öyle düşünme canım iş hayatı ya da annelik de bir şeylerin yolunda gitmemesi asla seji başarısız yapmaz. Bazen şartlar uymaz bazen biz iyi hissetmeyiz bunlar çok normal. Önemli olan çocuğun ve senin hazır olman, o zaman çok kolay olacak İnanki.

Arkadaşım kendi kızında 10 gün denedi hem kendisi hem çocuk hasta oldu artık o kadar zorlamıştı. Çocuk 2 gün çişini yapmadı yemek yemedi tuvaleti gelmesin diye. Oyle olunca bıraktılar, daha yeni kendisi istemeye başladı çocuk 3 yaşını geçmisti bu arada, öyle vakti geçiyor falan diye de düşünme her çocuk kendisi belirliyor bu durumu.
 
Tuvalet konusu bizde de sıkıntı. Aylar önceden lazımlık aldım ısrar etmeden ara ara teklif ederek banyoda görsün gözü alışsın diye duruyor ama hiç oturmak istemiyor. Boxer aldık onları giymek istedi bezini çıkardık konuştuk falan ama hiç söylemiyor çişini direkt yapıyor. Sonra daha hazır olmadığını düşünüp beze devam ettik. Bide klozete çocuk aparatı almayı düşünüyorum çünkü lazımlık sert diyor popom acıdı diyor bir iki kez oturduğunda.
Memeyi bırakma işini aşırı stres yapıp hayatı kendime ve çevreme zehir etmiştim, bunu kafama fazla takmıcam dedim. Akışına bıraktım illaki hazır olacak diye düşünüyorum...
 
Oğlum doğduğunda bezsiz büyütücem demiştim 1 küsür yaşına kadar da yaptım çok da iyi gidiyordu ama yıkanabilir bezler kurumamaya başladı ve ek gıdaya geçtikten sonra kakası çişi arttı belirsizleşti mecbur beze geçmiştik. Şuan sadece kakayı tuvalete yapıyor hala asla çişini söylemiyor geçen gün sadece bir defa söyledi devamı gelmedi. Çişli bezleri azalır azalmaz tekrar denemeyi düşünüyorum ama cidden yaşı 3 e geldi diye sürekli sağın solun tuvalete alıştırsana niye hala bezli demesinden daral geldi. Çocuk istemiyor diyorum cık cık ediyorlar ya çocuğun kendi bilinci fikri var rahatsız oluyor istemiyor demekki bir de sünnet olunca acısından kakasını tutmaya başlamıştı 5 güne kadar tutuyordu şimdi daha yeni yeni tekrar alıştı korkmasını istemiyorum
 
Şimdi yine hamileyim inşallah ekim sonunda bir oğlum daha olacak onda hiç deneyemicem hem 3 yaş çocukla çok zor olacak onu gözlemlemesi hem de benim oğlum biraz sorgulayıcı sağda solda anne şuraya işedi anne sıçtı bu edip duracak ben şimdiden eminim her ağladığında bu niye ağlıyoo edeceğinden
 
Milletin lafını hiç takmıyorum ben de 2.5 yaşa kadar emzirdim daha 2yi geçmeden başladı etraf ne zaman kescen demeye. Kimi neden ilgilendiriyor ki çok saçma.. Allah'tan en yakınımdaki annemler falan bana hep destek en azından onlar eleştirmiyor. Etrafa kulaklarını kapatmanı tavsiye ederim herşeye burunlarını sokmaya bayılırlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…