2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok geçmiş olsun umarım iyidir kızınız

Cok gecmis olsun canim buyuk talihsizlik olmus gercekten

Ay aynıymışız Ücretsiz iznin bitecekse eğer süt iznimiz çok az ekimin sonunda bitiyor o da zaten 1,5 saatti ben sağım yapmayacağım tecrübeli anneler diyo ki bebek 1 yaşını geçmiş günde 1-2 kere bile emzirsen süt kesilmezmiş bu yüzden geldim mi emer gece emer diye düşünüyorum ben de sağmayacağım öğlenleri gelirim yanına bazen işyerim yakın. Bir de ben birkaç gündür bitiğim emme konusunda yani artık emme aralıkları gece 15 dkya kadar düştü sütüm kesilse üzülmem yeter yani o derece sütte benim eşiğim 6 aydı allah nasip etti 1 yıl oldu dsö en az 2 yıl demiş benim fiziksel olarak buna gücüm yok

Çok geçmiş olsun canım çok çok üzüldüm olabilir neyse ki çabuk fark etmişsiniz yaz geldi hep birlikte açığız zehirlenmelere çok geçmiş olsun

Bizimde öyle baba baba geziyor
Anne için sadece ann diyor
Baba dede taytay kedilere pist çiçeklere cıss
Tüm kelime haznemiz bu
Benimk de anneye annn diyo bir kere ben kimim dedim anne demişti ve gözümün içine bakarak anlamlı bi şekilde ama yok o an güzel anına denk gelmişiz şu an asla demiyo bence birçok şeyi yapabilecek kudretteler ama yapmıyolar. Benim oğlanın şu ara en büyük hobisi öksürene öksürükle hapşurana hapşurukla yanıt vermesi yan şezlongta biri hapşurdu adama bakıyo haşu diyor

Aynen ben de öyle düşünüyorum zaten bir yaşı dolduruyorlar Allah’ın izniyle benimki de birkaç gündür ısırıyor üstten 2. Diş de patlamıştı bugün gördüm yan diş de patlamış bir de paçamdan ayrılmıyor ben eve gel git yapamam uzak evim malesef bizimki de ek gıdaya düşkün değil hiç bir de tükürme çıkardı başıma her yer tükürük ya

Bende açıyorum istemiyorum ama başka türlü olmuyor

Hepiniz sağolun.
Hiç ekran açmayanları çok takdir ediyorum. Benim niyetim de öyle yapmaktı ve ideali o 2 yaşa kadar. Biz yıllardır televizyon izlemiyorduk, evimizde televizyon yoktu. Annem çocuğa bakmak için gelirken Ankara'dan, evlerindeki fazla televizyonu da getirdi sağolsun: ) Sonra sağlık sorunlarından ötürü annemin bakamayacağı anlaşıldı ve televizyonu bırakıp gitti: )
Yüzde 99 ihtiyaç halinde açıyordum televizyonu, ya da tableti ya da bilgisayarı. Tırnak keserken genelde susam sokağı, elmo, kulağı alışsın diye ingilizce çocuk şarkıları.. Yemek yerken zorlandığımda son çare olarak açıyordum o da işte böyle enstrümanların, orkestranın filan göründüğü klipleri, onda da ekranda gördüklerini anlata anlata yediriyorum.
Zorlandığım zamanlar çoğaldıkça ekran çoğaldı ve televizyonu gösterip buu buu diyo. Bir de göz damlamız var sabah akşam, yaz bitene kadar kullanacağız, onu gözüne isabet ettirebilmek: ) Ekran açmadan yapamıyorum maalesef. Yapmak mümkün mü bilmiyorum. Çok hareketli bir birey kendisi, durmuyor..

Günümüz oyunla geçiyor bizim de. Açmasına izin verdiğimiz çekmeceler ve dolaplar var. O buzdolabı manyetlerinden ben de aldım. Yemeye çalışıyor onları ve birazının kenarlarını da yedi, çok kolay yumuşuyor bendekiler. Leğenine su koyup yanında oturamıyorum rahatça, leğeni de deviriyor, top havuzu olarak kullandığımız şişme havuzu da deviriyor.

Bizim de günde yarım saati geçmiyordur ve gözlemim bu kadar ekranın bir zararının olmadığı yönündeydi ama bir kaç gündür televizyonu açmamı istediğini hissettiğim için endişelendim.

çok çok geçmiş olsun..

Tek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
bizim evde televizyon yok kökten bir çözüm ben çalışıyorum annemler / kayınvalidem dönüşümlü bakıyor. Eğer evde tv olsaydı onlar kesin açardı. Literatüre henüz girmedi ancak ekrana maruz kalmış çocuklarda otizm semptomları görülme sıklıklığı oldukça arttı. Çalıştığım alandan dolayı biliyorum son zamanlarda çocuklarda bu tip şikayetleri olan ailelerin öykülerinde malesed tv ve video izletme var. Zor biliyorum izletmemek ama malesef etkisi büyük

İşte ben de biliyorum ve çocuksuzken ekran dayayanları çık kınardım. Kınamıycan: ) Otizm olmasa bile asosyalliğe sebep verebiliyor. Ya galiba her şeyde olduğu gibi bunda da ölçülü olmak önemli. Böyle diyorum ama her an televizyondan kurtulabilirim: )
Bu arada sizin anneler televizyonsuz günü geçiriyor ya, helal olsun.. Onlar açısından büyük fedakarlık benim anladığım: )

Sabah uyandığında beri ateşi var. 38.2 ile birinci uykusuna yaptırmıştır, birazdan kalkacak. Doktorumuza ulaşamadık. Kaç derece olunca calpol ya da dolven veriyorduk?

Sabah uyandığında beri ateşi var. 38.2 ile birinci uykusuna yaptırmıştır, birazdan kalkacak. Doktorumuza ulaşamadık. Kaç derece olunca calpol ya da dolven veriyorduk?
Canım 38 den sonra 1 çay kaşığı verebilirsin hem bez uygulaması yap hemde ilaç ver rahatlar kuzucuk
Uykuya yakın vermeni tavsiye ederim bizde çok uyku yapıyor
Diş mi geliyor acaba
Covid riskiniz var mı o da bir ihtimal
Çok geçmiş olsun

Evet kumandayı alıp ekranı gösteriyor ve yalandan ağlıyor bizde de istek başladı maalesef ama istediğinde hiç açmadım uyumuşlar yoklar dedim ki alışmasın kendi yönetiminde olabileceğine
Doktora sordum kitlenip izlemiyor oyun olarak iletişim kuruyorsa abartmadan okey dedi
Ama ne zaman izleyeceği şeyi seçmeye başlarsa alarm zamanı dedi ve cidden başladı beğenmiyor açtığımı sevdiği şeyi açana kadar mızırdanıyor

Evet ya epey uçmuş fiyatı ben uyguna almıştım 23 Nisanda indirim yapmışlardı yani dediğim gibi bence fiyatını haketmiyor daha verimli şeyler bulursunuz o fiyata
Evet ya cok pahali simdi onun yerine pikler ucgeni rampa vs alayim diyorum. Onlar da pek ucuz degil ama en azindan evde de guzel zaman gecirir

Kizlar ben simdi yavastan catal kasik vermek istiyorum bizim kiza. Kullananiniz ya da marka model oneriniz varsa yazabilir misiniz? Ne alsam bilemedim

Özellikle benim annem çok zorlanıyo:) biz iki aileden de farklı bir şehirdeyiz . Bakmaya gelen kalıyo yani. Sabrediyolar tabii mecburren

Kızlar kızımı ctesi günü ilk defa havuza soktum onlamı alakalı bilmiyorum genede belirtmek istedim. Dünden beri cok kaka yapıyor ishal değil ateşi vs yok ama yaklasık 6 kere falan kaka yaptı yani normaldede hergün yapan bir bebek ama 6 belkide 7 fazla gibi geldi bana bugün de 6.30da kalktı 9 a kadar ikinci kakasını yaptı dişimiz hala cıkmadı acaba diş belirtisi de olabilir mi? Biraz huysuzluguda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…