2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Geçmiş olsun canım. Bebeğim değil ama kendim oldum en ufak çizikte olsa yapıyolar tetanoz aşısı ile birlikte. hayvanı tekrar Görme sansın varsa 3 dozdu eger 3.dozdan sonra tekrar göremezsen 5 e tamamlıyorlardı sanırım ama bebeklerde farklı mı bilemiyorum

Evet ama tetanoz yapmadılar. Zaten bebişlerimiz tetanoz aşısı oldular değil mi?
Böyle bir durumla karşılaşılırsa diye yazıyorum.
Bol sabun ve suyla yarayı yıkayın.
Sonra beklemeden aşı olmaya gidin.Kuduz risk alınacak bir şey değil.
Gerçi benim doktorum siz bilirsiniz hastaneye giderseniz aşıları yapacaklar kesin dedi. Ben de ağır bi aşı mı acaba dedim öyle diyince ama bu ilk aşı bi rahatsızlık yapmadı dün gece.
İlk aşıdan 3 gün sonra +4 gün sonra +7 gün sonrasına yazdılar diğerlerini. Bir de antiboitik verip poliklinikte enfeksiyon hastalıkları ile görüşün dediler.
Sabah da enfeksiyona gittim yarası sorun olursa başlayın antibiotiğe dedi. Şimdilik baticonla temizliyoruz.
Eğer 10 gün sonra kedi yaşıyorsa son aşıyı olmayabilirmişiz ama ben takip edemem kediyi diye olacağız.

Kızlar saçlarım bir anda bayağı azaldığını farkettim sanirim emzirmekten ee gebelikte de dökülme duruyor doğumdan bir kaç ay sonra başlayınca şuan bayağı bir azaldığını farkettim .. Artık salamıyorum bile yüzüme gitmiyor inceldiginden dolayı.Kan değerlerim fena değildi benim ama vitaminlerime baktırmamıştım ama çok düşük olsa genel kan değerlerimede yansırdı sanırım diye düşünüyorum
Sizler de varmı dökülme?

Çok geçmiş olsun yazamadım çünkü gece bizim de calpole rağmen 39 ları görünce acile gittik calpol dolven dönüşümlü verdik tüm gün artı antibiyotik başladık çünkü oğlumun ilk dirençli ateşi. Covid için sürüntü aldılar negatif çıktı 6. Hastalık gibi bi şey mi bilmiyorum günler gösterecek… hepimize çok geçmiş olsun geçecek inşallah bu tip durumlarda özelleri tercih etmeyin zaten gerçekten şehir hastanesi çok iyi ve ordaki doktorlar yüzlerce çocuk görüyor ben asistan bile olsa sahada çok çalıştıkları için çok güveniyorum. Calpol dolven dönüşümünü kaç saatte bir yapıyorsunuz? Ben dün 3 saatte bir yaptım şimdi 4 saatte bir mi yapsam bilmiyorum alarm kurdum gece uyanamam diye yarım saate bir kalkıcam dün gece de yaptım şükür 6 gibi sabah düzelmişti.

Haydaa geçmiş olsun..
Biz de avm ikea geziyoruz bu ara bakalım.. o da lazım, hatta hastalanmak da lazım artık şeklindeyiz.
Tam hastalık başlangıcında umca damla kullanın diyenler var takip ettiğim annelerden..
Umca mı ilk defa duyuyorum bir bakayım. Evet bence de bu hastalıklar olacak alışacağız çok grip oldu ama ateş olayı bizim ilk. O korkuttu. Daha kreş olayı var bunun ve tehlikenin farkındayım winter is coming kğğkğkğkğk

Benim durdu bir ara çoktu. Değerlerim normal d vitaminim çok düşük sadece ama ona rağmen dökülmüyor. Sizde ekstra eksiklik olabilir bence baktırın. Benim hemogram iyi ama d vit düşük mesela öyle bi takviye alırsınız

Ben büyük kızımda birkaç yıldır kullanıyorum evde hep bir tane olup grip olacağı ya da olduğu zaman veririm işe yaradığını da düşünüyorum açıkçası ama bebeğe kullanmadım hiç küçük diye doktora sormak lazım önce zaten burada da yok istesem de

Beni çok sokak kedisi tırmaladı, çok ısırdı çevremde kedici çok insan vardı sokak beslemesi yapan. Kediden kolay kolay kuduz geçmez daha doğrusu çok zamandır böyle bir vaka görülmemiştir deniliyor. Hiç aşı yaptırmadık. Bence sorun olmaz yapılmazsa ama doktorun ne diyeceğini çok merak ettim.

Uykusuzluk konuşulmuş, uykusuzun halinden uykusuz anlar. Gelin sarılalım ve gece beslemesine gidelim. Bu günlerde var bir olay geceleri pek tatsız benim kuzum da. Öyle ya da böyle bu seneyi de savarsak bu uyku işi de bitecek. Peşimde koşup yürüyen istediğini söyleyip söyleyemezse haliyle tavrıyla anlatan bi adam oldu benim minik çekirdeğim. Varsın Bir sene daha yorsun ne yapalım. Elbet hepsi geçecek, gülümseyerek hatırladığımız anılara dönüşecek. Sabredelim, dertleşelim, eksilmeyelim yeter.

Bu arada ben de emzirmeye devam ediyorum, gece hele geceleri Kibele gibi açık memelerle uyuyorum vik dedikçe birini ağzına itiyorum ötekini eliyle yakalıyor az kestiriyorum yan yatmaktan uyuşuyorum bakıyorum kafamda minik ayak var ben de tersine dönüyorum biraz da öbür tarafım uyuşuyor. Analık zormuş.

Son düzenleme:
Ya kuşlarım benim hemen iyileşseler.Minicikler zaten hiç kıyamıyorum.Geçsin gitsin bir an önce asistandı bize bakan doktor ama çat çat söyledi her şeyi.Alışmış bir kere kaç tane çocuk geliyor önlerine.4 saatte bir yaptım antibiyotiği kendi doktoru şimdilik kullanma dedi boğaz sürüntüsü temizdi.Dün çok şükür 36,5 ları gördüm 6 saate bir düşürdüm ve calpol versim sadece o da ağrısı olursa diye.Bugün doktoruna soracağım yeniden.Ateşten hep döküntüsü oldu yüzü kırmızı benek benek yavrumun

Bebekler için 10 damla dedi doktoru.Normalde eşimle biz kullanıyorduk ilk kez oğluşa da verdim covid çıkınca.Bundan sonra aklımda olur

Benim hiç durmadı dökülme. Saç tellerim de inceldi. Kısa kestirdim tabi ki bir faydası olmadı ) Emzirmeyi bitirdim, takviye araştırıcam.

Benim gibi olanlara doğum sonrası depresyon yaşadığı için kendini kötü hisseden varsa okuması için paylaşıyorum Geçecek elbet bu günler yeter ki sağlıklı olsunlar ellerimiz hiç ayrılmasın inşallah

Eklentiler

• 23DA6EEE-C977-465F-BF65-33C6A2C64302.png
    369,1 KB · Görüntüleme: 43
  • 1662F82C-9D05-4B84-BDE1-BC6C01948764.png
    272,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 0B929421-0CAD-4E5B-BA4E-DD277B87F8FE.png
    388,9 KB · Görüntüleme: 42
  • 3810635C-5C59-4CD1-96B2-AD10434B41C7.png
    315,9 KB · Görüntüleme: 45
Bunu ben de gordum ve hemen kaydettim, gececek insallah yeterki saglikli mutlu olsunlar, uykulu geceler de gelecek, anne 5dk daha nooolur diye yalvardiklari gunler de gelecek

1 yaşındaki bebeklerinde yuzde 43 ü kesintisiz uyumuyormuş normal demekki. Peki ne zaman uyuyacak bu yaramazlar??? zombi gibiyim

Benim saclarim da cok dokuluyor, dogumdan sonra bir basladi hala bitmedi. Birturlu tahlil yaptirmaya da gidemedim, her defasinda bisey cikiyor ve gidemiyorum. Ama bu ay gitmem lazim artik cunku ruyama giriyor bazen sacsiz kalicam diye. Takviye kullanmamiz gerekiyor, oncesinde tahlille bakacagim.

Merhaba YURTDIŞINDA yasayan anne arkadaslarim, aranizdan dükkan, magaza vs..gibi yerlere sma hastasi Asli bebek icin kumbara koyup birikince banka hesabina yatirabilecek olanlar var midir?

Biliyosunuz dolar euro uçuyor, biz burada TL bazinda para toplamaya calisirken para hesapta eriyip gidiyor. Yarisi bitti, 950.000 dolar kaldi toplanacak.

İzin belgesi var bu arada yurtdisinda para toplamak icin, o belgeyi de verecekler isteyene.

Kızlar uykular umarım düzelir 1 gece iyi oluyor sadece 2 kez kalkıyor 1 gece abartıyor ben de anamaz oldum ama ümitliyim.biz 1 yaş testlerini yeni yaptırdık da sonuclar cıkmıstı ldh diye bi deger yüksek cıktı basına gelen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…