2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Böyle hep parkta oyun yerinde olmak gerekiyor öyle vakit geçecek enerjisoni atacak vs..Ben bu zıttıni söylemeye başlayınca o donguden kurtulmaiyorum sonirim bozuluyor.Annem dayım için anlatırdı anneannem kizinca dayim karsisina geçip gulermis kadın daha çok sinir olurmuş.
Parktan gitmek istememe/eve girmek istememe bizde de var. Bir şekilde kandırıp eve getiriyorum ve bir daha çıkmayacağını anlayınca avaz avaz bağırıyor ama ne bağırmak. Resmen çığlık atıyor evde.

Mesela geçen gün sabah 10.00da parka çıkardım öğlene kadar oynadı uyku için eve geldik. Öğleden sonra dışarı çıktık alışveriş vs yaptık eve döndük ve sadece çiş için eve girdi. Kapıdan çıkarken "annecim bak ben eve gidiyoruz dediğimde eve gelicez tamam mı" dedim o da bana "tamam anne sonra nereye gideceğiz peki" dedi. Daha nasıl anlatayım bilmiyorum 🤪😄

Arkadaşlar biz şimdi 2 yaş sendromu mu yoksa 3 yaş sendromu mu yaşıyoruz?3 yaşa da yaklaştık malum.Simdi bu sendromlarda inatçılık hayır deme vs açıklıyor internette güzel hoş fakat ben 30 ncu aydan itibaren baya zorlanmayanm başladım.Şumdi konuşuyor ya böyle bir an geliyor yorulunca mı artık ne ise soyledigimin sutekli tersini söylüyor.Bu ilk eve girelim disari çıkalım diye bir döngü athai ile gelmişti ağlayarak apartman önünde 20 dakika gevirmistik.Simdi ise bu atak sözel olarak geliyor ne.dersem bir süre boyunca tersi yemek pişmiş pişmemiş diyor işte siz.dusunun ne.dersem tersi Fransızca da da pas eki geliyor orada da her söylediğimize pas eki koyuyor yani bu sendrom mu yoksa cocugn psikoljisi mi bozuk.
biz de yaşıyoruz öyle şeyler. Yapmıcam, gitmicem, yemicem. Miiiceemm doldura doldura söylüyor 😅 özellikle uykusuz gelirse ya da açsa daha kötü gibi. Normal olduğunu düşünüyorum

İçtiğim şeylerin adını bilmiyorum canım ama aldığım baharatçının adı Emirhan Baharatları amcanın adı Ahmet Yılmaz yaşlı bir amca Trabzon'da ikamet ediyor dükkanı da orda internete yazarsanız telefon numarası çıkar biz aradık ne sorunumuz varsa onu söyledik bende polikistik over sendromu ve yumurta rezervi azdı eşimde bir sorun yoktu bunları söyledik ona göre bize bitki çayları baharatlı ballı bir karışım bir de zeytin yağına katılan baharat karışımı gönderdi 300 lira tuttu hepsi kapıda ödeme yaptık üzerlerine yazmış nasıl kullanılacağını ama biz yine de arayıp sorduk nasıl kullanacağımızı aç karnına bir fincan baharatlı zeytinyağını içerken zor zorlanmıştım ama değdi çok şükür arayıp konuşmak gerekiyor ne sorun varsa ona göre bir şeyler gönderiyor Allah razı olsun ondan mı oldu bilemem ama sonuçta doğal şeyler Allah bir şeyleri vesile kılıyor
Canım peki bebek sahibi oldu mu bu baharatları kullandığın için bende aldım ama çok zorlanıyorum icerken

biz de yaşıyoruz öyle şeyler. Yapmıcam, gitmicem, yemicem. Miiiceemm doldura doldura söylüyor 😅 özellikle uykusuz gelirse ya da açsa daha kötü gibi. Normal olduğunu düşünüyorum
Evet bizde de ne soylersek onu yapmak istemiyorum diyor keyfi yoksa sürekli değil ama bir ara bana 15 dakika her dediğimin tersini söyledi geçti . Çocuk gerçekten çok zormuş hele de insana gerçekten yardım eden bir çevresi olmayınca.Birde turnusolmuş çocuk kimin ne mal olduğunu çok iyi anladım çocuğum olunca.

Güzel annelerim epeydir giremedim kk'ya. Nasılsınız?
Merhaba canım hayırlı olsun bebiş mi geliyor 🥰
Biz rutin devam ediyoruz valla Bi bez bırakma denememiz oldu ama hazır değilmiş sanırım hiç söylemek istemiyor sadece bezsiz durmak hoşuna gidiyomuş 😀 erteledim biraz bakalım.. onun dışında evdeyiz hep sıcaklar yüzünden çıkamıyoruz. Anneanne eviyle kendi evimiz arasında takılıyor oğlum..
Burası sessizleşti iyice malesef..
Sizde ne var ne yok nasıl gidiyor incinin okul serüveni falan 😍

Merhaba canım hayırlı olsun bebiş mi geliyor 🥰
Biz rutin devam ediyoruz valla Bi bez bırakma denememiz oldu ama hazır değilmiş sanırım hiç söylemek istemiyor sadece bezsiz durmak hoşuna gidiyomuş 😀 erteledim biraz bakalım.. onun dışında evdeyiz hep sıcaklar yüzünden çıkamıyoruz. Anneanne eviyle kendi evimiz arasında takılıyor oğlum..
Burası sessizleşti iyice malesef..
Sizde ne var ne yok nasıl gidiyor incinin okul serüveni falan 😍
Evet, inşallah hayırlısıyla gelir 😇 teşekkür ederim canım.
Biz de iyiyiz. Ev, iş, kreş devam ediyor serüvenimiz. İnci de iyi, çok seviyor okulunu, öğretmenlerini, arkadaşlarını. Geçen ay da bezi bıraktı. Kendisi hazırmış, bezi çıkarıp takmicam artık deyince ısrar etmedim. Çocuk hazır olunca kolay oluyor, kendisi çözüyor o süreci. Senin oğluş da halleder. 😇
Ben de bir süredir giremedim buraya. Tel değişti, şifremi unuttum vs derken zaman geçti ama aklım hep burdaydı. Epey sessizleşmiş grubumuz.
Sen nasılsın?

Evet, inşallah hayırlısıyla gelir 😇 teşekkür ederim canım.
Biz de iyiyiz. Ev, iş, kreş devam ediyor serüvenimiz. İnci de iyi, çok seviyor okulunu, öğretmenlerini, arkadaşlarını. Geçen ay da bezi bıraktı. Kendisi hazırmış, bezi çıkarıp takmicam artık deyince ısrar etmedim. Çocuk hazır olunca kolay oluyor, kendisi çözüyor o süreci. Senin oğluş da halleder. 😇
Ben de bir süredir giremedim buraya. Tel değişti, şifremi unuttum vs derken zaman geçti ama aklım hep burdaydı. Epey sessizleşmiş grubumuz.
Sen nasılsın?
Yaa ne güzel oğlumun yaşıtlarının kreşe gittiğine hala inanamıyorum maşallah 😍 ben sadece annemlere emanet edip birkaç saat Bi yerlere gidebildiğim için ordan başka biyerde bensiz durabileceğini aklım almıyo. Aslında yapışkan dizimin dibinden ayrılmayan anneye bağımlı Bi çocuk da değil ama hiç büyüdüğünü kabullenemiyorum işte 🙂
Ben de iyiyim heralde bilmiyorum sık sık anneliğimi sorgularken buluyorum kendimi.. ev işleri temizlik çamaşır vs derken çocuğa sesimi her yükseltmem sonrasında vicdan azabı olarak dönüyor bana ama ertesi gün yine aynıyım. Daha tatlı daha sakin bir anne olmayı çok isterdim diyorum 🙂

Yaa ne güzel oğlumun yaşıtlarının kreşe gittiğine hala inanamıyorum maşallah 😍 ben sadece annemlere emanet edip birkaç saat Bi yerlere gidebildiğim için ordan başka biyerde bensiz durabileceğini aklım almıyo. Aslında yapışkan dizimin dibinden ayrılmayan anneye bağımlı Bi çocuk da değil ama hiç büyüdüğünü kabullenemiyorum işte 🙂
Ben de iyiyim heralde bilmiyorum sık sık anneliğimi sorgularken buluyorum kendimi.. ev işleri temizlik çamaşır vs derken çocuğa sesimi her yükseltmem sonrasında vicdan azabı olarak dönüyor bana ama ertesi gün yine aynıyım. Daha tatlı daha sakin bir anne olmayı çok isterdim diyorum 🙂
Kreşe ilk verdiğimde ben de durmaz, uyumaz, yemez diye endişe ediyordum. Daha küçüktü bir de, 24 aylıktı tam. Çok şükür duruyor. Arkadaşları bile oldu. Akşam gelince onları anlatıyor 🥰
Annelik yarı delilik işte, tamamen vicdan azabı. Benim de bazen sesim yükseliyor, üzülüyorum sonra. Özür dileyip sarılıyorum. Eve geçince ev işleri ile uğraşmaktan ve yorgunluktan onunla yeterli oynayamıyorum diye de ayrı üzülüyorum. Ama emin ol evde sürekli dip dibe olmak anne için daha zor. Sabrının tükenmesi çok olağan. İşe başlamadan önce daha gergin ve sinirliydim ben.

Kreşe ilk verdiğimde ben de durmaz, uyumaz, yemez diye endişe ediyordum. Daha küçüktü bir de, 24 aylıktı tam. Çok şükür duruyor. Arkadaşları bile oldu. Akşam gelince onları anlatıyor 🥰
Annelik yarı delilik işte, tamamen vicdan azabı. Benim de bazen sesim yükseliyor, üzülüyorum sonra. Özür dileyip sarılıyorum. Eve geçince ev işleri ile uğraşmaktan ve yorgunluktan onunla yeterli oynayamıyorum diye de ayrı üzülüyorum. Ama emin ol evde sürekli dip dibe olmak anne için daha zor. Sabrının tükenmesi çok olağan. İşe başlamadan önce daha gergin ve sinirliydim ben.
Evet hep öyle diyolar ya çalışan anne daha sabırlı daha sakin olabiliyor tüm gün çocuğa tahammül etmediği için.. öyle böyle büyüyecekler işte Allah sağlık versin hepsine.. dün karşıma bebeklik videoları çıktı çok garip Bi his. Uzun süren lohusalık depresyonum yüzünden çoğu anın tadını çıkaramadım diye düşündüm. Annelik zor gerçekten. Çalışırken daha da zordur eminim

Evet hep öyle diyolar ya çalışan anne daha sabırlı daha sakin olabiliyor tüm gün çocuğa tahammül etmediği için.. öyle böyle büyüyecekler işte Allah sağlık versin hepsine.. dün karşıma bebeklik videoları çıktı çok garip Bi his. Uzun süren lohusalık depresyonum yüzünden çoğu anın tadını çıkaramadım diye düşündüm. Annelik zor gerçekten. Çalışırken daha da zordur eminim
Büyüdüler. Her geçen gün şaşırıyorum. Komşuculuk oynuyoruz, kahveye gidip geliyoruz birbirimize. Bebeklikten çıkmaları çok enteresan geliyor bana da. Küçücükmüş diyorum. Ne kadar yalnız kalmıştım diye acıyorum ben de hâlâ kendime. Hâlâ da yalnızız, destek olanımız annem sadece. O da kmlerce uzakta. Öyle böyle büyüdüler işte.

Bizde Karneleri verdikten sonra bez bırakma sürecine girdik bezi bir çıkardık çıkarış o çıkarış. İlk 2 gün genellikle evin muhtelif yerlerini çişledi ancak ondan sonra baya düzene girdi biz sorduğumuzda söylüyordu 1-2 gündür de kendi söylemeye başladı. Gerçekten dedikleri gibi sabah alışınca gece de çiş durumu düzene girdi

Bizde Karneleri verdikten sonra bez bırakma sürecine girdik bezi bir çıkardık çıkarış o çıkarış. İlk 2 gün genellikle evin muhtelif yerlerini çişledi ancak ondan sonra baya düzene girdi biz sorduğumuzda söylüyordu 1-2 gündür de kendi söylemeye başladı. Gerçekten dedikleri gibi sabah alışınca gece de çiş durumu düzene girdi
Benimki söylemek istemiyor. Soruyorum çişin geldi mi gel oturalım lazımlığa diye hayır gelmedi derken ıslanıyor altı hiç farkında değil gibi 🙂 biraz daha zamanı var heralde bizimkinin

Biz iyiyiz çok şükür, sıcaklarla ve amip salgını ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Sen nasılsın İnci kuzum nasıl ♥️
İyi olmanıza sevindim canım. Sıcaklar çok fena, orayı düşünemiyorum bile. İlk defa duydum bu salgını. Sizde bir şey yoktur inşallah. Biz iyiyiz kuzum. İnci kuş büyüdükçe en yakın arkadaşım oluyor 🥰

İyi olmanıza sevindim canım. Sıcaklar çok fena, orayı düşünemiyorum bile. İlk defa duydum bu salgını. Sizde bir şey yoktur inşallah. Biz iyiyiz kuzum. İnci kuş büyüdükçe en yakın arkadaşım oluyor 🥰
Burası daha şimdiden 45 derecelerde, temmuz ve ağustosu düşünmek istemiyorum bende 😅 burada şebeke suyu olmadığı için sulardan sürekli salgın yayılıyor, şükür biz ucundan döndük. Yaaa yerim ben onu, benim sarı papatyam 🌼

Kaç aylık acaba ? Ve öncesin de söylüyor muydu

Kızlar selam günde bir kaç kez yapiyoruz wcye arada söylüyor genellikle kaka ama ciste nadiren bazende gidelim bak tuvaletin mi geldi diyorum yok yok diyor gozukun içine baka baka beze salıyor bezi cikartmadjm göze alamadım evi sulamasini geçen alıştırma kulodu giydirdim söyledim ama söylemedi külot çiş olup kenarından sızmış üstü de battı. Farklı bi yol.mu izlemeliyimsizcw bazenn de var diyor koşuyorum sıcak sıcak yeni çiş yapmış oluyor bezine tam yetişemiyor oyunda ise veya disarfa başka biyerde hiç söylemedi mesela sizce vakti mi değil??

X