2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
benim kız iştahsız hep az yiyor daha önce çokça yazdım köfte asla yemiyor ama haşlanmış et yiyor ama böyle sossuz veya sebzesiz pişmiş sade et. Haftada 2 - 3 gün yemesi fazla gelir mi? sağlıklı yediği bişey bulunca hunharca veresim geliyor :olamaz: çünkü onun dışında makarna şehriye pilav falan seviyor. Geçen kereviz havuç tatlı patates çorba yaptım öğürdü. Mercimek çorbası verdim dilini değdi püskürttü. Tek içtiği yoğurt çorbası. Herkesin kurtarıcı tarhanayı bile içmiyor.
Dişler yeni çıkıyor ondandır umarım iştahı artar.
birde sizin bebişler de yeni kelime öğrendiklerinde eski öğrendiklerinden birini unuttukları veya uzun süre kullanmadıkları oluyor mu?
Bende hemen hemen her gün kuzu eti veriyorum büyüme döneminde oldukları için bizden daha çok ihtiyaçları var ben sıkıntı olacağını düşünmediğim için her gün veriyorum gelişimi de iyi çok şükür

3-4 gün et yemesini soruyorsanız, ben her gün mutlaka protein kombinli yemekler vermeye calısıyorum. Kıymalı fasulye, kıymalı kabak, sebzeli köfte , tavuklu tarhana ya da balık fln… her gün mutlaka bi et ürünü koyuyorum. Doktoruna sormuştum gayet iyi protein ağırlıklı gidelim demişti. Daha hiç pilav makarna yapmadım, oğlum da onları tükürüyor geçen denedim😬 Biraz alışsa iyi olacak sanırım. Kıymayla olan yemekleri yemiyor mu ? Mesela pilavına fln katsanız , seçiciyse en azından sevdiği şeyleri daha faydalı hale getirirsiniz
keşke saydığınız yemekleri yese içinde kıyma olunca azına taneli gelince asla yemiyor. tek yapabildiğim pilavını et suyu ile yapmak. çok çok az yiyor zaten hazirandan beri sadece yarım kilo aldı

Mama ile aynı mı ben şu mevzuları karıştırıyorum da 😅 devam sütü formül mama vs
Aptamil 4 kullanıyorum işte 🙈
Biz de aptamil 4 kullanıyoruz. Yavaş yavaş bırakalım diyen doktorlar ve kreş öğretmenlerini de pek dinlemiyoruz: ) o olmazsa ateş düşürücü
Aranızda devam sütü kullanan var mı ?
Doktorumuz pınar devam sütü önerdi ama ben normal mamaya devam ediyorum.

Şu an birkaç gün geçti ve durumumuzu bildireyim az uyanıyor 1 e düştü uyanmalar şu an. Ama uyandığında ben gitmiyorum eş desteği ya da aile desteği şart. Ve ben hatamı anladım çocuk gündüz çok emiyorsa gece de onu bekliyor. Şu an gündüzü de azalttım ve oğlum inanamıyorum bu yazdığıma ama sanırım buna alışıyor 🥹🫶🏻Asla alışmaz diyordum ilk birkaç gün zordu ama hep oyaladım oyaladık hep günde 20 emmeden 3 e düştük öyle söyleyim ve alışıyor şu an hep öpüyorum hep sarılıyorum zaten çalışıyorum kendimi iyice çekmiş olmamak için fulll tensel temasla ama balondur parktır bol oyalama ile azalttım. Kesinlikle denemelisin şefkatle sınır çizmek mümkün gece için 1 kere kalkmak benim için hayaldi gerçek oluyor 🥹🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻Darısı sanaaa❤️❤️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻14 kasıma kadar ailem burada bu imkanı değerlendirmeye çalışıyorum 14 kasıma kadar gece emmesinin kesilmesine tam alışırsa uyanmaz 1kere bile. Kesinlikle denemelisin 🤩🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Ay çok sevindim: )

Biz de aptamil 4 kullanıyoruz. Yavaş yavaş bırakalım diyen doktorlar ve kreş öğretmenlerini de pek dinlemiyoruz: ) o olmazsa ateş düşürücü

Doktorumuz pınar devam sütü önerdi ama ben normal mamaya devam ediyorum.
Ben doktora danışmadım hiç soracağım gidince ama bakalım etrafımda görüyorum veriyorlar denesem mi bilemiyorum hiç..
Şuan mama olarak hipp kullanıyoruz bizde günde 3 kere faLan net veriyorum ama bir deneyesim de var şu devam sütlerini bende pınarı düşünmüştüm :KK70:

Bzim doktorumuz mama içinde en erken 18 ay da bırakabilirsin..
Ama onun haricinde çocuk istediği sürece 2 yaşa kadar makuldür dedi.

Bende mamayı henüz bırakmıyorum en azından önumuzdeki Nisan- Mayısa kadar devam inşallah

Aranızda devam sütü kullanan var mı ?
Biz Hipp 3 e devam ediyoruz. Doktor 1,5 yaşına kadar devam edelim demişti
keşke saydığınız yemekleri yese içinde kıyma olunca azına taneli gelince asla yemiyor. tek yapabildiğim pilavını et suyu ile yapmak. çok çok az yiyor zaten hazirandan beri sadece yarım kilo aldı
Sağlıklı olsun da kilosu önemli değildir. Doktorunuz ne diyor, değerleri fln iyiyse demek ki yetiyo aldığı besin üzülmeyin.

Arkadaşlar öğrenme kulesi alan ya da araştıran var mı ? Evde gündüzleri yalnızız oğlumla, mutfaktayken bi şekilde oyalamam gerekiyo. Çok mu yer kaplıyor acaba, tamamen güvenli mi ?

Arkadaşlar öğrenme kulesi alan ya da araştıran var mı ? Evde gündüzleri yalnızız oğlumla, mutfaktayken bi şekilde oyalamam gerekiyo. Çok mu yer kaplıyor acaba, tamamen güvenli mi ?
Ben aldım, daha dün geldi ama çok güvensiz geldi bana. Yan ve öndeki boşluğu çok. Kendimiz ek çıta vs ayarlayacağız. Ve evet en azından bizim mutfak için ( ki mutfağımız geniştir ) çok yer kaplıyor, sürekli onu sağa sola çekmek gerekiyor.
Bir de ordan tezgaha çıkmak istedi bizimki, içinde ağladı falan, ben hoşuna gider sanmıştım. Kurduktan sonra iade oluyor mu bilmiyorum, belki iade ederim diye düşünüyorum
Benim aldığım bu

Ben aldım, daha dün geldi ama çok güvensiz geldi bana. Yan ve öndeki boşluğu çok. Kendimiz ek çıta vs ayarlayacağız. Ve evet en azından bizim mutfak için ( ki mutfağımız geniştir ) çok yer kaplıyor, sürekli onu sağa sola çekmek gerekiyor.
Bir de ordan tezgaha çıkmak istedi bizimki, içinde ağladı falan, ben hoşuna gider sanmıştım. Kurduktan sonra iade oluyor mu bilmiyorum, belki iade ederim diye düşünüyorum
Benim aldığım bu
Çok iyi oldu bu yorumunuz. İnstamomlar mucize gibi bahsediyo bundan ama bende emin olamamıştım. Benim oğlum biraz ufak zaten o boşluktan düşer bile😬

Biz Hipp 3 e devam ediyoruz. Doktor 1,5 yaşına kadar devam edelim demişti

Sağlıklı olsun da kilosu önemli değildir. Doktorunuz ne diyor, değerleri fln iyiyse demek ki yetiyo aldığı besin üzülmeyin.
10. ayda değerlerine bakılmıştı her şey yerindeydi. 2 ay önce gittiğimde ise kilo alımı olmamıştı ama kilo kaybı olmadığı için gerek duymadı tekrar teste. Çünkü 11 aylık yürümeye başladı ve çok hareketli. dişleri de çıkmayınca az yemesini normal gördü. Kasım ilk hafta tekrar gideceğim doktora belki bu kez ister test.

Bebeğim nezle oldu, babası da hastaydı iki gün önce heralde bulaştı.
Daha önce hiç öksürme, burun akıntısı vs yaşamamıştık.
Öksürük için şurup verdi doktor, mümkün değil ağzını açamıyorum. Şırıngayla deniyorum. Covid olduğunda da, sadece çok baygınken ilaç verebilmiştim. Ağzına zorla soktuğumu ya tükürmüştü ya da kusmuştu kendini öğürterek.
Taktikler neler acaba? Calpol bile veremiyorum yavruşa :KK43:

Öksürük için şurup verdi doktor, mümkün değil ağzını açamıyorum. Şırıngayla deniyorum. Covid olduğunda da, sadece çok baygınken ilaç verebilmiştim. Ağzına zorla soktuğumu ya tükürmüştü ya da kusmuştu kendini öğürterek.
Fitil verebilirsin ateş var ise calpol yerine şurubu bilemiyorum zorla veremiyorsan çorba içiyor ise çorba belki

Geçmiş olsun canım geçiyor bir süre sonra merak etme tarhana yiyor ise tarhana ver

Covid olduğunda fitil vermiştik biz ateş düşürücü olarak doktordan ona uygun fitil isteyin bence

X