-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.081
Ürünleri alınca Hold Response Adresinden aşağıdaki gibi bir mail geliyor buna onaylayan bir mail atmanız gerekiyor %30 gümrük. Gümrüğe girince oradaki firma size mail atıyor ödeme yapıp dekont atıyorsunuz sonra kargoya veriyorlar . Kargo ücreti 400 TL üzerine ücretsiz kargo sanırımYa niye söylemiyorsunuz: ) size de sorayım: ürünün ücreti ve gümrük vergisi dışında shipping bedeli de oluyor mu?
huzun kovan kusu yüzde 20 demişti ama 30 mu vergi?
Aaa tamam, çok teşekkürlerÜrünleri alınca Hold Response Adresinden aşağıdaki gibi bir mail geliyor buna onaylayan bir mail atmanız gerekiyor %30 gümrük. Gümrüğe girince oradaki firma size mail atıyor ödeme yapıp dekont atıyorsunuz sonra kargoya veriyorlar . Kargo ücreti 400 TL üzerine ücretsiz kargo sanırım
Ben buradan alsam mı dedim sonra internetten sipariş verilebildiğini gördüm vergisiz fiyatları baya uyguna geliyor ama vergi oranı ne acaba biliyor musunuz?Yok çook eskiden vardı gitti maalesef.İngiltere’den geliyor belli oranda gümrük vergisi çıkıyor
Ben alırken 20 idi 30 mu olmuş yicem kendimi artık ona da zamYa niye söylemiyorsunuz: ) size de sorayım: ürünün ücreti ve gümrük vergisi dışında shipping bedeli de oluyor mu?
huzun kovan kusu yüzde 20 demişti ama 30 mu vergi?
Siz Dubai’deydiniz sanırım orada arkadaşım var o vergi vermiyor galibaBen buradan alsam mı dedim sonra internetten sipariş verilebildiğini gördüm vergisiz fiyatları baya uyguna geliyor ama vergi oranı ne acaba biliyor musunuz?
Of ya: ) bi sevinemedik: )Ben alırken 20 idi 30 mu olmuş yicem kendimi artık ona da zam
Mağazadan alırım artık buradan Türkiye’de hesaplı diye sevinmiştim ama vergiyle coştuSiz Dubai’deydiniz sanırım orada arkadaşım var o vergi vermiyor galiba
Düzenli D vitamini kullanmişmiydiniz? D vitamini eksikliği de diş gelmesini geciktirebiliyormus. Ayrica damak yapısı sert ise o zaman da gecikme olabiliyormuş. Yeme konusunda da çorba içmesi şart değil bizimki de bıraktı, çok nadir canı isterse. Mercimek koftesi kısır yaparken et suyu yada tavuk suyu kullanHala dişi çıkmayan var mı13 ayı devirdik hala yok doktor 15. aya kadar bekleyelim sonra düşünelim neden çıkmıyor diye dedi ama insanın içi rahat etmiyor. Aşırı derece de iştahsız yediği besinler sayılı, asla çorba içmiyor. Haşlama et tavuk makarna pilav bulgur mücver şehriye bunları seviyor ama istemiyorum makarna pilav vermek. güzel güzel tavuk suyuna çorbalar sulu yemekler yesin istiyorum. bi tek kahvaltısı güzel geri kalan çok çok kötü. umarım diş çıkınca düzelir
hiçbir şey olmayacak, sapasağlam büyüyecekler. ileride kız arkadaşlarına "bebekken bu nasıl şergadaydı" diye anlatıcaz.Kızlar bebelerin yürümeleri çok da dört gözle beklediğiniz bi şey olmasın bugün kaşla göz arası mutfakta cam sahan kapağını alıp kaçmaya başladı ben de peşinden koştum ayağı takılıp düştü ve cam fayansa düşünce parçalandı ben nasıl bağırdıysam çocuk korktu ağladı sanırım ona kızdığımı sandı kalbim üç saat ağrıdı cam tuzla buz oldu Allahtan gözüne fln kaçmadı yani her yerini kontrol ettim bi şey yok iki kere de süpürdüm mutfağı umarım minik bi parça kalmamıştırTuvalete girip klozet kapağı açıyor ki çok tehlikeli sarkıp baş aşağı durup ne yazık ki hayatını kaybeden çocuklar oluyormuş merdivenlerden de düşme tehlikesi yaşadık Annelik beni mahvetti şu an uyuyor ve ben kazaları düşünüyorum gerçekleşmiş ihtimal gibi davranıp ağlayasım geliyor herkes dikkat etsin allah korusun… Yürümeleri doğal süreç buna yapacak bi şey yok ama yürümeleri bu olayların başa gelmesini artırıyor ben mahvoluyorum hele ki sandalye üstüne ordan masa üstüne ordan pencereye fln bu aşamalarda ben sanırım kafayı yedim kızlar bilmiyorum aklımda hep bunlar var…
Şöyle ki maalesef bazı şeyleri görüp yaşayacağız.Biliyorum benim de bir sürü endişem oluyor daha yürümüyor ama yapmadığı kalmadı yürüse başıma gelecekleri de tahmin ediyorum ama kendi kendimi doğal bir süreç diye rahatlatıyorum(yani yapabiliyorumdur umarımKızlar bebelerin yürümeleri çok da dört gözle beklediğiniz bi şey olmasın bugün kaşla göz arası mutfakta cam sahan kapağını alıp kaçmaya başladı ben de peşinden koştum ayağı takılıp düştü ve cam fayansa düşünce parçalandı ben nasıl bağırdıysam çocuk korktu ağladı sanırım ona kızdığımı sandı kalbim üç saat ağrıdı cam tuzla buz oldu Allahtan gözüne fln kaçmadı yani her yerini kontrol ettim bi şey yok iki kere de süpürdüm mutfağı umarım minik bi parça kalmamıştırTuvalete girip klozet kapağı açıyor ki çok tehlikeli sarkıp baş aşağı durup ne yazık ki hayatını kaybeden çocuklar oluyormuş merdivenlerden de düşme tehlikesi yaşadık Annelik beni mahvetti şu an uyuyor ve ben kazaları düşünüyorum gerçekleşmiş ihtimal gibi davranıp ağlayasım geliyor herkes dikkat etsin allah korusun… Yürümeleri doğal süreç buna yapacak bi şey yok ama yürümeleri bu olayların başa gelmesini artırıyor ben mahvoluyorum hele ki sandalye üstüne ordan masa üstüne ordan pencereye fln bu aşamalarda ben sanırım kafayı yedim kızlar bilmiyorum aklımda hep bunlar var…
hiçbir şey olmayacak, sapasağlam büyüyecekler. ileride kız arkadaşlarına "bebekken bu nasıl şergadaydı" diye anlatıcaz.
kaşla göz arası yapıyorlar ne yapıyorlarsa zaten, yani mecbur bir takım kazalar yaşıycaz ama hiçbi şey olmıycak: ) hangi güvenlik önlemini alıcamızı şaşırdık biz de, hangi eşyayı nereye taşırsak daha güvenli olurlardayız. düşmekte çarpmakta sorun yok, nasıl düşüleceğini öğretelim dedik. ne dediğimizi bildiğimizden emin değilim: )
çok dolu bi mesaj, direkt hissi geçti bana da. inşallah daha az yorucu hale gelir en kısa sürede. uykular biraz düzelse belki bir miktar rahatlama gelir?
Ay siz de yaşamışsınız hem de daha emeklerken yürüdükçe bi özgüven geliyor bunlara çıldırıyorlar daha da çok şükür küçük kazalar bunlar ben de diyorum hep küçük kazalar yaşayalım yaşayacaksak büyüğü kimseyi bulmasınŞöyle ki maalesef bazı şeyleri görüp yaşayacağız.Biliyorum benim de bir sürü endişem oluyor daha yürümüyor ama yapmadığı kalmadı yürüse başıma gelecekleri de tahmin ediyorum ama kendi kendimi doğal bir süreç diye rahatlatıyorum(yani yapabiliyorumdur umarım) evde balkonda salıncak var yanında babası varken ondan bile düşmeyi becerdi mesela.Dişi dudağını kesti bir ton kanadı içim gitti ama sakşn kaldım.Biz sakin kalabildikçe onlar da sakin oluyor.Aaa ama bak geçen bommmboş tertemiz sadece pasta kalıplarını bıraktığım dolap içinde maytap bulmuş.Yemek yapıyordum 5 saniye sesş kesildi arkamı döndüm ki ağzı elleri hep maytabın o gri şeysi.Aklım çıktı hemen ağzını yıkadım bağırdım falan biraz emiklemiş tüm gece korkudan öldüm.Üzerine bir de gece huysuzlaştı dedim tamam kesin bir şey oldu çocuğuma Maytap dolapta bir kutu var onun altına yapışmış.Yemeği ağzına süremeyen sıpa onu emiklemiş çünkü neden olmasın Neyse sonuç olarak kah delireceğiz kah sakinleşeceğiz bir bakacağız ki büyümüş sıpalar
yalnız o ses kesilmesi anlarında yapabildikleri: )Şöyle ki maalesef bazı şeyleri görüp yaşayacağız.Biliyorum benim de bir sürü endişem oluyor daha yürümüyor ama yapmadığı kalmadı yürüse başıma gelecekleri de tahmin ediyorum ama kendi kendimi doğal bir süreç diye rahatlatıyorum(yani yapabiliyorumdur umarım) evde balkonda salıncak var yanında babası varken ondan bile düşmeyi becerdi mesela.Dişi dudağını kesti bir ton kanadı içim gitti ama sakşn kaldım.Biz sakin kalabildikçe onlar da sakin oluyor.Aaa ama bak geçen bommmboş tertemiz sadece pasta kalıplarını bıraktığım dolap içinde maytap bulmuş.Yemek yapıyordum 5 saniye sesş kesildi arkamı döndüm ki ağzı elleri hep maytabın o gri şeysi.Aklım çıktı hemen ağzını yıkadım bağırdım falan biraz emiklemiş tüm gece korkudan öldüm.Üzerine bir de gece huysuzlaştı dedim tamam kesin bir şey oldu çocuğuma Maytap dolapta bir kutu var onun altına yapışmış.Yemeği ağzına süremeyen sıpa onu emiklemiş çünkü neden olmasın Neyse sonuç olarak kah delireceğiz kah sakinleşeceğiz bir bakacağız ki büyümüş sıpalar
uykuyu ben senin için dedim: )) onun uykuları düzelirse sen de daha iyi dinlenirsin azcık daha iyi hissedersin demek istedim. yavrularımız harika bakılıyor, her ihtiyaçlarını gideriyoruz, güvendeler. ama biz kendimiz: ) şurda bir oje duruyor, sürücem iyi hissedicem diye aldım, günlerdir zaman bulamadım. işe başlasam belki işyerinde sürebilirim.. pat diye düştüğünde, hele kafasını vurduğunda çok kötü oluyorum ve çığlık atarak tepki veriyorum. sesli atmasam bile içimde atıyorum. kocam ne kadar cool kalıyor..Ya çok kıymetli şu yazdığın evet sağlıkla büyüyecekler bazen kaybetme korkusunu aşırı yaşıyorum hele böyle kazalarda çıldırıyorum düşünmekten biz tehlikeli kırılacak şeyler olan çekmecelere güvenlik önlemi aldık ancak onu bizi göre göre çözdü ya da koparıyor artık pencere klipsi almayı düşünüyorum o aklımda olan kötü senaryolar için. Küçük yaşta en yakın arkadaşımın kardeşi böyle vefat etmişti çok küçüktüm ama anlamıştım travma yarattı herhalde içimde okuldan ayrılmasını vs hatırlıyorum evinin bahçesine gittiğimi vs of çok kötü çok hep yaşayana Allah ferahlık versin ferahlayamıyorum düşündükçe. Hiç kaybetme korkusu yaşamazdım bu oğlan doğdu benim kafa kalp yandı.
Gündüz uykuları iyi bizimkinin uykusuzluktan değildi o sendelemeler o düşme etki eder mi bilmem ama inşallah daha dikkatli olur bu sıpalar tabi biz de
Kızlar bebelerin yürümeleri çok da dört gözle beklediğiniz bi şey olmasın bugün kaşla göz arası mutfakta cam sahan kapağını alıp kaçmaya başladı ben de peşinden koştum ayağı takılıp düştü ve cam fayansa düşünce parçalandı ben nasıl bağırdıysam çocuk korktu ağladı sanırım ona kızdığımı sandı kalbim üç saat ağrıdı cam tuzla buz oldu Allahtan gözüne fln kaçmadı yani her yerini kontrol ettim bi şey yok iki kere de süpürdüm mutfağı umarım minik bi parça kalmamıştırTuvalete girip klozet kapağı açıyor ki çok tehlikeli sarkıp baş aşağı durup ne yazık ki hayatını kaybeden çocuklar oluyormuş merdivenlerden de düşme tehlikesi yaşadık Annelik beni mahvetti şu an uyuyor ve ben kazaları düşünüyorum gerçekleşmiş ihtimal gibi davranıp ağlayasım geliyor herkes dikkat etsin allah korusun… Yürümeleri doğal süreç buna yapacak bi şey yok ama yürümeleri bu olayların başa gelmesini artırıyor ben mahvoluyorum hele ki sandalye üstüne ordan masa üstüne ordan pencereye fln bu aşamalarda ben sanırım kafayı yedim kızlar bilmiyorum aklımda hep bunlar var…
Geçmiş olsun kızlar , ben zaten panik atak birisiyim sizi okudukça kalbim sıkıştıŞöyle ki maalesef bazı şeyleri görüp yaşayacağız.Biliyorum benim de bir sürü endişem oluyor daha yürümüyor ama yapmadığı kalmadı yürüse başıma gelecekleri de tahmin ediyorum ama kendi kendimi doğal bir süreç diye rahatlatıyorum(yani yapabiliyorumdur umarım) evde balkonda salıncak var yanında babası varken ondan bile düşmeyi becerdi mesela.Dişi dudağını kesti bir ton kanadı içim gitti ama sakşn kaldım.Biz sakin kalabildikçe onlar da sakin oluyor.Aaa ama bak geçen bommmboş tertemiz sadece pasta kalıplarını bıraktığım dolap içinde maytap bulmuş.Yemek yapıyordum 5 saniye sesş kesildi arkamı döndüm ki ağzı elleri hep maytabın o gri şeysi.Aklım çıktı hemen ağzını yıkadım bağırdım falan biraz emiklemiş tüm gece korkudan öldüm.Üzerine bir de gece huysuzlaştı dedim tamam kesin bir şey oldu çocuğuma Maytap dolapta bir kutu var onun altına yapışmış.Yemeği ağzına süremeyen sıpa onu emiklemiş çünkü neden olmasın Neyse sonuç olarak kah delireceğiz kah sakinleşeceğiz bir bakacağız ki büyümüş sıpalar
Benimki yürüyor ben memnunum yürümesinden ya :) geçen telefonumu verir misin annecim dedim, alıp getieip verdi.Geçmiş olsun kızlar , ben zaten panik atak birisiyim sizi okudukça kalbim sıkıştıOğlum bikaç adım atıyo ama korkuyo hala parmaklarımızdan tutup geziyor, ama yalnız kalınca artık koltuklardan tutup sandalyeye ordan oraya yengeç gibi yan yan geziyo geçen baktım prize parmağını sokmaya çalısıyo Ben daha öyle şeyler almamıştım pencere kilidi, priz kapağı felan, bugün sipariş vercem. Allah hepsini korusun