Ben doğum anından sonuna kadar yanınızda oluyorum 4saatte sürse 20saatte sürse. ortamı ayarlıyorum loş ışık, müzik,kokular.
Birlikte plates yapıyoruz,nefes egzersizleri,duşa giriyoruz, doğumu kolaylaştırıcı egzersizler var onları yapıyoruz,masajlar yapıyorum. Hangi aşamada ne yapmamız gerektiğini anlatıyorum. Aklınıza takılan herşeyi sorabiliyorsunuz.Yanınızda profesyonel sizi cesaretlendiren, yönlendiren, biri olunca kendinizi güvende hissediyorsunuz
İsterseniz evde takip te yapıyorum 6-7 cm e kadar.
Ev ortamı hem mahremiyete uygun,stressiz,hem de malum covid sebebiyle hastanede uzun süre kalmamış oluyorsunuz.
Bebeğin kalp atımlarını dinlediğim bir cihazım var zaten onun da iyi oldugunu bilmek sizi rahatlatıyor.
En az doktor kadar önemli ebe de, norrmal doğum istiyorsanız.
Çünkü tüm hastanelerde olduğu gibi o hastane de de doğum boyunca sizi ebe takip ediyor. Doktor yanınıza bir iki kere arada geliyor ve sonra doğum anında görüyorsunuz.
Her anınıza eşlik edecek bir ebe tercih etmek, ve her aşamada size yardımcı olacak kasılmaları kolaylaştırıcı yöntemleri kullanacak bir ebe sizin işinizi kolaylaştırır
Gibi şeyler hemen hemen hepsinde aynı. Çnceisnde eğitimler, pilates dersleri,sonrasında emzirme destekleri bazısı doğum sonrası haftalarda tekrar gelip kontroller yapıyor, bebeğin ilk banyosunda da gelip yardım ediyor...