-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.461
Kızlar scooter almayı düşünüyorum önerebileceğiniz bir model marka var mı?
Çok geçmiş olsun umarım iyidir kızınız4 aylıktı küçükken çok farkında olmadığı için daha kolaydı tabi şuan bende vermeye kalksam çok zorlanırım ama elbette imkansız değil
Uyku eğitimi adı diye ürkütücü gözüküyor ama uyku alışkanlığı kazandırmak aslında
Sallamayı da biz öğrettik yatakta uyumayıda biz öğretiyoruz, alışkanlıktan vazgeçtiği için elbette ki ağlama oluyor
Bizim düzenimiz çok oturdu tabi artık 8 ay oldu neredeyse
Uykusu gelince yatağının yanına gidip beni içine girmeye çalışıyorçünkü bildiği başka bir uyku şekli yok
Zorluğu şu oldu geçen hafta zehirlendi 8 saat hastane de kaldık asla uyumadı yatakta yok sedyedeyiz incecik oda bırakamıyorum düşecek diye, kucakta denedim mesela okadar çok ağladı ki yani uyku şeklini değiştirince her türlü ağlyor bu bebeler yoksa annenin kucağındasın mis gibi ne ağlıyorsun uyumadı eve gelince uyudu
Valla fiyati da her gecen gun artiyor sanirim almayacagim daha verimli seylere yatirim yapayimMerhaba ben aldım çok seviyor ama bence fiyatına göre kullanışlı değil arkadan onu sürerken manevraları çok seri değil zorluyor.
Cok gecmis olsun canimYumurtaorganik alıyorum ben ayrı duruyordu
Tatile gittik geldik yenisini almıştım
Evde ki yardımcı abla karıştırmış evde eski kalan yumurtadan yedi yani
akşamına
Kusma ishal başladı ama fışkırır tarzı kusma
Hiç kusmamıştı daha önce 1 senelik kustu diyebilirim
İğne serum toparladı tabi
Damaryolu açılması çok zordu çok sıvı kaybedince damarlar da çekiliyormuş bir türlü bulamadılar her yerden denediler
kimse yaşamasın inşallah çok zordu gerçekten teşekkür ederim
Ay aynıymışızBen de merkez teşkilatındayımeşimin görevi için Dubai’deyiz dönüş güzün olacak galiba ücretsiz izindeyim nasıl gelip gideceğim bilmiyorum emzirme işi kafamı kurcalıyor benim de,iş yerinde sağım yapmak da istemiyorum pek
Çok geçmiş olsun canım çok çok üzüldüm olabilir neyse ki çabuk fark etmişsiniz yaz geldi hep birlikte açığız zehirlenmelere çok geçmiş olsunYumurtaorganik alıyorum ben ayrı duruyordu
akşamına
Damaryolu açılması çok zordu çok sıvı kaybedince damarlar da çekiliyormuş bir türlü bulamadılar her yerden denediler
Benimk de anneye annn diyoBizimde öyle baba baba geziyor
Anne için sadece ann diyor
Baba dede taytay kedilere pist çiçeklere cıss
Tüm kelime haznemiz bu
Evet ya epey uçmuş fiyatı ben uyguna almıştım 23 Nisanda indirim yapmışlardı yani dediğim gibi bence fiyatını haketmiyor daha verimli şeyler bulursunuz o fiyataValla fiyati da her gecen gun artiyor sanirim almayacagim daha verimli seylere yatirim yapayim
Aynen ben de öyle düşünüyorum zaten bir yaşı dolduruyorlar Allah’ın izniyle benimki de birkaç gündür ısırıyor üstten 2. Diş de patlamıştı bugün gördüm yan diş de patlamış bir de paçamdan ayrılmıyor ben eve gel git yapamam uzak evim malesefAy aynıymışızÜcretsiz iznin bitecekse eğer süt iznimiz çok az ekimin sonunda bitiyor o da zaten 1,5 saatti ben sağım yapmayacağım tecrübeli anneler diyo ki bebek 1 yaşını geçmiş günde 1-2 kere bile emzirsen süt kesilmezmiş bu yüzden geldim mi emer gece emer diye düşünüyorum ben de sağmayacağım öğlenleri gelirim yanına bazen işyerim yakın. Bir de ben birkaç gündür bitiğim emme konusunda yani artık emme aralıkları gece 15 dkya kadar düştü sütüm kesilse üzülmem yeter yani o derece sütte benim eşiğim 6 aydı allah nasip etti 1 yıl oldu dsö en az 2 yıl demiş benim fiziksel olarak buna gücüm yok
Ben aciyorum dinine kadar tek başına değilim ailem arka sitemizde oturuyor 5-10 dk uzalikta ama evde tekim .Tv konusunda hiç katı davranmıyorum bazı şeyleri uzaktan birilerine söylemek kolay bu konularda empati yapılmadığını düşünüyorum.Tv 2 yaşına kadar izletilmesi önerilmiyor sanırım uzmanlarcada bunu başarabilenleri alkışlıyorum keşke bende uygulayabilseydim ama maalesef..öyle kolay olmuyor bazı şeyler.
Çocuklarda zeka geriliği,dikkat eksikliği vs yapabiliyormuş ama Allaha şükür bebeğim o kadar algıları açık dikkatli ki aksine bizim evde tüm gün minika çocuk açık artık bütün gün bende çizgi film izliyorum ezberledim hepsini özellikle twirly woos,cleo cquin, gökkuşağı ruby, ayıcık bombo :))) bunları seviyor izliyor birde kukuli
Aksine bebeğimin hayal dünyası genişliyor diye düşünüyorum o konuda katı değilim yani.Bütün evin yükü sendeyken iyi bir oyalayıcı oluyor.
Bende açıyorum istemiyorum ama başka türlü olmuyor
Ben açmıyorum zaten kendim de tv izlemem yıllardır
Açıkçası çok zorlandığım zamanlarda tv açmak aklıma gelmiyor
Yatak odasına sokup paketi açılmamış makyaj malzemelerini ellerine veriyorum uzun süre oyalaniyorlar
O da çare olmazsa küçük bi leğene su doldurup balkona çıkartıyorum(kapalı balkon)
Başına oturup suyla saatlerce sıkılmadan oynayabiliyorlar
Bende açıyorum tabi tv ye kitleneceği kadar uzun bir süre değil
Zafen şarkı alt yapılı açıyorum hemen oynamaya başlıyor sevdiği şeyi açarsam gelip bana sarılıyor mutluluktan
Bu seviye de sorun olarak görmüyorum ancak komut almayan ağzı açık sadece tv izleyen çocuklarda var çevremde öyle olsun hiç istememsüreli açıyorum 2-3 video gibi bazen beraber oynuyoruz dans ediyoruz işim varsa da 2 dk oyalansın diye tek ona açıyorum tabi bi de yemek yemediği günler yedirmek için açıyorum işte toplasan günde 30 dk geçmez sorun teşkil edecek bir süre değil bence
Tek başıma bakıyorum.Annemle farklı şehirlerdeyiz kayınvalidem ise bana uzak oturuyor.Akşam eşim geldiğinde bile belki de sürekli birlikte olduğumuzdan bana yapışık.Tv açmıyorum ama bunu anneler üzerinde bir baskı ve korkı unsuru olarak verilmesine de karşıyım.Yemek yaparken buzdolabında alt kısmında harf,hayvan,rakam magnetleri var onlarla oynuyor.Sıkılınca ona bir dolap ayırdım en altta içinde eskiden vaktim olduğunda daha insansı hayatım varkenaldığım psta kalıpları pop cake çubukları gibi gibi renkli şeyler var onunla oyalanıyor.Oyuncaklarıyla gün içinde canı isterse oynuyor.Genelde büyük ayıcığı benim Öpmeli sarılmalı geçiyor oyunlar,ütü vs yapacaksam cam kenarına koyuyorum.Yüksekte oturuyoruz adeta mahallenin mobesesi gibi gelene geçene bakıyor otobüsler favorisi Wcdeyken kapımı açıyor duştaysam ebeveyn banyosunda oluyorum makyaj çekmecemi biliyor onu karıştırıyor.Her odada aslında ona özel küçük zulaları var Tüm bunlar olmasaydı,yetişemeseydim azıcık açar mıydım bilmiyorum.Daha bugün konusu geçti bir arkadaşımla.Çok sakınmak yasaklı hale getirmek de sanırım iyi değil.Bu sefer serbest olduğunda şuursuzca bakıyor çocuklar.Tv konusu da emzirme gibi bence.Artık anne olarak yetersiz hissettirilmekten çok sıkıldım .Sosyal medyayı seviyorum ama bazı konularda sürekli pompalanan şeylere anlam veremiyorum Bebeğin dalıp gideceği kadar açılması tehlikeli gerçekten de sonuçlarıyla baş etmeye çalışan tanıdıklarım da var ama çaresiz insanlar da düşünülmeli.Bazen bazı yargılar sanki fazla hoyrat ve tek düze gibi.Dozunu ayarlamak mühim tv konusunda diye düşünüyorum
çok çok geçmiş olsun..Yumurtaorganik alıyorum ben ayrı duruyordu
akşamına
bizim evde televizyon yok kökten bir çözümTek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
İşte ben de biliyorum ve çocuksuzken ekran dayayanları çık kınardım. Kınamıycan: ) Otizm olmasa bile asosyalliğe sebep verebiliyor. Ya galiba her şeyde olduğu gibi bunda da ölçülü olmak önemli. Böyle diyorum ama her an televizyondan kurtulabilirim: )bizim evde televizyon yok kökten bir çözümben çalışıyorum annemler / kayınvalidem dönüşümlü bakıyor. Eğer evde tv olsaydı onlar kesin açardı. Literatüre henüz girmedi ancak ekrana maruz kalmış çocuklarda otizm semptomları görülme sıklıklığı oldukça arttı. Çalıştığım alandan dolayı biliyorum son zamanlarda çocuklarda bu tip şikayetleri olan ailelerin öykülerinde malesed tv ve video izletme var. Zor biliyorum izletmemek ama malesef etkisi büyük
Canım 38 den sonra 1 çay kaşığı verebilirsin hem bez uygulaması yap hemde ilaç ver rahatlar kuzucukSabah uyandığında beri ateşi var. 38.2 ile birinci uykusuna yaptırmıştır, birazdan kalkacak. Doktorumuza ulaşamadık. Kaç derece olunca calpol ya da dolven veriyorduk?
Evet kumandayı alıp ekranı gösteriyor ve yalandan ağlıyorHepiniz sağolun.
Hiç ekran açmayanları çok takdir ediyorum. Benim niyetim de öyle yapmaktı ve ideali o 2 yaşa kadar. Biz yıllardır televizyon izlemiyorduk, evimizde televizyon yoktu. Annem çocuğa bakmak için gelirken Ankara'dan, evlerindeki fazla televizyonu da getirdi sağolsun: ) Sonra sağlık sorunlarından ötürü annemin bakamayacağı anlaşıldı ve televizyonu bırakıp gitti: )
Yüzde 99 ihtiyaç halinde açıyordum televizyonu, ya da tableti ya da bilgisayarı. Tırnak keserken genelde susam sokağı, elmo, kulağı alışsın diye ingilizce çocuk şarkıları.. Yemek yerken zorlandığımda son çare olarak açıyordum o da işte böyle enstrümanların, orkestranın filan göründüğü klipleri, onda da ekranda gördüklerini anlata anlata yediriyorum.
Zorlandığım zamanlar çoğaldıkça ekran çoğaldı ve televizyonu gösterip buu buu diyo. Bir de göz damlamız var sabah akşam, yaz bitene kadar kullanacağız, onu gözüne isabet ettirebilmek: ) Ekran açmadan yapamıyorum maalesef. Yapmak mümkün mü bilmiyorum. Çok hareketli bir birey kendisi, durmuyor..
Günümüz oyunla geçiyor bizim de. Açmasına izin verdiğimiz çekmeceler ve dolaplar var. O buzdolabı manyetlerinden ben de aldım. Yemeye çalışıyor onları ve birazının kenarlarını da yedi, çok kolay yumuşuyor bendekiler. Leğenine su koyup yanında oturamıyorum rahatça, leğeni de deviriyor, top havuzu olarak kullandığımız şişme havuzu da deviriyor.
Bizim de günde yarım saati geçmiyordur ve gözlemim bu kadar ekranın bir zararının olmadığı yönündeydi ama bir kaç gündür televizyonu açmamı istediğini hissettiğim için endişelendim.
Evet ya cok pahali simdi onun yerine pikler ucgeni rampa vs alayim diyorum. Onlar da pek ucuz degil ama en azindan evde de guzel zaman gecirirEvet ya epey uçmuş fiyatı ben uyguna almıştım 23 Nisanda indirim yapmışlardı yani dediğim gibi bence fiyatını haketmiyor daha verimli şeyler bulursunuz o fiyata
Özellikle benim annem çok zorlanıyo:) biz iki aileden de farklı bir şehirdeyiz . Bakmaya gelen kalıyo yani. Sabrediyolar tabii mecburrenİşte ben de biliyorum ve çocuksuzken ekran dayayanları çık kınardım. Kınamıycan: ) Otizm olmasa bile asosyalliğe sebep verebiliyor. Ya galiba her şeyde olduğu gibi bunda da ölçülü olmak önemli. Böyle diyorum ama her an televizyondan kurtulabilirim: )
Bu arada sizin anneler televizyonsuz günü geçiriyor ya, helal olsun.. Onlar açısından büyük fedakarlık benim anladığım: )