- 12 Şubat 2021
- 8.523
- 12.074
- 168
Ben de ilk gebelikte olmustum cati biraz degisik dr iri olmayan bir bebegi dogurablrsn demistiBen geçen hafta sancım olduğu için bi muayene oldum ama o çatı değilmiş
Merve öyle dedi![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de ilk gebelikte olmustum cati biraz degisik dr iri olmayan bir bebegi dogurablrsn demistiBen geçen hafta sancım olduğu için bi muayene oldum ama o çatı değilmiş
Merve öyle dedi![]()
Hayatımda en son agdalamayi lisede iken yapmıştımKendine yapmak daha zor ya
Onu hiç yapamıyorum zaten
Elim ayağım titrer![]()
Aaaa bnm baktı önce çatı muayenesi yaptı sonra dedi ki sezeryan çatım da genişmiş ama çocuk iri diye çok yırtığın olur dediBen zannetmiyorum ki sezeryan olacaklara çatı olsun yani örnek benimki sezeryan olacak niye çatıya baksın kigerek yok bence ,çatı muayanesi genel itibariyle normal doğuma el verisli mi değil mi diye olmuyo mu zaten ?
Aman lazer yaptırdım da bitmedi eccuk kaldıGüzel demişsino değil ben çok ama çok pişmanım alt tarafima lazer epilasyon yaptırmadigim için kaldı ki kendi aletim var epilasyon erinip uğraşmadım tembellik yapıp şimdi karnimdan orayı göremiyorum bile temizliği beni yoruyor doğumdan bir süre sonra ilk isim orayı halletmek olacak 2.cocuga hazirlikli olsun
Yaaa bnmde hormonlar azalttı tüuü sonrasında çoşacakBenimki tembelliktendiama şuan hamile kaldığımdan beri öyle çabuk çıkıp uzanıyor ki sinir oldum kendime gerçekten yani
Bıyığım çıkmıyo çok şükür yokYaaa bnmde hormonlar azalttı tüuü sonrasında çoşacakkaş bıyık bile 2 ayda bi alıyorum
Doğru diyorsun ben 2 hafta önce acilden girmiştim hem nst hem çatıya alindi 2 parmakla dibe dibe vurdu doktor açıklık yok dedi ilk kez olduğundan tabi milletin yorumlarından dolayi çok kasildim bana alış artık buna dediler, bidahakine gerilmiycem abartılacak birşey yokmusBi şey yazıp terbiyesizleşmek istemiyorum ama dayanamayıp terbiyesizleşicem. 2 parmakla yapılan çatı mueyenesinden doğum tetikleniyosa hiç seks yapmamamız lazım.![]()
Son haftandaysan ve çok kasilirsan tetikler benim bir arkadasim çatı muayenesine girmiş doktorun odadan çıktığı anda suyu gelmiş onun yüzünden bende çok gerildim ama daha erken olduğundan hiç bir şey olmadı kadınlar olarak birbirimizi doğum konusunda çok korkutuyoruzDogummu tetikleniyormus aciklik olana belki etki ediyrdr
Ay bi kere yapınca yetmiyo muymuş?Doğru diyorsun ben 2 hafta önce acilden girmiştim hem nst hem çatıya alindi 2 parmakla dibe dibe vurdu doktor açıklık yok dedi ilk kez olduğundan tabi milletin yorumlarından dolayi çok kasildim bana alış artık buna dediler, bidahakine gerilmiycem abartılacak birşey yokmus
Valla ilk defa gördüm onda da arkasını dönük olsaydı çok üzülürdümOy masallah poz da verirmis![]()
Çatı muayenesi sadece normal yapabilirmisin diye bakılıyor canim onun haricinde Farklı durumlar olduğunda sancı vs veya doğum basladiginda bide açıklık varmı ne kadar var diye bakıyorlar canim 2 -4 cm arasi başlıyor 10 cm e ulaşması gerekiyor dogumhaneye o zaman alınıyorsun bu son aşama oluyor yarım saate bebişin kucaginda,eğer normal yapicaksan son haftalar sık sık bakabilirler bu yüzden açıklık varmı ne kadar var doğum başlamış mi diye ama doğrudan sezeryan olucam dersen çatıya da bakmaya bilirlerAy bi kere yapınca yetmiyo muymuş?![]()
Yaa senin adına çok sevindim ben yine göremedim tam sabitliyorduk yüzünü arkasina döndü çektirmedi fotoğrafı ağzı burnu kaymış çıktıValla ilk defa gördüm onda da arkasını dönük olsaydı çok üzülürdüm![]()
Ben şimdi şunu anlamaya çalışıyorum. Ben çatı muayenemi şimdi olsam darsa sezaryen planlasam olmuyo mu? Musaitse zaten tabi ki tekrar tekrar baksınlar gidişata göre açıklığa filan.Çatı muayenesi sadece normal yapabilirmisin diye bakılıyor canim onun haricinde Farklı durumlar olduğunda sancı vs veya doğum basladiginda bide açıklık varmı ne kadar var diye bakıyorlar canim 2 -4 cm arasi başlıyor 10 cm e ulaşması gerekiyor dogumhaneye o zaman alınıyorsun bu son aşama oluyor yarım saate bebişin kucaginda,eğer normal yapicaksan son haftalar sık sık bakabilirler bu yüzden açıklık varmı ne kadar var doğum başlamış mi diye ama doğrudan sezeryan olucam dersen çatıya da bakmaya bilirler
Olur bence kemik yani bu sonuçta büyümez veya kuculmez diye düşünüyorum ama doktorlar sanırım son haftalara birakiyorlar bı sebebi varmıdır bilmem sen sorabilirsin doktora canim senin ki yakındır hepimizden öndesin bizi de bilgilendirirsen sevinirizBen şimdi şunu anlamaya çalışıyorum. Ben çatı muayenemi şimdi olsam darsa sezaryen planlasam olmuyo mu? Musaitse zaten tabi ki tekrar tekrar baksınlar gidişata göre açıklığa filan.
Yani mevzu bebeğin kilosuysa da bi öngörüde bulunabilir. Bilmem kac kiloya kadar zorlanmazsın bilmem kac kilodan sonra zor olur der. E o kilolara da aşağı yukarı hangi haftalarda ulasacağımızı bilir gidisattan. Erken gelirse normal o haftadan sonraya kalırsam sezaryen olacağımı planlı bi şekilde bilmiş olurum. Bakalım.Olur bence kemik yani bu sonuçta büyümez veya kuculmez diye düşünüyorum ama doktorlar sanırım son haftalara birakiyorlar bı sebebi varmıdır bilmem sen sorabilirsin doktora canim senin ki yakındır hepimizden öndesin bizi de bilgilendirirsen seviniriz
Neden bilmiyorum ama sen sezaryen olacakmissin gibi geliyo oyle hissettim bi an hayirlisi olsunYani mevzu bebeğin kilosuysa da bi öngörüde bulunabilir. Bilmem kac kiloya kadar zorlanmazsın bilmem kac kilodan sonra zor olur der. E o kilolara da aşağı yukarı hangi haftalarda ulasacağımızı bilir gidisattan. Erken gelirse normal o haftadan sonraya kalırsam sezaryen olacağımı planlı bi şekilde bilmiş olurum. Bakalım.Bu hafta sonuna doğru kontrol var soracağım.
Ya inan hiç birinden korkmuyorum. Beni aşşırı bi merak saldı. Çantalarımı da hazırladım ya. Bi değişik oldum. Eşime de dün çantalarımı gösterdim tarif ettim ani doğum olursa bebeğe ilk şu giydirilcek sen de bana şunu şunu giydirirsin diye.Neden bilmiyorum ama sen sezaryen olacakmissin gibi geliyo oyle hissettim bi an hayirlisi olsun![]()
AA doğru çatı kadar bebeğin kg su da önemli ondan geç yapıyo olabilirlerYani mevzu bebeğin kilosuysa da bi öngörüde bulunabilir. Bilmem kac kiloya kadar zorlanmazsın bilmem kac kilodan sonra zor olur der. E o kilolara da aşağı yukarı hangi haftalarda ulasacağımızı bilir gidisattan. Erken gelirse normal o haftadan sonraya kalırsam sezaryen olacağımı planlı bi şekilde bilmiş olurum. Bakalım.Bu hafta sonuna doğru kontrol var soracağım.
InsallahYa inan hiç birinden korkmuyorum. Beni aşşırı bi merak saldı. Çantalarımı da hazırladım ya. Bi değişik oldum. Eşime de dün çantalarımı gösterdim tarif ettim ani doğum olursa bebeğe ilk şu giydirilcek sen de bana şunu şunu giydirirsin diye.Hepimiz için en hayırlısı nasılsa o olsun inşallah.
![]()
Tamam işte o da hesaplanabilir bi şey bence.AA doğru çatı kadar bebeğin kg su da önemli ondan geç yapıyo olabilirler