2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Tek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
Ben açmıyorum zaten kendim de tv izlemem yıllardır
Açıkçası çok zorlandığım zamanlarda tv açmak aklıma gelmiyor
Yatak odasına sokup paketi açılmamış makyaj malzemelerini ellerine veriyorum uzun süre oyalaniyorlar
O da çare olmazsa küçük bi leğene su doldurup balkona çıkartıyorum(kapalı balkon)
Başına oturup suyla saatlerce sıkılmadan oynayabiliyorlar

Tek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
Bende açıyorum tabi tv ye kitleneceği kadar uzun bir süre değil
Zafen şarkı alt yapılı açıyorum hemen oynamaya başlıyor sevdiği şeyi açarsam gelip bana sarılıyor mutluluktan😂
Bu seviye de sorun olarak görmüyorum ancak komut almayan ağzı açık sadece tv izleyen çocuklarda var çevremde öyle olsun hiç istemem ☹️ süreli açıyorum 2-3 video gibi bazen beraber oynuyoruz dans ediyoruz işim varsa da 2 dk oyalansın diye tek ona açıyorum tabi bi de yemek yemediği günler yedirmek için açıyorum işte toplasan günde 30 dk geçmez sorun teşkil edecek bir süre değil bence 🤷‍♀️

Tek başıma bakıyorum.Annemle farklı şehirlerdeyiz kayınvalidem ise bana uzak oturuyor.Akşam eşim geldiğinde bile belki de sürekli birlikte olduğumuzdan bana yapışık.Tv açmıyorum ama bunu anneler üzerinde bir baskı ve korkı unsuru olarak verilmesine de karşıyım.Yemek yaparken buzdolabında alt kısmında harf,hayvan,rakam magnetleri var onlarla oynuyor.Sıkılınca ona bir dolap ayırdım en altta içinde eskiden vaktim olduğunda daha insansı hayatım varken 😬 aldığım psta kalıpları pop cake çubukları gibi gibi renkli şeyler var onunla oyalanıyor.Oyuncaklarıyla gün içinde canı isterse oynuyor.Genelde büyük ayıcığı benim 😝Öpmeli sarılmalı geçiyor oyunlar,ütü vs yapacaksam cam kenarına koyuyorum.Yüksekte oturuyoruz adeta mahallenin mobesesi gibi gelene geçene bakıyor otobüsler favorisi 😂Wcdeyken kapımı açıyor duştaysam ebeveyn banyosunda oluyorum makyaj çekmecemi biliyor onu karıştırıyor.Her odada aslında ona özel küçük zulaları var 😂😂Tüm bunlar olmasaydı,yetişemeseydim azıcık açar mıydım bilmiyorum.Daha bugün konusu geçti bir arkadaşımla.Çok sakınmak yasaklı hale getirmek de sanırım iyi değil.Bu sefer serbest olduğunda şuursuzca bakıyor çocuklar.Tv konusu da emzirme gibi bence.Artık anne olarak yetersiz hissettirilmekten çok sıkıldım .Sosyal medyayı seviyorum ama bazı konularda sürekli pompalanan şeylere anlam veremiyorum 🫣Bebeğin dalıp gideceği kadar açılması tehlikeli gerçekten de sonuçlarıyla baş etmeye çalışan tanıdıklarım da var ama çaresiz insanlar da düşünülmeli.Bazen bazı yargılar sanki fazla hoyrat ve tek düze gibi.Dozunu ayarlamak mühim tv konusunda diye düşünüyorum 💭

Son düzenleme:
Evet canım ankarada bakanlıklardan birinde çalışıyorum. Ancak 1 yıldır esnek çalıştım ancak şimdi tam başlayacağım sanırım 1 yaşına kadar demiştik çünkü başında. Sen nerde çlaışıyorsun yurtdışındasın değil mi?
Ben de merkez teşkilatındayım🙂 eşimin görevi için Dubai’deyiz dönüş güzün olacak galiba ücretsiz izindeyim nasıl gelip gideceğim bilmiyorum emzirme işi kafamı kurcalıyor benim de,iş yerinde sağım yapmak da istemiyorum pek🫤

Son düzenleme:
Canım ben uyku eğitimi verdiğim için kesintisiz uyuyor. Meme tabi alışkanlık ama deli yatma konusu var tabi
Montessori yatağı hiç yatıramadık hala park yatakta yatıyor
Yatağı da en alt kademeye indirdim içinden çıkamayacağı şekilde.
Kesintisiz uyuyor dediğim de gece kalkıyor mesela ayağa da kalkıyor oturup oyunda oynuyor sonra uyuyor hani yattığı gibi kalkmıyor yatağı tavaf ediyor tüm gece
Ne güzel..nasıl başardınız uyku eğitimi bana hep uzak geldi zor gibi geldi birde çalısıyordum o dönemler yeni izne ayrıldım becerebilirmiydim bilemiyordum🤷‍♀️Bizimkide Montessori yatak ama keşke aceleci davranmasaydım yada onların biraz daha alçak ev gibi olanları var daha geniş onlardan alsaymışız diyorum ama teceübesizlik işte..Ama inşallah ileride rahat kullanırız
Bende ayakta sallayarak uyutuyorum gecede sürekli kalkıyorum habire sallıyorum durumum perişan anlıycağın 😄 🧟‍♀️ bizimkide deli yatıyor sürekli dönüyor beşiğin kenarına carpıyor tekrar dönüyor.. umarım birgün düzelecek herşey normale dönecek 😄
Ahh bende bazen sallıyorum birde sicakta dahada hararetleniyor insan :) o rahat yatsın çarparak uyanmasın diye ben bit kadar yer bırakıyorum kendime yere düşücem nerdeyse 😂Bende kendimi bir gün bunlarda gelip geçicek diye avutuyorum şükür neleri atlattik gazli geceler sabaha kadar uyumamalar...Bunlarda bitecek 🥴

Ne güzel..nasıl başardınız uyku eğitimi bana hep uzak geldi zor gibi geldi birde çalısıyordum o dönemler yeni izne ayrıldım becerebilirmiydim bilemiyordum🤷‍♀️Bizimkide Montessori yatak ama keşke aceleci davranmasaydım yada onların biraz daha alçak ev gibi olanları var daha geniş onlardan alsaymışız diyorum ama teceübesizlik işte..Ama inşallah ileride rahat kullanırız

Ahh bende bazen sallıyorum birde sicakta dahada hararetleniyor insan :) o rahat yatsın çarparak uyanmasın diye ben bit kadar yer bırakıyorum kendime yere düşücem nerdeyse 😂Bende kendimi bir gün bunlarda gelip geçicek diye avutuyorum şükür neleri atlattik gazli geceler sabaha kadar uyumamalar...Bunlarda bitecek 🥴
4 aylıktı küçükken çok farkında olmadığı için daha kolaydı tabi şuan bende vermeye kalksam çok zorlanırım ama elbette imkansız değil ☺️
Uyku eğitimi adı diye ürkütücü gözüküyor ama uyku alışkanlığı kazandırmak aslında
Sallamayı da biz öğrettik yatakta uyumayıda biz öğretiyoruz, alışkanlıktan vazgeçtiği için elbette ki ağlama oluyor ☹️
Bizim düzenimiz çok oturdu tabi artık 8 ay oldu neredeyse
Uykusu gelince yatağının yanına gidip beni içine girmeye çalışıyor 😂 çünkü bildiği başka bir uyku şekli yok
Zorluğu şu oldu geçen hafta zehirlendi 8 saat hastane de kaldık asla uyumadı yatakta yok sedyedeyiz incecik oda bırakamıyorum düşecek diye, kucakta denedim mesela okadar çok ağladı ki yani uyku şeklini değiştirince her türlü ağlyor bu bebeler yoksa annenin kucağındasın mis gibi ne ağlıyorsun uyumadı eve gelince uyudu 🤷‍♀️

4 aylıktı küçükken çok farkında olmadığı için daha kolaydı tabi şuan bende vermeye kalksam çok zorlanırım ama elbette imkansız değil ☺️
Uyku eğitimi adı diye ürkütücü gözüküyor ama uyku alışkanlığı kazandırmak aslında
Sallamayı da biz öğrettik yatakta uyumayıda biz öğretiyoruz, alışkanlıktan vazgeçtiği için elbette ki ağlama oluyor ☹️
Bizim düzenimiz çok oturdu tabi artık 8 ay oldu neredeyse
Uykusu gelince yatağının yanına gidip beni içine girmeye çalışıyor 😂 çünkü bildiği başka bir uyku şekli yok
Zorluğu şu oldu geçen hafta zehirlendi 8 saat hastane de kaldık asla uyumadı yatakta yok sedyedeyiz incecik oda bırakamıyorum düşecek diye, kucakta denedim mesela okadar çok ağladı ki yani uyku şeklini değiştirince her türlü ağlyor bu bebeler yoksa annenin kucağındasın mis gibi ne ağlıyorsun uyumadı eve gelince uyudu 🤷‍♀️
Çok geçmiş olsun nasıl oldu

Çok geçmiş olsun nasıl oldu
Yumurta 🙄 organik alıyorum ben ayrı duruyordu
Tatile gittik geldik yenisini almıştım
Evde ki yardımcı abla karıştırmış evde eski kalan yumurtadan yedi yani
akşamına
Kusma ishal başladı ama fışkırır tarzı kusma
Hiç kusmamıştı daha önce 1 senelik kustu diyebilirim
İğne serum toparladı tabi
Damaryolu açılması çok zordu çok sıvı kaybedince damarlar da çekiliyormuş bir türlü bulamadılar her yerden denediler
kimse yaşamasın inşallah çok zordu gerçekten teşekkür ederim🙏

Bende açıyorum istemiyorum ama başka türlü olmuyor
Ben hiç açmıyorum ama cok sıkılıyorum bazen vakit geçmiyor 2 yasına gelse de arada cizgi film izletsem diye bekliyorum 😀 kendi kendine bi şeyleri karıştırıyor sürekli sizinkiler de öyle degil mi cok karsıma oturtup aman aman oynatamıyorum hemen emekleyip başka şeylere gidiyor.bi de kızlar benim oğlum konusuyor ama sürekli babıldama bazen anlamlı da söylüyor ama hep dede baba mama meme sürekli babıldama tarzı konusyor sizde nasıl ne zaman çiçek böcek diyecek 😀

akşamına
Damaryolu açılması çok zordu çok sıvı kaybedince damarlar da çekiliyormuş bir türlü bulamadılar her yerden denediler
İyi olmasına sevindim canım çok geçmişler olsun

Ben hiç açmıyorum ama cok sıkılıyorum bazen vakit geçmiyor 2 yasına gelse de arada cizgi film izletsem diye bekliyorum 😀 kendi kendine bi şeyleri karıştırıyor sürekli sizinkiler de öyle degil mi cok karsıma oturtup aman aman oynatamıyorum hemen emekleyip başka şeylere gidiyor.bi de kızlar benim oğlum konusuyor ama sürekli babıldama bazen anlamlı da söylüyor ama hep dede baba mama meme sürekli babıldama tarzı konusyor sizde nasıl ne zaman çiçek böcek diyecek 😀
Bizimde öyle baba baba geziyor 😂
Anne için sadece ann diyor
Baba dede taytay kedilere pist çiçeklere cıss
Tüm kelime haznemiz bu 😂

Evet kendi kendine karıstırıyor ama kendi haline bırakamıyorum cunku tv ünitesine kalkıyo tv yi cekiyo cekmeceleri çekiyo eşimin playstaionu var onu kaldıramıyorum onlarla oynuyo bide arkada kablo yumağı 5li priz var oyuzden onu bırakıp içeri gidip iş yapamıyorum ama tv açınca hiç kalkmadan oturup izliyor bende o arada hemen işleri hallediyorm. Kızımda babıldıo ama anlamlı değil annii gibi bişey diyo bababab diyo ama babasına bakarak değil muhtemelen çiçek böcek 2 yaşından sonra oluyor sanırım😄

akşamına
Çok geçmiş olsun bende sütten zehirlendim aynı şekil oldum birde minicik bir bebek sonuçta onun için daha zor.

Bebeğimin sesi kısıldı. Doktora sordum bebeklerde covit ses kısıklığıyla gidiyor semptomlar cocit gibi bol sıvı tüketsin dedi, moralim çok bozuk. Çocuğun sesi çıkmaz oldu burnu tıkalı. Bebeğinin sesi kısılıp çaresini bulan oldu mu içimizde?
Merhaba nasıl oldu oğluş?Benim bebeğimin de 1 ay önce sesi kısılıp ateşi vs çıkmştı.Viral enfeksiyon demişti doktor ciğerlere inmesin diye hastanede hemen şurupla bir ilacı karıştırıp verdiler.Ertesi gün ses kısıklığı vs kalmamıştı.Ben evde az az ıhlamur vermiştim.

Merhaba nasıl oldu oğluş?Benim bebeğimin de 1 ay önce sesi kısılıp ateşi vs çıkmştı.Viral enfeksiyon demişti doktor ciğerlere inmesin diye hastanede hemen şurupla bir ilacı karıştırıp verdiler.Ertesi gün ses kısıklığı vs kalmamıştı.Ben evde az az ıhlamur vermiştim.
Gecmıs olsun . Ihlamur poşet olarak verebilirmiyiz acaba? Yoksa çiçek şeklinde mi almak gerek

Çok geçmiş olsun. Biz yaşamadık ama zeytinyağı içirirdim herhalde aklıma gelirse. Sarımsaklı yoğurt, içiyorsa kefir.. Geçer gider umarım çabucak ve kolayca. Bu arada ben bugün yine aşı oldum, biontech.
Teşekkür ederim, geçti gibi daha iyi çok şükür. Size de çok geçmiş olsun Allah korusun yavruşlarımızı.

Ses kısıklığı bir kaç gün sürdü, tadı tuzu yoktu. Saçlarını yaz başımda kestirmiştim rahatlamıştı aklıma geldi yine kestirdim terlemesi azalınca hastalık da düzeldi.

Kizlar globber 4in1 kullanan var mi? Sizce faydali bisey mi? Dogum gunu hediyesi olarak alsam kullanilir mi, sever mi, kac yasa kadar kullanilir acaba bilen arastiran var mi?
Merhaba ben aldım çok seviyor ama bence fiyatına göre kullanışlı değil arkadan onu sürerken manevraları çok seri değil zorluyor.

X