Memeyi birakmak isteyenlere fikir olmasi acisindan yasadiklarimi paylasmak istiyorum, uzun arastirmalar, psikologlara danismalar vs derken bu sureci saglikli atlattigimizi dusunuyorum.
İlk olarak geceyi biraktik cunku gece uyanma sıklıği cok fazlaydi. Once her uyandiginda emzirmedim, 3saatte bir uyandiginda emziriyodum. Sonra kademe kademe gece ilk uyanmasinda 'annecim sen artik buyudun memesiz de uyuyabilirsin, simdi sarilarak uyuyalim' diyip uyuttum. En kolayi ilk uyanmasini atlatmakti, sonrakiler daha zor oluyodu. Uyandiginda su verdigimde bazen hic meme istemedigi de oluyordu. Her uyanmasindaki öğününü yaklasik 2 3 gece sabrederek atlattik. Yaklasik 12 13gun sonunda gece hic uyanmamaya basladi, uyandiginda su verip uyutuyorum meme talep etmedi hic.
Gece emzirmesini hallettikten 2 3 hafta sonra da gunduzu birakmaya karar verdik. Bu esnada gunduz sadece sabah uyandiginda, ogle uykusu oncesi, sonrasi ve gece uyuturken olmak uzere 4defa meme veriyodum, gunduz aralarda istediginde ise oyunla gecistiriyodum. Cunku ne zaman sıkılsa ne zaman bosluga dusse meme dedigini farkettim. Hic sikilmasina izin vermedim, oyun hamuru, parklar, kitaplar, boyalar vs derken hep birsekilde oyalamayi basardik.
Gunduz o aralarda istemeyi de azaltinca ilk olarak ogle uykusundan uyandiginda meme vermeyi biraktim. Uyandiginda yanina oyuncakla gidiyodum, meme aklina gelmeden oyuncaklar ilgisini cekiyordu. En kolayi o oldu.
Daha sonra ogle uykusunda emzirmeden uyutmayi biraktik. O kisim garip bir sekilde kolay oldu cunku pijamalarini giymeyi reddediyordu, deliler gibi aglayip yorgunluktan uyuyakaliyordu
tabi ben de cok yorulmamak icin uyku vaktini biraz geciriyordum ki kolay uyusun. 3 4 gunun sonunda onu da atlattik. Sonrasinda sabah emzirmesini birakmayi planliyorduk ki kendiliginden gece uyku memesini birakti. Gece uykusunda emzirecekken kendisi hic talep etmedi, muhtemelen ogle uykusunun aliskanligiyla memede uyumayi birakti ve gece konusarak, sarilarak vs.emmeden uyudu.
En zoru ve en yorucusu ise sabah ilk uyandiginda emzirmemekti. Butun gecenin birikmisligiyle muhtemelen deli gibi agliyordu, surec beni de yordugundan ve uyanip yatakta emzirerek biraz daha uyuklamak guzel geldiginden 1 hafta falan gunde 1emzirmeyle sabahlari emzirdim. Ama bu defa da normalde 8de uyanan kizim, sabah emzirmesini bildigi icin 6da uyanmaya basladi
2 3 gun bu sekilde idare edip sonrasinda yine sen buyudun artik meme bitti hadi memeye el sallayalim diyip emzirmedim. Oyuncaklarla oyaladim.
2 gunde de onu hallettik.
Simdi ne zaman "sen buyudun dimi" dedigimde 'buyudum, meme gitti, baaay' yapip el salliyor
1,5aylik maceranin sonunda bitirdik hem geceyi hem gunduzu. Ve kademe kademe biraktigimdan sutum birikmedi, sadece tamamen biraktiktan 2 gun sonra 1 defa elle sagim yaptim ve bir daha ihtiyac duymadim. Umarim bir sikinti olmaz o konuda da.
Ve umarim bu yazdiklarim isinize yarar kizlar