2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Selam kızlar kızım uzun zamandır ne haşlanmış ne de tavada yumurta yiyordu dokunmuyordu bile bu sabah internette gördüğüm tarifi denedim ve yedi nasıl mutluyum anlatamam gerçi sabah uyanınca tek meme emzirdim belki o etkili olmuştur ama olsun olumlu düşünmek istiyorum faydası olur belki diyerek buraya yazıyorum tarifi
FIRINDA YUMURTA
-1 yumurta
-Bir tutam maydonoz
-Biraz incecik doğranmış biber
-Biraz da kabuksuz içi alınmış domates ince kıyım
-Kısa Bir yaprak ince kıyım taze soğan 10cm kadar
-Yarım kibrit kutusu peynir
-Çok az zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı tam buğday ya da yulaf unu iyice tepeleme olmasın çok koymayın yani
Karıştır tekli kalıplara dök fırında kontrollü pişir

Biber dolmalık vardı 1.5 parmak genişliğinde bir dilim doğradım domatesi de iki kenarından aldım içsiz kabuksuz yani amaç yumurta azalmasın sebzelerin yanında biz bayadır beyazını yiyoruz yemeyenler ayırsın tabi Ölçüsü de ona göre ayarlanır afiyet olsun🙂
Benim kızımda yumurta yemiyor bu tarifi deniyeceğim benimde bir tarifim var benzer internette görmüştüm denemek isteyenler için yazayım
Bir domates rendesi
Bir yumurta sarısı
Bir tatlı kaşığı tarhana ve biraz tereyağ
Karıstırıp muffin kalıbında fırınlıyorum 180 derece 20 dk. Severek yiyor

Benim kızımda yumurta yemiyor bu tarifi deniyeceğim benimde bir tarifim var benzer internette görmüştüm denemek isteyenler için yazayım
Bir domates rendesi
Bir yumurta sarısı
Bir tatlı kaşığı tarhana ve biraz tereyağ
Karıstırıp muffin kalıbında fırınlıyorum 180 derece 20 dk. Severek yiyor
Ben de bunu deneyeyim muffin ya da pankek yapınca yumurta oranı azalıyor zaten iki minik muffini zor yiyor doyuyor hemen böyle tariflerde yumurta oranı da artmış oluyor ben de yarın bunu demeyeyim🤩

Ben de tuz ekledim ama dediğin gibi yemeyen çocuk yemiyor ona özel yemek yapınca bizimkilere saldırırdı şimdi bizim yemeklerden veriyorum ama yok

Kesinlikle emzirme etkili dışarı çıktığımızda 3 saat falan emzirmiyorum gezerken sonra akşam yemeğine oturuyoruz etrafı da izlerken daha güzel yiyor ben de işe başladığımda gündüzden akşama kadar beni göremeyecek diye her istediğinde emziriyorum zaten sütten kesince yemek illaki yiyecek alabildiği kadar anne sütü alsın istiyorum
Evet etrafı izleterek yedirmek de güzel yöntem 👍🏻Sen ne zaman işe başlayacaksın?

Beni görünce istemsiz yapışıyor memeye. Kodlanmış gibi memeye güvendiğinden de yemiyor. Bugün kaç saat emmedi ama sonra yediği 2 kaşıktı emmek için ağladı. Etrafı izleyerekte yemiyor ben yokken başkasından da yemiyor. Şarkı türkü kitap oyuncak her türlü şeyi denedim hem inat hem önyargılı yemeklere karşı hem de hareketli kaçıyor hemen ağzını kitliyor unutmuyorda. Mecimek kadar yumurta vrdim domatesle bari hatrına yesin dedim domatesi yedi yumurtayı çıkardı. Yemek konusunda zor bir bebek maalesef.
Öneriler için teşekkür edeeim.Airfryer aldım artık çabuk çok seçenekli ne varsa kısa sürede yapoğ önüne koycam. Belki değişik tariflerde denerim. İnşallah işe yarar.

Bebeğimin sesi kısıldı. Doktora sordum bebeklerde covit ses kısıklığıyla gidiyor semptomlar cocit gibi bol sıvı tüketsin dedi, moralim çok bozuk. Çocuğun sesi çıkmaz oldu burnu tıkalı. Bebeğinin sesi kısılıp çaresini bulan oldu mu içimizde?

Beni görünce istemsiz yapışıyor memeye. Kodlanmış gibi memeye güvendiğinden de yemiyor. Bugün kaç saat emmedi ama sonra yediği 2 kaşıktı emmek için ağladı. Etrafı izleyerekte yemiyor ben yokken başkasından da yemiyor. Şarkı türkü kitap oyuncak her türlü şeyi denedim hem inat hem önyargılı yemeklere karşı hem de hareketli kaçıyor hemen ağzını kitliyor unutmuyorda. Mecimek kadar yumurta vrdim domatesle bari hatrına yesin dedim domatesi yedi yumurtayı çıkardı. Yemek konusunda zor bir bebek maalesef.
Öneriler için teşekkür edeeim.Airfryer aldım artık çabuk çok seçenekli ne varsa kısa sürede yapoğ önüne koycam. Belki değişik tariflerde denerim. İnşallah işe yarar.
Bugün benimki de yemiyor. Gerçekten zorlayan bir şey yememesi. Baktım yine atak haftasındaymış.
Kaç zamandır yazacaktım yazamadım: 4 saatte bir yediriyorum, değişmesi gerek mi, aralıkları daha da mı açmalı bilmiyorum.
Airfryer hayırlı olsun, bizim hayatımızı kolaylaştıran her şey bebeğe yarar bence: )

Bebeğimin sesi kısıldı. Doktora sordum bebeklerde covit ses kısıklığıyla gidiyor semptomlar cocit gibi bol sıvı tüketsin dedi, moralim çok bozuk. Çocuğun sesi çıkmaz oldu burnu tıkalı. Bebeğinin sesi kısılıp çaresini bulan oldu mu içimizde?
Çok geçmiş olsun. Biz yaşamadık ama zeytinyağı içirirdim herhalde aklıma gelirse. Sarımsaklı yoğurt, içiyorsa kefir.. Geçer gider umarım çabucak ve kolayca. Bu arada ben bugün yine aşı oldum, biontech.

Tek başına, ama böyle tamamen dibine kadar tek başına çocuk bakıp TV açmayan var mıdır?
Ben aciyorum dinine kadar tek başına değilim ailem arka sitemizde oturuyor 5-10 dk uzalikta ama evde tekim .Tv konusunda hiç katı davranmıyorum bazı şeyleri uzaktan birilerine söylemek kolay bu konularda empati yapılmadığını düşünüyorum.Tv 2 yaşına kadar izletilmesi önerilmiyor sanırım uzmanlarcada bunu başarabilenleri alkışlıyorum keşke bende uygulayabilseydim ama maalesef..öyle kolay olmuyor bazı şeyler.
Çocuklarda zeka geriliği,dikkat eksikliği vs yapabiliyormuş ama Allaha şükür bebeğim o kadar algıları açık dikkatli ki aksine bizim evde tüm gün minika çocuk açık artık bütün gün bende çizgi film izliyorum ezberledim hepsini özellikle twirly woos,cleo cquin, gökkuşağı ruby, ayıcık bombo :))) bunları seviyor izliyor birde kukuli 😬
Aksine bebeğimin hayal dünyası genişliyor diye düşünüyorum o konuda katı değilim yani.Bütün evin yükü sendeyken iyi bir oyalayıcı oluyor.

Bebeği yumurta yemeyenler bende bebeğime yoğurt çorbası içimde veriyorum yaparken.Bazende cicibebesinin içine katıyorum ama beyazini sevmiyor sarisini yiyor genelde.

Kızlar bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz?
Benim ya memede yada sallayarak uyuyor.Bazen sallamaya direniyor memede saniyesinde daliyor 1-2 dakika içinde cok uykusu geldiyse.Onu odasına alıştırmaya çalışıyorum oğlum o kadar deli yatıyor ki cift kisilik yataga bile sığmıyor yatağın içinde yüzüyor resmen kendini bir oraya bir buraya atıyor.Memede uyuduğu için bir dönem yabi bir süre bizim yanımızda yattı şimdi odasinda yanına uzanıyorum uyutuyorum memede sonra yatağın yavrusuna ben geçiyorum ama sürekli saga sola dönmek istiyor ayaklarını ranzaya vuruyor vede gözleri kapalıyken uyur gezer gibi kendini kaldırıyor yatak içinde emekliyor bir gün ben wc ye kalktigimda böyle düştü yataktan bizim yatagimizda oldu tabi bu..Sonra kac gun boyunca odadan bile çıktığımda ağlıyor du piskolojiik olarakta etkilendi sanırım hep yan yan yana olalım istiyordu.Bu deli yatma olayi ne zaman son bulur acaba kendini uyandırması 😔1yıl ücretsiz izne ayrildim işe başladığımda yani 2.-2.5 yaşlarında kreşe vericez mecburen inşallah düzelir uyku durumları da bazen sık sık uyanıyor emiyor geri uyuyor bizi en zorlayacak olan emme konusu sanırım sizler nasıl uyutuyorsunuz hayır gece deliksiz uyusa emerek uyusun problem yok ama deliksizde uyumuyor ki illa bir meme arıyor.

Bugün benimki de yemiyor. Gerçekten zorlayan bir şey yememesi. Baktım yine atak haftasındaymış.
Kaç zamandır yazacaktım yazamadım: 4 saatte bir yediriyorum, değişmesi gerek mi, aralıkları daha da mı açmalı bilmiyorum.
Airfryer hayırlı olsun, bizim hayatımızı kolaylaştıran her şey bebeğe yarar bence: )
Canım aksine 2 saatte 1 e düşürdüm yemeye başladı anlamadım yedikçe mi yıyorlar acaba 😂 ana öğün ara öğün gidiyorum ben
Evde ki her şeyden veriyorum porsiyon olarak tabi ki yemiyor çorba be kahvaltı tam yiyor sadece yeri üstüne başına yere bi kısmıda mideye He birazda saça 😂

Benim ya memede yada sallayarak uyuyor.Bazen sallamaya direniyor memede saniyesinde daliyor 1-2 dakika içinde cok uykusu geldiyse.Onu odasına alıştırmaya çalışıyorum oğlum o kadar deli yatıyor ki cift kisilik yataga bile sığmıyor yatağın içinde yüzüyor resmen kendini bir oraya bir buraya atıyor.Memede uyuduğu için bir dönem yabi bir süre bizim yanımızda yattı şimdi odasinda yanına uzanıyorum uyutuyorum memede sonra yatağın yavrusuna ben geçiyorum ama sürekli saga sola dönmek istiyor ayaklarını ranzaya vuruyor vede gözleri kapalıyken uyur gezer gibi kendini kaldırıyor yatak içinde emekliyor bir gün ben wc ye kalktigimda böyle düştü yataktan bizim yatagimizda oldu tabi bu..Sonra kac gun boyunca odadan bile çıktığımda ağlıyor du piskolojiik olarakta etkilendi sanırım hep yan yan yana olalım istiyordu.Bu deli yatma olayi ne zaman son bulur acaba kendini uyandırması 😔1yıl ücretsiz izne ayrildim işe başladığımda yani 2.-2.5 yaşlarında kreşe vericez mecburen inşallah düzelir uyku durumları da bazen sık sık uyanıyor emiyor geri uyuyor bizi en zorlayacak olan emme konusu sanırım sizler nasıl uyutuyorsunuz hayır gece deliksiz uyusa emerek uyusun problem yok ama deliksizde uyumuyor ki illa bir meme arıyor.
Canım ben uyku eğitimi verdiğim için kesintisiz uyuyor. Meme tabi alışkanlık ama deli yatma konusu var tabi
Montessori yatağı hiç yatıramadık hala park yatakta yatıyor
Yatağı da en alt kademeye indirdim içinden çıkamayacağı şekilde.
Kesintisiz uyuyor dediğim de gece kalkıyor mesela ayağa da kalkıyor oturup oyunda oynuyor sonra uyuyor hani yattığı gibi kalkmıyor yatağı tavaf ediyor tüm gece

Bende ayakta sallayarak uyutuyorum gecede sürekli kalkıyorum habire sallıyorum durumum perişan anlıycağın 😄 🧟‍♀️ bizimkide deli yatıyor sürekli dönüyor beşiğin kenarına carpıyor tekrar dönüyor.. umarım birgün düzelecek herşey normale dönecek 😄

X