- 18 Haziran 2018
- 637
- 439
- 32
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.481
Eşimin ailesi tv olmasa gelmezdi sanırım sürekli izledikleri diziler var hergün başka dizi. Helal olsun valla sizinkilereÖzellikle benim annem çok zorlanıyo:) biz iki aileden de farklı bir şehirdeyiz . Bakmaya gelen kalıyo yani. Sabrediyolar tabii mecburren
Oyuna çevirmiş senin kız yemek işiniAynen ben de öyle düşünüyorum zaten bir yaşı dolduruyorlar Allah’ın izniyle benimki de birkaç gündür ısırıyor üstten 2. Diş de patlamıştı bugün gördüm yan diş de patlamış bir de paçamdan ayrılmıyor ben eve gel git yapamam uzak evim malesefbizimki de ek gıdaya düşkün değil hiç bir de tükürme çıkardı başıma her yer tükürük ya
Bu kitap işi bizde de aynı.Heves edip aldım ama hiç ilgisini çekmiyor.Daha çok yırtmak ve dişlemek için kullanıyor.Okumaya çalıştığımda ağzımı kapatıyor bunu ona kızdığımda da yapıyprDibin dibine kadar tek başıma çocuk baktım. Tv pek ilgim yok günlerce açmazdım çocuksuzken. Şimdi evde ses olsun diye açıyorum az sesli ve kavgasız gürültüsüz şeyler. Bazen müzik, bazen gündüz programları genelde masrerchef. Çocuk izlemiyor, reklam çıkarsa bakıyor bazen. Görüntülü konuşmada telefona bakıyor o etkileşimli olduğu için problem değil, herkes uzakta mecburen onu kullanıyoruz.
Tutturup izlemiyor, ekrana kilitlenmiyor. Evde o kadar ses olmasa ben deliricem o çocuk için daha zararlı.
Kitap okuyun diyorlar ben onu da okumadım okumak istediğimde çocuk keşfetmek dişlemek istedi. Kalın kitaplar tamam da inceler zararlı. oral dönemi aşınca kitaplarla daha haşır neşir olacağız, okurum okuturum. Podcast dinliyorum, o da kelime dağarcığı. Gün içinde devamlı monolog halindeydim kaş göz mimik. Bence çocuk iyi durumda. Doktor duygusal zekasının yüksek olduğunu söylüyor. Özet: kararında her şey iyidir. Takılmadan devamke.
Ben de ayirmadim acikcasi bir sure daha ayirmayi dusunmuyorum cunku gece cok uyaniyor kalkip da yanina gitmem daha zor. Hem kendime kolay hem ona rahat boyle. 6 7 ay sonra tasinicaz kismetse, o zaman odasini ayirmayi dusunuyorum. Hem biraz buyumus olur ve insallah uykusu da bolunmuyor olur belkiOdayı ayırmayan var mı benim gibi?Gece diş ve atak harici genelde 1 sefer uyanıyor.Beşiğinde hep.Ama benim tarafımda artık ayırmam gerekiyor değil miOda yapmak da hiç içimden gelmiyor yani şöyle küçücük dolap almak falan istemiyorum sadece montessori yatak düşünüyorum o da çok dönerek uyuyor yüksek yatak olmasın diye düşünüyorum.Ankara’da yatak alan tavsiye edebilecek olan var mı?
Biz ikea'nın en basit parmaklıklıbeşiklerinden almıştık 6. ayında, sanki oğlanın da odanın da istediği oymuş: ) İleride tek cephesindeki parmaklık çıkıp montesori tarzı yere yakın yatağa dönüşebiliyor. Montesori için erken, kaçar çocuklar: )Odayı ayırmayan var mı benim gibi?Gece diş ve atak harici genelde 1 sefer uyanıyor.Beşiğinde hep.Ama benim tarafımda artık ayırmam gerekiyor değil miOda yapmak da hiç içimden gelmiyor yani şöyle küçücük dolap almak falan istemiyorum sadece montessori yatak düşünüyorum o da çok dönerek uyuyor yüksek yatak olmasın diye düşünüyorum.Ankara’da yatak alan tavsiye edebilecek olan var mı?
Bugün yine hiiiiçç yemedi çok üzülüyorum yaOyuna çevirmiş senin kız yemek işiniişe gidersen yer bence şu an yanındasın o yüzden öyle yapıyo merak etme
Diştir ataktır canım üzülme sakin ol kan değerleri normalse hiç üzülme dönemsel olarak hepsi aynı şeyi yapıyor çok sıcak kiminle konuşsam bebeği yemek yemiyorBugün yine hiiiiçç yemedi çok üzülüyorum ya
Bizim bakılma yöntemi sizinle aynıymış kaç yaşından sonra bu işi sonra erdireceksiniz kreşi ne zaman düşünüyorsunuz acabaÖzellikle benim annem çok zorlanıyo:) biz iki aileden de farklı bir şehirdeyiz . Bakmaya gelen kalıyo yani. Sabrediyolar tabii mecburren
Ek gıdaya başladığımızda her gün bir yumurta yiyordu şimdi 1/8 falan… her gün değişik şeyler deniyorum yok yok yok iki gündür iyice bozuldu uykuları da öyle sanırım ataktan dolayı bir de odadan çıkınca ağlıyor arkamdan hepsine ok de yememe olayı çileden çıkarıyor beni emzirmeyi de azaltmıyorum zaten yemiyor gündüz kalori azalınca gece uykusu da bölünüyor iki gündür saat başı kalkıyor düzeliyor dedikçe hep daha da kötüye gidiyor ya! şu hipp mamaları yiyor biraz suyla falan hazırlananları bir de meyve yiyor ekmeği her türlü yiyor He bir de geçen avakado muz irmik pekmez karışımı yapmıştım ama bunların hiçbirinde protein yok işteDiştir ataktır canım üzülme sakin ol kan değerleri normalse hiç üzülme dönemsel olarak hepsi aynı şeyi yapıyor çok sıcak kiminle konuşsam bebeği yemek yemiyor
Ben aile ile beraber bakıyorum tabi gece komple bende. Gündüz birlikte bakıyoruz. Ve ailelere tv açmayalım diye rica ettim (kvalidem kbabam saygı duydular ama annem için ciddi sorun yine de kabul etti) biz de izlemiyoruz tv bu arada eskiden film keyfimiz vardı artık yığılıp yatıyoruz çocuk uyuyunca. Çocuk tatilde nerde tv görse tutuldu kaldı bırakmıyor bakmayı ağzı açık bakıyor mekanlarda oluyor . Bazen sakınmak da mı iyi değil diyorum yukarıda ağzı açık bakılsa sorun denmiş daha ilk görüşü bizimkinin kendini kaybetti bakmaktan. Bu arada nerdeyse doğduğu günden beri kitap okuyorum kelime dağarcığı fln da normal anne dede baba alkış bu kadar. Her çocuk kendi özelinde değerlendirilmeli diyorum kalabalık büyütmesem kitap okumasam kelimesi olmazdı herhalde.Dibin dibine kadar tek başıma çocuk baktım. Tv pek ilgim yok günlerce açmazdım çocuksuzken. Şimdi evde ses olsun diye açıyorum az sesli ve kavgasız gürültüsüz şeyler. Bazen müzik, bazen gündüz programları genelde masrerchef. Çocuk izlemiyor, reklam çıkarsa bakıyor bazen. Görüntülü konuşmada telefona bakıyor o etkileşimli olduğu için problem değil, herkes uzakta mecburen onu kullanıyoruz.
Tutturup izlemiyor, ekrana kilitlenmiyor. Evde o kadar ses olmasa ben deliricem o çocuk için daha zararlı.
Kitap okuyun diyorlar ben onu da okumadım okumak istediğimde çocuk keşfetmek dişlemek istedi. Kalın kitaplar tamam da inceler zararlı. oral dönemi aşınca kitaplarla daha haşır neşir olacağız, okurum okuturum. Podcast dinliyorum, o da kelime dağarcığı. Gün içinde devamlı monolog halindeydim kaş göz mimik. Bence çocuk iyi durumda. Doktor duygusal zekasının yüksek olduğunu söylüyor. Özet: kararında her şey iyidir. Takılmadan devamke.
Aynen sesli kitap da dinliyorum o da faydalı. Ne kadar çok kelime o kadar iyi neticede. Uyuyunca ben de özlüyorum da çılgınlık bu analık.Bu kitap işi bizde de aynı.Heves edip aldım ama hiç ilgisini çekmiyor.Daha çok yırtmak ve dişlemek için kullanıyor.Okumaya çalıştığımda ağzımı kapatıyor bunu ona kızdığımda da yapıyprtam “aaa ne ayıp” derken ağzımı kapatıyor başını bana yaslıyor bak yine aşka geldim uyanınca öpeyim bi neyse ne diyorduk heh ben de podcastlar pek ilgimi çekmiyor sesli kitap dinliyorum.Beraber dinliypruz o da kelime dağarcığı diyip devam ediyorum
Ben hamileyken salona kaçmıştım geçen senenin sıcağında. Doğurdum orda kanepede devam ettim. Uyuyakalmamak için çok rahat olmayan bi uyku yeri diye hem deOdayı ayırmayan var mı benim gibi?Gece diş ve atak harici genelde 1 sefer uyanıyor.Beşiğinde hep.Ama benim tarafımda artık ayırmam gerekiyor değil miOda yapmak da hiç içimden gelmiyor yani şöyle küçücük dolap almak falan istemiyorum sadece montessori yatak düşünüyorum o da çok dönerek uyuyor yüksek yatak olmasın diye düşünüyorum.Ankara’da yatak alan tavsiye edebilecek olan var mı?
Geçecektir, havalar çok sıcak ondan olabilir. Bi arkadaş bu durumdaydı, doktor emzirmeyi azalt beslemeden yarım saat sonra emzir dedi. Uyanıp kahvaltı, sonra meme. Öğle yemeği sonra meme falan gibi. Düzelmişti.Ek gıdaya başladığımızda her gün bir yumurta yiyordu şimdi 1/8 falan… her gün değişik şeyler deniyorum yok yok yok iki gündür iyice bozuldu uykuları da öyle sanırım ataktan dolayı bir de odadan çıkınca ağlıyor arkamdan hepsine ok de yememe olayı çileden çıkarıyor beni emzirmeyi de azaltmıyorum zaten yemiyor gündüz kalori azalınca gece uykusu da bölünüyor iki gündür saat başı kalkıyor düzeliyor dedikçe hep daha da kötüye gidiyor ya! şu hipp mamaları yiyor biraz suyla falan hazırlananları bir de meyve yiyor ekmeği her türlü yiyor He bir de geçen avakado muz irmik pekmez karışımı yapmıştım ama bunların hiçbirinde protein yok işte
N e kadar çok kelimeye maruz kalırsa, anlamlı şekilde tabi o kadar iyi. Benimki bakim ne diyo anne, baba, dede, anane, mama, meme, al, ver, git, gel, nenni, babini (babanne), kıhhh(Aslan), meee(koyun), mö, hav gibi aklımda kalan hayvan sesi taklitleri ııh-yo arası hayır diyor. Kalabalıkta olsak her şey çok daha iyi olurdu. Dışarı çıkarmak çok iyi birebir hayvanları ağaçları görüp dokunması, toprakla teması vs. Gelişimde bireysel farklılıklar var bunu yaşayarak görerek deneyimleyerek ve sosyal hayata dahil ederek dengelemek biraz mümkün ama korona sağolsun pek insan görmeden bu kadar oluyor. Ve ailesi yanında olanlar aşırı şanslısınız, ne çok zorlandım bir ben bir Allah biliyorBen aile ile beraber bakıyorum tabi gece komple bende. Gündüz birlikte bakıyoruz. Ve ailelere tv açmayalım diye rica ettim (kvalidem kbabam saygı duydular ama annem için ciddi sorun yine de kabul etti) biz de izlemiyoruz tv bu arada eskiden film keyfimiz vardı artık yığılıp yatıyoruz çocuk uyuyunca. Çocuk tatilde nerde tv görse tutuldu kaldı bırakmıyor bakmayı ağzı açık bakıyor mekanlarda oluyor . Bazen sakınmak da mı iyi değil diyorum yukarıda ağzı açık bakılsa sorun denmiş daha ilk görüşü bizimkinin kendini kaybetti bakmaktan. Bu arada nerdeyse doğduğu günden beri kitap okuyorum kelime dağarcığı fln da normal anne dede baba alkış bu kadar. Her çocuk kendi özelinde değerlendirilmeli diyorum kalabalık büyütmesem kitap okumasam kelimesi olmazdı herhalde.
Komşumun torunuyla oğlum arasında 1 ay var.Onlar pandemi vs pek umursamadılar sürekli arkadaşları ve bebekleriyle birlikteler.Geçen denk geldiler benimki kalakaldı incele incele bir hal oldu o ise bir sürü kelimelerle ellemeye memesini aşmaya vs çalıştı.Evimin hemen altında çocuk oyun evi var gidip bir görüşeceğim 12 aylık ebeveyn katılımlı grupları da var.Demem o ki evde olduğu için benimle ancak bu kadar olabiliyor etkileşimle daha da gelişiyor bebeklerAynen sesli kitap da dinliyorum o da faydalı. Ne kadar çok kelime o kadar iyi neticede. Uyuyunca ben de özlüyorum da çılgınlık bu analık.
Ben hamileyken salona kaçmıştım geçen senenin sıcağında. Doğurdum orda kanepede devam ettim. Uyuyakalmamak için çok rahat olmayan bi uyku yeri diye hem de. Bebek iki aylık olduktan sonra da onun odasına yerleştim. Açılır kanepe var onda yatıyoruz, çilekten dolap şifonyer aldım, bi tane de çok az kullandığım park beşik var. Aslında artık kendi odama geçmem lazım önce onu beşiğe alıştırıp sonra ufaktan kaçmalı fakat uykuları düzensiz ve hava aşırı sıcak gece beslemesi şart. Ben bile uyanıp su içiyorum o niye susamasın ki…
Geçecektir, havalar çok sıcak ondan olabilir. Bi arkadaş bu durumdaydı, doktor emzirmeyi azalt beslemeden yarım saat sonra emzir dedi. Uyanıp kahvaltı, sonra meme. Öğle yemeği sonra meme falan gibi. Düzelmişti.
N e kadar çok kelimeye maruz kalırsa, anlamlı şekilde tabi o kadar iyi. Benimki bakim ne diyo anne, baba, dede, anane, mama, meme, al, ver, git, gel, nenni, babini (babanne), kıhhh(Aslan), meee(koyun), mö, hav gibi aklımda kalan hayvan sesi taklitleri ııh-yo arası hayır diyor. Kalabalıkta olsak her şey çok daha iyi olurdu. Dışarı çıkarmak çok iyi birebir hayvanları ağaçları görüp dokunması, toprakla teması vs. Gelişimde bireysel farklılıklar var bunu yaşayarak görerek deneyimleyerek ve sosyal hayata dahil ederek dengelemek biraz mümkün ama korona sağolsun pek insan görmeden bu kadar oluyor. Ve ailesi yanında olanlar aşırı şanslısınız, ne çok zorlandım bir ben bir Allah biliyor
Yumurtayı sade hiç yemedi bizimkiKızlar mama vermeye devam edenler kaç kez veriyorsunuz günde ? Birde sabah kahvaltı için yumurtasız ne yapıyorsunuz, aşırı sıkıldı yumurtadan yemiyor
Ohh afiyet olsun kavurmasıYumurtayı sade hiç yemedi bizimki
Bi kavurmalı yumurta oda kavurması ağırlıklı
Pankek şeklinde ya da tarhana yumurta domatesten biraz buğday unu kek kıvamında fırında yapıyorum onu yiyor
Yumurtalı ekmekte öneririm.
Hurma ezmesi ya da pekmez katarak pişmiş yumurta sarısı peynir bebek ekmeği karıştırıp kaşıkla yediriyorum tam anlamıyla yediği tarif bu diğerleri parça pinçik yiyor
Mama da günde 3-4 kez 150cc