2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
4 saat arayla dedi doktor, enjektörle 4 e kadar dedi doğru mu anladım acaba çünkü kaşık ölçüsü 2,5.
Ilık suyla yıkadık hep, kıyamıyorum zaten yazık ona bile çok ağladı.
Üstüne bir de yazlıktayız, ateş ölçeri ilk defa unutmuşum bu sefer lazım oldu. ( bir klasik)
Neyse babamın koltukaltından ölçen varmış onunla takip ediyorum artık ne kadar doğruysa ama zaten ele geliyor sıcaklığı yanıyor çocuğum.
Evde fitil yok, doktor sabaha kadar böyle devam düşmezse sabah tekrar görüşelim dedi, o zaman söyleyecek heralde fitil vs.
Ne kadar süre düşmezse tehlikeli ya da ne olursa tehlikeli boyuta geliyor acaba?
4 saat doğrudur o zaman. Biz de enjektörle 4'e kadar dolduruyoruz, kilosuna göre söylemiştir doktor.
Bir kaç güne geçiyor sebebi ne olursa olsun. Yarın için sarımsaklı yoğurtlu, proteinli menü öneririm mümkünse. Canınızı sıkmayın, hepimiz yüksek ateşleri görüyoruz. İlkinde çok korkmuştum ben alnını öpüp de dudağım yanınca. Sonra alıştım: ) İzleyemiyorum ama şu videoda ateş olayını anlatıyor doktor:

Son düzenleme:
Bebişimin ilk defa ateşi çıktı. 39.3 e kadar çıktı. 3 4 kere ılık duş aldırdım ıslak bezle soğutuyorum. Calpol verdim 4 saat sonra ibuprofen verin dedi bekliyorum. Böyle mi oluyor sistem?
Yani hala 38.5 üzerinde 38 e kadar düşüyor duş sonra hemen yine artıyor.
Üşütmüş olabilir ama Covid de olabiliriz çünkü ben de hastayım.
Önerisi olan var mı? Valla insan şaşırıyor
Bizim ikizler de oldu covit yakın zamanda. Aynı sizinki gibi inatçı düşmeyen ateş oldu 2 kez acile gittik. Ikıncı gidişimizde calpol ve dolvenin dozunu arttırdı doktor o zaman rahatladı biraz çocuklar ama çok çok zor günlerdi. Allah şifalar versin . Kafasını ensesini boynunu falan ıslayınca rahatliyordu yavrular. Gece hep öyle yaptım. Iki kez yıkadım günde ılık suyla bi de. 3 gün sürüyor bu sonra sonra dusuyor ateş .

Bebişimin ilk defa ateşi çıktı. 39.3 e kadar çıktı. 3 4 kere ılık duş aldırdım ıslak bezle soğutuyorum. Calpol verdim 4 saat sonra ibuprofen verin dedi bekliyorum. Böyle mi oluyor sistem?
Yani hala 38.5 üzerinde 38 e kadar düşüyor duş sonra hemen yine artıyor.
Üşütmüş olabilir ama Covid de olabiliriz çünkü ben de hastayım.
Önerisi olan var mı? Valla insan şaşırıyor
Bizde dün gece den beri aynı durumdayız, dönüşümlü iki ilacı kullanıyorum, sürekli ölçüm yapıyorum. Ibuprofen daha etkili ve daha uzun süre tutuyor, calpol çok düşürmüyor. Doktor büyük ihtimalle covid dedi, 48 saat sürüyormuş ateş. Çok geçmiş olsun, çabucak Iyilessinler inşallah 🙏

Uzmanı değilim ama aptamil ve sma mama markaları, onların da üzerinde devam sütü yazınca kafa karışıyor evet. Pınar çocuk devam sütü gibi inek sütüne vitamin katılmış ürünler de var, bildiğimiz süt ambalajında, süt reyonlarında satılıyor. Yani en son öyleydi, şimdilik kullanmayı düşünmediğim için araştırmadım.
Onu nasıl vereceğiz direk biberona döküp veriliyor mu.

Bizim ikizler de oldu covit yakın zamanda. Aynı sizinki gibi inatçı düşmeyen ateş oldu 2 kez acile gittik. Ikıncı gidişimizde calpol ve dolvenin dozunu arttırdı doktor o zaman rahatladı biraz çocuklar ama çok çok zor günlerdi. Allah şifalar versin . Kafasını ensesini boynunu falan ıslayınca rahatliyordu yavrular. Gece hep öyle yaptım. Iki kez yıkadım günde ılık suyla bi de. 3 gün sürüyor bu sonra sonra dusuyor ateş .
Geçmiş olsun

Kizlar merhaba epeydir giremiyorum yogunluktan, arada bir bakip 1 2 mesaj okuyup cikabiliyor ancak☺️ dün bizim dogum gunumuzdu, cok duygusallastim gecen yil bu saatleri dusundukce🥺 saka maka 1yasina geldiler, allah sanslarini bahtlarinj acik etsin, hep saglikli mutlu olsunlar🥰 dun aile arasinda minik bi kutlama yaptik neyseki bebisim cok mutluydu rahat bi kutlama oldu huzursuzluk cikarmadi, simdi yarin 1yas kontrolune gidicez. Asilar yapilacak. Kilosunu merak ediyorum insallah dis yuzunden kaybettigi kiloyu fazlasiyla almistir😅
Hepimizin annelikteki 1 .yili kutlu mutlu olsun, benim ilk bebis oldugundan ilk annelik yilim ve bu annelik kimligini cok cok sevdim😍 allah isteyen herkese nasip etsin😍 bebislerimizin yeni yasinda saglik mutluluk ve deliksiz uyuduklari geceler olsun😂😂🥱😴😴

Birde bebisime hala guzel bir hediye alamadim, egitici ve kullanacagi yasina uygun oyuncak vs olabilir varsa oneriniz alirim. 1500 2000tl civari butce ayirdim, fikir verin nolur cok bakip arastiramiyorum ben😅

Kızlar kabin tipi bebek arabasına geçenler tavsiyeleriniz neler ? Mağazaya gidip bakma fırsatım olmuyor suan. Hafif ve tam yatma pozisyonuna gelebilen araba bakıyorum. Aslında aklımdaki İnglesina Quid2 ydi ama ben alayım diyene kadar fiyatı 9000tl olmuş😬 Onu da vermek mantıklı mı kararsız kaldım. Alternatif önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim❤️

Kızlar kabin tipi bebek arabasına geçenler tavsiyeleriniz neler ? Mağazaya gidip bakma fırsatım olmuyor suan. Hafif ve tam yatma pozisyonuna gelebilen araba bakıyorum. Aslında aklımdaki İnglesina Quid2 ydi ama ben alayım diyene kadar fiyatı 9000tl olmuş😬 Onu da vermek mantıklı mı kararsız kaldım. Alternatif önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim❤️
Hamilton R1 aldım ben memnunum kabin boy ve çok hafif e bebekte uygundu da denedim orda bakabilirsin. yatış posizyonu var ama tek yön öne bakıyor sadece.
Travel sistem de var bende ama çok ağır katlanınca bile bagaja sığması ayrı dert. site içinde parka bahçeye onu kullanıyorum, biyere gideceksem bagaja falan koymam gerekirse hamilton ile çıkıyorum gayet fiyat performans ürünü 🙃

Hamilton R1 aldım ben memnunum kabin boy ve çok hafif e bebekte uygundu da denedim orda bakabilirsin. yatış posizyonu var ama tek yön öne bakıyor sadece.
Travel sistem de var bende ama çok ağır katlanınca bile bagaja sığması ayrı dert. site içinde parka bahçeye onu kullanıyorum, biyere gideceksem bagaja falan koymam gerekirse hamilton ile çıkıyorum gayet fiyat performans ürünü 🙃
Tam yatis pozisyonu var mi canim? Ben cybex bakiyodum ama tam yatis pozisyonlari cok cok pahali

Onu nasıl vereceğiz direk biberona döküp veriliyor mu.
Ben normal mama için biberonla devam edelim mi diye sordum doktorumuza, sorun yok devam dedi. Süt için de geçerlidir herhalde. Ama başka kaynaklardan 1 yaşından itibaren mama ya da sütü bardakla içmeye alıştırmak gerektiğini okudum. Araştıran soran varsa biberon-bardak konusunu ben de merak ediyorum

Bizim doğum günümüzden 5 gün geçti hala birinci yaş aşılarını olmadık, hep bişey çıktı. Aynı gün kan alınması fazla gelmiyor mu?

Askım
Tamam bakayım canım sağol ama onun fiyatı da uçmuş😣 bu ne böyle ya yetişemiyoruz fiyatlara 😢

Kızlar oğlumun yukarıdaki 1. Azı dişi bir ucu çıkmış böyle bi acı yok çocuğum çok ağladı neymiş bu dişler tetagil harici kullanabileceğimiz bi şey var mı ben calpol da verdim ağrıyı kessin diye 😖

Eklentiler

• D38A4346-F9A6-4845-BB02-658CAB8DD63E.jpeg
    D38A4346-F9A6-4845-BB02-658CAB8DD63E.jpeg
    84,2 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar oğlumun yukarıdaki 1. Azı dişi bir ucu çıkmış böyle bi acı yok çocuğum çok ağladı neymiş bu dişler tetagil harici kullanabileceğimiz bi şey var mı ben calpol da verdim ağrıyı kessin diye 😖
Herkes azılara cok zor cıktı diyor :KK43: kıyamam hemencecik kolaylıkla çıksın. Diş etlerine masaj ve fırçalama iyi gelebilir. Soğuk havuç, salatalık fln ver sürsün kendisi o kısıma. Pırasa sapı ya da yeşil soğanda iyi oluyor ağrıyı kesiyor diyolar ama denemedim. İstersen dolapta soğutup onlardan ver eline belki rahatlatır.

X