2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Canım 7 uyku için çok erken değil mi ben iştem gelince yedir parka götür üstünü değiştir oyun kitap bi bakıyorum 9 olmuş belki gerilemedir bilmiyorum ama iki haftadır böyle zaten geçecekler 15. Aydan sonra erken geçsin önemli değil

Kızlar bebekleriniz katı gıdalarï rahatlıkla yiyebiliyor mu?
Daha doğrusu instagramda görüyorum sayfalarda pankekler,pizzalar, değişik yemekler (blenderdan gecirmeden)benimkine dün kıymalo semizotu kavurması yaptım aslında pütürlü yiyor ama 4 çatal anca aldı kıyma dert geldi herhalde geveledi durdu istemedi sonra.
Zaten kilo olarak iyi oldugu icin pilav bulgur vermiyordum ama şimdi alışsın diye içine az bulgurda ekledim ama öyle Instagram da görünce bazı anneleri acaba benim ki iştahsiz mi diyorum yada daha çok püre kıvamına alıştı diyemi bilemedim Biz yerken heves ediyor istiyor mesela gofreti istiyor ısırık atiyor 2-3 kez ama devamini getirmiyor.Eğer yiyemese onuda istemezdi herhalde.Bu akşam yine semizotu yemeğinden versem mi alışması için.Brokoli yemeğini de cöp etti öyle.Ama sabah yumurta kırdığım da yedi mesela ama yarisindan fazlasi çöp sadece 5- 6 çatal fln almıştır.Sizlerde durum nasıl?

Birde 2 yaşında kreşe verecek olanlar var mı ?

Benim içinde 7 erken oluyordu 5 buçuk gibi geliyorum vakit kalmıyordu ama uyku açısından kötü bir günse yine de 7-7,30 yatırdığım oluyor geç kalınca inanılmaz zor uyuyor dalamıyor bir türlü 1 saat mızırdamalar ağlamalar oluyor oyuzden erken yatırıyorum sabah erken kaldırıp sabah birlikte fazla vakit geçirerek dengeliyorum ama rutinimiz 8:30-9:00 arası genelde zaten 9 u geçince de çocuğu bir enerji geliyor enerji içeceği içmiş gibi çılgın atıyor valla

Püre kıvamı bence de pütürlü reddi yapıyor bizde sorun kendi yerse sorun yok
Pilavı avuçla yiyor mesela ama kaşıkla verirsem tükürüyor
Sıvı dışında hiç bir şeyi kaşıkla veremiyorum illa kendi yiyecek
Yoğurtlu ıspanak yoğurt semizotu yoğurtlu pilav vs yine biraz kaşıkla gidiyor ama genelde elle yiyor ortalık saç baş batıyor tabi
Kıymada çorba içinde diri kalırsa yine tükürüyor ama minik köfte gibi kıyma toplarını kendi yiyor mesela
Ben de kaşık işine artık pes ettim
Eliyle kendi ne kadar yerse artık
Tatilde baska çocukları çatalla yerken görünce biraz çatala bir sey takıp yemeğe başladı ama 3-4 çatal sonra oyuna çeviriyor
Büyüdükçe daha çok alışır diye düşünüyorum
Çok az da yese amacım her şeyden tat alması alışması tam 1 öğün beklentim yıkıldı yani

Kızlar gördüğüm 2 2.5 yasindaki çocuklarda bir ısırma cimcirme var bebekleri bizimkiler de böyle mi olacak yoksa gördüğüm çocuklar mı sorunlu?

akşam yemeğini yemiyor, babası içerde çizgi film açtı öyle yedirmeye çalışıyor. ben açmıyorum mümkün olduğunca oyun oynayarak, oynaşarak yediriyorum.
çok, çok çok çok yorgunum. buraya yazayım dedim..

Bizimki de tv ile garanti yiyor ben de saldım valla artık napalım zaten nereye gitsem bütün çocuklar tv tablet ile yiyor demekki yeni nesil böyle ben kabul ettim bu huzur indi

Bizimki de tv ile garanti yiyor ben de saldım valla artık napalım zaten nereye gitsem bütün çocuklar tv tablet ile yiyor demekki yeni nesil böyle ben kabul ettim bu huzur indi
Evet ya ben de gördüm her yerde öyle.. Şeker gibi ekranı da 3 yaşa kadar sınırlı şey etsem diyorum da aman üf çok zor ya gerçekten : ) kafayı yememiş bir anne olmak için gevşemek lazım.

Kızlar merhaba Nasılsınız bebisler nasıl? Ben boşanma sonrasi biraz uzak kaldım düzenli bir hayata daha geçemedik ama bir iki haftaya geçmiş oluruz. Benim yaramaz oğlanla karavan deniz hayatındayız. Sabah akşam denizde sıpa. Öyle kolluk vs de yok paldır küldür çıplak atıyor kendini denize. Bugün 1 yaş genel kontrol götürdüm. Herşeyine baktılar çok şükür herşey yolunda. Çok yaramaz canıma okuyor cok serbest büyüyor arada ufak tefek dusmeleri oluyor ne kadar gözümün onunde olsada illa bir atraksiyon yasiyoruz kaşla göz arasında sahil yolunda buluyorum yada ağzına ot böcek toprak atarken hala iki uyku devam daha 10 kg yeni ulaştık maşallah. Doktorumuz bize demir ve b12 başlatıyor. Ben okula dönüyorum ve kreşe vereceğim. Aranızda kreşe veren var mı? Bakıcı bulamadım,var ancak bölge olarak uzak kalıyorlar. Kresle ilgili aklım cok karisik, ancak çok sosyal bir çocuk oldu akranlariyla oynamaya bayılıyor beni biraz o ara görmeden durabiliyor. Birde demir tavsiyesi ne önerirsiniz bizimki depoları biraz boşaltmış

Evet ya ben de gördüm her yerde öyle.. Şeker gibi ekranı da 3 yaşa kadar sınırlı şey etsem diyorum da aman üf çok zor ya gerçekten : ) kafayı yememiş bir anne olmak için gevşemek lazım.
Sen yinede sınır koy Tablet ve tv günümüz çocuklarının en büyük düşmanı. Ileride dikkat eksikliği konsantrasyon bozukluğu ve kişilik gelişimine büyük zararı var. Evet çevremizde çok fazla var tablet vs ile yiyen çocuk ancak evet yemek yedirirken çok zorlanıyoruz ama yinede farklı yollar bulmakta fayda var. Yediği kadar dönüp dolaşıp gelsin yesin, aç kalsın keratalar zaten hepsi atom bombası gibi hal aldılar bizi terbiye ediyorlar ufacık canlarıyla yav ❤ böyle böyle öğrenecekler

ne güzel, daha da güzel olur ikiniz için de umarım: )
ocean'ın demir fısfısını kullanıyoruz aylardır.
kreş ile biz de ciddi düşünüyoruz. kendi kendine yürüse, biraz net kelime çıkarsa içim daha rahat eder ki bekleyeceğiz zaten 15. 16. aya kadar. tek uykuya düşmesini de bekliyorum bir yandan çünkü kreşte tüm bebelere aynı saatte tek uyku yaptırıyorlarmış: )
ben çalışmak zorunda olmasam da 2 yaş civarı, belki biraz daha önce kesin verirdim. sizinki maşallah sosyal ve yürüyen bir çocukmuş, kolay adapte olur büyük ihtimal. tabi ilk ay alıştırmayla geçecek, çat diye gidip bırakamıyoruz.

Valla ben ekran konusunda israrla gostermeyeyim diyorum ama dedeler ve babasi sagolsun hic umursamiyorlar. Ben de artik onlari dengede tutmaya calisiyorum, babasi gunde bazen 1defa koyun kuzu videosu aciyor onlara bayiliyor bizim kiz birde bakkal amca ile kirmizi balik favorimiz dedesine ise engel olamiyorum, dedesini telefonla iliskilendirdi iyice, dedesini gordugu an telefon istiyor uyara uyara onu da azalttim ama gercekten biraz gevseyince rahatladim ben de

ağhhh: ) sınır koymak baş ucu kitabım zaten de kocam neden okumuyor kocam: ) yıldım her şeyi organize etmekten harbi organizasyon, ar-ge filan yükünden yoruldum çocuk bakmanın.. neyse, 3 kere derin nefes: )

Bebisle karavan deyince hemen yazmak istedim biz hep cadir tatili yapardik, bebisten sonra karavan hayalim var bu yaz yeni yurumeye basladigi icin dusunmedik ama onumuzdeki aylar icin istiyorum. Bebisle nasil acaba, zorladi mi cok?
Birde biz sidefer demir damlasi kullandik, 6aydan beri kullaniyoduk artik gerek kalmadi dediler ve biraktik, size de faydali olur umarim

Umarim tatlım, daha huzurluyum diyebilirim. Ben yarım gün vereceğim sanırım ders saatlerine göre. Aslında bizimki de tek uyku yapıyor diyebilirim ancak hiç durmuyor çok yoruluyor biraz onun etkisi var. Bizimki anne derdi şimdi demiyor bazen çocuklarda geri çekilme oluyormuş dil gelişiminde bi dönemlik belkide muzurlugundan. Bizimki de belli başlı kelimeleri söyleyebiliyor. Benim içimde pek elvermiyor zaten 18.ay diyorlar verilebilecegi dönem. Anneyle güvenli bağlanma olusturdugu icin şuan biraz sıkıntılı olur dediler ama fakat başka yol gözükmüyor. 1 ay bir geçirelim o zamana kadar duruma gore hareket edecegim. Ocean microferi de doktor söyledi. Zaten hep zamanında konuşulmuştu demir preparatlari yinede doktor bana birakti. Cok tesekkür ederim bilgi için
Tam aksine inanılmaz kolaylık sağladı bana evet peşinden koşturuyorum ama bir o kadarda dinlendiğimi hissediyorum çünkü devamlı ev isi yok herşeyi ikimize göre pratik yapıyorum.Karavana geçmeden ufak ufak yürüyordu şimdi sürekli serbest olduğu için çok hızlı gelişim gösterdi basamakları dahi kendi çıkabiliyor. Ve benim oğlan karavanı çok seviyor burayı baya evi olarak benimsedi. Ve bir o kadar göz kulak olan var diğer karavandakiler çünkü surekli dolasmaya cikiyor Yan karavanda 8 aylik bebek var 1,5 aylikken gelmisler hala burada yasiyorlar arada nadir eve gidiyorlarmis çok modern bir aile, çocuklarını bu şekilde büyütmeyi tercih edenlerden.Ya hani çok düzen arayışı yoksa evden farkki yok benim oğlan evde daha çok kaza geçiriyordu annemlerdeyken, burada o kalmadı fazla şükür yinede gözümün onunden pek ayırmıyorum toprakta suyla süpürgeyle mutlaka oynayacak birşeyler buluyor oğlum çok mutlu burada açıkçası zaten onun icin biraz farklilik istemiştim. Evi duzenledigimde de haftasonlari getirecegim kalmak için. Sidefer microfer arasindayim bende, cok tesekkur ederim bebisleri çok öpüyorum kızlar

Kızlar benim oğlum 2 uyku yapıyor emerek uyuyor gece uyuduktan 1 saat sonra uyanıyor sonra tekrar 1 saat sonra diye diye 5 6 kez memeyle tekrar dalıyor bu ara cok arttı nereye kadar böyle sinirlerim bozuluyor pış pışlamıyı deniyorum ama cok fazla gözü kapalı ağlıuor yardımcı olun lütfen var mı bizim gibi

Kızlar gördüğüm 2 2.5 yasindaki çocuklarda bir ısırma cimcirme var bebekleri bizimkiler de böyle mi olacak yoksa gördüğüm çocuklar mı sorunlu?
Benim gördüğüm vurma davranışı olmayan tek bi çocuk var onun dışına büyükler küçüklere bunu yapıyor. Bazı çocuklar gerçekten sorunlu bu arada oğlumu koruyorum ben çünkü sebep yokken ısıran var. Bizimkiler daha dışarıya böylr yapmıyorlar ama yapabilirler benim oğlum herkese sevgi pıtırcığı sarılıyor vs bana sanki sert davranıyor bazen nazı da geçiyo olabilir mesela su uzatıyorum istemiyorsa elime vuruyor ama şiddet maksadı ile değil sanırım

Ben de dün bu noktadan sınandım bide sabah 4.30 dan 6 ya kadar ayaktaydı şu an işteyim elimi başımı tutamıyorumgeçecekZorlama hiç yemiyorsa sabah yer biliyorum zor belki ama büyüdükçe daha da akıllanıp kırk takla attıracaklar bize ben dün yemeyen oğlumu kaldırdım sofradan yok yani halim yok canı isterse yesin dedim. Yalnız değilsin komple yorgunuz ama geçecek büyüdükçe bağımsızlaşacaklar bu yemek yeme olayında

Ben şeker veriyorum ya geçen tiramisu yedirdim ğmğkğkğk ekran daha yok ahahcıvgıgı rahat anneliğin en önemli kuralı beben yemediğinde dert etmemek baktın sinirleniyorsun o gün aç uyusa sorun değil sabah kahvaltıyı güzel yapar boşver her şey olduğu kadar

Biz böyleyiz biz de hep seninle uyku konuşuyoruz fark ettin mi ben gece emzirmeyi kestim ağlasa da vermiyorum uyurken bi emiyor onun dışında kalktığında ağlayarak kucağıma alıyorum hafif sallanıyorum tabi ki ağlıyor inmek istiyor ağlayarak kucağımdan indirince ben de onunla eğiliyorum tabi ağlama şiddeti artıyor sonra bana sarılmak istiyor sarılıyorum tekrar kucağıma alıyorum bunu yüz kere yaptık bu sabah 4.30-6.00 arasında. Ben artık ağlama işine üzülmeyi bıraktım ağlayacak daha da çok ağlayacak muzu soydum diye ağlayacak onu neden öyle yaptın diye ağlayacak. Sadece yanında oluyorum burdayım diyorum sarılıyorum o isterse beni itmezse… bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…