Teşekkür ederimBenim karnimin bir tarafına kramp batma olmustu bir iki kez yataktan kalkamadmnormaldor cnm merk etme
Merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım şu an. Eğitim ödeneğiniz konusunda bilgi alabildiniz mi?Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah size bir sorum olacaktı belki bilginiz vardır. Ben Şuan için sözleşmeli öğretmenim, 24+0 haftalık gebeyim bugün itibariyle. Haftaya cuma günü idari izne ayrılmayı düşünüyorum. Okul idaremle görüştüm ek dersi ve eğitim öğretim ödeneğini . İkisini de alamayacağımı söylediler. Ek ders için okuldaki öğretmenlerden birisi zaten sınıfıma bakacakmış hem bana hem ona ek ders verilmezmiş o yüzden ek ders alamazmışım dediler. Eğitim öğretim ödeneği içinse devlet o parayı eylülden hazirana kadar olan süre için veriyormuş ben idari izinde olacağım için hazirana kadar çalışmayacağım için o para yatmazmış yatsa bile benim o parayı geri ödemem gerekirmiş hatta o para zaten aylık olarak hesaplanıyormuş Mesela atıyorum şuan 1500 lira ise Eylül, ekim, kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, nisan , Mayıs, Haziran aylarını kapsadığı için ben 10da 1ini yani sadece eylülü alırmışım. Ancak buradaki öğretmen arkadaşlardan duyduğuma göre kırtasiye yardımı yani eğitim öğretim ödeneği alabilirmişşz izin de olsak bile. Bu konu da net bir bileğiniz var mı? Nasıl hakkımı arayabilirim? Çünkü okul idaresi verilmez diye diretiyor. Elimde bir yazı var idari izinde olan öğretmenin sosyal haklarından geri bırakılmayacağına dair müdürümüz ona bile eski tarihli diyor
Maalesef ki verilmeyeceğini söylediler okuldan daha doğrusu her il milli eğitimin bu konuda davranışı farklıymış özellikle Doğu illerinde alanlar olmuş batıda çalışan öğretmenler alamamış. Haksız bir kazanç olduğunu devletin o parayı geri alacağını belirttiler. Ne zaman göreve başlarsak o zaman yatacakmış. Tabi o da mesela siz martta başladınız dönemin yarısı bittiği için paranın da yarısından azını alacaksınız dedilerMerhaba, ben de sizinle aynı durumdayım şu an. Eğitim ödeneğiniz konusunda bilgi alabildiniz mi?
Merve bunu dun yasadim ben normalde hem astigmat hem miyop olunca ona yormustum sanki boyle sari sari parlak biseyler kayiyor gibiydi gozumun onundenParlak bi şeyler.
Benim gozler sağlam aslında. Astigmat mı oluyom noluyom bu yaştan sonraMerve bunu dun yasadim ben normalde hem astigmat hem miyop olunca ona yormustum sanki boyle sari sari parlak biseyler kayiyor gibiydi gozumun onunden
Bu sözleşmeli, kadrolu fark etmiyor değil mi hocam?Maalesef ki verilmeyeceğini söylediler okuldan daha doğrusu her il milli eğitimin bu konuda davranışı farklıymış özellikle Doğu illerinde alanlar olmuş batıda çalışan öğretmenler alamamış. Haksız bir kazanç olduğunu devletin o parayı geri alacağını belirttiler. Ne zaman göreve başlarsak o zaman yatacakmış. Tabi o da mesela siz martta başladınız dönemin yarısı bittiği için paranın da yarısından azını alacaksınız dediler
Yada kan sekerimiz falan dusuyor valla daha az az sık yiyelimBenim gozler sağlam aslında. Astigmat mı oluyom noluyom bu yaştan sonra
Hepsi olması gerekenler çok güzelKizlarr ben kendimce boyle bi liste hazirlamistim bi kac sitedeki listeleri birlestirip cikarimda bulunarak eger bakmak isterseniz unuttugum bisey var mi diye dusunen varsa belki yardimci olur
Verdiyse kullan neden korkuyosun? Bende pıhtılasma var hem iğne hem corasprin kullanıyorum.Arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda Rahmi besleyen damarlarda direnç çıkan var mı? Bende 22 hafta ayrıntılı ultrason sırasında damarlarda direnç çıktı ve doktor corasprin verdi ben de kullanmaya korkuyorum. Aynı durumu yaşayan ve corasprin kullanan var mı?
Kanda pıhtılaşma sebebiyle kullanan çok duymuştum. Ama benim gibi direnç sebebiyle kullanan duymadım o yüzden biraz endişelendim internette de pek iyi yorumlar yok corasprinle ilgili o yüzden endişelendim. Sizin kanda pıhtılaşma olduğu ne zaman ve nasıl anlaşıldı kan tahliliyle mi?Verdiyse kullan neden korkuyosun? Bende pıhtılasma var hem iğne hem corasprin kullanıyorum.
Gebelik öncesinde genetik testlerle birlikte bakıldı. Öneren perinatalog değil mi?Kanda pıhtılaşma sebebiyle kullanan çok duymuştum. Ama benim gibi direnç sebebiyle kullanan duymadım o yüzden biraz endişelendim internette de pek iyi yorumlar yok corasprinle ilgili o yüzden endişelendim. Sizin kanda pıhtılaşma olduğu ne zaman ve nasıl anlaşıldı kan tahliliyle mi?
Evet 22. Haftamda ayrıntılı ultrason sonrası perinatolog önermiştiGebelik öncesinde genetik testlerle birlikte bakıldı. Öneren perinatalog değil mi?
İnternetteki bilgilere değil doktorunuzun reçetesine güveninKanda pıhtılaşma sebebiyle kullanan çok duymuştum. Ama benim gibi direnç sebebiyle kullanan duymadım o yüzden biraz endişelendim internette de pek iyi yorumlar yok corasprinle ilgili o yüzden endişelendim. Sizin kanda pıhtılaşma olduğu ne zaman ve nasıl anlaşıldı kan tahliliyle mi?
Kesinlikle dinlemelisin.Evet 22. Haftamda ayrıntılı ultrason sonrası perinatolog önermişti
Coraspin kullanmanin sakincasi yok ki ben hem igne hem coraspin kullaniyorumArkadaşlar ayrıntılı ultrasonda Rahmi besleyen damarlarda direnç çıkan var mı? Bende 22 hafta ayrıntılı ultrason sırasında damarlarda direnç çıktı ve doktor corasprin verdi ben de kullanmaya korkuyorum. Aynı durumu yaşayan ve corasprin kullanan var mı?
Bende coraspin kullanıyorum hemde geç kalmış halde (24haftamda öğrendim) hamile kalmadan 1 ay önce tıbbi genetik te baktirdik sonraki ay hamile kaldım ama takı bundan 1 ay önceye dek pıhtılaşma sonuçlarım çıkınca kullanmaya başladım , şükürler olsun ki Rabbim o vakte dek korumuşKanda pıhtılaşma sebebiyle kullanan çok duymuştum. Ama benim gibi direnç sebebiyle kullanan duymadım o yüzden biraz endişelendim internette de pek iyi yorumlar yok corasprinle ilgili o yüzden endişelendim. Sizin kanda pıhtılaşma olduğu ne zaman ve nasıl anlaşıldı kan tahliliyle mi?
Benim ayrıntılı ultrasonda doktor suyun sanki azalmış dedi. Kendi doktorum da baktı, suyun iyi dedi ama ne olur ne olmaz coraspin kullan dedi. Bende o zamandan beri kullanıyorum.Arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda Rahmi besleyen damarlarda direnç çıkan var mı? Bende 22 hafta ayrıntılı ultrason sırasında damarlarda direnç çıktı ve doktor corasprin verdi ben de kullanmaya korkuyorum. Aynı durumu yaşayan ve corasprin kullanan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?