• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Kızlar ve @Otrera Size bir sorum var
Ben bugün 2. Doz sinovac oldum
2. Doz tetanoz aşIm da 10 gün önce olmalıydım ama sinovactan 15 gün sonra ol demişti doktorum
Bu plana göre tetanoz 2. Aşı olacağım zaman 29+0 oluyorum
Sağlık ocağında 30. Haftada ve sonrasında olursan düşük riski oluyor dediler
Yine tedirgin oldum
Olmazsam ne olur diye sorunca da 1 doz aşın 1 yıllık koruyor zaten doğumdan sonra olursun dediler
Büyük ihtimalle küçükken de aşılarımı ailem aksatmamıştır
Doktorum sen bilirsin dedi ama düşük riski deyince hiç içime sinmedi olmak şimdi
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Siz şimdi böyle deyince bende korktum , bende covid geçirdim ve tetanoz 2 .dozum kaldı , aile hekimim aradan 1 ay geçsin öyle gel dedi covidden . Ama o zamanda 30.haftamda oluyorum . Yani şaşırdım şimdi 😕

Siz şimdi böyle deyince bende korktum , bende covid geçirdim ve tetanoz 2 .dozum kaldı , aile hekimim aradan 1 ay geçsin öyle gel dedi covidden . Ama o zamanda 30.haftamda oluyorum . Yani şaşırdım şimdi 😕
Bana da biraz sürpriz oldu aslında
Böyle bir şey beklemiyordum hiç
Yanlış yönlendirmek de istemiyorum kimseyi
Siz yine de kadın doğumcunuza danışın da adım atın en iyisi
Tetanozun başıma bela olacağını düşünmemiştim ben hiç

Bana da biraz sürpriz oldu aslında
Böyle bir şey beklemiyordum hiç
Yanlış yönlendirmek de istemiyorum kimseyi
Siz yine de kadın doğumcunuza danışın da adım atın en iyisi
Tetanozun başıma bela olacağını düşünmemiştim ben hiç
Aynen bende öğreneyim ona göre davranayım . Eğer tetanozu sonradan doğum sonrası yapabiliyorsak o zaman ins sorun olmaz

Aynen bende öğreneyim ona göre davranayım . Eğer tetanozu sonradan doğum sonrası yapabiliyorsak o zaman ins sorun olmaz
Bu olduklarımız eğer doğru biliyorsam hatırlatma dozları
Herhalde küçükken aşılarım tamdır
Annem-babam sağlık konusunda çok dikkatli insanlardı çünkü
1 yıl içinde 3 dozu tamamlarsan doğurgan olduğun süre içinde daha olmana gerek yok dedi hemşire
Doğumdan sonra olayım dedim ben de

1 yıl içinde 3 dozu tamamlarsan doğurgan olduğun süre içinde daha olmana gerek yok dedi hemşire
Bende yapılmışımdır muhtemelen. Şimdi kendi doktorumla görüşüp bilgi alicam inşallah haftaya gidip yapılabilirim şuan 27+2 deyim

2. Doz tetanoz aşIm da 10 gün önce olmalıydım ama sinovactan 15 gün sonra ol demişti doktorum
Yine tedirgin oldum
Olmazsam ne olur diye sorunca da 1 doz aşın 1 yıllık koruyor zaten doğumdan sonra olursun dediler
Doktorum sen bilirsin dedi ama düşük riski deyince hiç içime sinmedi olmak şimdi
Ben de 2. Dozu 32.haftada olacaktim canim en son 34 de yapiyolarmis benim erken dogum riskim oldugundan dolayi ertelwmistim ebe de hic bahsetmwdi boyle birseydwn

Bana doktor bence olmana gerek yok eskiden pasli makasla göbek kordonu kesiliyordu ama artik hersey steril dedi. Ben yine de oldum.

13 ya da 14 hafta sonra o kokunu içime çekeceğim anne :) Söylemeyi unuttum ben artık gece ve gündüzü ayırt edebiliyorum anne. Hatta yüzümü hep ışık tarafa çevirmeye çalışıyorum. Arada göbeğini aç olur mu? Gündüzleri seninle gezmek çok keyifli fakat geceleri sen uyuyorken çok sıkılıyorum, ara ara seni uyandırıyorum o yüzden. Beni sevmeyi ihmal etme olur mu? Haftaya görüşürüz anne.
Bebemin 26+0 dan mesaji 🥲 mesajina kalbimi bıraktım 😍

Doktorumla görüştüm kendisi şimdi aile hekimliği ile görüşüp vurulabilirsem vurdurmamı söyledi,aile hekimliğimi aradım onlarda pazartesi vurulabilecegimi söylediler gidip. Pazartesi gidip vurulucam covidin üstünden de 20 gün den fazla geçmiş olacak öylece

Doktorumla görüştüm kendisi şimdi aile hekimliği ile görüşüp vurulabilirsem vurdurmamı söyledi,aile hekimliğimi aradım onlarda pazartesi vurulabilecegimi söylediler gidip. Pazartesi gidip vurulucam covidin üstünden de 20 gün den fazla geçmiş olacak öylece
Kaç haftalık oluyorsunuz aşı olacağınız gün?

Benim covid aşısından 20 gün sonra zaten 30. Haftam oluyor 🤦‍♀️

Yine tedirgin oldum
benim de aile hekimim tek doz olmamı istedi tek doz oldum ve daha olmayacağım zaten küçüklükteki aşıların tamdır dedi, o yüzden bence de olmasan da bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum canım

İyi bari içim rahat bi şekilde olmayayım
Düşük riski deyince göze alamadım 2.yi olmayı
Zaten ilk dozu olduğuöra hareket filan hissetmiyordum bi şey anlamadım
Şimdi hareket yavaşlasa yine stresli bi insan olurum büyük ihtimalle

Doğumdan sonra toplamda 3e tamamlarsam daha olmazmışım tetanoz aşısı
Yani yanlış yönlendirmiş olmayı istemem ama doktorum tarlada doğurmuyorsun en temiz hastanelerde doğuruyorsun sadece önlem amaçlı bir doz olmam yeter demişti bana da mantıklı geldi🙆🏼‍♀️

Yani yanlış yönlendirmiş olmayı istemem ama doktorum tarlada doğurmuyorsun en temiz hastanelerde doğuruyorsun sadece önlem amaçlı bir doz olmam yeter demişti bana da mantıklı geldi🙆🏼‍♀️
Yok zaten olmamaya karar verdim kar zarar hesabı yapıp da
En azından tek doz olan tek kişi değilmişim
O açıdan içim rahat 😬

Kac haftalik olacaksin canim

Doktoruma sordum şimdi yine sinir oldum yeminle ne stresli işmiş yaaa , diyo " evet olun " . Stres oldum vallahi iyi ki yazmışsınız bı yandan
Ben de aksine sizi vazgeçirdim gibi oldum diye kötü hissettim yazdığım için 🙈

27. Haftada olsam kesin olurdum
30 ve 29da olmamayı tercih ettim
Son kararım bu 😬

Back