- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 32
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #39.261
Evet bi şeye alışkın bi şey istiyo ama ne bilmiyorum benim de öyle. Ben de anlamayınca kendimi suçluyorum ve benimki parmak emme davranışını artırıyor çok üzülüyorum bayramda her gören buna yorum yapıyor keşke gelmeseydim dedim memlekete o derece…O dediğinizden ben de 5 aylıkken vardı. Allahım o ne berbat bir şeydi ve tüm geceydi. Meme istiyordu benimki. Muhtemelen bir bağımlılığı vardır ve onu arıyordur. Diğer uyanmalarında aramıyordur. Gerçekten çok zor bu uyku sıkıntıları.
Bir hafta uykularını kontrol edemedim işim yüzünden başkaları uyuttu hep, zaten atak dönemi de heralde iyice çıldırdı. 2 hafta öncesine kadar en azından kolay uyutuyordum şimdi aşırı zor uyuyor ne arıyor anlamıyorum da. Anlamayınca da sinirim bozuluyor. Böyle böyle bir iyi bi kötü ergenliğe kadar gidicem ben sanırım
Aynı tam olarak benim oğlumu anlatmışsınız aynısı. Öyle gözü kapalı ağlıyor ki ulaşamıyorum ona o an nasıl çözüyorsunuz benimki bazen meme de kabul etmiyo meme o an kabul etse sussa yinekabul o meme de istemeyip ağladığı an napacağımı bilmiyorum. Duygularını regüle edin diyolar asla edemiyorumHasta oldugu için bi kaç gündür huzursuz bizde şöyle genelde ilk uyuyor 1 saat sonra gözü kapalı ağlıyor piş pişliyorum uyuyor bi de bi iki kez memeye ağlıyor aşırı degil yani gecede 3 kez en fazla.sizde nasıl
Bizim de sırada azı dişi var ve en zoru diye duydum. Aynıymışız ben de şok oldum şu an muhtemelen dalamama sorunu ama bizim dişle ilgisi yok hep böyleydi ah ağlamasa bu kadar hiç sorun yok istemezse uyumasınAynıyız iyice dalınca ağlamıyor ilk dalarken öyle bi ağlıyor bence tam dalmadklarndan bi anda korkuyorlar veya uyumak istiyorum ağlaması o.büyüdükçe geçer herhalde alıştım ben bu duruma.bu ara azı diş geliyor bizim huysuz kötü uykuları
Bizim millet böyle şeyleri eleştirmeye pek meraklı. Sanki üzerlerine vazifeymişçesine analize kalkıyorlar. Bebekler her dönemde farklı şeyler yaşıyor, zamanla iletişim değişiyor. Siz hiç öyle düşünmeyin, zamanla çözülür.Evet bi şeye alışkın bi şey istiyo ama ne bilmiyorum benim de öyle. Ben de anlamayınca kendimi suçluyorum ve benimki parmak emme davranışını artırıyor çok üzülüyorum bayramda her gören buna yorum yapıyor keşke gelmeseydim dedim memlekete o derece…
Canım ağlamasına izin vermeyi denedin mi o an kucak istemeyebilir, sarılmak istemeyebilir ya da meme istemeyebilir.Aynı tam olarak benim oğlumu anlatmışsınız aynısı. Öyle gözü kapalı ağlıyor ki ulaşamıyorum ona o an nasıl çözüyorsunuz benimki bazen meme de kabul etmiyo meme o an kabul etse sussa yinekabul o meme de istemeyip ağladığı an napacağımı bilmiyorum. Duygularını regüle edin diyolar asla edemiyorum
Canım parmak emme davranışının her hangi bir sorun olmadığını biliyorum hatta emmesini engellemek sorun.Tabiki oral dönemde ki çocuk için 4 yaş sanırım sınır burada bi kaymakta okumuştum bulabilirsem paylaşırım mutlakaEvet bi şeye alışkın bi şey istiyo ama ne bilmiyorum benim de öyle. Ben de anlamayınca kendimi suçluyorum ve benimki parmak emme davranışını artırıyor çok üzülüyorum bayramda her gören buna yorum yapıyor keşke gelmeseydim dedim memlekete o derece…
Evet aslında bunu denemedim bir de bunu deneyeyim çok mantıklı bi kere hep birlikte başka odada oymatmıştık ve suamuştu ışık açmak çok mantıklı… evet sevgi eksikliği vs dedi bide biri o kadar üzüldüm ki çünkü yapabileceğimin maksimumunda yaşıyorum tv ekran yok sürekli ilgileniyorum ben ilgilenmesem babası dedesi vs ev kalabalık…ilgisiz sevgisiz kalmıyor böyle yorumlar beni soğuttu bir daha çocuk sahibi olamayacağım sanırım çok yoruldum konuşulanlardan… doğduğundan beri emme dürtüsü çok yüksekti hep memedeydi ilk 6 ay bilmiyorum kalıcı olmasından korkuyorum genetik mi acaba diyorum ben de emermişim…Bizim millet böyle şeyleri eleştirmeye pek meraklı. Sanki üzerlerine vazifeymişçesine analize kalkıyorlar. Bebekler her dönemde farklı şeyler yaşıyor, zamanla iletişim değişiyor. Siz hiç öyle düşünmeyin, zamanla çözülür.
Bu arada bahsettiğim o dönemde böyle deli gibi bağırıp ağlarken ben de ulaşamıyordum. O durumu şöyle yok ettik biz. Baya kalkıp ışıkları açıp uyandırdık, tamamen uyandırdık. Ondan sonra yavaş yavaş o iletişime kapalı ağlamalar gitti. He tabi burada uykuyla ilgili tavsiye verecek son kişi ben olabilirim o ayrı
Evet canım benim oğlum da öyle aslında düşünüyorum ben ağlarken de öyle yapılsaağlarım sadece yanında olup sarılıyorum bazen dikkati başka yöne çekiyorum çok o duyguda olmasın diye uğraşıyorum ilerde buna işte sen çok üzüldün o yüzden ağladın biliyorum gibi konuşmalar da eklicez… nasıl ağladı ki doktor ne tetkiki istedi? Bizimkiler şimdiden iki yaş sendromu aslında bağımsız birey ağlamaları yapıyorlar bence iyi bi şey bile onlar minik ama o minik bedenlerin de bir iradesi varCanım ağlamasına izin vermeyi denedin mi o an kucak istemeyebilir, sarılmak istemeyebilir ya da meme istemeyebilir.
Ben yanındayım istersen ağlayabilirsin diye ağlamaya müsade etmek gerekiyormuş aslında.
Duygu boşaltmasını bebekler en çok uyku zamanlarında ağlayarak yaparmış
Çok basit bir sey gün içinde bi oyuncağını düşürdü ve ondan korktu mesela bunun için bile ağlayarak stresini atmak gibi
Benim kızım da gece uyanıp ağlama yok ama gün içinde diyelim her hangi bir sebepten ağlamaya başladı asla ama asla susturulmaktan hoşlanmıyor sadece sarılıp yanındayım ağlayabilirsin acısı birazsan geçecek vs gibi sakin sakin olumlu şeyler söyleyerek bekliyorum öyle. Eğer beni iterse de bi yere oturtup sadece elini tutuyorum C hiç biri modundaysa hizasına eğilip yanındayım diye bekliyorum öyle
Ama oyalarsam ağlamasını bastırmaya çalışırsam katılarak ağlıyor, transa geçiyor baya.
Bana itiyor uzaklaştırmak için sinirleniyor iyice yani nefessiz kalacak kadar zaten katılma seviyesine gelmesi 2 dk sürmüyor ağlamayı bilmediğini düşünüyorum doktorda ağladı bi kere o bile şaşırdı ağlaması böyle mi diye bir sürü tetkik istedi temiz çıktı. Sonunda doktorda ağlaması böyle demekki diye kabul etti
Durum belki benzerdir diye söylemek istedim
Gece ağlaması anneye biraz daha acı acı gelir gündüzden daha bi hassas oluyoruz ağrısı mı var, aç mı bir sey mi oldu diye. birazda tabi aman kimse rahatsız olmasın ya da kolu komşu tribide yarattığı için aceleci davranıyorsundur belki ya da kaygılı onu da hissediyor olabilir.
Bunların hiç birisi olmayıp mizacı gereği ağlayan bir bebekte olabilir kendini çok sorgulama canım bu konu da ne kadar ne yapıyor ya da yapmıyor olabilirsin ki ağlasın bebiş sen kaynaklı çok mümkün gelmiyor
Evet bak emziğe bu tepkiyi vermiyolar ama parmak emen çocuk görünce hepsi psikolog kesiliyor… ben de senin gibi umursamazdım ama çok üst üste oldu acaba diyorum haklılar mı…elini çekiyolar çocuğumun ağzından. Benimki burada artırdı çok. Ankaradayken sadece uykuya dalarken uykusu geldiğinde elini ağzına alırdı burada mesela evde 15 yetişkin olan bi salondayız ben de varım oynuyor huzursuzluk çıkarmıyor ağlamıyor ama onlar dokununca karşı koymuyor parmak emiyor bunacanım çok sıkıldı… duygularını bastırıyor gibi… şu an hep birlikte salonda oturuyoruz 5 kişi çok rahat emmiyor parmak oynuyor keyfi yerinde ama yabancı biri dokunsa yine emecek parmağını… bazen babası işten gelince çok öpüyor bırakmıyor o zaman da bi kurtulmaya çalışıyor bakıyor ki kurtulamadı parmak emiyor… bilmiyorum 1 yaşına az kaldı keyifli olmam gereken dönemde bu duygularla baş etmeye çalışıyorum…Canım parmak emme davranışının her hangi bir sorun olmadığını biliyorum hatta emmesini engellemek sorun.Tabiki oral dönemde ki çocuk için 4 yaş sanırım sınır burada bi kaymakta okumuştum bulabilirsem paylaşırım mutlaka
emzikten bir farkı yokki kullanım olarak aslında ikiside emme güdüsü için. Bizimki de emzik kullanıyor uyku ile sınırladım bide dışarda baktım çok sorun çıkaracak gibi öyle veriyorum. Ağladığında vs vermiyorum duygularını emerek bastırmasın diye. Valla ben kimseyi dinlemiyorum sinirlenmiyorum da baya cahillik diyip geçiyorum laf anlatması da zor. AA bu Her şeyi ağzına sokuyor izin verme diyorlar oral dönem ağzıyla tanıyor desem bi dert demesem bi dertelbette sıkıntılı bir şeye bende müsade etmem de çocuk oyuncaklarını kemiriyor yani bide Bide dişlerini kaşıyor bu ara parmağıyla onu bile 10 kere çocuğun ağzından elini çektiler
Neymiş parmak emermişte komşunun oğlu askere gidene kadar emmişte yok parmağı incelmişte
Ee benim teyzemin kızı da 12 yaşına kadar gece biberon kullandı napalım şimdi her biberon veren anneye bak 12 yaşına kadar biberon kullanır bardakla ver diye yargı mı dağıtayım yani her konuda uç örnekler vardır ki
Duymuyorum valla özetle ben kendi doğruma göre hareket ederim
Bilimsel ve tespitli elbette her bilgi ve tavsiye de açığım ama batıl kalmış ya da yanlış öğretilere hiç kulak asmıyorum
Canım şöyle ağlamaya başlayamıyorEvet canım benim oğlum da öyle aslında düşünüyorum ben ağlarken de öyle yapılsaağlarım sadece yanında olup sarılıyorum bazen dikkati başka yöne çekiyorum çok o duyguda olmasın diye uğraşıyorum ilerde buna işte sen çok üzüldün o yüzden ağladın biliyorum gibi konuşmalar da eklicez… nasıl ağladı ki doktor ne tetkiki istedi? Bizimkiler şimdiden iki yaş sendromu aslında bağımsız birey ağlamaları yapıyorlar bence iyi bi şey bile onlar minik ama o minik bedenlerin de bir iradesi varve evet gece ağlaması bize daha kötü geliyor halbuki gün içinde de ağlıyorlar… ben bolca yanında olmaya devam geceleri bilmiyorum elimden geleni yapıyorum ama ona yansıtmıyorum üzüntümü vs ben genelde eşime çatarım çok o yıprandı biraz mpğkğkğkkğğk
İnsanları mümkün olduğu kadar görmemezlikten gelmek lazım böyle konularda. Çok sinir bozucu olabiliyorlar. Mesela benim oğluma da cok gereksiz şekilde sürekli sacını kestir seyrek, kel olur, böyle kalır ne alakaysa ya da boyu kısa olacak bunun minik biraz vitamin ver ya da hala mama mı içiyo biberon mu veriyorsun gibi saçma yorumlar gelebiliyoEvet bi şeye alışkın bi şey istiyo ama ne bilmiyorum benim de öyle. Ben de anlamayınca kendimi suçluyorum ve benimki parmak emme davranışını artırıyor çok üzülüyorum bayramda her gören buna yorum yapıyor keşke gelmeseydim dedim memlekete o derece…
Canım çok geçmiş olsun bizimkinin iştahsız zamanlarında en iyi yemek yediği yer park çocukları izlerken yiyorKizlar merhaba, bayram bitti ama ben kosturmacadan yazamadim herkese iyi bayramlar oncelikle
Bizim kiz bayramda cok fazla bebeyle temas etti ve hasta oldu2gundur oksuruyor ve halsiz. Ustelik biryandan da dis cikariyor. Dr aferin surup baslatti onu kullaniyoruz simdi. Ama asil sorun dis + hastalik derken 1haftadir anne sutu disinda bisey yemiyor resmen. her goren kilo vermis diyor ve cok moralim bozuluyor. Nasil yemek yediricem bu donemde, var mi tavsiyeniz
Aaa o da ilginç bi ağlama şekliymişCanım şöyle ağlamaya başlayamıyor
Hani ağlamaktan katılır ya çocuk kızarır nefesi daralır vs. Bizim o en başta oluyor
Ağlamaya başlıyor ağzını açıyor gözler yaşarıyor kırmızı oluyor ama ses yok
Yanında değilsen zaten kaçırıyorsun durumu
Baya 1 dk sonra sesi çıkıyor 1 dk ağlıyor 1 dk yine aynı sıfır sessizlik
Son aşıda doktorda ağladı. baya şaşırdı doktor biz alışmışız tabi ama onun şaşırması da beni şaşırttı dedim bi anormallik var ozmaan
Demir eksikliği yapabilir dedi ve kalp için de ekg ve ultrason istedi temiz çıktı doğduğundan beri böyle
İnsanları mümkün olduğu kadar görmemezlikten gelmek lazım böyle konularda. Çok sinir bozucu olabiliyorlar. Mesela benim oğluma da cok gereksiz şekilde sürekli sacını kestir seyrek, kel olur, böyle kalır ne alakaysa ya da boyu kısa olacak bunun minik biraz vitamin ver ya da hala mama mı içiyo biberon mu veriyorsun gibi saçma yorumlar gelebiliyoo kadar saçma, konusmak için konusanlar oluyor ki hiiiiç takılma bile ya gül geç , yapamıyosan da tavrını belli et. Mesela oğlum emme güdüsü çok kuvvetli demişti doktoru ta kuvözdeyken, emzik alıyo uyurken ama ona rağmen bakıyorum bazen parmağı ağzında hiç tepki vermiyor, eline oyuncak fln veriyorum. Belki emme güdüsüyle alakalı geçici bısey, sen üzerine düştükçe, stres oldukça ona da yansıyacaktır canım. Sağlıklı ya hiç buna takılma şuan
Günde bir mi bu? Bana çocuk doktoru üç günde bir dedi de tuhaf geldiValla cok sevenler bile haftada bir yiyemiyor bence :) doktor bana omega 3 yazdı new life efa s-1200 istersen bir bak. Ama en azindan ayda bir yemeye çalışırsan da iyi olur
Canım biz Login • Instagram burada yaptırdık çok memnun kaldık senin kızın vardı diye hatırlıyorum sayfasında deniz kızlı bi konsept vardı çok güzelSelamlar kızlar Ankara’da bebişine fotoğraf çekimi yaptıracak olan var mı tavsiye alsam… Doğum gününe yetişemeyeceğiz sanırım ben de dönünce cake smash foto çekimi yaptırayım bari dedim