- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.390
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #41.201
Benim anneanneme gittiğimizde aşırı ağlıyor 10 dk falan öyle oturuyor. Sonra alışıyor. Ben ona ayak uydurmuyorum ama yani çok ağladı huysuz hadi gidelim diye. Yemek yemeye düşkün olduğu için sana mama yapmışlar gel bak diyorum o ara unutuyor mesela. Siz de ilgisini çeken dikkatini dağıtan bişeyler varsa kriz anında onu kullanabilirsiniz.Evet ya herkes bu çocuk yabani kimse mi görmedi
Hiç mi dışarı çıkarmadınız diyor. Oysaki her haftasonu bir yerdeyiz havanın her elverişli olduğu gün dışarda parktayız.
Bizde de anneanne dedeye dayıya yok ama benim dedeme babaanneme karşı var. Hala devam ediyor mu acaba? Belli süre sonra geçti mi? Sosyalleşemiyoruz yani misafirliğe gidemiyoruz. Ağlıyor gidelim diyor mecbur kalkıyoruz. Bugün parkta yaşlı bir teyze konuştu benimle. Kızım onu görünce direk gözünü kapattı. Teyze gitmeye başlayınca el salladı. İnşallah düzelir çünkü asosyal olmasını hiç istemiyorum.
Hala tam düzelmedi ama benim de Daha çok parka götürüp dışarı çıkarmaya calisiyorum. Hadi arkadaş, teyze falan diye destek oluyorum. İlk girdiği ortamda bi 5-10 dk tüm ilgimi ona veriyorum, gerekirse baska odaya götürüp konuşuyorum yanındayım arkadaşa geldik iyiyiz falan tamamen yanında olduğumu bilsin anlasın diye. Tabi mızmızlık halen devam ederse artık yavaştan görmezden geliyorum ağlamasını falan hadi oyna hadi oyuncağını göster diye ilgi dağıtmaya calisiyorum. Zamanla geçer inş benim oglan da tek takılmayı gözlemlemeyi seviyor napalım sizin ilginizi çekmeye çalışıyor en çok ağlayarak, yanında olduğunu hissettirin ama kontrolü ona vermeyin. Sizin ona uyup kalkıp gittiğinizi öğrenrse sürekli aynı davranışı tekrarlayabilir benim fikrim