- 8 Nisan 2011
- 1.989
- 2.027
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.961
Syn uyku uzmanımızBenim içinde 7 erken oluyordu 5 buçuk gibi geliyorum vakit kalmıyordu ama uyku açısından kötü bir günse yine de 7-7,30 yatırdığım oluyor geç kalınca inanılmaz zor uyuyor dalamıyor bir türlü 1 saat mızırdamalar ağlamalar oluyor oyuzden erken yatırıyorum sabah erken kaldırıp sabah birlikte fazla vakit geçirerek dengeliyorum ama rutinimiz 8:30-9:00 arası genelde zaten 9 u geçince de çocuğu bir enerji geliyor enerji içeceği içmiş gibi çılgın atıyor valla
Canım evet kalkış geç gündüz uykusunu aslında almış oluyor gibi düşünSyn uyku uzmanımızMadammS bende sana birşey sormak istiyorum.. benim kızım sabahları 10 10 bucuk gibi uyanıyor öğlen 14:00 14:30 gibi 1. Uykuyu yapıyor ama cok az taş çatlasın yarım saat 2. Uyku da 18:00 oluyor o da aynı şekilde en fazla yarım saat. Akşamları da 10 10 bucuk gibi uyuyor. Böyle saçma bir düzenimiz var maalesef ve aşırı yorucu oluyor. Yani gündüz uykuları çok kısa bu sebeple hiç bir işimi yapamıyorum uyutmamla uyanması neredeyse bir kahve içimlik vakit. Geç kalktığı için böyle oluyor diceksin büyük ihtimalle ama daha erken kalktığı zamanlarda da aynı gündüz uykularımız çok kısa ne yapabilirim acaba? Sabah 9 da kalktığı zamanlarda oluyor o zaman yine aynı gündüz uyumuyor bu cocuk. Bazen tek uyku yapıyor ozaman yine öyle kısa. Bunun bir çözümü var mıdır canım?
Benim kız da sabaha karsi uyaniyo bu ara oturuyo yatakta. Atak döneminde ve yürümeye calisiyor, ayni zamanda azı disleri gelecek bunlarin etkisi kesinlikle. Psikolojik degil hic birimizinki merak etmeyin geçicek insallahKızlar bu arada benim oğlumun gündüz uykuları hep çok iyiydi yani bıraksam daha da yatar çok seviyor bizim sorunumuz gece oluyor bide sabaha karşı tabi ki. Dün böyle bişey gördüm ne düşünüyorsunuz psikolojik bir sorun olabilir mi acaba yoksa gördüğüm kadarıyla sayımız çokmuş normal mi
Canım hiç sanmıyorum ya tabiki olabilir ama düşük bir ihtimal kanısındayımKızlar bu arada benim oğlumun gündüz uykuları hep çok iyiydi yani bıraksam daha da yatar çok seviyor bizim sorunumuz gece oluyor bide sabaha karşı tabi ki. Dün böyle bişey gördüm ne düşünüyorsunuz psikolojik bir sorun olabilir mi acaba yoksa gördüğüm kadarıyla sayımız çokmuş normal mi
Cnm teşekkür ederim cevabın için . Gece evet deliksiz olmamakla birlikte 12 13 saat uyumuş oluyor. 25. Dk da dürtüp uyandırsam bir daha asla uyumazki. Cunkü bazen 15 dk sonra bile kalktığı oluyor. Cin gibi uykusunu almış bir şekilde kalkıyor anlıcağın. Ben olmadı sabah daha erken kaldırmaya çalışayım. Ne yalan söyleyim bende sabah uykusunu seven biri olarak geç kalkması işime gelmiyor değil. Ama bu sefer hiç kendime vakit ayıramıyorum. Böyle bir kısır döngüdeyim anlıcağınCanım evet kalkış geç gündüz uykusunu aslında almış oluyor gibi düşüngece toplam kaç saat uyumuş oluyor mesela
Şöyle ki bu yaşta 12-14 saat uyuyorlar artık
Gece ve gündüze bölmen gerek aslında
8 öncesi uyanmış olmalı ki 2 uyku bitince akşam uyuma saati geçe kalmasın
Kısa uykular yalancı uyanma biraz tekrar uyutmaya çabalamalısın nasıl uyuyorsa o şekilde.
Diğer bir yöntemde Uyudu tam 30. Dk uyanıyorsa 25. Dk dürtme denedin mi döngü atlattırıp bi yarım saat daha uyumasını sağlayabilirsin başlarda başaramayabilirsin ama zamanla cidden işe yarıyor
Uyku uzatmanın 2 yolu tekrar uyutma ve dürtme ile 1-2 hafta uğraşırsan uzayacaktır
İnanın sabah erken başlamak ve gündüz uykularını öyle düzenlemek, birlikte geç kalkıp kısa uykulu bir gündüz geçirmekten çok daha karlı ve konforlu, özellikle anne için.. insan alışıyor erken uyanmaya: ) bir saati aşkın iki gündüz uykusu baya bi zaman kazandırıyor bakana..Cnm teşekkür ederim cevabın için . Gece evet deliksiz olmamakla birlikte 12 13 saat uyumuş oluyor. 25. Dk da dürtüp uyandırsam bir daha asla uyumazki. Cunkü bazen 15 dk sonra bile kalktığı oluyor. Cin gibi uykusunu almış bir şekilde kalkıyor anlıcağın. Ben olmadı sabah daha erken kaldırmaya çalışayım. Ne yalan söyleyim bende sabah uykusunu seven biri olarak geç kalkması işime gelmiyor değil. Ama bu sefer hiç kendime vakit ayıramıyorum. Böyle bir kısır döngüdeyim anlıcağın
Çok geçmiş olsun. Sarımsaklı yoğurt, işte hem protein hem meyve sebze sağlıklı beslenme ancak yapabileceklerimiz, bol sıvı.. Kolaycacık geçer gider inşallah, üzülmeyin. Sevdiği şeyleri yaptıkça moral olur belki.Oğlumun 2 gündür geçmeyen aşırı dirençli ateşi vardı covidden şüphelendi doktor ve hakli çıktı.Biz hiç covid geçirmedik hatta test yapacak bir durum bile olmadı öyle dikkatliydik.Kimseyle hala doğru düzgün görüşmüyorduk.Sanırım parktan kaptı ya da ben geçen hafta bir rahatsızlık yaşadım benden kaptı bilemiyorum.Dün gece ateşi 40,6'ya vurunca acile gittik 4 serumla ancak kendine geldi.Antibiyotik ile gönderdi doktor başka tavsiyeniz var mı?Hemen geçse keşke öyle üzülüyorum ki.
Cok geçmiş olsunOğlumun 2 gündür geçmeyen aşırı dirençli ateşi vardı covidden şüphelendi doktor ve hakli çıktı.Biz hiç covid geçirmedik hatta test yapacak bir durum bile olmadı öyle dikkatliydik.Kimseyle hala doğru düzgün görüşmüyorduk.Sanırım parktan kaptı ya da ben geçen hafta bir rahatsızlık yaşadım benden kaptı bilemiyorum.Dün gece ateşi 40,6'ya vurunca acile gittik 4 serumla ancak kendine geldi.Antibiyotik ile gönderdi doktor başka tavsiyeniz var mı?Hemen geçse keşke öyle üzülüyorum ki.
Çok teşekkür ederim,bizi birçok arkadaşımız akrabamız kınadı.Ben tüp bebekle hamile kaldım ta tedaviden beri kimseyle görüşmedim o zaman aşı da henüz yoktu riske atamazdım ama kimse anlamadı.Doğumdan sonra da istemedik çekindik yine kimse anlamadı.Artık biraz hayata karışalım dediğimiz noktada ki ben hala ortamdaki tek maskeliydim geldi buldu biziÇok geçmiş olsun. Sarımsaklı yoğurt, işte hem protein hem meyve sebze sağlıklı beslenme ancak yapabileceklerimiz, bol sıvı.. Kolaycacık geçer gider inşallah, üzülmeyin. Sevdiği şeyleri yaptıkça moral olur belki.
Biz de kimseyle görüşmeye görüşmeye epey yalnız kaldık ama hastalanmadık uzun bir dönem. İyi bir şey mi bilmiyorum
Çok teşekkür ederim mutlaka yapacağım sarımsaklı yoğurdu.Umarım bir an çnce toparlar bu geceyi atlatırsak rahat ederiz gibi.Evet uykuya eğilim var gerçekten deCok geçmiş olsun
Ben hamilelikte 2 kez kızım 5 aylıkken 1 kez daha geçirdim kızımda oldu tabi
Ateş 2 gün sürdü sonra çok hızlı toparladı
Uykuya eğilim vardı bol bol emzirmiştim ilaçta vermemişlerdi ozaman
Sarımsaklı yoğurt, kefir,bol su tavsiye edilen
Bir de demir kullanıyorsanız mutlaka kesin
Musait olan canli yayina gelebilir mi anne fenalasti canli yayin esnasinda, asli icin kendini paraliyor, bagislarinizla destek olabilirsinizAslı'nın kampanyası %50 olduktan sonra yavaşladı, bağış gelmiyor, ailenin morali bozuk, Aslı'nın da solunum güçlüğü sık olmaya başladı, 10 aylık bir bebeğin yaşamasına yardım eder misiniz?
Ziraat Bankası İBAN
TR70 0001 0004 6457 6402 8950 04
Alıcı: Ahmet ÇİÇEK
YURTDIŞI İBAN / INTERNATIONAL DONATIONS
NL25 BUNQ 2068 1346 75
Alıcı (ACC Name): SMA KIDS
Açıklama: Aslı Çiçek
TÜRK TELEKOM, VODAFONE, TURKCELL için 6117 ye ÇİÇEK yaz sms gönder. (20₺)
Eki Görüntüle 3124287
Sizi cok iyi anlıyorum Bizde geçirdik benim kızım iki gece hastanede yattı ateşi çok dirençli ve düşmüyordu ve ateşin derecesinden öte genel durumu bozulmuştu uykuya eğilim ve tepkisizlik başlamıştı elleri ayalları morarıp üstüne kusmuştu gece hemen cocuk doktorumuzu aradım hastaneye gel dedi yatış yapıldı. Hastanede tedavi uygulandı serum verdiler sürekli ve dönüşümlü fitil uyguladılar ayrıca antibiyotik de verdiler hastaneden enfeksiyon kapmasın diye sanırım .3.gün düştü ateşi. D vitamini,çinko ve probiyotik damla vermişti doktor hastaneden cıkıncada ona devam ettik .Allah şifa versin inşallah 3.gün düşer ateşi inşallah cabucak toparlarOğlumun 2 gündür geçmeyen aşırı dirençli ateşi vardı covidden şüphelendi doktor ve hakli çıktı.Biz hiç covid geçirmedik hatta test yapacak bir durum bile olmadı öyle dikkatliydik.Kimseyle hala doğru düzgün görüşmüyorduk.Sanırım parktan kaptı ya da ben geçen hafta bir rahatsızlık yaşadım benden kaptı bilemiyorum.Dün gece ateşi 40,6'ya vurunca acile gittik 4 serumla ancak kendine geldi.Antibiyotik ile gönderdi doktor başka tavsiyeniz var mı?Hemen geçse keşke öyle üzülüyorum ki.
Bende takip ediyorum benim kızıma çok benziyor çok etkiledi beniMusait olan canli yayina gelebilir mi anne fenalasti canli yayin esnasinda, asli icin kendini paraliyor, bagislarinizla destek olabilirsinizbugun 2 evladimiz sma yuzunden melek oldu cok moralimiz bozuk.
Inan benim de kizima benziyor asli, benzemese de insan kiyamaz o ayri da, allah razi olsun desteginiz icinBende takip ediyorum benim kızıma çok benziyor çok etkiledi beni
Elimden geldiğince destek sağlıyorum
Sizin paylaşınızla görmüştümInan benim de kizima benziyor asli, benzemese de insan kiyamaz o ayri da, allah razi olsun desteginiz icin
Hiç dayanamıyorum bu yavrulara.Fotoğraflarına bile bakamıyorum elimden geldiğince yapıyorum yardımımı. sistemde bir şu çocuklara ilaç sağlanamıyor ya deliriyorum.Ailesine güç kıvvet versin Allah.Musait olan canli yayina gelebilir mi anne fenalasti canli yayin esnasinda, asli icin kendini paraliyor, bagislarinizla destek olabilirsinizbugun 2 evladimiz sma yuzunden melek oldu cok moralimiz bozuk.